Şeriat

Şeriat

Son dakika şeriat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şeriat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şeriat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şeriat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şeriat gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.068 şeriat haberi bulunmuştur. Tüm şeriat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen avukat Feyza Altun serbest bırakıldı
Tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen avukat Feyza Altun serbest bırakıldı Avukat Feyza Altun yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 2 gün karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı.
20.02.2024 Gündem
Avukat Feyza Altun gözaltına alındı
Avukat Feyza Altun gözaltına alındı Avukat Feyza Altun hakkında Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme’ suçundan soruşturma başlatıldı. Altun soruşturma kapsamında gözaltına alındı.
19.02.2024 Gündem
Teşri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teşri İslam'da Ne Anlama Gelir?
Teşri Ne Demek, Tdk Sözlük Anlamı Nedir? Teşri İslam'da Ne Anlama Gelir? Arapçada şer sözcüğü, kanun ve hüküm anlamına gelir. Arapçada "at", çoğul eki olarak kullanılır. Şeriat kelimesi ise Allah'ın kanunları demektir. Aynı kökten türeyen bir diğer kelime ise teşridir. Teşri hem günlük hayatta hem de fıkıh alanında sıklıkla kullanılan sözcükler arasında yer alıyor. 
4.02.2024 Dini Bilgiler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek istiyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek istiyorlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet Akademisi Başkanlığı 1. Dönem Aday Din Görevlileri Mezuniyet Merasimi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimizi ayakta tutan tarihi ve beşeri kültürel değerler tahrip edilmek isteniyor. Burada gayeleri milletin mayasını bozmak, sarsamadıkları kaleyi içeriden çökertmek istiyorlar." dedi.
1.02.2024 Gündem
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu
Fatih'te öldürülen 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın 2 hafta önceki paylaşımı ortaya çıktı! Bakan Yerlikaya katil zanlısının yakalandığını duyurdu Ssoyal medyada, ‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ olarak tanınan ve dün İstanbul Fatih’te bıçaklanarak öldürülen Ramazan Pişkin’in 2 hafta önce paylaştığı görüntüde, tarikatlarla ilgili söylediği sözlerden dolayı iş yerine gelen bazı kişiler tarafından rahatsız edildiğini söylediği ortaya çıktı. Bakan Yerlikaya, Ramazan Hoca’nın katil zanlısının yakalandığını açıkladı. Şüphelinin Beyoğlu'nda oturduğu, 'Kasten yaralama', 'Tehdit', 'Mala zarar verme', 'Hırsızlık' suçlarından 9 kaydı olduğu öğrenildi.
1.02.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez
MHP lideri Bahçeli: Rejim sorunu yoktur, olması düşünülemez MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde "Liderlik ve Siyaset Okulu 19. Dönem Sertifika Töreni"nde açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti'nin rejim sorunu, müesses nizamıyla ilgili farklı bir arayışı yoktur. Olması da düşünülemez" dedi. Bahçeli, "Süper Kupa finalinin oynanması için Riyad'ın neden seçildiği ve protokole neden uyulmadığı bir muammadır. Riyad krizine dahil olan kim varsa kuru özür ile muafiyet kazanamaz" ifadelerini kullandı.
6.01.2024 Gündem
Anıtkabir'de 'şeriat' sloganına tutuklama
Anıtkabir'de 'şeriat' sloganına tutuklama Anıtkabir'de "Lanet olsun Cumhuriyet'e" ve "Şeriat gelecek" sloganları attıktan sonra gözaltına alınan Y.T., tutuklandı.
2.01.2024 Gündem
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suudi Arabistan Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Ürdün, Yemen ve Umman ile komşudur. 
15.09.2023 Eğitim
Tanju Özcan’ın “değişim” yürüyüşü 8’inci gününde
Tanju Özcan’ın “değişim” yürüyüşü 8’inci gününde CHP’de seçim sonrası başlayan “değişim” talebi üzerine Bolu’dan Ankara’ya yürümeye başlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yürüyüşü 8’inci gününde sürüyor.
10.07.2023 Gündem
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Mahsa Amini kimdir, nasıl öldü? İranlı Mahsa Amini kaç yaşında, neden öldü? İşte Mahsa Amini olayı…
Mahsa Amini kimdir, nasıl öldü? İranlı Mahsa Amini kaç yaşında, neden öldü? İşte Mahsa Amini olayı… Mahsa Amini'nin "kıyafet kurallarına uymadığı" gerekçesiyle gözaltına alınmasının ardından hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar devam ediyor. Peki, Mahsa Amini kimdir, nasıl öldü? İranlı Mahsa Amini kaç yaşında, neden öldü?
