Rusya Krizi

Rusya Krizi

Son dakika rusya krizi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan rusya krizi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını rusya krizi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Rusya Krizi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan rusya krizi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.190 rusya krizi haberi bulunmuştur. Tüm rusya krizi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çip üretimi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Muş duyurdu: Hazırlığımız var
Çip üretimi ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Muş duyurdu: Hazırlığımız var Ticaret Bakanı Mehmet Muş, dünyada yaşanan çip kriziyle ilgili, "Çipteki üretim yavaşladığı zaman elektronik cihazların ve otomobillerin üretimini yavaşlatıyor. Tabi bu telefon ve bilgisayarlara kadar kullanılabilen bir ürün. Burada Tayvan çok önemli bir üretici. Bununla ilgili bizim de yatırımlarımız var. Hatta Ankara'da belli bir yer bunun için ayrılmış durumda” dedi.
10.08.2022 Ekonomi
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın
Bayram tatili için yola rezervasyonsuz çıkmayın Uzun kış döneminin ardından ilk tatil fırsatı olan Ramazan Bayramı'nda, Akdeniz ve Ege sahillerindeki popüler destinasyonlar yoğun ilgi gördü. Sektör temsilcileri, bayram tatili için 'Rezervasyonsuz yola çıkmayın' uyarısında bulundu. Ajda Pekkan'dan Şevval Sam'a, Ebru Gündeş'ten Sibel Can'a birçok sanatçı da otellerde konser verecek.
28.04.2022 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a sert tepki: Bağışlamamız mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Biden'a sert tepki: Bağışlamamız mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları açıkladı. Erdoğan sözde Ermeni soykırımı için, "Çeşitli ülkelerin yönetimleri tarafından tanınan güya Ermeni ifadeleri bizim için hiçbir hükmü yoktur. Sayın Biden önce Ermenilerle olan bu tarihi iyi öğrenmesi lazım. Bunları bilmeden kalkıp da Türkiye'ye meydan okumaya kalmasını bizim bağışlamamız mümkün değildir." dedi. Rusya - Ukrayna savaşında diplomasi trafiğini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile yarın görüşeceğini ifade etti. Öte yandan Erdoğan, Biden'ın skandal ifadelerine de sert tepki gösterdi.
25.04.2022 Siyaset
Dolarlar Türkiye'ye akacak! ABD'li dev şirketler...
Dolarlar Türkiye'ye akacak! ABD'li dev şirketler... Dolarlar Türkiye'ye akacak! Başta ABD'li olmak üzere Batılı şirketler Türkiye'ye dümen kırdı! Yatırımların yeni gözdesi Türkiye Rusya'da yeni kriz sonrası terk eden sermaye ve yatırımlar yönünü nereye çevirecek. Başta ABD sermayeli şirketler olmak üzere birçok uluslararası firmanın yeni rotasında Türkiye de bulunuyor.
9.04.2022 Ekonomi
Türkiye için kritik açıklama! 'Bu sene maalesef' dedi ve kötü haberi verdi
Türkiye için kritik açıklama! 'Bu sene maalesef' dedi ve kötü haberi verdi Türkiye için kritik açıklama geldi. Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekatının turizm sezonunu olumsuz etkileyeceğini belirterek, "2019 yılında ülkenin turizmden kazancı 35 milyar dolar, pandemi döneminde 2020 yılında bu oran 12 milyar dolara düştü, geçen sene 24-25 milyar dolarla kapattı. Ancak bu sene maalesef Rusya-Ukrayna krizi vesilesi ile hedef 35-40 milyar dolarken Ukrayna-Rusya krizi biraz negatif etkileyebilir" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...
1.04.2022 Ekonomi
Gıda fiyatları, enflasyon, yeni önlemler hepsi masada! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Gıda fiyatları, enflasyon, yeni önlemler hepsi masada! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin ana gündem maddesi, yükselen gıda fiyatları ve Ukrayna-Rusya krizi olacak.
28.03.2022 Gündem
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Rusya-Kurayna krizi açıklaması
AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş'tan Rusya-Kurayna krizi açıklaması Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaştan ders çıkarılması gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkanvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Türkiye ele güne muhtaç dışarıdan gelecek desteklerle ilerleyebilecek bir ülke değildir. Dünyadaki hiçbir sorunun çözümü askeri güç ile çözülemez. Mevcut sorunların çözümü müzakere ile sağlanmalıdır" dedi.
26.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu siyasette bir ilk" diyerek duyurdu! AK Parti'den Metaverse için ilk adım...
Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bu siyasette bir ilk" diyerek duyurdu! AK Parti'den Metaverse için ilk adım... Cunhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO'daki Metaverse Forumu'nda açıklamalar yaptı. Erdoğan, "Dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor. Bizlere de düşen kendi insanlarımızı, bu kaçınılmaz geleceğe en doğru, güvenli, güçlü, donanımlı şekilde hazırlamaktır" dedi
21.03.2022 Siyaset
İran dini lideri Hamaney: Ukrayna, ABD politikalarının kurbanı oldu
İran dini lideri Hamaney: Ukrayna, ABD politikalarının kurbanı oldu İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Ukrayna-Rusya krizi ile ilgili yaptığı açıklamada, "Ukrayna, ABD politikalarının kurbanı oldu" dedi.  
1.03.2022 Dünya
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika gelişmesi! İşgalde Rusları şok eden gelişme... Ukrayna - Rusya savaşında 6'ncı günde de kan dökülmeye devam ediyor... 'Kağıtların gücü bitti, insanlar ölüyor' diyen Zelenski, AP'ye seslendi ve 'Artık siz Ukrayna'yı seçmelisiniz' dedi. Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İsviçre'de düzenlenen 'Silahsızlanma Konferansı'nda önceden kaydedilmiş bir video mesajıyla katıldı. Lavrov'un konuşması başlar başlamaz büyükelçiler ve diplomatlar salonu terk etti. Rusya, Kiev'deki sivillere çağrıda bulundu. Açıklamada vurulacak alanlara ait bilgi verildi ve sivillerin bölgeden ayrılması istendi. Rus RIA haber ajansı ise Ukrayna ile Rusya arasındaki görüşmelerin ikinci turunun yarın yapılacağını duyurdu. Rusya, Kiev'deki TV kulesine yönelik füze saldırısı gerçekleştirdi. Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, kulenin olduğu bölgenin 29-30 Eylül 1941'de Naziler'in 33 binden fazla Yahudi'yi katlettiği yer olduğunu belirterek, "80 yıl sonra bugün Rus Nazileri, Ukraynalıları yok etmek için aynı yeri vurdu" dedi. İşte dakika dakika bölgede yaşananlar...
1.03.2022 Dünya
Altın fiyatları uçuşa geçti! Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altında böylesi görülmedi! Gram altın...
Altın fiyatları uçuşa geçti! Altın fiyatlarında son dakika gelişmesi! Altında böylesi görülmedi! Gram altın... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi. Altın fiyatları uçuşa geçti. Altında uzun zamandır böyle yükseliş görülmedi. Rusya’nın sabah saatlerinde Ukrayna'ya hava saldırısı başlatmasıyla küresel piyasalarda hareketlilik yaşanmaya başladı. Ons altın 1940 dolara yükselirken iç piyasada gram altın 887 liraya ulaştı. Altın ile ilgili tahminler ise peş peşe geldi. İşte gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
24.02.2022 Ekonomi
İkinci Dünya Savaşı'na neden olmuştu! 84 yıl sonra aynı hamle...
İkinci Dünya Savaşı'na neden olmuştu! 84 yıl sonra aynı hamle... Ukrayna - Rusya krizi tırmanıyor. Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler her an bir savaşa dönüşebilir. Putin'nin açıklamalarından sonra dünya 'şimdi ne olacak' sorusuna yanıt arıyor. Bölgedeki gelişmeler 84 yıl önce 2'nci Dünya Savaşı'na giden olaylara benzetilirken tarihin tekerrür edebileceğini belirten uzmanlar batıya bir dizi uyarıda bulunuyor.
23.02.2022 Dünya
Altın fiyatlarında son dakika tahmini! Tarih verildi tersine dönecek, gram altın 1000 lira...
Altın fiyatlarında son dakika tahmini! Tarih verildi tersine dönecek, gram altın 1000 lira... Altın fiyatları yükselişe geçti, uyarılar art arda geldi. Tarih belli oldu, her şey tersine dönebilir. Aylar sonra zirveye çıkan altın fiyatlarında kararsız seyir söz konusu. Altın yatırımcıları Rusya ile Ukrayna arasındaki krizi yakından takip ediyor, savaş ihtimali fiyatlardaki etkisini devam ettiriyor. ABD ve Avrupa’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlar sonrası altın fiyatları yataya döndü. Geçtiğimiz gün 1918 dolara çıkarak 8 ayın zirvesini yenileyen ons altın, bugün 1900 dolar sınırında işlem görüyor. Bugüne 841 liradan başlayan gram altın ise geçen haftaya göre; hafif geri çekilerek 840 liradan işlem görüyor. Yatırımcılar ise ‘Gram altının ne zaman 1000 lira olacak?’ sorusuna cevap arıyor. Gram altın fiyatları ile ilgili uzmanlardan flaş açıklamalar gelirken; çeyrek altın, tam altın, yarım altın ve Cumhuriyet altını fiyatlarında son durum da belli oldu... İşte altın fiyatları ile ilgili tüm detaylar....
