Üretim

Üretim

Son dakika üretim haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan üretim ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını üretim haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Üretim

haberleri sayfasında son dakika yaşanan üretim gelişmeleri de dahil olmak üzere 21.475 üretim haberi bulunmuştur. Tüm üretim haberleri aşağıda listelenmiştir.
Lila Kağıt halka arz katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt Sanayi halka arz tarihi fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, kaç lot verir?
Lila Kağıt halka arz katılım endeksine uygun mu? Lila Kağıt Sanayi halka arz tarihi fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, hangi bankalarda var, kaç lot verir? Lila Kağıt'ın halka arz olup olmadığı ve katılım endeksine uygunluğu ve kaç lot vereceğine yönelik detaylar sorgulanıyor.  Lila Kağıt San. ve Tic. A.Ş. halka arz büyüklüğü 4,48 Milyar TL olacak. İşte Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot verir? Lila Kağıt halka arz tarihi ve fiyatı > Lila Kağıt halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu? Sorularının yanıtı…
26.04.2024 Ekonomi
Renault'un yeni aracı 'Renault Duster' piyasaya çıktı! Dünyada ilk kez tanıtıldı
Renault'un yeni aracı 'Renault Duster' piyasaya çıktı! Dünyada ilk kez tanıtıldı Türkiye'de Renault markası altında yeni Renault Duster'ı tanıtan Renault Duster tanıtım lansmanında konuşan Mais Genel Müdürü Dr. Berk Çağdaş, Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretileceğini söyledi. Çağdaş, "Dacia Duster modeliyle efsaneler oluşturduk Türkiye'de" dedi.
26.04.2024 Gündem
Bakan Yumaklı, tarımsal destek ödemelerinin başladığını açıkladı!
Bakan Yumaklı, tarımsal destek ödemelerinin başladığını açıkladı! Tarımsal desteklemeler kapsamında bu ay toplam 4 milyar 435 bin 821 lira tutarında ödemenin, çiftçilerin hesabına aktarılmaya başlandığını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı,"Üreticilerimize ve çiftçilerimize desteklerimiz devam ediyor" dedi.
26.04.2024 Gündem
Adana'da sazan üretimi için anaç balıklar sağılmaya başlandı
Adana'da sazan üretimi için anaç balıklar sağılmaya başlandı Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Üretim İstasyonu'nda yeni balık yetiştirme sezonunun ilk adımı atılarak anaç balıklardan sağım yapıldı.
26.04.2024 Adana
Beyaz eşya sektöründe iç satışlar yüzde 28 arttı
Beyaz eşya sektöründe iç satışlar yüzde 28 arttı Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD), 2024 yılı ilk çeyreğinde beyaz eşya sektöründe iç satışların yüzde 28 artış kaydettiğini açıkladı.
25.04.2024 Ekonomi
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz
Alman Cumhurbaşkanı Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı destek bekliyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşıladı. İki lider görüşme sonrası basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İsrail ile ticaret ilişkileri' sorusuna "Yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz. O iş bitti. Ticaret Bakanı'mız bunu açıkladı." dedi.
24.04.2024 Gündem
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı
Çilek 150 liradan satışa sunuldu! Üretim azaldı fiyat arttı Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde ilk çilek hasadı yapıldı. Tarladan pazara inen çileğin üretiminin az olması nedeniyle kilogramı 150 TL'den satılmaya başladı.
24.04.2024 Ekonomi
Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu
Hataylı çocukların icatları 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi iş birliğinde gerçekleşen “Geleceği Gülümsetecek Hayaller” projesi ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Hataylı çocukların hayalinden çıkan geleceğin icatlarının ilk prototipleri, İTÜ’deki Dijital Fabrikasyon dersi öğrencilerinin elinde 3B baskı teknolojisiyle hayat buldu.
