Reflü

Reflü

Son dakika REFLÜ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan REFLÜ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını REFLÜ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Reflü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan reflü gelişmeleri de dahil olmak üzere 491 reflü haberi bulunmuştur. Tüm reflü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
Oruçluyken mide yanmasının sahurda çözümü var: 3 yiyecek Ramazan'da mide ekşimesinin önüne geçiyor
Oruçluyken mide yanmasının sahurda çözümü var: 3 yiyecek Ramazan'da mide ekşimesinin önüne geçiyor Ramazan ayında en çok şikayet edilen rahatsızlıkların başında mide yanması, ekşime, gaz ve şişkinlik gelir. Özellikle oruçluyken mide yanmasının önüne geçmek için bireyler evde çözüm arayışına girer. Bir de mide ilaçları kullananlar var ki onlar gün boyu bu desteği almadıkları takdirde sorun yaşarlar. Ancak sahurda ve iftarda yapılacak bazı harektler ve tüketilmesi gereken yiyecekler var ki sizi mide yanmasından kurtarabilir.
11.03.2024 Gündem
Songül Öden anne oldu! İşte kızına verdiği isim
Songül Öden anne oldu! İşte kızına verdiği isim 2020'nin temmuz ayında Arman Bıçakçı ile nikâh masasına oturan Songül Öden anne oldu. Çift, kızlarına Sone Larin adını verdi.
27.01.2024 Magazin
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Reflü Nasıl Geçer? Reflü Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Reflünün geçmesi için hastalara genellikle yaşam tarzlarını değiştirmeleri önerilir. Az ve sık sık yemek yedikten sonra uzanmamak ve gazlı içecekler tüketmemek reflünün hafiflemesini sağlayabilir.
8.01.2024 Sağlık
Reflü atağını 10 dakikada bitiren tüyo* Yatakta yakalandıysanız bunu yapın!
Reflü atağını 10 dakikada bitiren tüyo* Yatakta yakalandıysanız bunu yapın! Reflü, yaşam kalitesinin yanısıra uyku kalitesini de olunmsuz etkileyen hastalıktır. Midede yer alan yiyecek ve asitlerin yemek borusuna kaçması sonucu ortaya çıkar. Reflünün belirtilerini yok etmenin tüyosu var. Ancak bunun için 10 dakika ayırın.
4.01.2024 Yaşam
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı'
'Sürekli ağız kokusunda sistemik rahatsızlıklar araştırılmalı' Niğde Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Naife Yüksel Can, sürekli ağız kokusunun birçok nedeni olabileceğini belirterek, sistemik rahatsızlıkların araştırılmasına ve düzenli ağız bakımına dikkati çekti.
24.12.2023 Yaşam
Sağlıklı diye tüketiyoruz ama nelere yol açıyor! Bu 9 besinden uzak durun mideniz rahat etsin!
Sağlıklı diye tüketiyoruz ama nelere yol açıyor! Bu 9 besinden uzak durun mideniz rahat etsin! Sindirim sistemine dair her gün yeni bir bilgi uzmanlar tarafından dile getiriliyot. Mide şikayetleri yaşayanlar bilirler ki reflü, gaz, şişkinlik gibi çoğu şikayetlerin kaynağında yanlış tüketilen besinler geliyort. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de sindirimi etkileyen besinler hemen hemen aynıdır. Mide rahatsıklarına neden olan besinlerin kronik hastalıklara da davetiye çıkardığı bilinmektedir. İşte sindirim sorununa neden olan besinler...
6.08.2023 Sağlık
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi
Uzmanından sahurda tokluğu artıran 4 yiyecek önerisi Sahur sofrasında 4 yiyecek grubunu bulundurarak tokluğu artırmanın mümkün olduğunu belirten Diyetisyen Duygu Yıldırım Sökmen, “Yumurta hem düşük kalorisi hem de protein kalitesinin yüksek olması sebebiyle uzun süre tokluk sağlar. Tam buğday ürünleri sindirim problemlerini önleyerek tokluğu artırır. Süt de uzun süre tokluğu artıran bir içecektir. Tarçın ise kan şekerini dengede tutup, tatlı ihtiyacını baskılamayı sağlar” dedi.
