Robotik Cerrahi

Robotik Cerrahi

Son dakika robotik cerrahi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan robotik cerrahi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını robotik cerrahi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Robotik Cerrahi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan robotik cerrahi gelişmeleri de dahil olmak üzere 161 robotik cerrahi haberi bulunmuştur. Tüm robotik cerrahi haberleri aşağıda listelenmiştir.
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında Rahim miyomları, genetik faktörlerden beslenen ve kadınların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen bir rahatsızlık olarak öne çıkıyor. Ailesinde rahim miyomu geçmişi bulunan bireylerin, bu sorunla karşılaşma olasılığı diğerlerine göre daha yüksek. Erken teşhis ve modern tıbbın sunduğu olanaklarla başa çıkılabilmek ise mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç rahim duvarında oluşan ve tümör olarak adlandırılan miyomların tedavi sürecinde bireye özel yaklaşımların büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak robotik cerrahi yöntemlerin rahim miyomlarının tedavisinde sağladığı avantajları ve rahim miyomları hakkında merak edilenleri anlattı.
17.12.2023 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
Cerrahpaşa Tıp'ın büyük kısmı kapatıldı
Cerrahpaşa Tıp'ın büyük kısmı kapatıldı İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'nın Fatih'te bulunan binalarında sağlık ve eğitim hizmeti binalardaki deprem risk durumu sebebiyle durduruldu. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof.Dr.Nuri Aydın, "Yaşanan son depremlerden sonra, betonarme bina stokumuzun değerlendirilmesi üniversitemiz ekipleri tarafından gerçekleştirilmiştir. Yapılan değerlendirme neticesinde, tüm dahili ve cerrahi bilimleri içerisinde barındıran toplam 17 ayrı binadan oluşan Monoblok binalar kompleksi ile Uğur Derman binası, yemekhane binası ve öğrenci yurt binalarının emniyetle hizmeti yerine getirecek güvenlik seviyesine sahip bulunmadığı ve bu binaların risk taşıdığı tespit edilmiştir. Acil ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları birimi haricindeki tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durdurulmuştur." dedi.
27.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan flaş açıklama: 2053’ün 2071’in teknoloji vizyonunu şekillendirecek
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan flaş açıklama: 2053’ün 2071’in teknoloji vizyonunu şekillendirecek Teknopark İstanbul’da incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Şu anda sondaj gemilerimizi Fatih’te ve Abdülhamithan’a 10 gün sonra teslim edilecek bir ürünü, arkadaşlar bize getirdiler. 10 gün sonra teslim ediyoruz. Bunu zaten Cumhurbaşkanı'mızın Fatih gemisini ziyaretinde de Filyos'u ziyaretinde de görmüştük. 3 bin metre derinlikte, Türkiye’de başka bir yerde olmayan yine Türkiye’de üretilen, robotik cerrahi bir müdahale gibi robotla 3 bin metrede doğal gazın çıkarılmasını sağlayan bir teknoloji, bu merkezde çalışılıyor. Yani içinde bulunduğumuz merkez binaların çok ötesinde 2053’ün 2071’in teknoloji vizyonu şekillendiren yerlerden birisi, bizim için son derece kritik.” ifadelerini kullandı.
5.08.2022 Ekonomi
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir?
Laparoskopik ve robotik cerrahi hangi ürolojik hastalıklarda tercih edilir? Üroloji Prof. Dr. Gökhan Atış, günümüze sıklıkla başvurulan laparoskopik ve robotik cerrahi yöntemlerini tüm detaylarıyla sizler için derledi.
4.07.2022 Sağlık
Yeni teknoloji sayesinde protez seçimini robot yapıyor
Yeni teknoloji sayesinde protez seçimini robot yapıyor Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Ömer Selçuk Öçmen, diz ve kalça protezi ameliyatlarında kullanılan robotik cerrahi yönteminin cerrah ve hastalara önemli avantajlar sağladığını söyledi. Öçmen, yeni teknoloji sayesinde sistemin ameliyat sırasında cerraha, “En uygun protezi” önerdiğini, böylelikle yanılma payının çok azaldığını söyledi.
22.04.2022 Sağlık
Miyom nedir, neden olur, belirtileri? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir?