24.04.2024 Yaşam
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır
Türkiye'nin ilk İstif sınıfı gemisi TCG İstanbul göreve hazır TCG İstanbul fırkateyninin yaklaşık 1 ay sonra göreve başlaması bekleniyor. İstanbul Tersanesi'nde TCG İstanbul Fırkateyni'nin üretim süreci, özellikleri ve hedefleri anlatılırken, Atatürk'ün yatı Savarona'nın restorasyon süreci hakkında da bilgiler verildi. Tersane komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin , "Gelişmiş ve yetkin komuta kontrol sistemleriyle ve artan sensör ve silahlarıyla çok etkin bir vuruş gücüne sahip olacaktır. Yüzde 80 yerlilik oranı bulunmaktadır. Tek eksik noktamız olan ana tahrik sistemleri yani makineleri de büyük bir gayretle millileştirme, yerlileştirme yolunda devam ediyoruz" dedi.
24.04.2024 Gündem
Adana'da Sanayi temalı Gençlik Koşusu
Adana'da Sanayi temalı Gençlik Koşusu Türkiye'deki organize sanayi bölgeleri içinde birçok ilki hayata geçiren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi (AOSB)’nin, bu yıl ulusal çapta 3’ncüsünü düzenleyeceği Türkiye’nin “Sanayi” temalı tek Gençlik Koşusu için başvurular devam ediyor.
24.04.2024 Adana
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok
Erik üreticisini fırtına vurdu! Satılma ihtimali yok Denizli’nin önemli tarım ürünlerinden olan Papaz eriği üreticilerini fırtına vurdu. Hasada sayılı günler kala etkili olan şiddetli fırtına ve yağış nedeniyle erik rekoltesi ve kalitesinde büyük zarar oluştu.
23.04.2024 Ekonomi
Küresel ısınmayla iklim değişti! Kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor
Küresel ısınmayla iklim değişti! Kahve bitkisi meyve vermeye hazırlanıyor 2 yaşındaki fidanların 1 yıl sonra meyve vermesi ve üretici için muz bitkisine alternatif olması hedefleniyor. Batı Akdeniz Tarımsal Araştırmalar Merkezi (BATEM) Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Dilek Güven, "Ürün almaya başladığımızda 5 kilo yaş meyveden 1 kilo kuru kahve elde edilecek" dedi.
23.04.2024 Gündem
Adana'da ihracat rekoru! Yılın ilk 3 ayında ihracat yüzde 9 arttı!
Adana'da ihracat rekoru! Yılın ilk 3 ayında ihracat yüzde 9 arttı! Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yılın ilk 3 ayında Adana'da ihracatın yüzde 9 arttığını belirterek, "Bu başarıların asıl sahipleri Adanalı girişimci kardeşlerimi yürekten kutluyorum" dedi.
23.04.2024 Adana
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir?
İhracat Nedir, Nasıl Yapılır? İhracat Örnekleri Nelerdir? Bir malın ya da hizmetin dış ülkelere döviz yoluyla satılması ihracat olarak ifade edilir. Özellikle bir ülkenin gelişmesi ve güçlenmesi için en önemli, temel yapı taşları içerisinde yer alır. Bu konuda farklı ürünler ve hizmetler, ülkelerin ihtiyacına uygun şekilde ihraç edilir. Aynı zamanda oldukça kapsamlı bir yapı olduğunu söylemek mümkündür. Genelde bir ülke ya da şirket tarafından ele alınmak suretiyle gerçekleştirilebilir. Yani ihracat yapabilmek için en azından bir şirkete ihtiyaç vardır. Aynı zamanda bir malın dış pazardaki rekabet gücü, döviz kuru ile yine aynı oranda değişkenlik gösterir.
22.04.2024 Gündem
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız
Bakan Işıkhan: 1 Mayıs'ı farklı kutlayacağız Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "13'üncü Çalışma Meclisi’ni Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 29-30 Nisan 2024 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz" dedi.
22.04.2024 Gündem
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor
İTO sanayiciye arsa önerecek! Yeni sistem kuruluyor İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “İstanbul'da sanayi arsası konusunda bir çalışma yapıyoruz. Şöyle bir hedefimiz var. İstanbul'da sanayi arsası satın almak artık çok kolay değil. Var olan çok pahalı. Biz bütün Trakya'yı, Çanakkale, Bursa, Sakarya ve bütün çevredeki Organize Sanayi Bölgeleri'ni canlı izleyen, OSB radarı gibi çalışacak bir sistem kurguluyoruz” dedi.
