Kısırlık

Kısırlık

Son dakika kısırlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kısırlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kısırlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kısırlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kısırlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 638 kısırlık haberi bulunmuştur. Tüm kısırlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları...
Yakut Taşı Özellikleri Nelerdir? Yakut Taşının En Bilinen Faydaları... Yakut taşı dünya genelinde en değerli dört taştan biridir. Estetik ve güzellik bakımından oldukça değerli olan yakut taşı Hindistanlılar tarafından taşların efendisi olarak da değerlendirilmektedir.
3.01.2024 Gündem
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor
Vücut geliştirmede steroid ilaçları ölüme götürüyor Tıbbi amaç dışında vücut geliştirme sporu için kullanılan ve sporcularda aşırı kas büyümesi sağlayan steroidler sağlığı tehdit ediyor.
7.11.2023 Yaşam
Çocuk düşünen çiftler için uzman isimden uyarılar: Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor
Çocuk düşünen çiftler için uzman isimden uyarılar: Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için uzman isimden uyarılar ve tavsiyeler geldi. Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.
30.10.2023 Sağlık
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı
12 gün kuralına dikkat! Tüp bebek tedavisinin tüm aşamalarını açıkladı Türkiye'de 150'nin üzerinde tüp bebek merkezi var ve her sene Türkiye'de 80 ile 100 bin arasında tüp bebek tedavisi yapılıyor. Kadınlarda fallop tüplerinin tıkanması, enfeksiyon, erkeklerde düşük sperm kalitesi, ileri yaş, polikistik over sendromu çocuk oluşumunu engellese de tüp bebek yöntemi imdada yetişiyor. Çocuk sahibi olamayan kadın ve erkekler için tüp bebek tedavisi umut olmayı sürdürüyor. Kadın Doğum ve Jinekoloji Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de tüp bebek tedavisinin aşamalarını sizler için derleyerek, tüp bebek yapmayı düşünen çiftlere rehber oldu.
22.10.2023 Sağlık
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel
Erkeklerde kısırlığın en büyük nedeni: Varikosel Erkeklerde testis torbası içerisinde yer alan damarların şişmesi ile bilinen varikosel hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan OP. Dr. Maıs Allahverdıyev, “Eğer testis çapında küçülme, yumuşama, sperm kalitesinde ve miktarında azalma mevcutsa hastaya varikoselektomi önerilmektedir” dedi.
15.10.2023 Sağlık
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı
Gençlere ilk telefonda vergi indirimi ile ilgili detaylar ortaya çıktı AK Parti gençlere verdiği ilk elektronik eşya alımında vergi muafiyeti sözü için adım atmaya hazırlanıyor. Çalışma ilk kabine toplantısında gündeme gelecek. AK Parti’nin genişletilmiş il başkanları toplantısında masaya gelen konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ne değerlendirmede bulundu? İşte detaylar...
25.08.2023 Ekonomi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi
Aşırı sıcak havalar kısırlık yapıyor! Uzmandan dikkat çeken uyarılar geldi Sıcak havaların birçok sağlık sorununun yanında kısırlığa da neden olabileceğine dikkat çekildi. Uyarı Dr. Ertan Cevizci, "Sıcak hava sperm üretimini etkileyerek kalite ve sayıyı düşürebiliyor. Erkekler sıcakta dar jean giymesin, bol su içsin." ifadelerini kullandı.
25.08.2023 Sağlık
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor
Uzman isimden erkeklere uyarı! Bunu yapmak sperm sayısını ciddi oranda düşürüyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nicel Taşdemir, yaşam tarzının baba olmak için gereken sperm miktarında etkili olduğunu belirterek, 'kısırlık' hakkında açıklamalarda bulundu.
24.07.2023 Sağlık
Çakşır Otu Nedir? Çakşır Otu Faydaları Nelerdir?
Çakşır Otu Nedir? Çakşır Otu Faydaları Nelerdir? Çakşır otu, kurak topraklarda yetişen ve boyu da 2-3 metreye kadar ulaşan bir bitkidir. Maydanozgiller familyasından olan bu bitkinin çiçekleri tohumlu bir yapıya sahiptir.
5.07.2023 Sağlık
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’
'Tüp bebek tedavisinde kriter annenin yaşı’ Prof. Dr. Nafiye Karakaş Yılmaz, tüp bebek tedavisinde başarıyı etkileyen faktörlere ilişkin, “Bilimsel veriler tüp bebek tedavisinin başarısında en önemli faktörün anne adayının yaşı olduğunu göstermektedir” dedi.
