Oynatma Listesi
SAĞLIK

Genel cerrahide robotik cerrahinin avantajları nelerdir?

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. İlknur Erenler Bayraktar, robotik cerrahi ve genel cerrahideki avantajlarını sizler için anlattı.


Gelişen teknoloji ile cerrahide de birçok yeni sistem gelişmiştir. Yıllardır birçok genel cerrahi ameliyatı laparoskopik olarak yapılmaktadır ve son yıllarda da bunu yerini robotik cerrahi almıştır. Robotik cerrahi bize ameliyat sahasının yüksek çözünürlüklü görüntüsünü, üç boyutlu ortamda görme imkanı sağlar.

Robotun 540 derece dönebilen el hareketi vardır. Bu el hareketi, laparoskopik aletlerle ulaşamayacağımız alanlara girip, yeterince hareket edebilme imkanı sağlar. Böylelikle dar alanlarda ince ameliyatları titreme olmadan, güvenli bir şekilde uygulayabiliriz. Genel cerrahide; kolorektal kanserler, mide kanseri, yemek borusu kanseri, rektum kanseri, karaciğer ve safra yolları cerrahisi robotik cerrahi ile güvenli bir şekilde yapılabilmektedir.

Robotik cerrahide, tıpkı laparoskopide olduğu gibi küçük deliklerden, yapılan küçük kesilerden girilen portlar aracılığıyla yapılır. Böylece ameliyat sonrasında hastanın vücudunda daha az iz kalır ve daha az ağrı olur. Hasta günlük yaşantısına çok daha hızlı döner.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER