Roka

Roka

Son dakika roka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan roka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını roka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Roka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan roka gelişmeleri de dahil olmak üzere 277 roka haberi bulunmuştur. Tüm roka haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
C Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok C Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... C vitamini bağışıklık sistemi ile ilgili olduğundan zinde kalmak ve hastalıklardan korunmak için alınmalıdır. Birçok meyve ve sebzede c vitamini olduğundan besinlerden alınması mümkündür.
5.01.2024 Sağlık
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi... Vücut için en önemli kimyasal elementlerden birisi de kalsiyum olarak bilinmektedir. Özellikle insan vücudunda da en bol bulunan minerallerden birisi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sağlık açısından vücutta yeterli kalsiyum bulunmasının hayati işlevlere sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. Kalsiyumun sağlığa birçok açıdan fayda sağladığını söylemek mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi...
Nitrat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Nitrat Barındıran Gıdalar Listesi... Nitrat, nitrik asit tuzu iyonu olarak bilinmektedir. Sebzelerin gelişimi açısından oldukça önemli olan nitrat, birçok sebzede de doğal olarak bulunmaktadır. İçeriğinde nitrat bulunan sebzelerin tüketilmesi de vücutta bulunan eksikliği karşılamak için yardımcı olmaktadır. Genel olarak içeriğindeki nitrat oranı yüksek olan besinler; marul, dereotu, ıspanak, brokoli, lahana ve kırmızı pancar olarak ifade edilebilir. 
3.01.2024 Sağlık
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
Eris varyantından korunmada etkili olan gıdalar! Uzman isim tek tek saydı
Eris varyantından korunmada etkili olan gıdalar! Uzman isim tek tek saydı Eris varyantı tehlikesi tüm dünyada etkisini sürdürürken Türkiye'de de hızlı yayılmaya başladı. Diyetisyen Gizem Güneş, beslenmenin önemine dikkat çekti. Turunçgillerin C vitamini açısından yüksek olduğunu söyleyen Güneş, ”Öncelikle turunçgiller önem taşıyor. C vitamini açısından oldukça yüksek. Portakal mandalina gibi besinleri sofranızdan eksik etmiyoruz. Ispanak roka gibi A, C vitamini yüksek lif başkanından yüksek besinleri sofralarımız ekliyoruz. Tüm bunların yanında sarımsak anti bakteriyel hem de antiviral olduğu için bağışıklığı güçlendirecek etkisi var” dedi.
27.09.2023 Yaşam
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir?
Tere Otu Nedir? Tere Otu Faydaları Nelerdir? Hurf ya da habbürreşad isimleriyle de bilinen tere otunun birçok faydası vardır. Keskin bir aroması olan tere otunun yaprakları ve tohumları tüketime uygundur. 
20.06.2023 Sağlık
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar...
Bu besinler cinsel gücü artırıyor! İşte doğal afrodizyaklar... Erkeklerde cinsel gücü ve isteği artıran yiyecekler; bezelye, maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tarçın, roka, Antep fıstığı, şalgam, yumurta, zencefil, kuşkonmaz, kereviz, enginar, ayçiçeği, hindi gibi yiyeceklerdir. İşte, erkeklerde cinsel gücü isteği arttıran yiyecekler hakkında ayrıntıları derledik.
16.05.2023 Sağlık
Pazarda ucuz satılan yeşilliğe bile rağbet yok
Pazarda ucuz satılan yeşilliğe bile rağbet yok Eskişehir’de sofraların vazgeçilmezlerinden olan yeşillikleri tezgâhlarda satışa sunan pazarcı esnafı, vatandaşların fiyatları uygun olmasına rağmen ürünlere pek rağbet göstermediğini söyledi.
4.05.2023 Ekonomi
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi
Uzmanından baharda kilo sorununa karşı enginar, tere ve brokoli önerisi Bahar aylarında sağlıklı beslenme önerilerinde bulunan Uzman Diyetisyen Gözdenur Çavuş Uka, “Bahar ile gelen olumsuz değişikliklerden sağlıklı ve doğru beslenerek korunmak mümkündür. Bahar aylarında kilo sorunu yaşamamak için taze sebzelerle beslenmeye ağırlık verilmelidir. Enginar, tere, brokoli, lahana ve kereviz taze bezelye, dereotu, sakız bakla, marul, maydanoz, taze soğan, roka, taze sarımsak, biberiye, madımak, nane, semizotu, pancar, kuşkonmaz, şalgam ve havuç, kurubaklagiller gibi antioksidan içeriği yüksek taze sebze ve yeşillikler tüketilebilir” dedi.