27.04.2023 Sağlık
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık
Uyuz hastalığı ile ilgili korkutan açıklama: Psikolojik olarak da etkiliyor
Uyuz hastalığı ile ilgili korkutan açıklama: Psikolojik olarak da etkiliyor Bitlis-Tatvan Devlet Hastanesinde görevli Dermatoloji Uzmanı Dr. Cemile Karabaş, son yıllarda uyuz vakalarından dolayı polikliniklerde artış yaşandığına dikkat çekerek, “Erken teşhis bulaşmanın önüne geçer” dedi.
15.12.2022 Sağlık
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor
Anne adayları dikkat! Kısırlık 6 kat artıyor, hamilelerde düşük riskini artırıyor Anne adaylarını ilgilendiren açıklama! Çölyak hastalığının kadınların üreme sağlığını ve gebelik sonuçlarını olumsuz etkilediğini gösteriyor. Çölyak hastalığı olup glütensiz diyetle tedavi edilmeyen kadınlarda gebelik döneminde düşük ve erken doğum riskinin 1,5 ila 2 kat arttığı ortaya çıktı. Kısırlık problemi olan çiftler ile ilgili ortaya çıkan bulgular ise şoke etti.
13.12.2022 Sağlık
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları geliştirdi, tümörü yok edecek. Nano Thera Araştırma Grubu, kanser tedavisinde kullanmayı hedefledikleri Odaklanmış Ultrason Terapisi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın, “Odaklanmış Ultrason Terapi ile tümörü belli bir odak noktasında toplayıp yok etmeyi hedefliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler...
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler... Fizik tedavi gören hastaların iyileşme sürecini hızlandırıyor, kemik ve kas sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Toksinlerin vücutta atılmasını sağlıyor, pürüzsüz bir cilt elde edilmesine yardımcı oluyor. Ödem atma konusunda destek sağlıyor, kısırlık olmak üzere farklı cinsel rahatsızlıkların tedavisinde çok etkili. İçenlerde idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştiriyor, böbrek taşı ve kum oluşumlarının kısa sürede vücuttan atılabilmesini sağlıyor. Kireçlenme, romatizma ve iltihaplı romatizmal hastalıklarda kısa sürelerde iyileştiriyor, kadın hastalıklarının belli bir kısmının tedavisinde ek destek sağlıyor. İşte mucize suyun saymakla bitmeyen diğer faydaları...
13.08.2022 Sağlık
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz?
Aşılama tedavisi kimlere yapılır kimlere yapılmaz? Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, açıklanamayan gebeliklerde tercih edilen aşılama tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Histeroskopi işlemi gebelik şansını artırır mı?
Histeroskopi işlemi gebelik şansını artırır mı? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Naki, histeroskopi işleminin hangi hastalıklarda yapıldığını, gebelik şansı üzerine etkilerini ve ne zaman yapılması gerektiğini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Histeroskopi işlemi, vajinal yoldan girip, rahim ağzından geçerek rahim içini görüntülemeye dayanan minimal invaziv cerrahi yöntemdir. Histeroskopi işlemini tanısal amaçla veya cerrahi amaçla kullanabilmekteyiz. Özellikle rahim içini kaplayan polip, rahim kalınlaşması ya da rahim perdesi gibi kısırlığa neden olan problemlerin varlığında kullanılabilmektedir. Histeroskopi ile endometrial polip, endometrial kalınlaşma, endometrium kanseri gibi hastalıkların tedavisinde ya da tanısında kullanılabilmekle birlikte özellikle kısırlık sorunu olan kadınlarda rahim içi perdesini açma, rahim içi yapışıklıkları açma ya da endometriumu değerlendirmek amacıyla da kullanılabilmektedir. Dolayısıyla histeroskopi işlemi, kısırlık nedeniyle yapıldığında gebelik şansını artırmaktadır.
28.06.2022 Sağlık
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı
Uzmanından kemoterapi hastalarına uyarı Cinsel fonksiyon bozukluklarının kemoterapi alan hastalarda kemoterapi tedavisinin etkisi ve veya psikolojik sorunlara bağlı ortaya çıkabildiğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Neslihan Özyurt, “İleride çocuk sahibi olmayı düşünen kemoterapi hastaları, tedaviye başlamadan önce sperm bankalarına başvurabilirler. Bu sayede kemoterapi başlamadan önce spermler dondurularak ileride kullanılmak üzere saklanabilir” dedi.
25.06.2022 Sağlık
Tüp bebek tedavisi ile ilgili doğru bilinen 5 yanlış!
Tüp bebek tedavisi ile ilgili doğru bilinen 5 yanlış! Bebek sahibi olmak isteyen infertilite hastalarına uygulanan tüp bebek tedavisi genellikle pek çok çiftin başvurduğu önemli adımlardan biri. Tüp bebek sahibi olmak isteyen pek çok çift kararı alma aşamasında ve uygulama aşamasında toplumda pek çok kulaktan dolma bilgiyle de mücadele ediyor. Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Numan Bayazıt Tüp bebek tedavisi ile ilgili bilmeniz gereken doğru bilinen 5 yanlışı anlattı.
