Sendikalar

Sendikalar

Son dakika sendikalar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sendikalar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sendikalar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sendikalar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sendikalar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.321 sendikalar haberi bulunmuştur. Tüm sendikalar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması
Bakanlıktan 'Giyim Yardımı' açıklaması Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanan koruyucu giyim yardımlarının tasarruf tedbirleri kapsamında kesildiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
23.04.2024 Ekonomi
Memurların sendika parası iptal mi oldu? Zam mı geldi, sendika aidatı iptal mi, toplu iş sözleşmesi ikramiyesi nedir?
Memurların sendika parası iptal mi oldu? Zam mı geldi, sendika aidatı iptal mi, toplu iş sözleşmesi ikramiyesi nedir? Sendika ikramiyesi iptal mi oldu, memurların sendika parası iptal mi? Anayasa Mahkemesinin (AYM), kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı getiren düzenlemeyi iptal edildi, iptal kararının gerekçesi Resmi Gazete'de de yayımlandı.
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
Sendika kesintisi ne kadar 2024, öğretmen sendika kesintisi yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır? Sendika ikramiyesinin tutarı, her yıl değişkenlik göstermekle birlikte sendika toplu sözleşme ikramiyesi 2024 yılı için %2 barajının üzerindeki sendikalar için 531,72 TL, %2 barajının altındaki sendikalar için 188,02 TL'dir. 18 Ocak 2024 tarihinde alınan Anayasa Mahkemesi kararı ile %2 sendika barajı uygulaması iptal edildi. Toplu sözleşme ikramiyesinden yüzde iki barajına bakılmaksızın tüm sendikaların üyelerinin üst limitten faydalanması bekleniyor. Peki, Sendika kesintisi ne kadar 2024, yüzde kaç? Sendika kesintisi nasıl hesaplanır?
7.03.2024 Çalışma Hayatı
Toplu sözleşme ikramiyesi 2024 ne kadar, hangi aylarda ödenir? Memurların toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi edildi?
Toplu sözleşme ikramiyesi 2024 ne kadar, hangi aylarda ödenir? Memurların toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi edildi? Toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi edildi, memurların toplu sözleşme ikramiyesi 2024 ne kadar? 3 ayda bir yapılan kamu personelinin toplu sözleşme ikramiyesi desteği ödemeleri 2024 yılıyla birlikte aylık olarak ödenmeye başlandı. İkramiye tutarları merak edilirken, toplu sözleşme ikramiyesinin iptal edilip edilmediği de sorgulanıyor. Peki toplu sözleşme ikramiyesi ne kadar? Sendika ikramiyesi 2024 ne zaman yatacak? Toplu sözleşme ikramiyesi iptal mi?
5.03.2024 Çalışma Hayatı
Öğretmen atamaları için 30 ilde mülakat merkezi kurulacak
Öğretmen atamaları için 30 ilde mülakat merkezi kurulacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmenlik mülakatlarına ilişkin, atamalarda KPSS puanı ve mülakatın yarı yarıya etkili olacağını söyledi. Bakan Tekin, 30 büyükşehirde mülakat merkezi kurulacağını da belirtti.
16.09.2023 Eğitim
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz
Bakan Tekin'den CNN Türk'te 'mülakat' açıklaması: Kayırmaya izin vermeyeceğiz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN TÜRK canlı yayında soruları yanıtladı. Bakan Tekin, eğitimde "öğretmene mülakat" polemiğiyle ilgili, "Şu an yüzde 100 mülakat skoruyla atanıyor öğretmen. Biz yüzde 50-50 yapmak istiyoruz. KPSS yüzde 50, mülakat yüzde 50. 30 büyükşehirde mülakat yapılacak. Mülakatta öğretmen adayına 'bize ders anlatın' diyeceğiz. İletişim becerisi ve sorun çözme becerisini ölçeceğiz. Kul hakkı yemeden, herhangi bir ideolojik bir kayırma yapmadan bunu yapabilmek. Komisyon üyesinin adayla ilgili herhangi bir bilgisi olmayacak. İdeolojik kayırma, asla, kesinlikle olmayacak. Mülakatta hakkaniyetsizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.
