Kadın Hastalıkları

Kadın Hastalıkları

Son dakika kadın hastalıkları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kadın hastalıkları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kadın hastalıkları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kadın Hastalıkları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kadın hastalıkları gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.530 kadın hastalıkları haberi bulunmuştur. Tüm kadın hastalıkları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Her beş kadından birinde görülüyor
Çocuk sahibi olmak isteyenler dikkat! Her beş kadından birinde görülüyor Genellikle rutin jinekolojik muayeneler sırasında tesadüfen fark edilen miyomlar, en sık üreme çağı olan 25-45 yaş grubu kadınlarda görülüyor. Rahim içerisinde oluşan büyük veya çok sayıdaki miyomun gebe kalma sürecini olumsuz yönde etkileyebildiğini açıklayan Kadın Hastalıkları, Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Nazlı Topfedaisi Özkan, ülkemizde her 5 kadından 1’inde görülen miyomların tedavisinde erken teşhisin önemini vurguladı.
7.04.2024 Yaşam
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi
Sinsice ilerliyor, geç belirti veriyor! İşte yumurtalık kanserinin 6 belirtisi Jinekolog Kağan Açıkgözoğlu kadınlarda hayati risk oluşturan jinekolojik sorunlarından birinin yumurtalık kanseri olduğunu hatırlattı. Geç belirti verdiği için tanının da geç koyulduğunu belirten Uzm. Dr. Açıkgözoğlu, “Erken teşhiste tedavide başarı şansı yüzde 80-90’larda. Bu şansı kullanabilmek için yıllık muayenelerin önemi büyük.” dedi, kadınlara şüphe duymalarını gerektirecek 6 belirtiyi sıraladı.
27.03.2024 Sağlık
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler
Çocuk sahibi olamayanlar için tüp bebek tedavisi hakkında bilinmesi gerekenler Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gürkan Bozdağ, tüp bebek tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktaları ve tüp bebek tedavisi aşamaları hakkında merak edilenleri anlatıyor.
26.02.2024 Yaşam
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat
Erkeklerin yüzde 40'ını etkiliyor! Temasla bulaşıyor, umumi tuvaletler, hamamlar ve ortak havlulara dikkat HPV virüsü, sadece kadınları değil, erkekleri de etkiliyor. Rahim ağzı kanseri gibi kadınlarda sık görülen kanserlerin yanı sıra, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi çeşitli kanser türlerinin de nedenlerinden biri olan HVP virüsünden aşı ile korunmak mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel de HPV'nin genellikle erkekler aracılığıyla bulaştığını belirtiyor ve bu nedenle HPV aşısının erkekler için de önemli olduğunu vurguluyor. Erkeklerin de aşılanması, hastalığın yayılmasını önlemede kritik bir rol oynuyor.
17.02.2024 Sağlık
Gebelik zehirlenmesine dikkat! Uzmanından 10. Hafta uyarısı: Sporda sırt üstü pozisyonlardan kaçının
Gebelik zehirlenmesine dikkat! Uzmanından 10. Hafta uyarısı: Sporda sırt üstü pozisyonlardan kaçının Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Açıkgözoğlu, hamilelikte spor yapılmasının tıbbi yararı olduğunu belirterek, “Hamilelikten önce yapılmayan özel bir spora, hamilelik esnasında başlanmasını önermiyorum” dedi ve egzersizlere başlamak için en uygun zamanın gebeliğin 10. haftası olduğunu vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı
Uzmanı kadınları uyardı: Yumurta dondurma 40 yaşından önce yapılmalı Sağlık sorunları, kariyer gibi nedenlerle çocuk doğurmayı erteleyen ve yumurtalarını donduran kadınların sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Yumurta çözüldüğünde verimli olması için 40 yaşından önce dondurulması gerekir” dedi.
24.01.2024 Sağlık
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış Antalya'da ilginç bir olay yaşandı. Anne, baba garipliği fark edince hemen hastaneye koştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ikizden ikize transfüzyon sendromu tanısı konulan anne karnındaki ikiz bebekler, yapılan operasyonla hayata tutundu. Kritik operasyon sonunda gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar...
23.01.2024 Gündem
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı!
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yapay zeka yazılımı ile tüp bebekte bin 600 hastada yüzde 90 başarı elde ettikilerini açıkladı. Prof. Dr. Gökalp Öner, "Tüp bebekte bize başvuran hastalarda ilk amacımız en sağlıklı gebeliği ilk transferde yakalamaktır. Bize başvuran hastalardaki ilk transferlerde gebelik oranını yükseltmiş oluyoruz. Hem de çiftlerimizde ilk seferde gebeliği yakalamış oluyoruz. Bu yaptığımız yazılım hem bizim işimizi kolaylaştırıyor, hem de çiftlerimizi mutlu ediyor" dedi.
22.01.2024 Sağlık
'Rahim ağzı kanseri, 30-44 yaş grubunda artış gösterdi'
'Rahim ağzı kanseri, 30-44 yaş grubunda artış gösterdi' Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları Doğum ve Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Mine Dağgez, "Rahim ağzı kanseri, dünyada kadınlarda en sık görülen jinekolojik kanser. Bu hastalık daha çok genç kadınlarda, üreme çağındaki kadınlarda görülebilen bir hastalık. Son yıllarda da özellikle 30-44 yaş grubunda artış görülen bir hastalık" dedi.
22.01.2024 Vatan TV
'Rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyük'
'Rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyük' Serviks kanserinin, dünya çapında kadınlarda en sık görülen dördüncü kanser türü olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Doç. Dr. Esra Nur Tola, “Rahim ağzı kanserlerinin yüzde 99,7'sinde HPV tespit edilir. HPV dışında serviks kanseri risk faktörleri düşük sosyoekonomik düzey ve sigaradır. İlginç olarak erkek partneri sünnetli olanlarda serviks kanseri daha az görülür. Erken evrede belirti vermeyen rahim ağzı kanserinde taramaların önemi büyüktür. HPV aşısı 12 yaşından itibaren hem kadınlara hem erkeklere önerilir” dedi.
17.01.2024 Sağlık
Her 2 kadından 1’i rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor! Uzmanı hastalığın nedenini açıkladı ve uyardı!
Her 2 kadından 1’i rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor! Uzmanı hastalığın nedenini açıkladı ve uyardı! Dünya genelinde her yıl ortalama 500 bin kadının yaşamını tehdit eden rahim ağzı kanseri, Türkiye'de de ciddi bir sağlık sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Yılda 3 bin kadına bu teşhis konulurken, ne yazık ki 1.500 kadın Rahim ağzı kanserine bağlı olarak yaşamını yitiriyor. Ocak ayı Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık ayı. Jinekolojik Onkoloji ve Kadın Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. İlker Kahramanoğlu da kadınları rahim ağzı kanserine karşı bilinçlenmeye davet ederken hastalığa ve erken tanının önemine dair de bilgiler verdi.
13.01.2024 Sağlık
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır
Kanser cerrahisinde hedef, tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmaktır Kansere yakalanma oranının, günümüz dünyasında halen artışta olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Babek Tabandeh, “Öncelikli hedef, her zaman hastalığı tam olarak iyileştirmek olsa da kanser cerrahisinde başarının tanımı, genellikle hastalığın bölgesel tekrarlama riskini yüzde 10’un altında tutmak ve hastanın beklenen hayat süresini 5 yıla yaklaştırmaktır” dedi.
11.01.2024 Sağlık
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Antalya'da yeni yılın ilk bebeğinin doğum saati 00.00
Antalya'da yeni yılın ilk bebeğinin doğum saati 00.00 Antalya'da 15 ocakta dünyaya gelmesi planlanan Kuzey bebek, annesinin sancıları artınca yeni yılın ilk saniyesinde dünyaya geldi. Sezaryenle 2 kilo 705 gram olarak dünyaya gelen erkek bebeğin annesi, “2024 yılına evde gireceğime, hastanede kucağımda bebekle girdim. Bizim yeni yılımız Kuzey oldu” dedi.
1.01.2024 Gündem
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor"
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor" Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu, "Anne baba olma hayali kuran ama sağlık problemleri yaşayan birçok kişi, yeni tedavi yöntemlerinin arayışına giriyor. Tüp bebek tedavisinde genetik incelemeli tek embriyo transferi yönteminin gebelik ihtimalini yüzde 95'e çıkardı" dedi.
25.12.2023 Sağlık
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında
35-40 yaş arası kadınlarda görülüyor! Karında şişlik, sık sık idrara çıkma, kabızlık belirtiler arasında Rahim miyomları, genetik faktörlerden beslenen ve kadınların yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilen bir rahatsızlık olarak öne çıkıyor. Ailesinde rahim miyomu geçmişi bulunan bireylerin, bu sorunla karşılaşma olasılığı diğerlerine göre daha yüksek. Erken teşhis ve modern tıbbın sunduğu olanaklarla başa çıkılabilmek ise mümkün. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Sevtap Hamdemir Kılıç rahim duvarında oluşan ve tümör olarak adlandırılan miyomların tedavi sürecinde bireye özel yaklaşımların büyük bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak robotik cerrahi yöntemlerin rahim miyomlarının tedavisinde sağladığı avantajları ve rahim miyomları hakkında merak edilenleri anlattı.
