Gazete Vatan Logo

Yarbay maaşları 2023: En yüksek, en düşük yarbay maaşı ne kadar? Yarbaylar ne kadar maaş alıyor?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde görev alan Yarbaylar Kara, Deniz veya Hava Kuvvetleri’nde görev alırlar. TSK’da maaşlar farklı görev, rütbe ve komutanlıklara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Peki, en yüksek ve en düşük yarbay maaşı ne kadar? Yarbaylar ne kadar alıyor? İşte 2023 Yarbay maaşları hakkında merak edilenler…

Yarbay maaşları 2023: En yüksek, en düşük yarbay maaşı ne kadar? Yarbaylar ne kadar maaş alıyor?

Yarbaylar subaylığın üst rütbelerinden biri olarak kara, deniz, hava kuvvetlerinde çalışabilmektedirler.  Orduda Yarbaylar 2 yıldızla ve bunun yanında bir çelenkle gösterilip temsil edilmektedir. 2023 Yarbay maaşları ise merak ediliyor. Peki, En yüksek, en düşük yarbay maaşı ne kadar? Yarbaylar ne kadar maaş alıyor?

En yüksek, en düşük yarbay maaşı ne kadar?

Yarbay maaşlarının Türkiye’de resmi rakamlarca en düşük “7.000TL” en yüksek ise “34.020TL” olarak belirlendiği görülmektedir. Yarbay maaşları kişinin tecrübesine, belirtilen görev ve sorumluluklara göre değişiklik gösterebilir.

2023 Yarbay maaşları ne kadar olacak?

2023 yılında subay maaşlarının ne kadar artış göstereceği merak edilse de Yarbay maaşlarına yapılacak olan artış henüz belli olmadı.