8.04.2023 Ramazan Sofrası
Uzman isim uyardı: Ramazanda bu içecek ve yiyeceklerden uzak durun!
Uzman isim uyardı: Ramazanda bu içecek ve yiyeceklerden uzak durun! Ramazanda sık tüketilecek kafeinli içeceklerin reflü hastalarının şikâyetlerini artıracağını söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Ertuğrul, “Ramazanda kafein içeren içeceklerden uzak durulmalıdır. Kafein denilince aklımıza sadece kahve gelmemelidir. Kafein içeren içecekler arasında günlük yaşantıda sık kullanılan kolalı içecekler ve çikolata içeren içecekler de bulunmaktadır. Kafein, yemek borusunun alt ucunda midenin girişine doğru bulunan kasların gevşemesine sebep olmaktadır. Bu nedenle reflünün en önemli tetikleyicileri arasındadır” dedi.
27.03.2023 Yaşam
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023 Sağlık
Sahur ile ilgili uyku uyarısı! Reflü yakınmasını artırıyor
Sahur ile ilgili uyku uyarısı! Reflü yakınmasını artırıyor Sahurda yapılan yanlış gıda tercihlerinin mide ve bağırsak şikayetlerine neden olabileceğini belirten Prof. Dr. Esin Korkut, “Ramazan ayında tutulan orucun en önemli öğünü sahurdur. Uyku bölünecek endişesiyle sahur atlanmamalı ya da sadece su içip yatılmamalıdır. Sahurda proteinden, liften, kalsiyumdan ve vitaminden zengin gıdalar tüketilmelidir. Sahurdan hemen sonra yatmak asit reflü yakınmasını arttıracağından sahurdan sonra yarım saat beklenmelidir” dedi.
24.03.2023 Sağlık
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir
Sahurdan hemen sonra yatmak reflü ataklarını tetikleyebilir İlk teravih namazı 22 Mart Çarşamba günü kılınacak, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de ilk oruç için sahura kalkılacak. Ramazan ayına sayılı saatler kala iftarda ve sahurda fazla yemek yenmesinin ve sahurda yemekten hemen sonra yatılmasının reflü ataklarını tetikleyeceği uyarısında bulunan Gastroenteroloji Uzm. Dr. Sibel Tetik, midelerinde gastrit veya ülser sorunu olanların oruç tutmaya başlamadan önce tedavilerini tamamlamasını tavsiye etti.
20.03.2023 Ramazan Haberleri
Bu hastalık masa başı çalışanlarda görülüyor! Uzmandan kritik uyarı
Bu hastalık masa başı çalışanlarda görülüyor! Uzmandan kritik uyarı Yanlış beslenme tarzı, sigara ve alkol kullanımı gibi faktörlerle ortaya çıkan reflü; yemek yedikten sonra eğilme veya yatma sonucu mide asit içeriğinin ağıza gelmesi ile kendini belli ediyor. Dikkat edilmezse göğüs kafesi ön bölgesinde yanma, yutma zorluğu ve öksürük gibi problemlere de yol açabilen hastalığı değerlendiren Uzman Diyetisyen Hasan Fatih Akgöz bu hastalığın masa başı çalışan düşük fiziksel aktiviteli bireylerde görülebileceğinin altını çizdi.
6.01.2023 Yaşam
Yemek sırasında su içmeyin! Mide hacmini artırıyor, vücuda daha az vitamin giriyor
Yemek sırasında su içmeyin! Mide hacmini artırıyor, vücuda daha az vitamin giriyor Uzmanlar, yemek sırasında tüketilen suyun sindirim sorunlarına ve besinlerin enzimlerinin yavaşlamasına sebebiyet verdiğini dile getirdi.
29.12.2022 Sağlık
Uzmanından ‘Uyku Apnesi’ uyarısı
Uzmanından ‘Uyku Apnesi’ uyarısı Uyku apnesinin belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi veren Kulak Burun Boğaz Uzmanı Prof. Dr. Fatih Oğhan, “Dikkat edilmezse uykuda solunum durmasından sonra geçirilen kalp krizleri, hatta uyku sırasında ölümler bile meydana gelebilir” dedi.
