Gazete Vatan Logo

Saç ekimi uygulaması kişiye özeldir!

Saç Ekimi ve Saç Tedavileri Hekimi Dr. Servet Terziler, saç ekimi operasyonlarının kişiye özel olarak planlanıp uygulandığını belirtti.

Saç ekimi uygulaması kişiye özeldir!

 Robot teknolojisi her alanda olduğu gibi sağlık sektöründe de yoğun olarak uygulanıyor. Direkt saç ekimi tekniği olarak bilinen DHI, sunduğu birçok avantajla saç ekimi operasyonlarını çok daha yaygın hale getiriyor.

Geleneksel DHI yönteminden farklı olarak robotik DHI, iki kat daha hızlı ve daha etkili sonuçlar elde edilmesine yardımcı oluyor. En yüksek hasta konforu sunan saç ekimi tekniği olarak hızla yükseliyor.

Robotik DHI saç ekimi nedir?

DHI tekniğinde saç kökleri alındıktan hemen sonra kanal açılırken doğrudan yerleştirilebiliyor. Bu sayede alınan köklerin canlı kalım oranı daha yüksek olabiliyor. Köklerin çıkış yönü ve açısı daha doğru bir şekilde belirlenebiliyor. Robot kullanımı sayesinde iki kat daha hızlı saç kökü alınarak kanal açılmadan doğrudan ekilebiliyor. İki aşamada yapılabilen saç ekim operasyonu operasyon süresi azalabiliyor.

Bunun yanı sıra, robotik cerrahi ile hasta monitöre yansıtılan görüntüler aracılığıyla kendi saç ekimi operasyonunu izleyebiliyor. Hastanın kalp atışları ve tansiyonu sürekli olarak takip edilebiliyor. Hastanın saç ekimi tasarımının doğru bir şekilde yapılabilmesi için hastanın başlangıçtaki fotoğrafı sürekli ekranda tutuluyor ve bu sayede saç tasarımı daha kusursuz bir şekilde uygulanabiliyor.

Haberin Devamı

Robotik DHI’nin avantajları nelerdir?

Robotun ergonomik yapısı sayesinde birden fazla doktor aynı anda saç ekimi yapabiliyor. DHI saç ekiminde kullanılan choi kalemlerin robotik sistem içinde PRP, mezoterapi ve serum teknikleri uygulanarak ekilen köklerin tedavisine hemen başlanabilmesi ise robotik DHI’nin bir diğer avantajı arasında yer alıyor.

Robotik DHI saç ekimi tekniği ile saç ekim operasyonu en kısa sürede tamamlanabiliyor. Aynı şekilde saç ekim işleminin sonuçları da çok daha hızlı bir şekilde ortaya çıkabiliyor.

Saç ekimi ameliyatları nispeten güvenlidir ve nadiren komplikasyonlara neden olur. DHI sırasında, kafa derinize uyuşturmak için lokal anestezi uygulanır.

Saç ekimi yapılan bölgede geçici bir saç dökülmesini ifade eden şok saç dökülmesi, ameliyattan sonraki 15 gün ile 2 ay içinde ortaya çıkabiliyor. Tam iyileşme ise genel olarak 3 ila 4 ay içinde tamamlanıyor.

Haberin Devamı

Memnuniyet verici sonuçlara ulaşmak için alanında uzman saç ekimi hekimlerinden kişiye özel ayrıntılı bilgi alınması gerekiyor.