28.04.2023 Sağlık
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir
Balık tüketimi kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebilir Diyetisyen Eda Ünal, balık tüketiminin kış mevsiminin neden olduğu depresyonu önleyebileceğini söyledi.
13.01.2023 Sağlık
Çocuklarda bağışıklığı güçlendiriyor, tam bir vitamin deposu!
Çocuklarda bağışıklığı güçlendiriyor, tam bir vitamin deposu! Diyetisyen Özlem Candemir, çocuklarda bu dönemde gribal enfeksiyon hastalıklarının oldukça arttığını, çocukların bağışıklıklarını güçlendirmenin önemli olduğunu belirterek, okula giderken beslenmelerine bir mandalina eklenebileceğini söyledi.
8.01.2023 Sağlık
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler! Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
1.11.2022 Sağlık
Baba bağda üretiyor, oğlu tezgahta satıyor
Baba bağda üretiyor, oğlu tezgahta satıyor Bayburt'ta yaşayan ve organik tarımla uğraşan 69 yaşındaki Tacettin Tekdemir yarım asrı aşkın süredir sebze üreticiliği yapıyor.
16.10.2022 Yaşam
Fiyatlar dibe vurdu! 50 kuruşa kadar düştü
Fiyatlar dibe vurdu! 50 kuruşa kadar düştü Tokat’ta tarlada marul 2 lira, roka, dereotu 1 lira, maydanoz 50 kuruşa kadar düştü.
18.07.2022 Ekonomi
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandı YKS öncesi yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi. Yaklaşan üniversite sınavı için öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Oğuz Özyaral sınava günler kala beslenmeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
13.06.2022 Yaşam
Ramazan ayında iftar ve sahurda beslenme
Ramazan ayında iftar ve sahurda beslenme Uzman Diyetisyen Aslıhan Şahiner, "Sahurda tok tutması açısından özellikle protein ağırlıklı beslenmenizi, iftarda ise çorba ve salatayı tükettikten sonra 10 veya 15 dakika boyunca bir mola vermenizi öneriyorum" dedi.
11.04.2022 Ramazan
Ucuz domates, biber, salatalık, soğan fırsatı! Nisan ayı tam zamanı
Ucuz domates, biber, salatalık, soğan fırsatı! Nisan ayı tam zamanı Ucuz domates, biber, maydanoz, nane, kekik, biberiye, fesleğen, marul, patlıcan, havuç, roka, soğan, sarımsak yetiştirmek mümkün. Gelen zamların fiyatları arttırması sebebiyle bir sürü para vererek aldığınız sebze ve meyveleri az bir uğraşla kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Nisan itibarıyla bitkiler ekilmeye başlıyor. Yani şimdi tam zamanı. Güneş alan bir balkonda domates, salatalık, patlıcan, biber, fasulye, kabak, domates, kekik, biberiye ve çilek daha verimli yetişir. Daha az güneş alan kuzey cephe balkonlarda ise havuç, turp, karalahana, marul, ıspanak, biberiye, nane ve maydanoz yetiştirmek mümkün (bu bitkiler gölge ve nem sever). Özetle her evde üretim yapılabilir. Sebze ve meyvelerin çoğu 2-3 ay içinde ürün verir. İşte basit, hesaplı ve ‘kendine yeten üretimin’ püf noktaları...
8.04.2022 Ekonomi
Kent tarımı her geçen gün büyüyor! 150 milyon kişiye iş kapısı olacak
Kent tarımı her geçen gün büyüyor! 150 milyon kişiye iş kapısı olacak Kendine yetebilen kentler için kentsel tarımın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Metin Turan, dünyada 85 milyon insanın kent tarımıyla ilgilendiğini söyledi. Turan, “Kentsel tarım sağlıklı, sürdürülebilir, ekolojik olarak hazırlanmış olan ürünlerin şehir merkezlerinde üretilmesini kapsar. Belediyelerin bu konuda aktif rol alması gerektiğini düşünüyorum. Bu iş basit bir iş değil. Bunu entegre düşünmediğiniz zaman fayda yerine zarar yaratmış olursunuz” dedi.
9.02.2022 Gündem
Fiyatlar katlandı, gramaj düştü, demeti 10 lira, maydanoz, dereotu, nane, tere, roka...
Fiyatlar katlandı, gramaj düştü, demeti 10 lira, maydanoz, dereotu, nane, tere, roka... Fiyatlar arttıkça arttı. Temel gıda maddelerine gelen zamdan yeşillikler de etkilendi. Maydanoz, dereotu, nane, tere, roka, kuzukulağı bağları hem inceldi hem fiyatları yükseldi. Eskiden bir bağa denk gelen üründen şimdi iki bağ çıkarılıyor. Kıvırcık ya da marul normalde satılanın yarısı boyutuna inerken, 5,45’ten başlayan fiyatları 10 lirayı buluyor.
9.02.2022 Ekonomi
Kilo verirken bu hataları yapmayın! Sağlıklı bir diyet için kritik 10 adım
Kilo verirken bu hataları yapmayın! Sağlıklı bir diyet için kritik 10 adım  Diyetisyen Tuğba Küçük, hızlı kilo vermek isterken yapılan birçok yanlışın olduğunu söyledi. Beslenmeye hayat boyu dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Küçük, “Ama ara sıra kendinizi de ödüllendirmek motivasyonunuzu tetikleyecektir. Yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrendikten sonra en sevdiklerinizden de diyet döneminde tüketebilirsiniz. Daha sonra ise, yeterli miktarda su içmeyi ihmal etmemektir. Su besinlerin sindirilmesi, metabolik atıkların atılması, metabolizmanın hızlanması ve dolayısıyla kilo kaybı için elzemdir” dedi.
6.02.2022 Sağlık
Marul, maydanoz, roka, tere... Yeşillik fiyatları cep yakıyor, birden iki katına çıktı!
Marul, maydanoz, roka, tere... Yeşillik fiyatları cep yakıyor, birden iki katına çıktı! Ülke genelindeki olumsuz hava şartları ve yollardaki olumsuz şartlar sebze taşınmasını olumsuz etkileyince yeşillik fiyatları kısa sürede neredeyse iki katına çıktı.
28.01.2022 Ekonomi
Emziren anne diyeti listesi! Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur?
Emziren anne diyeti listesi! Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur? Emziren anne diyeti; doğum sonrasına alınan kiloları vermek, daha fazla kilo almamak ve sağlıklı şekilde süt akışını sağlamak adına uygulanan diyet türlerinden biridir. Yapılan incelemelere göre; emziren annelerin, emzirmeyen annelere oranla daha fazla kilo verdiği biliniyor. Emzirme sürecinde doğru diyetler yaparak, daha fazla kilo vermek mümkün. Peki emziren anne diyeti nedir, nasıl yapılır? Emziren anne diyet listesi nasıldır? Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur? İşte tüm detaylar…
18.01.2022 Sağlık
Protein diyeti nedir, nasıl yapılır? Protein diyet listesi...
Protein diyeti nedir, nasıl yapılır? Protein diyet listesi... Günlük beslenme içerisinde protein bakımından zengin yağ ve karbonhidrat içermeyen beslenme şekline protein diyeti adı veriliyor. Protein diyeti kısa sürede kilo vermeyi amaçladığı gibi aynı zamanda fit olmayı da sağlar. Peki, Protein diyeti nedir ve nasıl yapılır? Protein diyeti listesi nasıl yapılır? Protein diyetinde hangi besinler bulunur? İşte protein diyet listesi...
12.01.2022 Sağlık
Sağlıklı yılbaşı sofrasında neler olmalı?
Sağlıklı yılbaşı sofrasında neler olmalı? Yeni yıl; yeni umutları ve yeni başlangıçları temsil ettiği kadar hem eğlence hem de şölen havasında hazırlanmış envai çeşit yemeklerin, mezelerin, atıştırmalıkların olduğu sofraları da akıllara getiriyor. Böyle olunca da insanın kendini tutabilmesi biraz zorlayıcı. Her konuda olduğu gibi hayat, dengeler üzerine kuruludur ve beslenmenin de temeli dengeyi kurabilmektedir. Diyetisyen Şeyma Türköner yılbaşı sofrasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
28.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Roka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki roka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.