Miyom nedir, neden olur, belirtileri? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir? Gülşah Gizem Angı girdiği miyom ameliyatında, iddiaya göre beynine pıhtı atması sonucu yaşamını yitirdi. Söz konusu gelişmenin ardından “Miyom nedir, neden olur? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir?” gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
7.04.2022 Sağlık
Robotik pyeloplasti işleminin avantajları nelerdir?
Robotik pyeloplasti işleminin avantajları nelerdir? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Volkan Tuğcu, Üreteropelvik bileşke darlığı problemlerinin tedavisinde uygulanan robotik pyeloplasti işlemi hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Genel cerrahi alanında robotik cerrahi kullanımının önemi nedir?
Genel cerrahi alanında robotik cerrahi kullanımının önemi nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Abdulkadir Bedirli, robotik cerrahi sisteminin genel cerrahi alanındaki avantajlarını, nasıl ve hangi hastalıklarda uygulandığını tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
23.02.2022 Sağlık
Saç ekimi uygulaması kişiye özeldir!
Saç ekimi uygulaması kişiye özeldir! Saç Ekimi ve Saç Tedavileri Hekimi Dr. Servet Terziler, saç ekimi operasyonlarının kişiye özel olarak planlanıp uygulandığını belirtti.
24.01.2022 Sağlık
Karaciğer kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir?
Karaciğer kanseri belirtileri ve tedavi yöntemleri nelerdir? Prof. Dr. Murat Gönenç “karaciğer kanseri” hakkındaki sorularımızı yanıtladı.
20.01.2022 Sağlık
Prostat hastalıklarının tedavisinde robotik cerahinin avantajları nelerdir?
Prostat hastalıklarının tedavisinde robotik cerahinin avantajları nelerdir? Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, prostat hastalıklarının tedavisinde robotik cerrahinin faydalarını sizler için anlattı.
17.01.2022 Sağlık
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir?
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, genel cerrahide robotik ameliyatların avantajlarını sizler için anlattı.
12.01.2022 Sağlık
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir?
Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir? Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, robotik cerrahi ve genel cerrahideki avantajlarını sizler için anlattı.
11.01.2022 Sağlık
Aşı kalbi virüsten koruyor mu?
Aşı kalbi virüsten koruyor mu? Aşıların ve virüsün kalbe etkisinin kamuoyunda aylarca tartışıldığına dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ertan Sağbaş, “İnsanlar kalp adalesinin iltihabına yol açıyor diye aşıya karşı mesafeli davrandılar. Amerikan Hastalık Koruma ve tedavi Kurumu’nun araştırması var. Baktığımızda koronavirüsün kendisinin kalp adalesi iltihabına yol açması çok çok daha fazla. O nedenle aşıdan korkarken kalp konusunda daha büyük sorunlara yakalanma durumu söz konusu. Aşılar bu konuda son derece güvenli.
7.12.2021 Sağlık
Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşıyorsanız dikkat! Sessizce ilerliyor!
Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşıyorsanız dikkat! Sessizce ilerliyor! Her 5 kadından birinde görülen miyomlar, uzun süreli adet kanamalarından, kabızlığa hatta cinsel ilişki sırasında ağrıya varana kadar pek çok soruna neden olabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bilgi Uslu Aybar, miyom belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
27.10.2021 Sağlık
5G ile çevrim içi ameliyat! Bir ilk gerçekleşti..
5G ile çevrim içi ameliyat! Bir ilk gerçekleşti.. Türk Telekom, 5G altyapısına entegre ettiği yeni nesil yerli ve milli interaktif platformu sayesinde, farklı illerde bulunan Türk cerrahlarını gerçek bir ameliyat ortamında buluşturdu. Prof. Dr. Lütfi Tunç ve ekibi tarafından 5G bağlantılı akıllı gözlük kullanılarak Ankara’daki özel bir hastanede gerçekleştirilen çevrim içi ameliyat ile Türkiye'de bir ilke imza atıldığı açıklandı.
22.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Prostat kanseri hakkında en çok merak edilen 8 soru
Prostat kanseri hakkında en çok merak edilen 8 soru Erkeklerde en sık görülen ikinci kanser olan prostat kanseri günümüzde giderek yaygınlaşıyor. Özellikle 50 yaşından sonra görülme sıklığı artan ve her 7 erkekten 1’inin kapısını çalan prostat kanserinin sebebinin kesin olarak bilinmemekle birlikte obezitenin, kolesteroldan zengin batı tipi beslenmenin ve genetik faktörlerin riski artırdığı vurgulanıyor...
