Siyaset

Siyaset

Son dakika siyaset haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan siyaset ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını siyaset haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Siyaset

haberleri sayfasında son dakika yaşanan siyaset gelişmeleri de dahil olmak üzere 15.925 siyaset haberi bulunmuştur. Tüm siyaset haberleri aşağıda listelenmiştir.
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir?
Feodalite (Derebeylik) Nedir? Feodalizm Özellikleri Nelerdir? Feodalite aynı zamanda derebeylik olarak da bilinmektedir. Tarih kitaplarında ve tarih derslerinde sıklıkla karşılaşılmakta olan feodalite ifadesinin Orta Çağ'da etkili bir sistem olduğu söylenebilir. Tarihin birçok evresinde karşılaşılabilen feodalite ifadesinin ekonomik, toplumsal ve siyasal bir örgütleniş biçimi olduğu bilinmektedir. Feodalite düşüncesinin benimsenmesi feodalizm olarak da ifade edilebilir. Feodalite de yönetim daha çok toprak üretimine bağlı olarak gerçekleşmektedir. Orta Çağ Avrupa'sında görülmekte olan feodalite rejiminin eşitsizlik terimine dayanan bir yönetim olduğu ifade edilebilir. 
22.04.2024 Gündem
AK Parti'li Çelik'ten DEM Parti'ye tepki: Asla kabul edilemez
AK Parti'li Çelik'ten DEM Parti'ye tepki: Asla kabul edilemez AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Diyarbakır Sur Belediyesi mazbata töreni sonrasında yaşanan görüntülerle ilgili açıklama yaptı. Çelik; "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bağımsızlığımızın sembolü şanlı Bayrağımıza ve İstiklal Marşımıza yönelik çirkin yaklaşımları asla kabul edilemez" dedi.
20.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde
MHP lideri Bahçeli: İktidar olduk diyenler hayal aleminde Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonrası partisinin ilk grup toplantısında konuşma yapıyor.
16.04.2024 Gündem
Hakan Ural, hakkındaki eleştirilere canlı yayında cevap verdi
Hakan Ural, hakkındaki eleştirilere canlı yayında cevap verdi Kanal D’de hafta içi her sabah yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programında, ünlü sunucu Hakan Ural hakkında son günlerde sosyal medyada gündeme getirilen konulara ilişkin açıklama yapıldı.
15.04.2024 Magazin
Hakan Ural, hakkındaki eleştirilere canlı yayında cevap verdi
Hakan Ural, hakkındaki eleştirilere canlı yayında cevap verdi Kanal D’de hafta içi her sabah yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programında, ünlü sunucu Hakan Ural hakkında son günlerde sosyal medyada gündeme getirilen konulara ilişkin açıklama yapıldı.
15.04.2024 Vatan TV
MHP'de  yeni Başkanlık Divanı belli oldu
MHP'de yeni Başkanlık Divanı belli oldu Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeni Merkez Yönetim Kurulu, ilk kez bir araya gedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli başkanlığındaki toplantıda 15 kişilik Başkanlık Divanı belirlendi.
15.04.2024 Gündem
Bakan Tekin: Bayramı buruk yaşıyoruz
Bakan Tekin: Bayramı buruk yaşıyoruz Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'un Yakutiye İlçesinde bayram mesajı verdi. Bayramı buruk yaşadığımızı vurgulayan Tekin,"İsrail'in vahşice saldırıları neticesinde din kardeşlerimiz ramazan ayını yaşamadıkları gibi bayrama da doğru dürüst erişemeyecekler" dedi.
9.04.2024 Gündem
Müsavat Dervişoğlu: Akşener'in hayır duasını aldım
Müsavat Dervişoğlu: Akşener'in hayır duasını aldım İYİ Parti'de genel başkan adaylığını açıklayan TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Genel Başkanımızın hayır duasını aldım. Hangi aday kazanırsa kazansın kaybeden İYİ Parti olmayacak" dedi.
9.04.2024 Gündem
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Ümit Özlale İYİ Parti'den  istifa etti
Ümit Özlale İYİ Parti'den istifa etti İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kurultayda aday olmayacağını açıklamıştı. Bu gelişmenin üzerine İYİ Parti İzmir Milletvekili Ümit Özlale, partisinden istifa etti.