22.04.2024 Ekonomi
Yüz güldüren çilek hasadı: Tarladan 70 TL'den alıcı buluyor
Yüz güldüren çilek hasadı: Tarladan 70 TL'den alıcı buluyor Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’ın bereketli topraklarında çilek hasadı devam ediyor. Bereketli hasatta çiftçinin yüzünü güldüren çileklerin kilogram fiyatı, 70 TL’den alıcı buluyor.
22.04.2024 Ekonomi
Hibe desteği aldı, hayatı değişti! Devletten karşılıksız 800 bin TL aldı, şimdi yurt dışından talep yağıyor
Hibe desteği aldı, hayatı değişti! Devletten karşılıksız 800 bin TL aldı, şimdi yurt dışından talep yağıyor Erzurum'un İspir ilçesinde Mahmut Yaşar, Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK) sağladığı 800 bin liralık hibe desteği ile Arkun Barajı'nda kurduğu tesiste ürettiği somonları ihraç ediyor.
21.04.2024 Gündem
Bakan Yumaklı duyurdu: 694 milyon 461 bin TL'yi hesaplara aktarıyoruz
Bakan Yumaklı duyurdu: 694 milyon 461 bin TL'yi hesaplara aktarıyoruz Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "694 milyon 461 bin TL tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerimizin hesaplarına aktarıyoruz" dedi.
19.04.2024 Ekonomi
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar petrolü ve Karadeniz’de petrol keşfine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar ayrıca ‘doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt verdi.
19.04.2024 Ekonomi
Hakkari’de bal üretim sezonu başladı! Bakanlıktan açıklama
Hakkari’de bal üretim sezonu başladı! Bakanlıktan açıklama Hakkari il genelinde bal üretim sezonu başladı. Hakkari Tarım ve Orman Müdürlüğü, kentte 2024 yılı ilkbahar arı bakımları ile birlikte bal üretim sezonunun başladığını açıkladı. Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bal ve arı ürünlerini yetiştiren yetiştiricilere bereketli ve kazançlı bir sezon diledi.
18.04.2024 Ekonomi
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu?
Rönesans GYO halka arz başlıyor! Rönesans Gayrimenkul halka arz kaç lot, hangi bankalarda var, katılım endeksine uygun mu? Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor. 17-18-19 Nisan tarihlerinde talep toplayacak şirketin hisseleri pay başına 135 liradan halka arz edilecek. Toplam 4.5 milyar TL büyüklüğündeki halka arzın gerçekleşmesi ile Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın halka açıklık oranı yüzde 10.08 olacak. Halka arz gelirlerinin yüzde 60-65’iyle borç ödemesi yapılacağı, yüzde 15-20’sinin ise Maltepe Park projesine yatırılacağı belirtildi.
17.04.2024 Ekonomi
Yenilenebilir enerjide rekor üretim
Yenilenebilir enerjide rekor üretim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 12 Nisan'da Türkiye'nin günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını duyurdu.
16.04.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: SİHA teknolojisinde farklı bir ligdeyiz Yerel seçimlerin ardından yapılan ilk Kabine toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "KIZILELMA ve ANKA 3 ile artık farklı lige yükseliyoruz. Türkiye'nin gurur kaynağı olan savunma şirketlerinin ahlaksızca hedef alınmasının gerisinde işte bu eşsiz başarı hikayesi vardır. 5.kol elemanları yerli ve milli firmalarımıza saldırarak iplerini ellerinde tutanlara karşı diyet borçlarını ödemeye çalışıyor." dedi.
16.04.2024 Gündem
Yenilenebilir enerjide rekor üretim
Yenilenebilir enerjide rekor üretim Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 12 Nisan'da Türkiye'nin günlük elektrik üretiminin yüzde 78,5'inin yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandığını duyurdu.
16.04.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Üretim ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki üretim haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.