Rutbe

Rutbe

Son dakika rutbe haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rutbe ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rutbe haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rutbe

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rutbe gelişmeleri de dahil olmak üzere 618 rutbe haberi bulunmuştur. Tüm rutbe haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gabar'da petrol üretimi 35 bin varili geçti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldak'taki Madenci Anıtı'nda düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Enerjide tam bağımsızlığı yakalamak en önemli hedefimizdir. Gabar'daki petrolün günlük üretimi, müjdeye dikkat, 35 bin varili geçti. 2024 sonunda 100 bin varile çıkmasını hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
10.02.2024 Gündem
YAŞ kararları 2023 terfi listesi PDF | YAŞ atama ve terfi listesi yayınlandı mı, 3 Ağustos YAŞ kararları açıklandı mı? TSK terfi eden albaylar, emekliye sevk edilenler, atananlar, görev süresi uzatılanlar
YAŞ kararları 2023 terfi listesi PDF | YAŞ atama ve terfi listesi yayınlandı mı, 3 Ağustos YAŞ kararları açıklandı mı? TSK terfi eden albaylar, emekliye sevk edilenler, atananlar, görev süresi uzatılanlar 3 Ağustos YAŞ Toplantısı kararları ve sonuçları yakından takip ediliyor. YAŞ Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki bugün saat 12.00'de başladı. Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Toplantısı'nda albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması veya emekliye ayırma işlemleri dışında generallerin terfi ve atama dosyaları da gündeme alınacak. Peki, 3 Ağustos YAŞ kararları 2023 açıklandı, YAŞ kararları ne zaman açıklanacak? İşte Yüksel Askeri Şura kararları tam liste ile 3 Ağustos YAŞ kararları…
3.08.2023 Gündem
TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu! İşte yeni genelkurmay başkanı
TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu! İşte yeni genelkurmay başkanı Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki (TSK) terfi ve atamaların ele alındığı Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı sonrası TSK'nın yeni komuta kademesi belli oldu. Genelkurmay Başkanlığına 2'nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin Gürak atandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura kararlarının Türk Silahlı Kuvvetleri ve millet için hayırlara vesile olmasını diledi.
3.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na tepki: Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde "40 Yıl, 40 Eser" etkinliği kapsamında Bir Şiir Bir Hayat / Sakarya Türküsü Dijital Sergisi’nin açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Necip Fazıl Cumhuriyet tarihimizin en sancılı dönemlerine şahitlik etti. Fertlerin yaşadığı bütün ıstırapları bizzat görmüştür. Kültürel hegemonyaya teslim olmak yerine kalemi ve kelamıyla direnmeyi seçti." ifadelerini kullandı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na da yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kimse bu milletin evlatlarını aşağılama cesaretini gösteremeyecek. Aman yarabbi ne diyor. 'Kırsal kesimden aldığı oylarla Cumhurbaşkanlığı kazandı.' Partinizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal "Köylü Milletin efendisidir" demedi mi? 14 Mayıs'ta milletimiz başında CHP zihniyetini istemediğini çok net biçimde ortaya koymuştur. 28 Mayıs'ta da yarım kalan işi tamamlayarak CHP ideolojisi sandığa gömmüştür. Bir daha hiçbir güç CHP'yi o sandığın dibinden çıkaramayacaktır. Ne CHP genel başkanının koltuğunu korumak için attığı iftiralar bunu değiştirebilir ne seçim yenilgisini perdelemek için söylediği yalanlar bunu perdeleyebilir." dedi.
11.06.2023 Gündem
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması
Miralay hangi rütbe? Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması Miralay hangi rütbe sorusunun yanıtı merak ediliyor. 1299 yılında Osman Bey tarafından kurulan Osmanlı Devleti, topraklarının genişlemesiyle birlikte imparatorluk oldu. Ordunun savaşlarda muzaffer olması sonrası en geniş sınırlara ulaşan imparatorluk olarak bilindi. Peki Osmanlı ordusunda rütbelerin isimleri ve sıralaması nasıldı?
