Sabah Namazı

Sabah Namazı

Son dakika sabah namazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan sabah namazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını sabah namazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Sabah Namazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan sabah namazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 846 sabah namazı haberi bulunmuştur. Tüm sabah namazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
Ezan okunurken su içilir mi? Ezan okunduktan sonra mı oruç açılır, oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?
Ezan okunurken su içilir mi? Ezan okunduktan sonra mı oruç açılır, oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır? Oruç ibadeti idrak edilirken, iftar vakti orucun ne zaman açılacağına dair araştırmalara başladı. Oruç ibadeti sadece bedensel bir ibadet olmanın ötesinde, manevi bir arınma sürecidir. Bu nedenle iftar vakti, oruç tutanların büyük bir sabırsızlıkla beklediği, birlikte dualar edip bereketi paylaştığı anlardan biridir. Oruç ezan okunduktan sonra mı açılır, ezan okunurken su içilir mi? Oruç ezan okunurken mi açılır, bitince mi açılır?
11.03.2024 Ramazan
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024?
Ramazanın ilk teravih namazı! İlk teravih namazı saat kaçta 2024, teravih namazı ne zaman başlıyor 2024? İslam alemi mübarek Ramazan ayını bekliyor. Oruç ibadetini yerine getirecek Müslümanlar, Ramazan ayını teravih namazıyla karşılayacak. Teravih namazı Ramazan ayında, yatsı namazından sonra sabah namazı vaktine kadar ( fecrin doğuşuna) kılınabilen nafile namazdır. Ramazan ayı 2024 ilk teravih namazı ne zaman, saat kaçta kılınacak? Teravih namazı kaç rekat, nasıl kılınır?
9.03.2024 Ramazan
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Sabah Namazı İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Sabah Namazı İle İlgili Hadisi Şerifleri... Sabah namazının pek çok fazileti bulunmaktadır. Özellikle sabah namazı ile ilgili pek çok hadis bulunur. Bu hadisler, sabah namazının önemini ve namaz sonrası yapılacak duaların önemini vurgular. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Murat Kurum seçim startını verdi: Trafik çilesi bitecek
Murat Kurum seçim startını verdi: Trafik çilesi bitecek Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Eyüpsultan Camii’ndeki sabah namazı sonrası açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, 'Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz, herkes için çalışacağız.' mesajında bulundu. Kurum, "Tarihi Yarım Ada için yatırımlar yapacağız. Fatih Sultan Mehmet Han'ın emanetine sahip çıkacağız. Yaşamayı eziyet olmaktan çıkaracağız. Trafik çilesi bitecek." dedi.
8.01.2024 Gündem
Komşular arasındaki kavga görenleri hayrete düşürdü
Komşular arasındaki kavga görenleri hayrete düşürdü Sivas’ta bir apartmanda komşular arasında yaşanan gerginlik pes dedirtti. Apartmanda yaşanan tartışma anları güvenlik kameralarına yansıdı.
21.12.2023 Gündem
İstanbul Valisi Gül'den kaçak göçmen açıklaması: Kısa bir zamanda Türkiye'nin gündeminden çıkacak
İstanbul Valisi Gül'den kaçak göçmen açıklaması: Kısa bir zamanda Türkiye'nin gündeminden çıkacak İstanbul Valisi Davut Gül ile Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, sabah namazı sonrası vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programda Vali Gül ilçede çalışmaları devam eden projeleri Belediye Başkanı Poyraz ile ziyaret ederek, bilgi aldı. Gül, "Kısa bir zamanda kaçak göçmen konusu İstanbul'un ve Türkiye'nin gündeminden çıkacak" dedi.
30.07.2023 Gündem
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünde sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.
29.05.2023 Gündem
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünde sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.
29.05.2023 Gündem
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Taksim ve Eyüpsultan Camii'ne binlerce kişi akın etti
Taksim ve Eyüpsultan Camii'ne binlerce kişi akın etti Bayram namazı için binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde Eyüpsultan ve Taksim Camii'ne akın etti. Namaz öncesinde camilerin içi dolarken, içeriye giremeyen yüzlerce vatandaş yanlarında getirdikleri seccadeleriyle avluda bayram namazını kıldı.
21.04.2023 Gündem
Teheccüd namazı kılınışı nasıldır? Teheccüd (Gece) namazı saati var mı? Teheccüd namazı duaları ve sureleri
Teheccüd namazı kılınışı nasıldır? Teheccüd (Gece) namazı saati var mı? Teheccüd namazı duaları ve sureleri Teheccüd namazı fazileti büyük bir namazdır. Nafile bir namaz olan teheccüd namazı gece vakti kılınır. Yatsı namazı kılındıktan sonra gecenin bir vakti uyanıp kılınması gerekir. Uyuyup teheccüd namazı için uyanmak efdaldir. Teheccüd namazının rekat sayısı ise çift sayı olarak kılınması tavsiye edilmiştir. Peki teheccüd namazı nasıl ve ne zaman kılınır? Teheccüd namazı için özel bir saat var mıdır? İşte detaylar...