8.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri sokakları karıştırmak istedi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Birileri sokakları karıştırmak istedi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile bir araya geldiği iftar programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Teröre yer olmadığını dost düşman herkese göstermekte kararlıyız. Seçimlerle beraber bu kararlılığımız perçinlenmiştir. Bazı illerimizde sokaklarımızı karıştırma hadiseleri yaşandı. Birileri yine sokaklarımızı terörize etmeye kalkmıştır. Emniyet güçlerimiz olayların büyümesini engellemiştir. Türkiye cumhuriyeti bir çadır devleti değildir, olmayacaktır" dedi.
3.04.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milletimizin mesajı bizim için yol haritasıdır
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Milletimizin mesajı bizim için yol haritasıdır AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, "31 Mart seçimleri de önümüzde izleyeceğimiz siyaset açısından dönüm noktası. Milletimiz uyarılarda bulunmuştur, eleştirileri vardır. Bu mesajı bütün boyutları ile ele almak değerlendirmek boynumuzun borcudur." dedi.
2.04.2024 Gündem
Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler 💥​ Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik, Tut seçim sonuçları
Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler 💥​ Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? Besni, Çelikhan, Gerger, Gölbaşı, Kahta, Samsat, Sincik, Tut seçim sonuçları Adıyaman seçim sonuçları ile birlikte Adıyaman Belediyesi hangi partide, Adıyaman Belediye başkanı kim oldu? Sorularına aranan yanıt dışında Adıyaman ilçe belediyelerini hangi partilerin aldığı da merak konusu oldu. Peki, Adıyaman ilçe belediye başkanları hangi partiden? İşte Adıyaman ve ilçelerini kazanan partiler…
2.04.2024 Gündem
İYİ Parti lideri Meral Akşener'den 31 Mart seçimlerine ilişkin ilk açıklama
İYİ Parti lideri Meral Akşener'den 31 Mart seçimlerine ilişkin ilk açıklama İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sonuçlarına ilişkin öz eleştiri yapacaklarını belirterek, "Parti tüzüğümüzün bana verdiği yetki gereğince en kısa sürede olağanüstü seçimli kongremizi toplayacağız" dedi.
1.04.2024 Gündem
Rize’de seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Metin kazandı
Rize’de seçimleri resmi olmayan sonuçlara göre AK Partili Metin kazandı Rize’de Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti’li Rahmi Metin belediye başkanı oldu. İlçelerde ise AK Parti 7, CHP 3, MHP ise 1 başkanlık kazandı.
1.04.2024 Gündem
Özgür Özel hangi takımlı? CHP Genel Başkanı Özgür Özel hangi takımı tutuyor?
Özgür Özel hangi takımlı? CHP Genel Başkanı Özgür Özel hangi takımı tutuyor? Özgür Özel hangi takımı tutuyor sorusunun yanıtı merak ediliyor. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Beşiktaş'ın eski başkanı Süleyman Seba hakkında yaptığı açıklama dikkat çekti. Peki ''Ben her zaman Süleyman Seba’yı rehber olarak aldım" diyen Özgür Özel hangi takımlı? İşte detaylar...
31.03.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik oy verdikten sonra konuştu: Rakip olabiliriz ama hasım değiliz
AK Parti Sözcüsü Çelik oy verdikten sonra konuştu: Rakip olabiliriz ama hasım değiliz AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Rakip olabiliriz ama hasım değiliz. O sebeple herkesin şiddet olaylarından, birbirini incitici davranışlardan uzak durması gerekir. Sonuç olarak yarın uyandığımızda biz her zaman kazandıktan sonra şunu söyleriz. Türkiye'de kaybeden kimse yoktur” diye konuştu.
31.03.2024 Gündem
Meral Akşener Ankara'da oy kullandı
Meral Akşener Ankara'da oy kullandı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'da oyunu kullandı. Akşener, "Seçim sonuçlarının Türkiye açısından iyi olacağını düşünüyorum" dedi.