23.03.2023 Gündem
Jandarma Uzman Erbaş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük jandarma uzman erbaş maaşı ne kadar? TSK Jandarma Uzman Erbaşlar ne kadar maaş alıyor?
Jandarma Uzman Erbaş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük jandarma uzman erbaş maaşı ne kadar? TSK Jandarma Uzman Erbaşlar ne kadar maaş alıyor? Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görevlerini icra eden uzman erbaş maaşları hakkında yapılan aramalar yılın ona ermesiyle merak ediliyor. TSK bünyesinde maaşlar görev yeri, rütbeleri, kıdem ve derecelere göre farklılık gösterir. Uzman erbaş maaşları en son temmuz ayında yapılan zamla artış yaşamıştı. Peki, En yüksek, en düşük jandarma uzman erbaş maaşı ne kadar? Jandarma Uzman Erbaşlar ne kadar maaş alıyor? İşte Jandarma Uzman Erbaş Maaşları…
24.12.2022 Çalışma Hayatı
Uzman Çavuş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman Çavuşlar ne kadar maaş alıyor?
Uzman Çavuş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman Çavuşlar ne kadar maaş alıyor? Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Hava, Kara ve Deniz Kuvvetleri ile İçişleri Bakanlığı’na bağlı Jandarma Genel Komutanlığı’nda uzman çavuş olarak görev yapanların 2022 maaşları ile 2023 yılı zam oranları araştırılan konuların başında geliyor. Uzman çavuş maaşları, memur maaşlarına yapılan zam oranına göre belirleniyor. Peki, En yüksek, en düşük uzman çavuş maaşı ne kadar? Uzman Çavuşlar ne kadar maaş alıyor? Uzman çavuş maaşına zam gelecek mi? 2023’te uzman çavuş maaşı ne kadar olacak? İşte 2023 uzman çavuş maaşı zammı hesaplama!
21.12.2022 Çalışma Hayatı
Yarbay maaşları 2023: En yüksek, en düşük yarbay maaşı ne kadar? Yarbaylar ne kadar maaş alıyor?
Yarbay maaşları 2023: En yüksek, en düşük yarbay maaşı ne kadar? Yarbaylar ne kadar maaş alıyor? Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev alan Yarbaylar Kara, Deniz veya Hava Kuvvetleri’nde görev alırlar. TSK’da maaşlar farklı görev, rütbe ve komutanlıklara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Peki, en yüksek ve en düşük yarbay maaşı ne kadar? Yarbaylar ne kadar alıyor? İşte 2023 Yarbay maaşları hakkında merak edilenler…
9.12.2022 Çalışma Hayatı
Uzman Çavuşlar Günü ne zaman kutlanmaya başlandı, neden 12 Kasım'da? 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü resimli mesajları ve sözleri!
Uzman Çavuşlar Günü ne zaman kutlanmaya başlandı, neden 12 Kasım'da? 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü resimli mesajları ve sözleri! Dünya Uzman Çavuş Günü mesajları ve sözleri, TSK bünyesinde çalışan arkadaşlarının, akrabalarının gününü kutlamamak için arama motorlarına yönelirken, her yıl 12 Kasım tarihinde kutlanan 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü’nün nasıl ve neden ortaya çıktığını da soruluyor. Uzman çavuşlar, ordu hiyerarşisinde erbaş statüsünde yer alır ve terör örgütlerine karşı çok önemli görevler yürütürler. Peki, Uzman Çavuş Günü nedir, ne zaman ve nasıl kutlanmaya başlandı? 12 Kasım Uzman Çavuşlar Günü sözleri ve mesajları…
12.11.2022 Gündem
Bakan Bozdağ: Herkes, orasından burasından çeke çeke adaletin başı belada
Bakan Bozdağ: Herkes, orasından burasından çeke çeke adaletin başı belada Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hukuk sisteminde eksik ya da yanlış kararları düzeltici hukuk mekanizmaları olduğunu belirterek, ''Bırakın hukuk, kendi mecrasında işlesin. Bırakın yargı, kendi mecrasında işlesin. Bırakın usul, kendi hükmünü icra etsin, Bırakın adalet yerini bulsun. Herkes, orasından burasından çeke çeke adaletin başı belada. Yeter artık. Siyasetçi git işini yap. Sen git başka işini yap. Hakim misin, savcı mısın? Değil. Ama herkes hakim, savcı gibi karar verip hakim ve savcıları itham ederse bu yargıya da adalete de Türkiye’ye yapılmış büyük bir kötülüktür” dedi.