21.09.2022 Gündem
Tuğçe Kazaz ne dedi, Ezgi Mola Tuğçe Kazaz olayı nedir?
Tuğçe Kazaz ne dedi, Ezgi Mola Tuğçe Kazaz olayı nedir? Eski manken Tuğçe Kazaz, sosyal medya hesabından yaptığı “şeriat” paylaşımıyla gündeme geldi. Kazaz, kendisine "Yallah Arabistan'a" diyen Ezgi Mola'ya, “Medya maymunluğuna devam et” diye çıkıştı. Söz konusu gelişmelerin ardından arama motorları üzerinden “Tuğçe Kazaz ne dedi, Ezgi Mola Tuğçe Kazaz olayı nedir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
1.06.2022 Magazin
Alpaslan Kuytul kimdir? Alpaslan Kuytul olayı nedir? Alpaslan Kuytul neden tutuklandı?
Alpaslan Kuytul kimdir? Alpaslan Kuytul olayı nedir? Alpaslan Kuytul neden tutuklandı? Alparslan Kuytul, iş adamı Koray Sarısaçlı'nın kaçırıldığı iddiasına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı. Alparslan Kuytul, tutuklandı. Bu haberin ardından pek çok kişi Alpaslan Kuytul hakkında detayları merak ediyor. Peki, Alpaslan Kuytul kimdir? Alpaslan Kuytul olayı nedir? Alpaslan Kuytul neden tutuklandı? İşte detaylar…
9.05.2022 Gündem
Afganistan'da beklenen oluyor! Ve yasaklandı
Afganistan'da beklenen oluyor! Ve yasaklandı Afganistan'da kontrolü elinde bulunduran Taliban yönetimi, kadınların halka açık yerlerde burka giymelerinin zorunlu olduğunu duyurdu.
7.05.2022 Dünya
Şanlıurfa'da 'şeriat' çağrısına Valilik soruşturma başlattı
Şanlıurfa'da 'şeriat' çağrısına Valilik soruşturma başlattı Şanlıurfa Balıklıgöl'de İsrail'i protesto etmek için toplanan bir grubun siyah tevhid bayrakları açarak şeriat çağrısında bulunmasıyla ilgili Valilik tarafından soruşturma başlatıldı.
28.04.2022 Gündem
Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti
Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti İlahiyatçı Prof. Dr. Zekeriya Beyaz hayatını kaybetti. Zekeriya Beyaz'ın cenazesinin yarın kaldırılacağı öğrenildi.
12.04.2022 Gündem
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi?
28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl oldu? 28 Şubat darbesi nedir, dönemin hükümeti ve komutanları kimdi? 28 Şubat’ta ne oldu, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı? "Postmodern darbe" ifadesiyle Türk siyaset tarihine geçen 28 Şubat darbesinin üzerinden tam 25 yıl geçti. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında alınan kararlarla, Refah Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin kurduğu koalisyon hükümeti dağılmıştı. Ardından Refah Partisi kapatılmış, Necmettin Erbakan'a siyaset yasağı konulmuştu. Peki, 28 Şubat darbesi hangi yıl yapıldı, 28 Şubat darbesi nedir?
28.02.2022 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir
TBMM Başkanı Şentop: Demokrasinin modası geçmeyecektir TBMM Başkanı Mustafa Şentop, canlı yayında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Şentop, "bizim tarihimizde ve İslam düşüncesi ve hukukunda teokrasi olmadığını düşünüyorum. Bahsettiğimiz Batılı anlamda. Teokratik iktidar yapısı olmadığı kanaatindeyim." dedi. Şentop, "Eskiden ulusal hükümetlerin ülke sınırları içerisinde demokrasiye, özgürlüklere karşı tehdit ve risk oluşturan uygulamaları vardı. Şimdi ise çok uluslu şirketlerin demokratik davranışları, siyasi kararları etkileyen tutumları var. Bence tedbir alınmazsa, bu tedbiri uluslararası bazı sözleşmelerle, ülkelerin birlikte hareket etmesi suretiyle yapabiliriz." ifadelerini kullandı. "Demokasinin modası geçmiş değil, geçmeyecektir" diyen Şentop, sözlerine şöyle devam etti: Demokrasinin şablon ve kavram olarak kalacağını düşünüyorum ama içeriğinin boşaltılması, bozulması, manipüle edilmesi riskiyle karşı karşıyayız
6.02.2022 Siyaset
CHP'li Özel: HDP'li Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına 'evet' diyeceğiz
CHP'li Özel: HDP'li Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılmasına 'evet' diyeceğiz CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, öldürülen PKK'lı teröristle fotoğrafları ortaya çıkan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle düzenlenen fezlekeye ilişkin, "Soruşturmasının yürüyebilmesi açısından bu dosyaya özel olarak dokunulmazlığının kaldırılması noktasında 'evet' oyu kullanacağız" dedi.
19.01.2022 Siyaset
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay Menemen Olayı…
Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay Menemen Olayı… Atatürk’ün Cumhuriyete karşı bir suikast olarak tanımladığı, Mustafa Fehim Kubilay’ın şehit edilmesiyle sonuçlanan Menemen olayının üzerinden 31 yıl geçti. Kubilay 23 Aralık 1930’da İzmir’in Menemen ilçesinde öldürüldü. 92 yıldır, her 23 Aralık’ta Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Şevki Bey anılıyor. Peki, Mustafa Fehmi Kubilay kimdir, kaç yaşında, neden ve nasıl öldü? Asteğmen Kubilay menemen olayı…
23.12.2021 Gündem
Menemen olayı nedir, Kubilay olayı nasıl ve ne zaman gerçekleşti? Menemen olayında Kubilay nasıl öldü, neden?
Menemen olayı nedir, Kubilay olayı nasıl ve ne zaman gerçekleşti? Menemen olayında Kubilay nasıl öldü, neden? Menemen Kubilay olayı nedir, Menemen olayların Kubilay nasıl ve neden öldü? 22 Aralık bugün Menemen Olayı’nın yıldönümü. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş sürecinin önemli olaylarından biri olan Menemen olayı ve detayları vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Yedek Subay Mustafa Fehmi Kubilay’ın ölümüyle sonuçlanan Menemen olayı nedir, nasıl ve ne zaman gerçekleşti? İşte Menemen Olayı gerçeği…
23.12.2021 Gündem
Atatürk sözleri! Ölümünün 83. yılında Atatürk’ü sözleriyle an… Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel sözleri…
Atatürk sözleri! Ölümünün 83. yılında Atatürk’ü sözleriyle an… Mustafa Kemal Atatürk’ün en güzel sözleri… Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü kendi sözleri ile anmak isteyenler bugün bile yolumuzu aydınlatan sözlerini sosyal medya platformlarında paylaşmak isteyenler Atatürk sözleri araştırmasına başladı. İleri görüşlü sözleri, gençlere tavsiye niteliğindeki mesajları aradan yıllar geçmesine rağmen hala güncelliğini koruyor. İşte Atatürk’ün en güzel sözleri…
10.11.2021 Gündem
Dua ile adli yıl açılışı tartışması... MHP lideri Bahçeli'den açıklama
Dua ile adli yıl açılışı tartışması... MHP lideri Bahçeli'den açıklama MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Yargıtay binasının açılışında dua etmesinin eleştirilmesiyle ilgili, "Diyanet İşleri Başkanı Sayın Ali Erbaş doğru bir iş yapmıştır. Ve desteğimiz tamdır. Onun hedef alınması bir bakıma din ve vicdan hürriyetini hedef almaktır" dedi.
9.09.2021 Siyaset
Taliban'dan kaçıp İstanbul'a geldi! Afganistan'ın en büyük pop starıydı...
Taliban'dan kaçıp İstanbul'a geldi! Afganistan'ın en büyük pop starıydı... Afganistan'da Taliban korkusuyla ülkeden kaçışlar devam ediyor. Taliban yönetimi altında ülkesinde kendisine yaşam izni verilmeyeceğinden korkan Afganistan'ın en ünlü pop yıldızı Aryana Sayeed de gözü yaşlı şekilde ülkesinden kaçanlardan biri oldu...
19.08.2021 Dünya
Taliban dünyaya ilan etti: Yönetim şekli demokrasi olmayacak
Taliban dünyaya ilan etti: Yönetim şekli demokrasi olmayacak Üst düzey bir Taliban yetkilisi, Reuters haber ajansı üzerinden dünya kamuoyuna yönelik açıklamalarda bulundu. Yetkili, açıklamasında yönetim şeklinin nasıl olacağına da değindi.
18.08.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Şeriat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şeriat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.