26.01.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur'an'a düşman değil, dost olun
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Kur'an'a düşman değil, dost olun Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Kur'an-ı Kerim sadece Müslümanlara gönderilen bir kitap değil; bütün insanlara gönderilen kitaptır. Kur'an-ı Kerim'i tanıyın, anlayın. Kur'an-ı Kerim'e düşman değil; dost olun. Çünkü Kur'an-ı Kerim, hepimiz için kurtarıcı bir kitaptır" dedi. 
22.01.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadetlerin sadece ruha değil, bedenimize de faydası var
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İbadetlerin sadece ruha değil, bedenimize de faydası var  Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Sivas Ulu Cami'de sabah namazı kıldırıp vaaz verdi. Erbaş vaazında ibadetin önemine değinerek, "Kur'an-ı Kerim'in emirlerine ne kadar titizlikle sarılırsak biz o kadar sağlam ve sağlıklı olacağız. Hem zihin olarak, ruh olarak, hem de beden olarak. İbadetlerin sadece ruha değil, bedenimize de faydası var. Bunu da hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayalım." dedi. 
4.09.2022 Gündem
Kurban bayramın kaçıncı gününe kadar kesilir, bayramın 4. günü kurban kesilir mi?
Kurban bayramın kaçıncı gününe kadar kesilir, bayramın 4. günü kurban kesilir mi? Bayramın 4. günü kurban kesilir mi, kurban bayramın kaçıncı gününe kadar kesilir? Kurban bayramının son günü 12 Temmuz Salı günü. Kurban bayramının sona ermesine az bir süre kala, kurban keseceklerin araştırmaları da hız kazandı. Bayramın son günüde kurban kestirmenin caiz olup olmadığını sorgulayan vatandaşlar arama motorlarına yöneldi.
11.07.2022 Gündem
Bayramda camiler doldu taştı
Bayramda camiler doldu taştı Kurban Bayramı münasebetiyle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de camiler doldu taştı. Bayramı namazı için binlerce vatandaş, Ayasofya’yı Kebir Camii'ne akın etti. Namazdan önce camiinin içi dolarken, içeriye giremeyen vatandaşlar yanlarında getirdikleri seccadleriyle avluda bayram namazını eda etti.
9.07.2022 Yaşam
Bayramı namazı için binlerce kişi Eyüpsultan Camii'ne akın etti
Bayramı namazı için binlerce kişi Eyüpsultan Camii'ne akın etti  Bayram namazı için binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinde Eyüpsultan Camii'ne akın etti. Namaz öncesinde caminin içi dolarken, içeriye giremeyen yüzlerce vatandaş yanlarında getirdikleri seccadeleriyle avluda bayram namazını kıldı.
9.07.2022 Yaşam
Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Yarın bayram namazı saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram namazı saatleri!
Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Yarın bayram namazı saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram namazı saatleri! Milyonlar Kurban Bayramı namazı ile birlikte bayramı karşılacak. Yarın sabah namazı ile birlikte kılınacak Kurban Bayramı namazı için tüm müslümanlar camilerde saf tutacak. Bayram hutbesi ile birlikte de Kurban Bayramı’nın ilk günü idrak edilecek. Bayram için hazırlıklar tamamlanırken pek çok kişi bayram namazının saat kaçta kılınacağını araştırıyor. Peki, Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak? Yarın bayram namazı saat kaçta? İstanbul, Ankara, İzmir ve il il bayram namazı saatleri!
8.07.2022 Gündem
Bayram tekbiri ne zaman getirilir? Tekbir ne zaman giriyor? Kurban Bayramı’nda tekbir nasıl getirilir? Teşrik tekbiri anlamı ve okunuşu!
Bayram tekbiri ne zaman getirilir? Tekbir ne zaman giriyor? Kurban Bayramı’nda tekbir nasıl getirilir? Teşrik tekbiri anlamı ve okunuşu! Kurban Bayramı ile birlikte dini görevlerini yerine getirmek isteyen milyonlarca müslüman ibadetlerini eksiksiz yapmak ve dua etmek için yapılması gereken ibadetleri merak ediyor. Bunların başında da bayram tekbirleri olarak bilinen teşrik tekbirleri geliyor. Peki, Bayram tekbiri ne zaman getirilir? Tekbir ne zaman giriyor? Kurban Bayramı’nda tekbir nasıl getirilir? Arife günü tekbir ne zaman başlıyor? Teşrik tekbiri anlamı ve okunuşu!