19.09.2022 Siyaset
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Bu kadar pervasızlık kabul edilemez
Bakan Akar'dan Yunanistan'a sert tepki: Bu kadar pervasızlık kabul edilemez Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemde yaptığı hava ihlallerine ve tacizlere ilişkin, "23 Ağustos'ta S-300'ler NATO görevi yapan Türk F-16'larını radar kilidine aldılar. Kötü komşumuzun bu yaptığının görülmesi lazım, anlaşılması ve anlatılması lazım. Bu kadar aleni şımarıklık, bu kadar pervasızlık kabul edilemez" dedi.
29.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Üzüm alım fiyatı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! Üzüm alım fiyatı belli oldu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada çekirdeksiz üzümün alım fiyatını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran 9 numaralı Sultani çekirdeksiz kuru üzümü hakkında Toprak Mahsulleri Ofisimiz değerlendirdi. Biz çiftçi kardeşlerimizi mağdur etmeyiz. Geçen yıl 13 TL'ydi. Bu yıl da değerlendirmeleri yaptık. Fiyatımızı 27 TL olarak belirledik" dedi.
20.08.2022 Siyaset
MHP lideri Devlet Bahçeli'den 'Devlet Şeref Madalyası' önerisi: Takdir ve yetki Sayın Cumhurbaşkanımızındır
MHP lideri Devlet Bahçeli'den 'Devlet Şeref Madalyası' önerisi: Takdir ve yetki Sayın Cumhurbaşkanımızındır Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ve tevcihi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurt içinde veya yurt dışında üstün feragat, fedakarlık, başarı ve yararlık gösteren muhterem isimlere 'Devlet Şeref Madalyası'nın layık görülmesi, terörle mücadelenin şevk ve iradesini hem destekleyecek hem de mükafatlandıracaktır. Elbette takdir ve yetki Sayın Cumhurbaşkanımızındır." ifadelerini kullandı.
17.08.2022 Siyaset
TSK'nın ilk kadın generali olarak tarihe geçti! Görevi belli oldu
TSK'nın ilk kadın generali olarak tarihe geçti! Görevi belli oldu TSK’nın ilk kadın generali olarak atanan Özlem Yılmaz, ‘Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.
14.08.2022 Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bedelli askerlik düzenlemesi yürürlüğe girdi
Resmi Gazete'de yayımlandı! Bedelli askerlik düzenlemesi yürürlüğe girdi Bedelli askerlikte son dakika gelişmesi. Askerî Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, yoklama kaçağı, saklı veya bakaya olup bedelli askerlik hizmetinden yararlanamayan yükümlüler bu hizmetten faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...
12.07.2022 Gündem
2022 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Temmuz ayı emekli maaşı alt sınırı!
2022 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Temmuz ayı emekli maaşı alt sınırı! Emekli aylığı alt sınırı düzenlemesini de içeren ekonomiye ilişkin kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, 2022 en düşük emekli maaşı ne kadar oldu? Emekli aylığı alt sınırı ne kadar? İşte Temmuz ayı emekli maaşı alt sınırı…
5.07.2022 Emekli
Ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affında yeni gelişme! Meclis'te kabul edildi
Ek gösterge düzenlemesi ve öğrenci affında yeni gelişme! Meclis'te kabul edildi Ek gösterge, öğrenci affı ve emekli maaşlarının alt sınırını 3 bin 500 TL olarak belirlenmesini de içeren yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. 5’inci Yasama Yılını tamamlayan Meclis, 1 Ekim’e kadar tatile girdi.
1.07.2022 Ekonomi
Hanefi Avcı kimdir, Hanefi Avcı’nın rütbeleri nelerdir? Hanefi Avcı Selahattin Demirtaş için ne dedi?