23.12.2022 Sağlık
Herkesin 'rüya' sandığı kabus çıktı! Christina Haack'in açıklaması şaşırttı
Herkesin 'rüya' sandığı kabus çıktı! Christina Haack'in açıklaması şaşırttı Türkiye'de yayınlanan Rüya Gibi Evler programının yıldızı emlak yatırımcısı Christina Haack, eski eşiyle çalışmaya devam etmesiyle üne kavuşmuştu. Özel hayatıyla sürekli gündemde olan Christina Haack, bu kez sosyal medyadaki bir açıklamasıyla şaşkına çevirdi. Reality şov yıldızının yaptığı iş, az kalsın hayatına mâl oluyordu.
23.12.2022 Dünya
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalı
Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü: Öksürük bir alarmdır, sebebi bulunmalı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, öksürüğün birçok hastalığın habercisi olduğunu belirterek, “Yani öksürük bir alarmdır. Aslında bize bir yerlerde sorun olduğunu gösteriyor. Bu sorunu yakalamamız lazım, araştırılması lazım, öksürüğün sebebini bulmamız lazım" dedi.
27.10.2022 Yaşam
Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir?
Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir? Şarkıcı Ebru Polat’ın sadece sakıza 900 lira ödemesi sosyal medyada gündem oldu. Doğal olarak elde edilen damla sakızının pek çok faydası bulunuyor. Türk mutfağında tatlı ve kurabiyelerde de sıklıkla kullanılan damla sakızının akciğeri temizleyici, hipertansiyonu düşürücü ve böbrekleri çalıştıran yönüyle faydaları saymakla bitmiyor. Peki, Damla sakızı neden üretiliyor? Damla sakızı işe yarar, ne için kullanılır? Damla sakızı zayıflatır mı? Damla sakızı faydaları nelerdir? Damla sakızı fiyatı ne kadar? İşte detaylar…
17.10.2022 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir
Bu hastalığa dikkat, gece ani ölümlere neden olabilir Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Neslihan Taş, uyku apnesinin ani ölümlere neden olabildiğini söyledi.
10.08.2022 Sağlık
Tansiyonu fırlatıyor, bağımlılık yapıyor! Alzheimer, kanser ve diyabeti tetikliyor, vücuttan tam 32 bardak suyla ancak çıkıyor, 40 kat...
Tansiyonu fırlatıyor, bağımlılık yapıyor! Alzheimer, kanser ve diyabeti tetikliyor, vücuttan tam 32 bardak suyla ancak çıkıyor, 40 kat... Özellikle yaz aylarında herkesin severek tükettiği içecek hakkında hayati uyarılar geldi. Karaciğerde hasara yol açıyor, diş çürümesine neden oluyor. Böbrek taşları ve kronik böbrek hastalığına yol açan bu içecek; reflü, kemik erimesi, hipertansiyon gibi hastalıkları tetikliyor. Kalp hastalığı açısından da çok risk olduğu belirtilen içecek, sindirim bozukluğu, Alzheimer, kanser, şeker hastalığına da neden oluyor. İşte sıcak yaz aylarından soğuk soğuk içerken serinlettiğini düşündüğümüz içeceğin sağlığımız tehdit eden diğer özellikleri...
30.06.2022 Sağlık
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladı
Yaz sıcaklarında nasıl daha iyi uyuyabiliriz? Uzmanlar tek tek açıkladı Yaz aylarında uykuya dalmakta ya da kesintisiz uyumakta zorlananlar çareyi çeşitli yöntemlerle arıyorlar. Yastığını, çorabını yatmadan önce buzluğa koyan da var partneri ile yatakları ayıran da... İşte bunaltıcı sıcaklarda uyuyabilmek için uzman tavsiyeleri...
5.06.2022 Gündem
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor
Bayram sofraları için kritik uyarı! Kör ediyor Oruç sonrası Ramazan Bayramı'yla birlikte yeme alışkanlıklarının yeniden değişmesi başta sindirim olmak üzere pek çok sorunu da beraberinde getirebiliyor. Bayram süresince kontrolsüzce tüketilen tatlı ve yemeklerin özellikle diyabet, hipertansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için büyük bir tehlike yarattığını söyleyen uzmanlara göre sonuç körlüğe kadar gidebilir!
2.05.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Reflü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki reflü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.