Miyom

Miyom

Son dakika miyom haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan miyom ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını miyom haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Miyom

haberleri sayfasında son dakika yaşanan miyom gelişmeleri de dahil olmak üzere 87 miyom haberi bulunmuştur. Tüm miyom haberleri aşağıda listelenmiştir.
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında Rahim miyomları, genetik faktörlerden beslenen ve kadınların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen bir rahatsızlık olarak öne çıkıyor. Ailesinde rahim miyomu geçmişi bulunan bireylerin, bu sorunla karşılaşma olasılığı diğerlerine göre daha yüksek. Erken teşhis ve modern tıbbın sunduğu olanaklarla başa çıkılabilmek ise mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç rahim duvarında oluşan ve tümör olarak adlandırılan miyomların tedavi sürecinde bireye özel yaklaşımların büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak robotik cerrahi yöntemlerin rahim miyomlarının tedavisinde sağladığı avantajları ve rahim miyomları hakkında merak edilenleri anlattı.
17.12.2023 Sağlık
18 yaşındaki Yasemin'in korkunç ölümü! Evde elleri bağlanıp boğazı kesilmiş olarak bulundu
18 yaşındaki Yasemin'in korkunç ölümü! Evde elleri bağlanıp boğazı kesilmiş olarak bulundu Şanlıurfa’da Suriye uyruklu 18 yaşındaki Yasemin El Salih, evinde elleri bağlı, boğazı kesilerek öldürülmüş olarak bulundu.
7.04.2022 Yaşam
Miyom nedir, neden olur, belirtileri? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir?
Miyom nedir, neden olur, belirtileri? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir? Gülşah Gizem Angı girdiği miyom ameliyatında, iddiaya göre beynine pıhtı atması sonucu yaşamını yitirdi. Söz konusu gelişmenin ardından “Miyom nedir, neden olur? Miyom ameliyatı nasıl yapılır, kaç saat sürer, riskleri nelerdir?” gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı.
7.04.2022 Sağlık
Arkadaşını vuran uzman çavuş: Gülerek 'vur' dedi, silah boş sanıyordum
Arkadaşını vuran uzman çavuş: Gülerek 'vur' dedi, silah boş sanıyordum Irak'ın kuzeyindeki üs bölgesinde, silah arkadaşı piyade uzman çavuş Emrah Erkan'ı (26) tabancayla vurup şehit eden piyade uzman çavuş Ertuğrul Yıldızbaş'ın yargılanmasına başlandı. Yıldızbaş, "Arkadaşım Emrah, silahın namlusundan tutarak alnına dayadı. Gülerek 'vur' dedi. Ben de o anda silah boş sanıyordum, tetiğe basınca silah birden ateş aldı. En yakın arkadaşımdı, pişmanım" dedi.
7.04.2022 Yaşam
Genç yöneticinin acı sonu! Miyom ameliyatı sırasında hayatını kaybetti...
Genç yöneticinin acı sonu! Miyom ameliyatı sırasında hayatını kaybetti... Antalya'da turizm sektöründe çalışan Gülşah Gizem Angı (33), girdiği miyom ameliyatında, iddiaya göre beynine pıhtı atması sonucu yaşamını yitirdi. Gülşah Gizem Angı, gözyaşları arasında toprağa verildi.
7.04.2022 Yaşam
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın!
Kadınlarda sık görülen hastalıklara dikkat! Kontrolleri aksatmayın! En sık görülen kadın hastalıkları arasında yumurtalık kisti, çikolata kisti, miyom, adet düzensizliği, rahim ve rahim ağzı kanseri, yumurtalık kanseri, idrar kaçırma, HPV bulunuyor. Ciddi hastalıklara maruz kalan tüm kadınların, en doğru ve güvenilir yöntemlerle tedavisinin yapılması gerektiğine dikkat çeken Prof. Dr. Ateş Karateke ve Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu, kadın hastalıkları ve kanserleri hakkında bilgi verdi.
22.03.2022 Sağlık
Miyomlar kısırlık nedeni midir?
Miyomlar kısırlık nedeni midir? Miyomlar her üç kadından birinde görülüyor! Genellikle genetik yatkınlık ve östrojen nedeniyle ortaya çıkan miyomlar gebelik gibi östrojenin yükseldiği durumlarda daha da büyüyor. Miyomların hepsinin kısırlığa (infertilite) neden olmadığını belirten Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Deniz Ulaş miyomlar hakkında merak edilenleri anlattı.
26.01.2022 Sağlık
Anne olmayı engelliyor! Her 5 kadından birinde var!