23.02.2022 Ekonomi
Ukrayna'da savaş hazırlığı! Vladimir Zelenski dünyaya duyurdu: Yedek askerler göreve çağrıldı
Ukrayna'da savaş hazırlığı! Vladimir Zelenski dünyaya duyurdu: Yedek askerler göreve çağrıldı Ukrayna-Rusya krizi adım adım savaşa giderken, Vladimir Zelenski yaptığı halka sesleniş konuşmasında seferberliğe gerek olmadığını ancak yedek askerlerin çağrıldığını duyurdu.
23.02.2022 Dünya
Rusya Ukrayna savaşı başladı mı? Rusya Ukrayna savaşı son durum! Rusya Ukrayna neden savaşacak?
Rusya Ukrayna savaşı başladı mı? Rusya Ukrayna savaşı son durum! Rusya Ukrayna neden savaşacak? Rusya Ukrayna savaşı başladı mı, Rusya Ukrayna neden savaşacak? Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve tek taraflı bağımsızlıklarını ilan eden Donetsk ve Luhansk Cumhuriyetleri'nin Rusya tarafından tanınması sonrası Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus halkına seslendi. Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların sözde yönetimlerinin tanınmasına dair kararnameyi imzaladı ve Putin Rus askerlerinin Ukrayna'ya girmesi talimatını verdi. İşte Rusya Ukrayna savaşı son durum…
22.02.2022 Dünya
Ukrayna-Rusya gerilimi nedeniyle petrol fiyatları yükseldi mi? Petrol fiyatları ne kadar oldu?
Ukrayna-Rusya gerilimi nedeniyle petrol fiyatları yükseldi mi? Petrol fiyatları ne kadar oldu? Petrol fiyatları, Ukrayna-Rusya krizinin dünya genelinde arzı kesintiye uğratacağı korkuları üzerine tırmanıyor. Brent ham petrolünün fiyatı yedi yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki, Ukrayna-Rusya gerilimi nedeniyle petrol fiyatları yükseldi mi? Petrol fiyatları ne kadar oldu? Brent ham petrolünün fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar…
22.02.2022 Ekonomi
AB’den, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsız olarak tanınma kararına kınama
AB’den, Donetsk ve Luhansk’ın bağımsız olarak tanınma kararına kınama Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’nın, Donetsk ve Luhansk bölgelerini bağımsız olarak tanıma kararını kınadı.
22.02.2022 Dünya
“Ukrayna, barışın sağlanması için çok şey yaptı”
“Ukrayna, barışın sağlanması için çok şey yaptı” Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin eski basın sekreteri Yulya Mendel yaptığı açıklamada, “Ukrayna, barışın sağlanması için çok şey yaptı. Ne Minsk anlaşmaları ne de Normandiya formatındaki görüşmeler Rusya için anlam ifade etmiyor” dedi.
22.02.2022 Dünya
Altın fiyatları uçuşa geçti! 13 aydır ilk kez oldu! Tarih belli oldu! Gram altında son dakika tahmini
Altın fiyatları uçuşa geçti! 13 aydır ilk kez oldu! Tarih belli oldu! Gram altında son dakika tahmini Altın fiyatları uçuşa geçti! Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik altın fiyatlarına tavan yaptırdı. Altın fiyatları 13 ay sonra ilk yeni gelişme yaşandı. Ons Altın güne 1904 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1904 dolar, en yüksek de 1914 dolar seviyesi görüldü. Saat 09:09 itibarıyla ons altın 1910 dolardan alıcı buluyor. Gram Altın fiyatları da ons altına paralel olarak yükseliş gösteriyor. Gram altın güne 837.4 liradan başladı. Gün içinde en düşük 835.7 lira, en yüksek de 842.9 lirayı gördü. Saat 09:09 itibarıyla 839.8 liradan alıcı buluyor. Öte yandan gram altının ne zaman 1000 lira olacağı ile ilgili uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
22.02.2022 Ekonomi
Ukrayna - Rusya krizi ile ilgili İngiltere'den son dakika açıklaması! 'Saatler içinde başlayabilir'
Ukrayna - Rusya krizi ile ilgili İngiltere'den son dakika açıklaması! 'Saatler içinde başlayabilir' İngiltere Başbakanı Johnson, Rusya'nın önümüzdeki günlerde veya saatlerde Ukrayna'yı işgal edebileceğini söyledi. Rusya'nın kararını şiddetli kınayan Johnson, Minsk Anlaşmasının işlemez hale geldiğini söyledi.
