Son dakika roka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan roka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını roka haber sayfamızda bulabilirsiniz.
Çocuklarda bağışıklığı güçlendiriyor, tam bir vitamin deposu!Diyetisyen Özlem Candemir, çocuklarda bu dönemde gribal enfeksiyon hastalıklarının oldukça arttığını, çocukların bağışıklıklarını güçlendirmenin önemli olduğunu belirterek, okula giderken beslenmelerine bir mandalina eklenebileceğini söyledi.
Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!Kasım ayı geldi. Havaların soğumaya başladığı ve etkisini iyididen iyiye gösterdiği kasım ayı kışa geçişin ve hazırlıkların yapıldığı aydır. Kasım ayı ile birlikte sağlıklı kalmak ve kış ayına geçişte hastalanmamak için uzmanların bazı önerilerine kulak vermek gerekiyor. Başta bağışıklığı güçlendirmek için mevsiminde meyve ve sebzeleri tüketmek gerekiyor. Kasım ayının ilk gününde pek çok kişi hem tasarruf etmek hem de lezzetinde yüyecekleri tüketmek için kasım ayı meyve ve sebzelerini araştırıyor. Peki, Kasım ayında ne yenir? Kasım ayı meyve ve sebzeleri neler? İşte kasım ayında tadı en iyi yiyecekler!
Baba bağda üretiyor, oğlu tezgahta satıyorBayburt'ta yaşayan ve organik tarımla uğraşan 69 yaşındaki Tacettin Tekdemir yarım asrı aşkın süredir sebze üreticiliği yapıyor.
YKS girecek tüm öğrencileri kapsıyor! Tek tek açıklandıYKS öncesi yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiren açıklama geldi. Yaklaşan üniversite sınavı için öğrencilere önerilerde bulunan Prof. Dr. Oğuz Özyaral sınava günler kala beslenmeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.
Ramazan ayında iftar ve sahurda beslenmeUzman Diyetisyen Aslıhan Şahiner, "Sahurda tok tutması açısından özellikle protein ağırlıklı beslenmenizi, iftarda ise çorba ve salatayı tükettikten sonra 10 veya 15 dakika boyunca bir mola vermenizi öneriyorum" dedi.
Ucuz domates, biber, salatalık, soğan fırsatı! Nisan ayı tam zamanıUcuz domates, biber, maydanoz, nane, kekik, biberiye, fesleğen, marul, patlıcan, havuç, roka, soğan, sarımsak yetiştirmek mümkün. Gelen zamların fiyatları arttırması sebebiyle bir sürü para vererek aldığınız sebze ve meyveleri az bir uğraşla kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Nisan itibarıyla bitkiler ekilmeye başlıyor. Yani şimdi tam zamanı. Güneş alan bir balkonda domates, salatalık, patlıcan, biber, fasulye, kabak, domates, kekik, biberiye ve çilek daha verimli yetişir. Daha az güneş alan kuzey cephe balkonlarda ise havuç, turp, karalahana, marul, ıspanak, biberiye, nane ve maydanoz yetiştirmek mümkün (bu bitkiler gölge ve nem sever). Özetle her evde üretim yapılabilir. Sebze ve meyvelerin çoğu 2-3 ay içinde ürün verir. İşte basit, hesaplı ve ‘kendine yeten üretimin’ püf noktaları...
Kent tarımı her geçen gün büyüyor! 150 milyon kişiye iş kapısı olacakKendine yetebilen kentler için kentsel tarımın önemine dikkat çeken Prof. Dr. Metin Turan, dünyada 85 milyon insanın kent tarımıyla ilgilendiğini söyledi. Turan, “Kentsel tarım sağlıklı, sürdürülebilir, ekolojik olarak hazırlanmış olan ürünlerin şehir merkezlerinde üretilmesini kapsar. Belediyelerin bu konuda aktif rol alması gerektiğini düşünüyorum. Bu iş basit bir iş değil. Bunu entegre düşünmediğiniz zaman fayda yerine zarar yaratmış olursunuz” dedi.