Anne olmayı engelliyor! Her 5 kadından birinde var! Rahmin düz kas tabakasından kaynaklanan iyi huylu tümörler olan miyomlar, doğurganlık çağındaki kadınlarda oldukça sık rastlanan bir hastalık. Öyle ki ülkemizde her 5 kadından birinde, çapı ufak veya büyük, az ya da çok sayıda ‘miyom’ tespit ediliyor! Vücuttaki östrojen seviyelerinin daha yüksek olması nedeniyle sıklıkla üreme çağındaki 18-45 yaş grubundaki kadınlarda görülen miyomlar, rahim alınması operasyonlarının en sık nedenini oluşturuyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Cihan Kaya miyomda tedavi yöntemlerini anlattı.
5.12.2021 Sağlık
Düşük ve erken doğumun arkasında miyom olabilir!
Düşük ve erken doğumun arkasında miyom olabilir! Kadınların yüzde 50’sinde görülen miyomlar, özellikle üreme dönemindeki kadınlarda yani 30-40 yaş arası kadınlarda sıklıkla karşılaşılıyor. Miyomların, adet düzeninde bozulma, adet döneminde aşırı kanama ve tekrarlayan alt karın ağrılarına sebep olabileceğini söyleyen Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu gebelik planlayan kadınların özellikle dikkat etmesi gerektiğini dikkat çekti. Doç. Dr. Kahramanoğlu, miyomların tedavi edilmediğinde düşük ya da erken doğuma neden olabileceği konusunda uyardı.
1.11.2021 Sağlık
Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşıyorsanız dikkat! Sessizce ilerliyor!
Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşıyorsanız dikkat! Sessizce ilerliyor! Her 5 kadından birinde görülen miyomlar, uzun süreli adet kanamalarından, kabızlığa hatta cinsel ilişki sırasında ağrıya varana kadar pek çok soruna neden olabilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Bilgi Uslu Aybar, miyom belirtileri ve tedavi yöntemlerini anlattı.
27.10.2021 Sağlık
Tüp bebek tedavisi öncesi hangi testler yaptırılmalıdır?
Tüp bebek tedavisi öncesi hangi testler yaptırılmalıdır? Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran tüp bebek tedavisinin başarılı sonuçlanması için tedavi öncesi yapılması gereken testleri sizler için derledi.
21.10.2021 Sağlık
Sebze ağırlıklı beslenme ve egzersiz miyom riskini azaltıyor
Sebze ağırlıklı beslenme ve egzersiz miyom riskini azaltıyor Kadın Hastalıları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ulkar Heydarova, kadınlarda sıklıkla görülen miyomlar hakkında açıklamada bulundu. Miyomların rahim kası kaynaklı iyi huylu tümörler olduğunu söyleyen Op. Dr. Heydarova, “Üreme çağındaki her 3 kadından birinde görülmekte olup, yaş arttıkça sıklığı da artmaktadır. Obezite, erken yaşta adet görme ve aile öyküsü miyom görülme sıklığını arttırmaktadır. Kırmızı etten zengin diyette risk artarken sebze ağırlıklı beslenmede ve düzenli egzersiz ile risk azalmaktadır” dedi.
4.08.2021 Sağlık
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir?
Kadınlarda kısırlık belirtileri nelerdir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, kadınlarda kısırlık belirtilerine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti ve kadınlarda kısırlık belirtilerini paylaştı.
2.08.2021 Sağlık
Endoskopik cerrahinin sağladığı 8 avantaj
Endoskopik cerrahinin sağladığı 8 avantaj Jinekolojik rahatsızlıklar, cinsel yaşamdan çocuk sahibi olma isteğine kadar kadınlar için önem taşıyan birçok konuyu olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle tedavi sürecindeki cerrahi işlem kararı kadınları oldukça endişelendiriyor. Sürecin yaşam kalitesini en az etkileyecek şekilde gerçekleşmesi bekleniyor. Bu noktada günümüzde artık açık cerrahi yöntemler yerini, birçok avantaj barındıran endoskopik yani kapalı cerrahi yöntemlere bırakıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Veysel Şal, jinekolojik hastalıklarda laparoskopik, robotik ve histeroskopik cerrahinin avantajları hakkında bilgi verdi.
24.06.2021 Sağlık
Uterus anomalileri ve infertilite tedavisi
Uterus anomalileri ve infertilite tedavisi Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, kadınlarda kısırlığa neden olan uterus anomalileri ve tedavisini sizler için anlattı.