22.02.2022 Dünya
ABD’nin Moskova Büyükelçiliğinden ABD vatandaşlarına “terör saldırısı” uyarısı
ABD’nin Moskova Büyükelçiliğinden ABD vatandaşlarına “terör saldırısı” uyarısı ABD'nin Moskova Büyükelçiliği, Rusya'da bulunan ABD vatandaşlarına muhtemel terör saldırılarına karşı dikkatli olunması çağrısında bulundu.
20.02.2022 Dünya
Rusya balistik füzeleri fırlattı dünya alarma geçti! Kritik bölgede peş peşe patlamalar meydana geldi...
Rusya balistik füzeleri fırlattı dünya alarma geçti! Kritik bölgede peş peşe patlamalar meydana geldi... Ukrayna ile Rusya arasında tansiyon artarken ABD Başkanı Joe Biden'dan kritik açıklamalar geldi. Rusya'nın saldırı kararı aldığına dair istihbarat bilgileri olduğunu belirten Biden, "Putin'in işgal etmeye karar verdiğine inanıyorum" ifadelerini kullanan Biden, 'Zelenskiy ülkeyi terk edecek mi? sorusuna ise "Bu onun kararı. Defalarca konuştuk. Diplomatik bir çözüm arayışında. Belki bu akıllıca bir şey olabilir ama onun kararı" şeklinde cevap verdi. Rus haber ajansı TASS'ın geçtiği bilgiye göre; Donetsk'te hükümet binası yakınında bir araçta patlama meydana geldi. Donetsk'te genel seferberlik emri verildi. Bir Ukrayna askeri, Rus yanlısı ayrılıkçılarla çıkan çatışmada hayatını kaybetti. Putin, "Belarus’ta gerçekleştirdiğimiz tatbikatlar kimse için bir tehdit oluşturmuyor” dedi. Putin ve Belarus lideri Lukaşenko’nun birlikte izlediği nükleer kapasiteli balistik ve seyir füzelerinin yer aldığı tatbikat başladı.
19.02.2022 Dünya
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında flaş tahmin! Tarih verdi! Gram altın 1000 lira...
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında flaş tahmin! Tarih verdi! Gram altın 1000 lira... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Altında yükseliş başladı. Altın fiyatlarıyla ilgili flaş tahmin geldi! Gram altın ne zaman 1000 lira olacak? Uzman isim açıkladı. Ons altın haftanın ilk işlem gününe 1862 dolardan başladı. Ukrayna ordusunun Rusya yanlısı ayrılıkçılarla çatışmaya girmesi, Rusya’nın Ukrayna’ya olası bir işgal girişimi ihtimalini kuvvetlendirdi. Bu gelişmeyle birlikte cuma günü 1904 doları aşan ons altın 8 ayın en yüksek seviyesine ulaştı ve 1900 dolar seviyesinden kapandı. Haftalık bazda fiyat hareketine bakıldığında ise ons altın yüzde 3.1 oranında değerlendi. Ons altın son 3 haftadır primli bir seyir izleyerek yatırımcısına kazandırıyor.Ons altında görülen sert yükseliş hareketi yurt içinde gram altın fiyatının yukarı yönlü seyretmesinde etkili oldu. Pazartesi gününe 808 liradan başlayan gram altın, cuma günü 834 lirayı aştı ve 833 liradan kapandı. Gram altın bu hafta yatırımcısına yüzde 3.2 oranında kazandırdı. Son 3 haftalık fiyat hareketine bakıldığında gram altındaki primli seyir de dikkat çekti. İşte altın fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
19.02.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile görüştü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Genel Sekreteri ile görüştü! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
18.02.2022 Siyaset
Numan Kurtulmuş: Ukrayna-Rusya krizi Türkiye'nin ara buluculuğuyla çözülecektir
Numan Kurtulmuş: Ukrayna-Rusya krizi Türkiye'nin ara buluculuğuyla çözülecektir AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Ukrayna ve Rusya arasındaki gerilime ilişkin, "Ukrayna ile Rusya arasındaki kriz, ümit ediyoruz ki Türkiye'nin de bu konudaki ara buluculuğuyla çözülecektir" dedi.
18.02.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Rusya Krizi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki rusya krizi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.