Son dakika REFLÜ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan REFLÜ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını REFLÜ haber sayfamızda bulabilirsiniz.
haberleri sayfasında son dakika yaşanan reflü gelişmeleri de dahil olmak üzere 483 reflü haberi bulunmuştur. Tüm reflü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlıklı diye tüketiyoruz ama nelere yol açıyor! Bu 9 besinden uzak durun mideniz rahat etsin!Sindirim sistemine dair her gün yeni bir bilgi uzmanlar tarafından dile getiriliyot. Mide şikayetleri yaşayanlar bilirler ki reflü, gaz, şişkinlik gibi çoğu şikayetlerin kaynağında yanlış tüketilen besinler geliyort. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de sindirimi etkileyen besinler hemen hemen aynıdır. Mide rahatsıklarına neden olan besinlerin kronik hastalıklara da davetiye çıkardığı bilinmektedir. İşte sindirim sorununa neden olan besinler...
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisiSahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
Uzman isim uyardı: Ramazanda bu içecek ve yiyeceklerden uzak durun!Ramazanda sık tüketilecek kafeinli içeceklerin reflü hastalarının şikâyetlerini artıracağını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Ertuğrul, “Ramazanda kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. Kafein denilince aklımıza sadece kahve gelmemelidir. Kafein içeren içecekler arasında günlük yaşantıda sık kullanılan kolalı içecekler ve çikolata içeren içecekler de bulunmaktadır. Kafein, yemek borusunun alt ucunda midenin girişine doğru bulunan kasların gevşemesine sebep olmaktadır. Bu nedenle reflünün en önemli tetikleyicileri arasındadır” dedi.
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
Sahur ile ilgili uyku uyarısı! Reflü yakınmasını artırıyorSahurda yapılan yanlış gıda tercihlerinin mide ve bağırsak şikayetlerine neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Esin Korkut, “Ramazan ayında tutulan orucun en önemli öğünü sahurdur. Uyku bölünecek endişesiyle sahur atlanmamalı ya da sadece su içip yatılmamalıdır. Sahurda proteinden, liften, kalsiyumdan ve vitaminden zengin gıdalar tüketilmelidir. Sahurdan hemen sonra yatmak asit reflü yakınmasını arttıracağından sahurdan sonra yarım saat beklenmelidir” dedi.
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilirİlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de ilk oruç için sahura kalkılacak. Ramazan ayına sayılı saatler kala iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, midelerinde gastrit veya ülser sorunu olanların oruç tutmaya başlamadan önce tedavilerini tamamlamasını tavsiye etti.
Bu hastalık masa başı çalışanlarda görülüyor! Uzmandan kritik uyarıYanlış beslenme tarzı, sigara ve alkol kullanımı gibi faktörlerle ortaya çıkan reflü; yemek yedikten sonra eğilme veya yatma sonucu mide asit içeriğinin ağıza gelmesi ile kendini belli ediyor. Dikkat edilmezse göğüs kafesi ön bölgesinde yanma, yutma zorluğu ve öksürük gibi problemlere de yol açabilen hastalığı değerlendiren Uzman Diyetisyen Hasan Fatih Akgöz bu hastalığın masa başı çalışan düşük fiziksel aktiviteli bireylerde görülebileceğinin altını çizdi.
Uzmanından ‘Uyku Apnesi’ uyarısıUyku apnesinin belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Fatih Oğhan, “Dikkat edilmezse uykuda solunum durmasından sonra geçirilen kalp krizleri, hatta uyku sırasında ölümler bile meydana gelebilir” dedi.
Herkesin 'rüya' sandığı kabus çıktı! Christina Haack'in açıklaması şaşırttıTürkiye'de yayınlanan Rüya Gibi Evler programının yıldızı emlak yatırımcısı Christina Haack, eski eşiyle çalışmaya devam etmesiyle üne kavuşmuştu. Özel hayatıyla sürekli gündemde olan Christina Haack, bu kez sosyal medyadaki bir açıklamasıyla şaşkına çevirdi. Reality şov yıldızının yaptığı iş, az kalsın hayatına mâl oluyordu.
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalıSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, öksürüğün birçok hastalığın habercisi olduğunu belirterek, “Yani öksürük bir alarmdır. Aslında bize bir yerlerde sorun olduğunu gösteriyor. Bu sorunu yakalamamız lazım, araştırılması lazım, öksürüğün sebebini bulmamız lazım" dedi.
Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir? Şarkıcı Ebru Polat’ın sadece sakıza 900 lira ödemesi sosyal medyada gündem oldu. Doğal olarak elde edilen damla sakızının pek çok faydası bulunuyor. Türk mutfağında tatlı ve kurabiyelerde de sıklıkla kullanılan damla sakızının akciğeri temizleyici, hipertansiyonu düşürücü ve böbrekleri çalıştıran yönüyle faydaları saymakla bitmiyor. Peki, Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı işe yarar, ne için kullanılır? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir? Damla sakızı fiyatı ne kadar? İşte detaylar…
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
Tansiyonu fırlatıyor, bağımlılık yapıyor! Alzheimer, kanser ve diyabeti tetikliyor, vücuttan tam 32 bardak suyla ancak çıkıyor, 40 kat...Özellikle yaz aylarında herkesin severek tükettiği içecek hakkında hayati uyarılar geldi. Karaciğerde hasara yol açıyor, diş çürümesine neden oluyor. Böbrek taşları ve kronik böbrek hastalığına yol açan bu içecek; reflü, kemik erimesi, hipertansiyon gibi hastalıkları tetikliyor. Kalp hastalığı açısından da çok risk olduğu belirtilen içecek, sindirim bozukluğu, Alzheimer, kanser, şeker hastalığına da neden oluyor. İşte sıcak yaz aylarından soğuk soğuk içerken serinlettiğini düşündüğümüz içeceğin sağlığımız tehdit eden diğer özellikleri...
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladıYaz aylarında uykuya dalmakta ya da kesintisiz uyumakta zorlananlar çareyi çeşitli yöntemlerle arıyorlar. Yastığını, çorabını yatmadan önce buzluğa koyan da var partneri ile yatakları ayıran da... İşte bunaltıcı sıcaklarda uyuyabilmek için uzman tavsiyeleri...
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyorOruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
Bayramda beslenmeye dikkat! Aşırı tatlıdan kaçın, az ve sık yiyinRamazan ayında iftar ve sahur arasında ortalama 14 saat aç kalındığı için metabolizmanın yavaşladığını hatırlatan Dahiliye Uzmanı Dr. Hasan Levent, “Yavaşlamış olan metabolizmamızı hızlandırmak amacıyla az ve sık yemek, günde en az 7000 adım atacak şekilde yürümek gerekiyor” dedi.
Çürük yumurta ve amonyak benzeri kokuya dikkat!Ağız kokusu problemi, boğaz ve diş sorunlarından kaynaklanabileceği gibi sindirim sistemindeki sorunlardan dolayı ortaya çıkabiliyor. Akciğer ve böbrek hastalıklarının da ağız kokusuna yol açabildiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. A. Murat Koca, mide ve sindirim sistemi rahatsızlıklarında çürük yumurta kokusu, böbrek rahatsızlığında ise amonyak benzeri koku oluştuğunu ifade ediyor. Op. Dr. A. Murat Koca, ağız kokusunu önlemek için tüketilen su miktarına dikkat edilmesini, mide asidini yükselten gıdalardan uzak durulmasını ve mutlaka bir uzmana danışılmasını tavsiye ediyor.
Ramazan ayında kaçınmanız gereken beslenme hataları!Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, Ramazan ayı boyunca sindirim sistemi sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenleri sizler için anlattı.
Ramazan’da mide ağrısına karşı alınabilecek 7 önlemRamazan ayında beslenme düzenindeki değişiklik mide ağrısına neden olabiliyor. Şikeyetlerin arttığı bu dönemde, uzmanlar mide ağrısının hafife alınmaması gerektiğini ifade ediyor. Mide ağrısına eşlik eden kanama, kilo kaybı, sarılık, iştahsızlık, boğazda takılma hissi, erken doyma veya kansızlık gibi durumlar varsa vakit kaybetmeden uzmana başvurmak gerektiğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaplan mide ağrısına eşlik eden belirtileri ve alınabilecek önlemleri anlattı. Peki, oruçluyken mide ağrısı neden olur? Mide ağrısı hangi hastalıkların habercisi olabilir? İşte mide ağrısına iyi gelen yöntemler…
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu!Ramazan’da öğün sayısının azalması ve öğünler arasındaki sürenin uzaması nedeni ile beslenme düzeni tamamen değişiyor. Açlık durumunun uzun süre devam etmesinin halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlara neden olabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Ramazan ayında özellikle sıvı alımına dikkat edilmediğinde baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik ve reflü gibi birçok sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Yeterli beslenme sağlanmadığında ise bu sorunlar tekrarlayabiliyor. Bunların yanı sıra çok sık görülen reflü ve mide yanmalarını en aza indirmek için beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
Kan basıncını düşürüyor, felç riskini azaltıyor! Tam bir vitamin ve antioksidan deposu, potasyum, kalsiyum ve magnezyum...Sindirim sisteminde meydana gelen kabızlık, dizanteri, asitlik, hazımsızlık ve mide enfeksiyonları gibi farklı sindirim problemleri için mükemmel bir çözüm kaynağı, mide bulantısı ve reflü gibi mide ağrılarına çare oluyor. Ağızdaki bakterileri yok ederek ağız kokusunu önlüyor, ağızdaki mikropları azaltarak diş çürümesini ve diş eti kanamalarını en aza indiriyor. İçerisinden bolca potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller barındırıyor, kalp atış hızını ve kan basıncını kontrol altında tutuyor, kan pıhtılaşması ve felç riskini en aza indiriyor. Bol miktarda A vitamini barındırıyor, bu sayede hafızanın güçlenmesini sağlıyor. Depresyon, kaygı, panik atak ve benzeri psikolojik durumlarla savaşıyor, böbreklerde biriken kalsiyumu kaldırmanın yanı sıra kan basıncını düşürerek böbrek sağlığını koruyor. İyi bir antioksidan kaynağı olan bu besin; astım, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum problemleri semptomlarının hafifletilmesine yardımcı oluyor. Ciltte bulunan lekeleri yok ediyor, gözenekleri açıp temizleyerek akne, sivilce gibi ciltte oluşan döküntülerin oluşmasını engelliyor.
Ramazan’da acıyla aranıza mesafe koyunRamazan’da mide sorunlarını tetikleyen besinlerden uzak durulması önerisinde bulunan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, “Ramazan’da özellikle acılı, baharatlı, biberli, aşırı yağlı ve ağır yemekler yenmemelidir. Mideyi rahatsız edebilecek aşırı tuzlu besinler ve kızartmalardan da kaçınılmalıdır” dedi.
Bu hastalık Ramazan ayında artıyor! İftar ve sahurda...Boğaz reflüsü mide asidinin boğaza, ses tellerine ve ağız bölgesine kadar gelmesine boğaz reflüsü diyoruz. Özellikle ramazan ayında daha fazla görmekteyiz çünkü insanlar sahurdan sonra hemen yatıyorlar ve mide boşalması için yeterli zaman olmadığından uykudan sonra midedeki yiyecek ve içecekler boğaza doğru kaçak yapıyor bu nedenle boğaz reflüsü şikayetlerini bu ayda daha fazla görüyoruz. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım konu ile ilgili bilgiler verdi.
Reflü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reflü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.