8.07.2022 Dini Bilgiler
Terviye nedir, terriye günü ne demek? Terviye günü namazı nasıl ve hangi vakitte kılınır, Terviye günü orucu ne zaman tutulur, orucuna nasıl niyet edilir?
Terviye nedir, terriye günü ne demek? Terviye günü namazı nasıl ve hangi vakitte kılınır, Terviye günü orucu ne zaman tutulur, orucuna nasıl niyet edilir? Zilhicce'nin 8. Günü olan terviye günü ile ilgili aramalar Kurban Bayramı arefesi öncesi arttı. Terviye günü, Zilhicce ayının 8. günü sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke'den Mina'ya doğru hareket ettikleri gündür. Peki, Terviye nedir, terviye günü ne demek? Terviye günü namazı nasıl ve hangi vakitte kılınır, Terviye günü orucu ne zaman tutulur, orucuna nasıl niyet edilir?
7.07.2022 Gündem
Teşrik tekbiri ne zaman başlar, hangi gün? Teşrik tekbiri okunuşu ve anlamı nedir, Diyanet ile Kurban Bayramı'nda Teşrik tekbiri!
Teşrik tekbiri ne zaman başlar, hangi gün? Teşrik tekbiri okunuşu ve anlamı nedir, Diyanet ile Kurban Bayramı'nda Teşrik tekbiri! Teşrik tekbiri nedir, Diyanet ile Kurban Bayramı'nda Teşrik tekbiri ne zaman başlar, kaç defa söylenir? Kurban Bayramı’na sayılı gün kala bayrama özel ibadetler de araştırılmaya başlandı. Teşrik tekbiri de araştırılan konuların başını çekti. Peygamber Efendimizin (s.a.v.) Arefe ve bayram günlerinde gerçekleştirdiği bu tekbirler bayramın son gününe kadar devam eder. Peki, Teşrik tekbiri ne zaman başlar, hangi gün?
7.07.2022 Gündem
Kurban ne zamana kadar kesilir? Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter?
Kurban ne zamana kadar kesilir? Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter? “Kurban ne zamana kadar kesilir?” sorusu Kurban Bayramı ile birlikte pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Kurban kesim yerlerinde sıra alan kurban sahipleri kurban kesim vakitlerini araştırıyor. Dinen kurban kesmenin bayram içinde zamanı olup olmadığı en çok sorgulanan konular arasında geliyor. Peki, Kurban ne zamana kadar kesilir? Kurban kesim vakti ne zaman başlar, ne zaman biter? Kurban ne zaman kesilmeli? İşte detaylar…
6.07.2022 Dini Bilgiler
Miftah'ul Cennet duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Miftah'ul Cennet duası okumanın yararları ve faziletleri
Miftah'ul Cennet duası Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Miftah'ul Cennet duası okumanın yararları ve faziletleri Kuranı Kerimi baştan sonra bitiren insanlar Türkçe mealini de okuduktan sonra Kuran'da yer alan dualardan haberdar olur. Miftah'ul Cennet Duası da en güçlü ve en büyük dilek duası olarak bilinir. Sayısız hayra vesile olduğu söylenen bu duayı Hz. Muhammet de okumuştur. 
13.04.2022 Dini Bilgiler
Teravih Namazı vakti ne zamandır? Teravih namazı ne zamana kadar kılınır?
Teravih Namazı vakti ne zamandır? Teravih namazı ne zamana kadar kılınır? Ramazan ayı Müslümanların gündüzleri oruç tutarak geçirdikleri ve bu aya özgü olan bazı ibadetleri de yerine getirdikleri bir ay olarak belirtilmektedir. Kur'an-ı Kerim'in indirildiği ay olarak ifade edilen Ramazan ayında yapılan ibadetlerin faziletleri ve sevapları daha fazla olmaktadır. Ramazan ayına özgü olan ibadetlerden biri de teravih namazı olarak bilinmektedir. Sadece bu ay içinde yapılan teravih namazının vakti yatsı namazı ile başlayıp sabah namazı vaktine kadar devam etmektedir.
30.03.2022 Dini Bilgiler
Sabah namazı kaç rekattır? Sabah namazı nasıl kılınır?
Sabah namazı kaç rekattır? Sabah namazı nasıl kılınır? Müslümanlar için farz kabul edilen ibadetlerin en başında namaz gelmektedir. Dinin temeli namazdır. Namaz, reşit olan tüm Müslümanlar için, Miraç gecesinde farz kılınmıştır. Ruhun ana gıdası olan namazın, bedeni kötülüklerden arındırdığı ve huzur verici olduğu bilinmektedir. Namaz, günde beş vakit kılınır ve sabah namazı namazın ilk vaktidir. Gün başlar iken ilk kılınan namaz, sabah namazıdır.
16.02.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sabah Namazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki sabah namazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.