Fiyatlar katlandı, gramaj düştü, demeti 10 lira, maydanoz, dereotu, nane, tere, roka...Fiyatlar arttıkça arttı. Temel gıda maddelerine gelen zamdan yeşillikler de etkilendi. Maydanoz, dereotu, nane, tere, roka, kuzukulağı bağları hem inceldi hem fiyatları yükseldi. Eskiden bir bağa denk gelen üründen şimdi iki bağ çıkarılıyor. Kıvırcık ya da marul normalde satılanın yarısı boyutuna inerken, 5,45’ten başlayan fiyatları 10 lirayı buluyor.
Kilo verirken bu hataları yapmayın! Sağlıklı bir diyet için kritik 10 adım Diyetisyen Tuğba Küçük, hızlı kilo vermek isterken yapılan birçok yanlışın olduğunu söyledi. Beslenmeye hayat boyu dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Küçük, “Ama ara sıra kendinizi de ödüllendirmek motivasyonunuzu tetikleyecektir. Yeterli ve dengeli beslenmeyi öğrendikten sonra en sevdiklerinizden de diyet döneminde tüketebilirsiniz. Daha sonra ise, yeterli miktarda su içmeyi ihmal etmemektir. Su besinlerin sindirilmesi, metabolik atıkların atılması, metabolizmanın hızlanması ve dolayısıyla kilo kaybı için elzemdir” dedi.
Emziren anne diyeti listesi! Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur? Emziren anne diyeti; doğum sonrasına alınan kiloları vermek, daha fazla kilo almamak ve sağlıklı şekilde süt akışını sağlamak adına uygulanan diyet türlerinden biridir. Yapılan incelemelere göre; emziren annelerin, emzirmeyen annelere oranla daha fazla kilo verdiği biliniyor. Emzirme sürecinde doğru diyetler yaparak, daha fazla kilo vermek mümkün. Peki emziren anne diyeti nedir, nasıl yapılır? Emziren anne diyet listesi nasıldır? Emziren anneler doğum sonrası kilolarından nasıl kurtulur? İşte tüm detaylar…
Protein diyeti nedir, nasıl yapılır? Protein diyet listesi...Günlük beslenme içerisinde protein bakımından zengin yağ ve karbonhidrat içermeyen beslenme şekline protein diyeti adı veriliyor. Protein diyeti kısa sürede kilo vermeyi amaçladığı gibi aynı zamanda fit olmayı da sağlar. Peki, Protein diyeti nedir ve nasıl yapılır? Protein diyeti listesi nasıl yapılır? Protein diyetinde hangi besinler bulunur? İşte protein diyet listesi...
Sağlıklı yılbaşı sofrasında neler olmalı? Yeni yıl; yeni umutları ve yeni başlangıçları temsil ettiği kadar hem eğlence hem de şölen havasında hazırlanmış envai çeşit yemeklerin, mezelerin, atıştırmalıkların olduğu sofraları da akıllara getiriyor. Böyle olunca da insanın kendini tutabilmesi biraz zorlayıcı. Her konuda olduğu gibi hayat, dengeler üzerine kuruludur ve beslenmenin de temeli dengeyi kurabilmektedir. Diyetisyen Şeyma Türköner yılbaşı sofrasında dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Türk şirketi bir ilke imza atıyor!Elastomerik kauçuk köpüğü sektöründe bir ilk. Roka Yalıtım Özbekistan Taşkent’te elastomerik kauçuk köpüğü yatırımı yapıyor. Fabrika, 2022 Ocak ayında faaliyete başlayacak.
