Genel Cerrahi

Genel Cerrahi

Son dakika Genel Cerrahi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Genel Cerrahi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Genel Cerrahi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Genel Cerrahi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan genel cerrahi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.219 genel cerrahi haberi bulunmuştur. Tüm genel cerrahi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor
Kişisel çabalar yetersiz kalabiliyor! Uzman desteği şart, bir kaç hafta sürüyor Dünya genelinde milyonlarca kişi obeziteye bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybediyor. Birçok hastalığın altında yatan nedenlerin başında olan obezite; kalp hastalığı, diyabet, yüksek tansiyon, belirli kanser türleri, uyku apnesi, eklem problemleri ve psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın Dünya genelinde obeziteye bağlı hastalıkların artmasıyla birlikte, kilo kaybı yöntemlerine olan talebin yükseldiğini söyleyerek tercih edilen yöntemlere dair bilgi verdi.
17.03.2024 Yaşam
Kolon kanseri riski artıyor! Yakalanmamak için yapılması gerekenleri uzman isim açıkladı
Kolon kanseri riski artıyor! Yakalanmamak için yapılması gerekenleri uzman isim açıkladı Kolon kanseri riskinin dünyada artığını vurgulayan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Refik Bademci,erken tanı ve tedavinin hayati önem taşıdığını belirtti. Bademci, "Alkol ve sigara kullanımı kolon kanseri riskini artırır” dedi.
7.03.2024 Yaşam
Alişan acil ameliyata alınmıştı! Doktoru sağlık durumunu açıkladı
Alişan acil ameliyata alınmıştı! Doktoru sağlık durumunu açıkladı Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde konser vermek için yola çıkan Alişan, karnında ağrı hissedince hastaneye kaldırıldı. Yapılan kontrollerin ardından ünlü şarkıcıya akut apandisit tanısı konuldu. Hemen ameliyata alınan Alişan'ın sağlık durumunu doktoru açıkladı.
29.01.2024 Magazin
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi  Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu. 
21.01.2024 Gündem
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı
Doktordan korktuğu için 50 yıl böyle yaşadı! Ameliyat sonrası sözleri şaşırttı Boynun ön alt kısmında büyük bir şişliğin oluşmasına rağmen doktorlardan korktuğu için 50 yıldır hastanenin kapısından geçmeyen 67 yaşındaki kadının boynunda oluşan 2 kiloluk guatrı ameliyatla alındı.
22.12.2023 Gündem
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi Birçok insan, tuvalette uzun süre oturma alışkanlığı nedeniyle sağlığını riske atıyor. Sağlık uzmanları, uzun süreli tuvalet molalarının sağlığınıza riske atabileceği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle tuvalette uzun süre vakit geçirmenin, önemli sağlık sorunlarına zemin hazırladığı, tuvalette uzun süre kalma sonucunda rektum ve anüs içinde basınç oluşmasına neden olarak basur olarak da bilinen hemoroid riskini arttırdığı belirtiliyor.
9.10.2023 Sağlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına üst düzey yönetici atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Gelir İdaresi Başkanlığına Bekir Bayrakdar, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığına ise Yusuf Kıraç atandı.
7.10.2023 Gündem
Araçta seyir halindeyken sıktığı deodorantı sonları oluyordu!
Araçta seyir halindeyken sıktığı deodorantı sonları oluyordu! İstanbul Silivri’de trafikte seyir halinde olan gençlerden biri deodorant sıktıktan sonra tuşunun takılı kaldığını fark etmedi ve araçta çakmak çakılınca bir anda patlama yaşandı. 2 genç alevler içinde kalarak dehşeti yaşadı. Olaydan ağır yaralı kurtulan ve 50'den fazla ameliyat geçiren 16 yaşındaki Emirhan Meşe, “Araç seyir halindeyken deodorantı kullandığımız sırada tuşu takılı kaldı. Sonrasında çakmak ateşlenince o an bir patlama oldu. İlk an vücudumu hissetmedim. Araç tüplüydü yanınca indik, önce aracı söndürdük, sonra hastaneye başvurduk. 18 gün yoğun bakımda kaldım” dedi.
20.09.2023 Gündem
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor
Yabancı kuralına takılmayacak! Beşiktaş'ın yeni 10 numarası Rusya'dan geliyor Coutinho ve Lanzini gibi 10 numaralarla görüşmelerini sürdüren Beşiktaş, CSKA Moskova forması giyen Bakhtiyor Zaynutdinov'u gündemine aldı.
5.07.2023 Beşiktaş
CZN Burak'ın annesine 2 yıl 7 ay hapis cezası!
CZN Burak'ın annesine 2 yıl 7 ay hapis cezası! CZN Burak'ın annesi Didem Bozbura'nın yargılandığı davada karar çıktı. İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi'nde rüşvet aldıkları iddiasıyla yargılanan sanık Prof. Dr. Mehmet Alp Bozbura 5 yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına, eşi Didem Bozbura ve yanında çalışan Yasin Şimşek ise 2 yıl 7 ay 7'şer gün hapis cezasına çarptırıldılar.