31.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: Cumhur ittifakı açık ara birinciliği göğüsleyecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: Cumhur ittifakı açık ara birinciliği göğüsleyecek Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da gençlerle bir araya geldi. Erdoğan, İstanbul'un 5 yıl daha kaybetmeye takatinin kalmadığını belirterek, yarın yapılacak olan yerel seçimler öncesi 'Murat kardeşimi tercih ettiğimiz anda pazartesi gününden itibaren İstanbul bir başka güne açılacak. Sizlerden Fatih'in emaneti bu aziz şehre sahip çıkmanızı bekliyorum.' dedi.
30.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul 5 yıl daha kaybedemez Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Arnavutköy 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda düzenlenen mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sizlerden buradan eve gittiğinizde elinize telefonu alıp eşi, dostu, arkadaşı tek tek aramanızı istiyorum. İstanbul'un CHP'nin algı belediyeciliği ile bir 5 yıl daha kaybetmeye artık takatinin kalmadığını örnekleriyle anlatacağız" dedi. Erdoğan, "Sizlerden Fatih'in emaneti bu aziz şehre sahip çıkmanızı bekliyorum. Kimi insan iş yapar, kimi de laf üstüne laf koyar. Kimileri de kayak yapmaya İsviçre'ye gider. Kimi insan eser üretir kimisi de polemik peşinde koşar" ifadelerini kullandı. Erdoğan, Arnavutköy'ün ardından Güngören'de halka seslendi. Erdoğan "Şehrin kaynaklarını sizler için harcamak yerine bavul bavul yağmalayıp başka ihtirasların finansmanında kullanıyorlar. Tüm bunlarla beraber seçime hazırlanıyorlar. Haftalardır vatandaş ortaya saçılan görüntüleri konuşuyor, CHP tarafından bir Allah'ın kulu çıkıp açıklama yapmıyor, yapamıyor. Cep telefonuyla banka uygulamasına girip 30 saniyede yapabilecekleri basit işlem için neden 6-7 kişinin saatlerce uğraştığını açıklayamıyorlar. İstanbul'u bu hale düşürenler utansın" dedi.
30.03.2024 Gündem
BBP Genel Başkanı Destici'den CHP'ye 'iş birliği' tepkisi
BBP Genel Başkanı Destici'den CHP'ye 'iş birliği' tepkisi Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, CNN TÜRK'e yaptığı açıklamada, "Kim terör ve şiddetten besleniyorsa, kim terör ve şiddetin sözcülüğünü yapıyorsa, iltisaklıysa onun uzantısı da ve kim de onlarla iş birliği yaparak seçim kazanma yoluna gidiyorsa biz bunu doğru bulmuyoruz. Şimdi bunlar İstanbul'da iş birliği yapıyor. Kent uzlaştığı altında Mersin'de, Adana'da işbirliği yapıyor. Aynen Meclis kürsünde yaşananlar korkarım ki yarın İBB meclisinde, Adana meclisinde, Mersin meclisinde yaşanacak ve oradan bir güç devşirecekler, bir meşruiyet kazanmaya çalışacaklar. Onun için bu çok yanlış ve kim yapıyorsa yapsın ki şu anda CHP yapıyor gözüküyor" diye konuştu.
30.03.2024 Gündem
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız
AK Parti Sözcüsü Çelik: Karşımızdaki aşırı iddialılar yanılacak, güçlü bir başarı ortaya koyacağız AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ömer Çelik, "Geçen seçim gibi AK Parti ve Cumhur İttifakı'na aşırı iddialı olanların yanıldığını ve neticenin bizim lehimize tecelli ettiğini göreceğiz" dedi.
29.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: İBB Başkanı türlü pazarlık peşinde
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar: İBB Başkanı türlü pazarlık peşinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Sandık Yönetim Kurulu İftarı Programı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşi hiç olmadığı kadar sıkı tutmamız gerekiyor. Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok. Ama bizim namusumuza emanet edilmiş tek bir kardeşimizin oyunun zayi edilmesine de rıza gösteremeyiz. Genel merkezimizle, il teşkilatımızla, ilçe teşkilatlarımızla her şeyi adım adım izleyeceğiz“ dedi.
29.03.2024 Gündem
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor'
Cumhur İttifakı İBB adayı Murat Kurum: Saha '31 Mart'ta Murat Kurum geliyor' Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum yerel seçim çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 31 Mart yerel seçimlere 2 gün kaldı. İBB adayı Kurum A Haber'de canlı yayında soruları cevapladı.
28.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Siyaset ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki siyaset haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.