Aylık net kazancı 7 bin TL! Kısa sürede ise 40 bin TL kâr, tamamen mesleğiniz olabilir...Aylık kazancı 7 bin TL'yi buluyor! Kısa sürede ise 40 bin TL net kâr elde ediliyor. Sezonluk iş fırsatı, tamamen mesleğiniz haline gelebilir. Kendi işini yapmak isteyen ancak nereden başlayacağını bilemeyenler için ayrıntılı bir rehber hazırlandı. 6 aylık ya da 1 yıllık sezonluk sebze üreticiliği yapabilirsiniz. Aylık net kazancı 6-7 bin lira arasında değişiyor. Maliyet, kazanç, işçilik, ilaç, gübre... Bu işi yapmak isteyenler için adımlar detaylarıyla anlatıldı.
Sonbahar hastalıklarına karşı 25 etkili öneri!Yaşam alışkanlığımızda yapacağımız basit düzenlemelerle sonbahar hastalıklarından büyük oranda korunmamız ise mümkün olabiliyor. İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Rıfkı Evrenkaya, sonbahara özgü bulaşıcı hastalıklardan korunmak için almamız gereken önlemleri sıraladı; önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
Meyve ve sebzelerdeki ölümcül tehlike!İstanbul İl Tarım Müdürlüğü 2021 yılında bin 700 sebze ve meyvede kimyasal kalıntı taraması yaptı… 120 meyve ve sebzede ölümcül sağlık sorunlarına neden olan “Pestisit” kimyasalı bulundu…
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkatKaraciğeri siroz ve kanser gibi ölümcül hastalıklardan korumanın yollarını açıklayan Prof. Dr. Onur Yaprak, “İlk olarak Hepatit B ve C’den korunun ya da tedavi ettirin. Hijyene dikkat edin. Alkolden uzak durun. Karaciğer yağlanmasından korunun. Kullandığınız ilaçlara dikkat edin. Kimyasal maddelere uzun süreli maruz kalmaktan uzak durun. Aflatoksine dikkat edin. Tüketeceğiniz sebze ve meyveleri bol su ile yıkayın. Kültür mantarı dışındaki mantarları tüketmeyin. Genetik faktörler için kontrolünüzü yaptırın” dedi.
“Demir eksikliği doğru beslenme ile giderilebilir”Halk arasında kansızlık olarak bilinen demir eksikliğinin doğru beslenme ile giderilebileceğini belirten uzman diyetisyen Dilek Sivri, “Demir eksikliği için kırmızı et, balık, kümes hayvanları ve yumurta tüketilmelidir.
Bayramı bu önerilerle kilo almadan geçirinBayramlar büyük küçük herkesin özlemle beklediği, ailelerin buluştuğu ve hasret giderdiği kültürümüzün de önemli parçalarından biridir. Ancak bu yıl da Ramazan Bayramı koronavirüs pandemisi için planlanan tam kapanma sürecinde yer alıyor. Bayramda misafir ağırlanamayacak olunsa da, bu durum çeşit çeşit yemekler ve tatlılar yapmaya engel görünmüyor. Ancak hareketsizliğin en üst seviyeye çıktığı bu günlerde beslenme düzenine dikkat edilmemesi, kilo alımı ve sindirim problemlerini kaçınılmaz hale getirebiliyor. Uzm. Dyt. N.Sinem Türkmen, Ramazan Bayramı’nda kolaylıkla uygulanabilecek beslenme önerilerinde bulundu.
Ramazanda fonksiyonel beslenme önerisiDokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, iftar ve sahurda "fonksiyonel tıp ilkelerine uygun beslenme yöntemi" ile ramazan ayında vücudun bağışıklık sisteminin güçlendirilebileceğini belirtti.
'Hareketsizlik ruhen de hastalık yapıyor'Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi İyi Klinik Uygulama Merkezi Başaraştırıcısı Dr. Ahmet İnal, pandemi döneminde evde zaman geçiren insanların sıkıldığını, bu dönemde sadece beslenme değil spora da önem verilmesi gerektiğini söyledi. İnal, "Spor alışkanlığını artırmak gerekir. Hareketsizlik sadece bedenen değil ruhen de hastalık yapıyor" dedi.
Roka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki roka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.