15.06.2023 Magazin
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı
Kanser sürecinde hayat kurtarıyor! Karaciğer metastazı uyarısı Günümüzde tüm insanlığın en korktuğu hastalıkların başında gelen kanser vakalarında artış sürüyor. DSÖ verilerine göre 2040 yılına kadar 28 milyon yeni vaka görüleceğinin tahmin edildiğini açıklayan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, hastalığın vücudun farklı bölgelerine olan etkilerinden olan karaciğer metastazı konusunda uyardı. Erken teşhisin hastalıkla mücadelede en etkin silah olduğunu söyleyen Prof. Dr. Gökakın, “Kanser kaynaklı ölümlerin yüzde 30 ila yüzde 50’sinin erken teşhis ve etkili tedaviyle önlenebileceğini ise unutmamak gerekiyor” şeklinde konuştu.
14.06.2023 Sağlık
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor
Obezite sıklığı 30’lu yaşlarda artış gösteriyor Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine göre, dünya genelinde 1 milyardan fazla aşırı kilolu veya obezite hastası bulunurken 2035’te bu sayının 4 milyarı aşacağı tahmin ediliyor. Obezite yaş dağılımına göre incelendiğinde ise 30’lu yaşlarda obezite sıklığı artarken 45-65 yaşları arasında zirve yapıyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde obezitenin her geçen gün artış gösterdiğini kaydeden uzmanlar Avrupa Obezite Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
22.05.2023 Sağlık
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin'
‘Oyuncaklı çocuk menüsü’ tuzağı! 'Çocuklarınızı fast food ile ödüllendirmeyin' Prof. Gökakın, “oyuncaklı çocuk menüsü” tuzağına ilişkin anne ve babaları uyardı: Çocuklarınızı oyuncaklı fast food ile ödüllendirmeyin. Gelecekte kalp krizi riski ve ölümcül hastalıklara davetiye çıkartmış olursunuz...
18.05.2023 Yaşam
İlk evrede belirti dahi vermiyor! Şeker hastalığı olanlar dikkat
İlk evrede belirti dahi vermiyor! Şeker hastalığı olanlar dikkat Pankreas kanseri, erken aşamalarda belirti göstermeyen ve bu yüzden ileri evrede teşhis edildiğinde yaşamı ciddi şekilde etkileyebilen hastalıkların başında yer almaktadır. Obezite ile pankreas kanseri arasında bağlantı olduğunu dile getiren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, “Aniden ortaya çıkan şeker hastalığı, pankreas kanserinin erken belirtisi ve uyarıcısı olabilir” uyarısında bulundu.
12.05.2023 Sağlık
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi
Resmen değişti, belge zorunluluğu getirildi ‘Mide botoksu’ gibi merdiven altı uygulamalarda can kaybının görülmesi üzerine obezite cerrahisinde uzman hekimlere Sağlık Bakanlığı’ndan belge alma zorunluluğu getirildi.
7.05.2023 Gündem
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı
Karaciğerde ölüme götüren risk! Aniden ortaya çıkıyor, uzman isim tek tedavisini açıkladı İnsan vücudunda demir, vitamin ve yağlar, şekerler gibi enerji kaynaklarını depolamak gibi görevlerinin yanı sıra pek çok hayati öneme de sahip olan karaciğer ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İnsanı ölüme kadar götürecek bu hastalık hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ali Kağan Gökakın, belirtinin çok ani bir şekilde ortaya çıktığını söyledi.
4.05.2023 Sağlık
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladı
Kanser ile ilgili korkutan açıklama: 'Koronavirüs tetikledi' dedi ve yaş grubunu açıkladı Dünya Cerrahi Gastroenteroloji ve Onkoloji Derneği Başkanı ve Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ender Dulundu, kolon, pankreas, meme, tiroit kanseri gibi normalde 40-50'li yaşlardan sonra riski yüksek olan kanserlerin 30'lu yaşlarda daha sık ortaya çıkmaya başladığını söyledi. Prof. Dr. Dulundu, özellikle Kovid pandemisi sonrası, 40 yaş altı kanser teşhisi alan hastalarda artış gözlemlediklerine de dikkat çekti.
26.04.2023 Sağlık
Obezite doktoru hastalarıyla aynı kaderi yaşadı! 'Hocam bu sen misin?'
Obezite doktoru hastalarıyla aynı kaderi yaşadı! 'Hocam bu sen misin?' Hastalarıyla aynı kaderi yaşayan Obezite cerrahı Zübeyr Üçüncü, yeni haliyle görenleri şaşırtıyor. Tam 140 kiloydu, obezite ameliyatı oldu, 80 kiloya kadar düştü. Eksi fotoğrafların görenlerin gözlerine inanmadığını anlatan Üçüncü, “Bu tecrübeyi yaşamam, hastalarımı daha iyi anlamamı sağladı. Ben de aynı yoldan geçtim” dedi.
28.03.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Genel Cerrahi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki genel cerrahi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.