Gazete Vatan Logo

Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Suudi Arabistan Asya kıtasında bulunan bir ülkedir. Suudi Arabistan Birleşik Arap Emirlikleri, Irak, Ürdün, Yemen ve Umman ile komşudur. 

Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir? Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Suudi Arabistan Bayrağı Anlamı Nedir?

Suudi Arabistan bayrağı yeşil bir zaman üzerine Arapça La ilahe illallah Muhammedun Resulullah yazısı yer alır. Bayraktaki yeşil renk İslamiyet'in simgesidir ve yazılar da İslamiyet'i temsil eder. Arapça yazının alt bölümünde kılıç yer alır ve bu kılıç Suudi Arabistan ordusunun gücünü temsil eder. Bayrak üzerindeki yazı İslam ve İslam peygamberi olan Hz. Muhammed'i (SAV) sembolize eder.

Suudi Arabistan Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?

Suudi Arabistan bayrağı birçok kişi tarafından merak edilir ve sık sık araştırılır. Suudi Arabistan bayrağı 15 Mart 1973 tarihinden beri kullanılmaktadır ve ülkenin resmi devlet bayrağıdır. Suudi Arabistan bayrağında Arapça olarak kelime-i tevhid yazılıdır. Metnin altında bir kılıç vardır ve bayrağın arka planı yeşil renktir.

Bayrağın yeşil renk olması İslam dinine mensup olmasını temsil eder. Arapça yazının altındaki kılıç ayrıca Suudi Arabistan ülkesinin gücünü sembolize etmektedir. Bayrağın üzerinde La ilahe illallah Muhammedun Resulullah yazar. Bu yazının anlamı Allah'tan (CC) başka ilah yoktur ve Muhammed (SAV) Allah'ın (CC) resulüdür demektir. 

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Nerede?

Suudi Arabistan, Asya kıtasında yer alan bir ülkedir. Asya kıtasının batı bölümünde yer alan Suudi Arabistan Katar, Bahreyn, Kuveyt, Irak, Ürdün, Yemen ve Umman gibi ülkeler ile komşu konumundadır. Aynı zamanda Kızıldeniz ve Basra Körfeziyle de çevrili bir ülkedir. Suudi Arabistan Arap yarımadasının en büyük ülkesi olma özelliğine sahiptir.

Anayasası şeriat kuralları ile şekillenmiş olan ülkenin nüfusu Suudi Araplarından oluşur. Petrol zengini bir ülke olan Suudi Arabistan Mekke ve Medine ziyareti yapanlar tarafından da gelir elde etmektedir. Kuzey yarım kürede bulunan Suudi Arabistan orta doğunun en hızlı gelişen ülkelerinden biri olarak karşımıza çıkar.

Büyük çoğunluğu çöl olduğu için ülkede çok sıcak bir iklim vardır. Ülkenin bitki örtüsü de çöl olduğu için hurma ağaçları ve palmiyeler ile ülkenin genelinde karşılaşılabilir. 35 milyon nüfusu olan Suudi Arabistan Arap yarım adasının en büyük ülkesidir.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan'a Ne Zaman Gidilir?

Ülkelerin iklim özelliklerine göre daha keyifli olduğu zamanlar vardır ve buna göre ziyaret edilmesi önerilir. Suudi Arabistan çok sıcak bir ülkedir ve yaz aylarında sıcaklık 50 derenin üzerine çıkar. Bu nedenle Suudi Arabistan'ı ziyaret etmek isteyen kişilere kış ayları önerilir. Kış aylarında ülkenin sıcaklığı ortalama 20-25 derece olur ve çok fazla yağış görülmez.

Kapalı alanlarda genellikle klima çalıştığından ziyaretçilerin yanlarına kalın eşya ya da hırka almaları da önerilir. Ülkede çöl iklimi hakimdir ve nemli, bunaltıcı bir hava gözlemlenir. Gece sıcaklıklar düştüğünden gece ve gündüz arasında sıcaklık farkları ortaya çıkabilir.