Gazete Vatan Logo

Jandarma Uzman Erbaş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük jandarma uzman erbaş maaşı ne kadar? TSK Jandarma Uzman Erbaşlar ne kadar maaş alıyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görevlerini icra eden uzman erbaş maaşları hakkında yapılan aramalar yılın ona ermesiyle merak ediliyor. TSK bünyesinde maaşlar görev yeri, rütbeleri, kıdem ve derecelere göre farklılık gösterir. Uzman erbaş maaşları en son temmuz ayında yapılan zamla artış yaşamıştı. Peki, En yüksek, en düşük jandarma uzman erbaş maaşı ne kadar? Jandarma Uzman Erbaşlar ne kadar maaş alıyor? İşte Jandarma Uzman Erbaş Maaşları…

Jandarma Uzman Erbaş Maaşları 2023: En yüksek, en düşük jandarma uzman erbaş maaşı ne kadar? TSK Jandarma Uzman Erbaşlar ne kadar maaş alıyor?

Jandarma Uzman erbaş olarak mesleğini icra etmek isteyenler Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı bünyesinde görev yapmak için başvuru öncesinde bir alınacak maaşı soruluyor. En yüksek ve en düşük jandarma uzman erbaş maaşı merak ediliyor. Uzman erbaş maaşları memur maaşları da 6 aylık periyotlarla zamlanıyor.

Jandarma Uzman Erbaşlar ne kadar maaş alıyor?

Uzman erbaş maaşları kıdem, görev yeri, derece, rütbe ve çalıştığı süreye göre değişiklik gösterse de ortalama 17 TL maaş alıyor.

En yüksek, en düşük jandarma uzman erbaş maaşı ne kadar?

En düşük 13-15 bin TL, en yüksek yaklaşık 40 bin TL olabiliyor.

En yüksek, en düşük jandarma uzman erbaş maaşı ne kadar?

Uzman Jandarma, 3466 sayılı Uzman Jandarma Kanununa tabi, astsubay kadrolarında görev yapan, Uzman Jandarma Çavuştan Uzman Jandarma Sekizinci Kademeli Çavuşa kadar rütbelere haiz ,Jandarma Okullar Komutanlığında (JANU) Uzman Jandarma Okulunda 1 yıl süreyle eğitim görüp, nasıp tarihinden itibaren mecburi hizmet süresince istifa edemeyen ,muvazzaf, jandarma personelidir.

Haberin Devamı

Uzman Çavuş Olma Şartları 

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- En az ilköğretim veya dengi okul mezunu olmak (Genelkurmay Başkanlığı tarafından ihtiyaç duyulacak, özel ihtisası gerektiren sınıf, branş ve ihtisaslarda, ilköğretim mezunlarından çok üstün başarı belgesi alanlar, kuvvet komutanları veya Jandarma Genel Komutanı yahut Sahil Güvenlik Komutanının kararları ile uzman erbaş olarak alınabilirler. Bunların uzman çavuşluğa yükselmelerinde lise mezunu şartı aranmaz.),

- Tespit edilen görev yerinde ihtisas sahibi olmak,

- Sağlık durumunun uzman erbaşlığa elverişli olduğunu, askerî hastahanelerden alacağı raporla kanıtlamış olmak,

- Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için, uygun nitelik belgesi almış olmak,

- Muvazzaflık hizmeti sırasında veya terhisinden itibaren üç yıl içinde ve müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak şartıyla; kuvvet komutanlıkları veya Jandarma Genel Komutanlığı yahut Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından alım için görevlendirilen birimlere müracaat etmek,

Haberin Devamı

- İstekli olmak,

- İcra edilen temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayanlardan güvenlik soruşturması uygun olmak veya ilk atamaları doğrudan doğruya kıt’a veya birliklere yapılan uzman erbaşlar için güvenlik soruşturması uygun olmak.

- Askerî öğrencilik ile ilişiği kesilmemiş olmak,

- Türk Silahlı Kuvvetlerinde daha önce subay, astsubay, uzman jandarma veyauzman erbaş olarak istihdam edilmemiş olmak,

Uzman Erbaş Kanununun ilgili maddesinde yazılı şartları taşıyan uzman erbaşlardan, kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı veya Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyaç duyacağı miktar kadarı, uzman erbaş yönetmeliğinde öngörülen sınavlarda başarılı olmak ve kazandıkları takdirde verilecek eğitimlerde başarılı olmak kaydıyla astsubay çavuşluğa nasbedilirler. Astsubaylığa geçirilenlerin mecburî hizmet süresi, ilk sözleşmelerinin onaylandığı tarihten itibaren on beş yıldır. Bu personelin uzman erbaşlıkta geçen hizmet süreleri, astsubay rütbe bekleme süresinden sayılmaz. Ayrıca Astsubaylık sınavına girecek olan uzman çavuşlar Astsubay meslek yüksek okulu giriş sınavına başvuru tarihinde müracaatın yapıldığı yılın Ocak ayının ilk günü itibariyle yirmi beş yaşını bitirmemiş olmaları gerekmektedir.

Haberin Devamı