14.09.2021 Sağlık
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları
Jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajları Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, jinekolojik hastalıklarda robotik cerrahinin avantajlarını sizler için anlattı.
1.09.2021 Sağlık
Çocuklarda üroloji ameliyatlarında kapalı yöntemler
Çocuklarda üroloji ameliyatlarında kapalı yöntemler Laparoskopik cerrahinin küçük kesiler şeklinde yapıldığını ve bu yöntemin ameliyat sonrası daha az ağrı, kısa hastanede yatış süresi ve daha çabuk iyileşme gibi avantajları olduğunu söyleyen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alptekin, çocuklarda uygulanan üroloji ameliyatlarındaki kapalı yöntemler hakkında bilgi verdi.
23.08.2021 Sağlık
Çocuklarda üroloji ameliyatlarında kapalı yöntemler
Çocuklarda üroloji ameliyatlarında kapalı yöntemler Laparoskopik cerrahinin küçük kesiler şeklinde yapıldığını ve bu yöntemin ameliyat sonrası daha az ağrı, kısa hastanede yatış süresi ve daha çabuk iyileşme gibi avantajları olduğunu söyleyen Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Alptekin, çocuklarda uygulanan üroloji ameliyatlarındaki kapalı yöntemler hakkında bilgi verdi.
23.08.2021 Sağlık
Robotik cerrahi mide çekme ameliyatı yapılan en küçük hasta oldu
Robotik cerrahi mide çekme ameliyatı yapılan en küçük hasta oldu Yemek borusu doğuştan kapalı olan Araf Sağlam (1), Ege Üniversitesi Hastanesi’nde robotik cerrahi yöntemiyle mide çekme ameliyatı yapılması sonucu sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Doç. Dr. Dökümcü, "Robotik mide çekme ameliyatı günümüze dek sadece erişkinlerde yemek borusu kanserleri için sınırlı merkezde uygulanmıştır. Hastamızın 1 yaşında ve özofagus atrezisi tanısı olması nedenleriyle dünyada bu ameliyat uygulanmış ilk ve en küçük hastadır" dedi.
16.07.2021 Sağlık
Endoskopik cerrahinin sağladığı 8 avantaj
Endoskopik cerrahinin sağladığı 8 avantaj Jinekolojik rahatsızlıklar, cinsel yaşamdan çocuk sahibi olma isteğine kadar kadınlar için önem taşıyan birçok konuyu olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle tedavi sürecindeki cerrahi işlem kararı kadınları oldukça endişelendiriyor. Sürecin yaşam kalitesini en az etkileyecek şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu noktada günümüzde artık açık cerrahi yöntemler yerini, birçok avantaj barındıran endoskopik yani kapalı cerrahi yöntemlere bırakıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Şal, jinekolojik hastalıklarda laparoskopik, robotik ve histeroskopik cerrahinin avantajları hakkında bilgi verdi.
24.06.2021 Sağlık
İki kanser hastası aynı anda tedavi edildi
İki kanser hastası aynı anda tedavi edildi Türk Üroloji Derneği ve İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi iş birliğiyle iki kanser hastası, aynı anda canlı yayınla ameliyat edildi. Yurt içi ve yurt dışından birçok doktorun katıldığı ameliyat, yapılan fikir paylaşımları ile teorik tıp eğitimine örnek online gece ameliyatı oldu. Hastalar, robotik ve laparospik olarak gerçekleştirilen 2 farklı operasyon ile sağlığına kavuştu.
21.06.2021 Sağlık
Kolon kanserinden korunmak için beslenme önem taşıyor
Kolon kanserinden korunmak için beslenme önem taşıyor Dünyada en yaygın kanserler arasında görülen kolon kanserlerine karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. İlker Sücüllü, "Düzenli egzersiz, folik asit, kalsiyum ve D vitamini takviyeleri, sigara içilmemesi, posalı gıda ile beslenmenin artırılması, kırmızı etten zengin diyet yerine Akdeniz mutfağının tercih edilmesi kalın bağırsak kanser gelişimi riskini önemli oranda azaltıyor" dedi.
6.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Robotik Cerrahi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki robotik cerrahi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.