22.06.2022 Sağlık
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin
31 Mayıs’ı tütünsüz geçirin Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) üye ülkelerde 31 Mayıs, 1987 yılından bu yana “Dünya Tütünsüz Günü” olarak kutlanıyor. Dünya Sağlık Örgütü bu yaklaşımla, sigarayı kullanıcıların hayatından kalıcı olarak uzaklaştırmayı hedefliyor. Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Uzm. Dr. Fadime Tülücü, 31 Mayıs’ta tüm tütün ve tütün ürünü kullanıcılarını, 24 saat süreyle, sigarayı bırakmaya çağırdı.
31.05.2022 Sağlık
Varikosel erkeklerde kısırlığa sebep olabilir
Varikosel erkeklerde kısırlığa sebep olabilir Erkeklerin yüzde 15'inde görülen ve genellikle ergenlikte ortaya çıkan varikoselin tedavi edilmezse kısırlığa neden olabileceğini söyleyen Üroloji Uzmanı Op. Dr. Cemalettin Cengiz Beyaz, “Varikosel; erkeklerde testiste kirli kanı taşıyan damarlarda genişleme olmasıdır. Kısırlık şikâyetiyle gelen hastaların yüzde 40’ında görülmektedir. Anatomik yatkınlık nedeniyle sol tarafta, uzun ve zayıf insanlarda daha çok görülebilmektedir. Ameliyatla tedavisi mümkündür” dedi.
30.05.2022 Sağlık
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli?
Boyunda şişlik ve kalınlaşma guatr belirtisi olabilir! Guatr hastaları nasıl beslenmeli? Alınan gıdalardaki iyot eksikliğinin veya emilimin bozulmasının guatra yol açabileceğini ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, guatrın önlenmesinde beslenmede iyotun dengeli alınması gerektiğini vurguladı. İyot eksikliği olan kişilerin karalahana, lahana, soya, karnabahar gibi gıdalardan kaçınması gerektiğini kaydeden Koca, “İyot eksikliğine iyi gelen deniz ürünleri, yoğurt, yumurta, patates ve muz gibi gıdaları da tüketmelidir.” tavsiyesinde bulundu. Koca, guatrın belirtilerini boyunda şişlik ve boyunda kalınlaşma, baskı hissi ve hassasiyet, yutmada zorlanma ve takılma hissi, nefes almada güçlük ve öksürme, hırıltı sesi ve kolları yukarı kaldırınca başın dönmesi şeklinde sıraladı.
27.05.2022 Sağlık
Libidoyu yükseltiyor, testosteronu artırıyor, kısırlık riskini düşürüyor! Hepsi cinsel gücü artırıyor...
Libidoyu yükseltiyor, testosteronu artırıyor, kısırlık riskini düşürüyor! Hepsi cinsel gücü artırıyor... Libidonun yükselmesini sağlayarak cinsel isteği artırıyor, testosteron seviyesini de artırarak kısırlığın azalmasına yardımcı oluyor. Magnezyum bakımından çok zengin, en büyük D vitamini kaynağıdır. Kolesterol değerini düşürüyor, kalp ve damarların sağlığını koruyor, ereksiyon durumunu ve sperm seviyesi artırıyor. Yorgunluk hissine ve iktidarsızlığa karşı öneriliyor, sabah kalkınca 1-2 adet tüketmek çok fayda sağlıyor. A, B, C, B6, B5 vitaminleri açısından da zengin, eski Yunan ve Romalılardan beri sevilerek tüketiliyor, afrodizyak etkisi yapıyor. Yüksek miktarda kalsiyum, demir ve fosfor içeriyor, tam bir antioksidan deposu. İşte cinsel hayata büyük katkı sağlayan etkili besinlerin listesi...
29.04.2022 Sağlık
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet!
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet! Glüten proteinine bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan çölyak hastalığı, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Hastalığın genetik olarak duyarlı kişilerde her yaşta ortaya çıkabildiğini belirten uzmanlar, bazı bireylerde yıllarca hiç belirti vermemesi veya çok hafif seyretmesi nedeniyle uzun yıllar fark edilemeyebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, tüm dünyada çok yaygın görülen çölyak hastalığının tedavisi için ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyet uygulanmasını tavsiye ediyor. Peki, Çölyak hastalığı belirtileri ne? Çölyak hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Çölyak hastaları hangi besinleri tüketebilir? Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent anlattı.
7.04.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kısırlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kısırlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.