17.06.2021 Sağlık
Rahim içi çizik yöntemi hamilelik şansını artırıyor!
Rahim içi çizik yöntemi hamilelik şansını artırıyor! Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir, rahim içi çizik yönteminin hamilelik şansını artırdığını belirtti.
17.06.2021 Sağlık
Kişiye özel tüp bebek tedavisi başarıyı artırıyor mu?
Kişiye özel tüp bebek tedavisi başarıyı artırıyor mu? Günümüzde her 10 çiftten birinde kısırlık sorunu görülüyor. Kısırlık tedavisinde sıklıkla tercih edilen yöntem ise tüp bebek yöntemi oluyor. Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir tüp bebek tedavisiyle ilgili bilinmeyenleri anlattı.
18.03.2021 Sağlık
Kadınların en büyük kabusu! Bu sorun kısırlığa yol açıyor!
Kadınların en büyük kabusu! Bu sorun kısırlığa yol açıyor! Üreme çağındaki kadınların yüzde 20 ile 40’ında görülen miyomlar rahim düz kas dokusundan köken alan iyi huylu tümöral kitlelerdir. Yüzde 20-30 oranında görülen kitleler yaş ilerledikçe büyüdüğünü ve sayılarının artığını ancak menapozda gerilediğini söyleyen Op. Dr. Algül Anıl Yılanlıoğlu, “Miyomlar lokalizasyonlarına göre rahim iç tabakasında yer alıp infertilite dediğimiz kısırlığa neden olabilirl
16.03.2021 Sağlık
Miyomlar sinsi ilerliyor, belirti vermiyor!
Miyomlar sinsi ilerliyor, belirti vermiyor! Kadınların yaklaşık yüzde 30’unda miyom görülüyor ve kadınların büyük bir çoğunluğunun bundan haberi bile olmuyor. Çünkü miyomların çok büyük bir kısmı belirti ve klinik bulgu vermez. Ancak kadınların bazılarında miyomlar anormal kanamaya neden olabilir. Anormal kanama ve kitle şeklinde kendisini gösteren miyomlar tüm karın içini dolduracak kadar büyüyebilir. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Prof. Dr. Murat Naki, genellikle belirti vermediği için sinsice ilerleyen miyomları anlattı.
22.12.2020 Sağlık
Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında PRP yöntemi
Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında PRP yöntemi Op. Dr. Hüseyin Arık, “PRP tedavisi; özellikle rahim zarının kalınlaşması, yumurta kalitesinin artması gibi durumlarda yüz güldürücü sonuçlar sağlamaktadır” dedi.
27.10.2020 Sağlık
Tekrarlayan düşük ve erken doğuma neden oluyor!
Tekrarlayan düşük ve erken doğuma neden oluyor! Miyom, kadınlarda sık rastlanan iyi huylu bir tümördür. Miyomlar özellikle üreme çağında sık görülüyor. Adet düzensizliğinden ağrıya, kısırlıktan düşüğe kadar pek çok olumsuz tabloya neden olan miyomlar, kişiye özel tedavilerle kontrol altına alınabiliyor. Peki, Miyom nedir, nasıl tedavi edilir? Miyom belirtileri nelerdir? Miyomlar (tümörler) vücuttan alınmalı mı? Miyom tedavisinde rahmi korumak için en etkin yöntem hangisidir? Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu miyom tedavisini anlattı.
14.08.2020 Sağlık
Doktorlar şoke oldu! Ağrı ve kanama şikayetiyle gitti...
Doktorlar şoke oldu! Ağrı ve kanama şikayetiyle gitti... Ankara'da oturan Kazime D.'nin (46) rahmindeki 2 kilo 562 gramlık ur, Antalya'da kadın hastalıkları ve doğum uzmanı Opr. Dr. Abdulaziz Akkaya'nın gerçekleştirdiği ameliyatla çıkartıldı.
9.06.2020 Yaşam
Tüp bebek tedavisi ve myomlar
Tüp bebek tedavisi ve myomlar Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Turgut Aydın, miyom ve tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
5.06.2020 Sağlık
Karnından 15 santimlik miyom çıktı!
Karnından 15 santimlik miyom çıktı! Diyarbakır'da karnında 15 santimlik miyom olduğu belirlenen genç kız başarılı ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.
6.12.2019 Yaşam
Jinekolojik ameliyatlarda kapalı yöntem
Jinekolojik ameliyatlarda kapalı yöntem Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Ali Seven, jinekolojik ameliyatlarda kapalı yöntemin faydalarını anlattı.
19.09.2019 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Miyom ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki miyom haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.