16.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YHK'ye üç yeni atama
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan YHK'ye üç yeni atama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Yüksek Hakem Kurulu'na yapılan atamalar Resmi Gazete'de yayımlandı.
16.09.2023 Gündem
Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli mesajlar
Orta Vadeli Program açıklandı! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan önemli mesajlar Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz üç yıllık Orta Vadeli Program ile ilgili Beştepe'de açıklamalarda bulunarak, "Finansal istikrarı sağlamak ve orta vadede enflasyonu tek haneye indirmek temel hedefimiz." dedi.
6.09.2023 Gündem
Toplu sözleşme görüşmelerinde flaş gelişme! Gözler bakanlıktan çıkacak sonuçta
Toplu sözleşme görüşmelerinde flaş gelişme! Gözler bakanlıktan çıkacak sonuçta 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi dördüncü toplantısı Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımıyla, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda başladı.
22.08.2023 Ekonomi
Memur ve emekliye yeni zam teklifi sunuldu! Gözler salı gününde
Memur ve emekliye yeni zam teklifi sunuldu! Gözler salı gününde Milyonlarca memur ve emekliyi yakından ilgilendiriyor. 7. Kamu Toplu Sözleşmesi'nde kamu işveren tarafı ilk teklifini güncelleyerek 2024'ün ilk altı ayında yüzde 15, ikinci altı ayında yüzde 10 artış teklif etti. Süreç 22 Ağustos Salı günü yapılacak dördüncü toplantıyla devam edecek.
19.08.2023 Memur
Bakan Işıkhan memurlar için ikinci zam teklifini açıkladı
Bakan Işıkhan memurlar için ikinci zam teklifini açıkladı 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri üçüncü toplantısı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bakan Vedat Işıkhan "2024'ün ilk altı ayı için yüzde 15, ikinci altı ay için yüzde 10, 2025 ilk altı ay için yüzde 6, ikinci altı ay için yüzde 5 olarak teklifimizi açıklıyorum" dedi.
17.08.2023 Ekonomi
Zam pazarlığında kritik viraj! Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci teklif açıklanacak
Zam pazarlığında kritik viraj! Toplu sözleşme görüşmelerinde ikinci teklif açıklanacak Kamu çalışanlarının toplu sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Üçüncü toplantı bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılacak. Kamu işveren tarafının ikinci teklifini açıklaması bekleniyor.
17.08.2023 Ekonomi
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor! Zam pazarlığında ilk toplantı bitti
Memur ve emeklileri ilgilendiriyor! Zam pazarlığında ilk toplantı bitti 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme 1. Görüşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan başkanlığında toplandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan "Eğitim, sağlık, adalet gibi diğer kamusal alanlardaki çalışan sayımızı sürekli artırdık. Kamu çalışanlarımızı enflasyona ezdirmedik" dedi.
1.08.2023 Ekonomi
Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı yarın yapılacak
Toplu sözleşme görüşmelerinde ilk toplantı yarın yapılacak Kamu çalışanları toplu sözleşme sürecinin başlamasını bekliyor. İlk toplantı yarın 14.00'te yapılacak. Toplantıya hükümet ile sendikaların temsilcileri katılacak. Toplantıda talepler dile getirilecek ve görüşme takvimi belirlenecek.
31.07.2023 Ekonomi
Dünya basınından Türkiye ve Erdoğan'a büyük övgü
Dünya basınından Türkiye ve Erdoğan'a büyük övgü Tarihi NATO zirvesi ve bu zirvede Türkiye'nin attığı adımların yankıları sürüyor. Dünya basınında Türkiye ve Erdoğan ile ilgili birçok analiz yayımlandı. Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Miçotakis 'le yaptığı görüşmeyi mercek altına alan Alman Bild gazetesi ise dikkat çeken ifadeler kullandı.