17.12.2023 Sağlık
Çocuk düşünen çiftler için uzman isimden uyarılar: Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor
Çocuk düşünen çiftler için uzman isimden uyarılar: Kadınlarda 37 yaş sonrası yumurtaların yüzde 90’ı tükeniyor Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için uzman isimden uyarılar ve tavsiyeler geldi. Kadınların çocuk sahibi olmasında zorluk yaşamasına neden olan en önemli faktörün yaş durumu olduğunu belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Halenur Bozdağ, “Kadınların doğurganlığı 35 yaşından itibaren büyük ölçüde azalır. 37 yaşından itibaren yumurtaların yüzde 90’ı tükenir. 30 yaşın altındaki kadınların her ay gebe kalma şansı yaklaşık yüzde 20’dir. 40 yaşındaki kadınların şansı ise yaklaşık yüzde 5’e düşer” dedi.
30.10.2023 Sağlık
Türkiye'de menopoz yaşı dünya ortalamasının altına düştü
Türkiye'de menopoz yaşı dünya ortalamasının altına düştü Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Habibe Radiye Akgün, menapozla ilgili dikkat çekici bir açıklama yaptı. Dr. Akgün, dünyada menapoz yaşının 45-55 olduğunu ama ülkemizde ise 45-49'a kadar düştüğünü belirtti.
17.10.2023 Sağlık
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi
Yürek yakan fotoğraf! Bebeğine son kez dokundu, 6 kişiye can verdi İzmir’de, 35 haftalık hamileyken beyninde tümör olduğu öğrenilen ve tanı konulduktan 1 hafta sonra vefat eden 28 yaşındaki Özlem Serbes, organlarıyla 6 kişiye umut oldu. 35 haftalık bebek, operasyonla anne karnından alınırken, genç kadından geriye ise kuvözde evladına son kez dokunduğu fotoğrafı kaldı.
11.10.2023 Yaşam
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor
Sadece kadınları değil erkekleri de etkiliyor! 'Öldüren tehlike' temasla bulaşıyor Kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olan rahim ağzı kanserine neden olan HPV virüsü, erkekleri de etkiliyor. HPV, anal kanserler, penis kanseri, gırtlak kanseri gibi kanser türlerinin de nedeni olarak da ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. İrem Yengel, bulaş çoğunlukla erkekler aracılığı ile olduğundan aşının erkeklere de yapılması hastalığın yayılmasında kritik öneme sahip olduğunu vurguladı.
8.10.2023 Sağlık
Önce keşif yaptı sonra hastaneden 3 günlük bebeği kaçırdı! Polisteki ifadesi ortaya çıktı
Önce keşif yaptı sonra hastaneden 3 günlük bebeği kaçırdı! Polisteki ifadesi ortaya çıktı İzmir'de Suriyeli bir ailenin 3 gün önce doğan bebeğini hastaneden kaçırdığı belirlenip, gözaltına alınan S.G. (51) isimli kadın, polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. S.G.'nin polisteki ifadesinde, çocuk sahibi olamadığı için özlem duyup, böyle bir suç işlediğini belirtip, pişman olduğunu söylediği öğrenildi.
28.09.2023 Gündem
Menopoz sonrası kanamalara dikkat: Rahim kanseri belirtisi olabilir
Menopoz sonrası kanamalara dikkat: Rahim kanseri belirtisi olabilir Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Dolanbay, menopoz sonrası gelişebilecek kanamaların rahim kanserinin bir belirtisi olabileceğini belirterek, “Erken tanı konulursa jinekolojik kanserlerin tedaviye çok iyi yanıt verdiği unutulmamalı” dedi.
23.09.2023 Sağlık
Cinsel yolla bulaşıyor! Erken teşhis büyük önem taşıyor
Cinsel yolla bulaşıyor! Erken teşhis büyük önem taşıyor Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sibel Atağ, rahim ağzı (serviks) kanserinin tüm kanserlerin yüzde 10’unu oluşturduğu ve 3. sıklıkta görülen kanser olduğunu belirterek, “Rahim ağzı kanseri, tarama testleri ile erken teşhis edilebilecek bir kanserdir” dedi.
24.08.2023 Sağlık
Prof. Dr. Tuğut: Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor, hatta yok gibi
Prof. Dr. Tuğut: Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor, hatta yok gibi Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nilüfer Tuğut, "Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların tedavisi çok zor, hatta yok gibi. En önemli risk faktörleri erken yaşta cinsel ilişkiye başlamak, birden fazla cinsel partnerin olması, korunmasız her türlü temastır. Risk faktörlerini dikkate alarak bu hastalıklardan korunmak mümkün" dedi.
18.08.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kadın Hastalıkları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kadın hastalıkları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.