Hanefi Avcı kimdir, Hanefi Avcı’nın rütbeleri nelerdir? Hanefi Avcı Selahattin Demirtaş için ne dedi? Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi eski başkanı ve emekli emniyet müdürü Hanefi Avcı'nın rütbeleri geri alındı. Peki, Hanefi Avcı kimdir, Hanefi Avcı’nın rütbeleri nelerdir? Hanefi Avcı Selahattin Demirtaş için ne dedi?
23.06.2022 Gündem
Hanefi Avcı’nın rütbeleri geri alındı
Hanefi Avcı’nın rütbeleri geri alındı Hakkında 7145 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’un ilgili maddesi gereğince soruşturma yürütülen Emekli Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın rütbelerinin geri alınmasına karar verildi.
23.06.2022 Gündem
Binlerce dolar, euro ve külçe altınlar ele geçirildi!
Binlerce dolar, euro ve külçe altınlar ele geçirildi! Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonda yüklü miktarda döviz ile külçe altın ve gümüşler ele geçirildi.
28.05.2022 Gündem
Binlerce dolar ile külçe altın ve gümüş ele geçirildi! FETÖ operasyonuna 19 gözaltı...
Binlerce dolar ile külçe altın ve gümüş ele geçirildi! FETÖ operasyonuna 19 gözaltı... Kocaeli merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunda 19 kişi gözaltına alındı. Operasyonda yüklü miktarda döviz ile külçe altın ve gümüşler ele geçirildi.
28.05.2022 Gündem
Ukrayna'da acılar dinmiyor, dehşete düşüren gerçek! 200 ceset çıkarıldı!
Ukrayna'da acılar dinmiyor, dehşete düşüren gerçek! 200 ceset çıkarıldı! Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaşın 3 ayı geride kalırken, Ukraynalı yetkililer, liman kenti Mariupol'deki bir apartmanın enkazını kazan işçilerin bodrum katında 200 ceset bulduğunu ve savaşın en kötü acılarından bazılarının yaşandığı harap şehirde daha fazla dehşetin gün yüzüne çıktığını duyurdu. Diğer taraftan, Rusya'nın ayrılıkçıların elindeki Donbas'ta saldırılarını yoğunlaştırdığı belirtildi.
25.05.2022 Dünya
Rusya'da büyük kayıp! Bugüne kadarki en yüksek rütbe...
Rusya'da büyük kayıp! Bugüne kadarki en yüksek rütbe... BBC, 24 Şubat'tan itibaren Ukrayna'ya bomba yağdıran Rusya'nın çok önemli bir kayıp daha verdiğini doğruladı. 2012'de yargılanan tümgeneralin geçmişi ise dünyayı şaşkına uğrattı.
24.05.2022 Dünya
Ustalık belgesi nedir, nasıl alınır? Ustalık belgesi kaç günde alınır?
Ustalık belgesi nedir, nasıl alınır? Ustalık belgesi kaç günde alınır? Ustalık belgesi iş akdinin devam etmesi ve terfi için gerekli olan belgelerden biridir. İş yeri belgesini kazanmak için ilk olarak kişinin belirli eğitimlerden başarı ile geçmesi gerekmektedir. Milli eğitim bakanlığına başvuruda bulunan kişiler ustalık belgesi için talep oluşturmaktadır.
18.05.2022 Uzmana Sor
Sivil polis nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler sivil polis olamaz?
Sivil polis nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler sivil polis olamaz? Sivil polis olmak isteyen kişiler ve nasıl olunduğunu merak edenler bu konu hakkında çok araştırma yapıyor. Sivil polis olabilmek için öncelikle polis mesleğini icra etmek gerekir. Sivil polis ve üniformalı polis arasında herhangi bir rütbe ve unvan farkı bulunmaz. İkisi de aynı rütbeye sahip olan bu kişiler görev bakımından farklılık gösterir.
16.02.2022 Çalışma Hayatı

Benzer Haber Etiketleri

Rutbe ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rutbe haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.