16.07.2023 Gündem
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı
Asgari ücrete zam açıklaması! Bakan Bilgin: 500 doların altında olmamalı Asgari ücret, emeklilik, maaş zamları ve gündeme ilişkin önemli konularla ilgili CNN Türk canlı yayında açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Dolar bazında baktığımızda ilk defa AK Parti döneminde en üst düzeye çıktı. Ben görevim gereği bunları sayın cumhurbaşkanımıza götürdüğümde anlattığımda kabul etti. Asgari ücret 500 doların altında olmamalı." dedi
10.05.2023 Çalışan Hakları
Bakan Akar: Mehmetçik, son üç günde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 18 teröristi etkisiz hale getirdi
Bakan Akar: Mehmetçik, son üç günde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 18 teröristi etkisiz hale getirdi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Mehmetçik, son üç günde Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 18 teröristi etkisiz hale getirdi” dedi.
19.04.2023 Gündem
Fransa'yı savaş alanına çeviren yasa Anayasa Mahkemesi'nde onaylandı
Fransa'yı savaş alanına çeviren yasa Anayasa Mahkemesi'nde onaylandı Fransa Macron yönetiminin emeklilik yasası sonra protestolara sahne olmuş ülke savaş alanına dönmüştü. Fransa'da bugün herkesin gözü kulağı Anayasa Mahkemesi’nin vereceği karardaydı. Mahkeme, Macron yönetiminin meclis onayı almadan kabul ettiği emeklilik yaşını 62'den 64'e yükselten yasayı onayladı.
14.04.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı adaylığına yönelik YSK kararı, Resmi Gazete'de Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 'Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Siyasi partiler, cumhurbaşkanı adayı için 19-23 Mart'ta başvuruda bulunacak.
15.03.2023 Gündem
YSK Başkanı Yener, seçim takvimini açıkladı
YSK Başkanı Yener, seçim takvimini açıkladı YSK Başkanı Ahmet Yener, "Yüksek Seçim Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda, 14 Mayıs 2023 tarihini Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinin yapılma tarihi olarak belirlemiştir. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde de seçim tarihi olarak 28 Mayıs 2023 tarihi belirlenmiştir" dedi.
10.03.2023 Gündem
Asgari ücrete ek zam var mı? Temmuzda asgari ücrete ara zam yapılacak mı? TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay açıkladı!
Asgari ücrete ek zam var mı? Temmuzda asgari ücrete ara zam yapılacak mı? TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay açıkladı! Asgari ücrete ek zam talebi gündemdeki yerini koruyor. TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay söz konusu talebe ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki, Asgari ücrete ek zam var mı 2023? Asgari ücrete ara zam yapılacak mı?
İngiltere’de son 10 yılın en büyük grevi! Yarım milyon kişi sokağa indi
İngiltere’de son 10 yılın en büyük grevi! Yarım milyon kişi sokağa indi İngiltere’de yarım milyon kişi enflasyon ve hayat pahalılığı karşısında maaşlarına zam talebiyle iş bırakarak, ülkedeki son 10 yılın en büyük grevine imza attı.
1.02.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Memur ve emekliye yüzde 25 zam
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Memur ve emekliye yüzde 25 zam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranının yüzde 25 olarak uygulanacağını açıkladı.
3.01.2023 Gündem
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı
Bakan Bilgin açıkladı! EYT'de tüm süreci tek tek anlattı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, ekonomi gündemine ilişkin tüm detayları TRT Haber canlı yayınında değerlendirdi. Bilgin, "EYT düzenlemesini ocak ayı içerisinde Meclis'e takdim edeceğiz" dedi. Emekli olacakların ağırlıklı yaş ortalamasının 50'nin üzerinde olduğunu belirtti. EYT'nin maliyetinin 100 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.
29.12.2022 Ekonomi
Yunanistan ve AB'yi sarsan rezalet! Eva Kaili skandalında yeni detaylar ortaya çıktı...
Yunanistan ve AB'yi sarsan rezalet! Eva Kaili skandalında yeni detaylar ortaya çıktı... Avrupa Birliği'nde ortaya çıkan yolsuzluk skandalı Brüksel ve Atina'da tam bir deprem etkisi yarattı. Belçika polisinin düzenlediği yolsuzluk operasyonu bağlamında gözaltına alınan Avrupa Parlamentosu (AP) Başkan Yardımcısı, Yunan parlamenter Eva Kaili için karar verildi. Yunanistan kamuoyunda şok etkisi yaratan olay sonrası AB beklenen adımı attı.
12.12.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Sendikalar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sendikalar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.