Mide Yanması

Mide Yanması

Son dakika mide yanması haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mide yanması ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mide yanması haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mide Yanması

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mide yanması gelişmeleri de dahil olmak üzere 145 mide yanması haberi bulunmuştur. Tüm mide yanması haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri
Mide yaralarına ve ülsere iyi gelen bitki önerileri Mide yarası ve ülser oluşumunda bilinçsiz ağrı kesici kullanımı, sigara, kahve, stres ve çevre kirliliğinin zemin hazırladığına dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Esin Korkut, “Mide yaralarını iyileştirmek ya da sık rastlanan bazı mide yakınmalarını geçirmek için ilaç tedavisine ek olarak bitkisel ürünler de kullanılabilir. Bunlar arasında; kudret narı, zeytinyağı, sarı kantaron yağı, papatya çayı başta olmak üzere çeşitli bitkisel çaylar ve çeşitli baharatlar bulunur. Ancak alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bitkisel takviyeler almadan mutlaka doktora danışılması gerekir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Oruçluyken mide yanmasının sahurda çözümü var: 3 yiyecek Ramazan'da mide ekşimesinin önüne geçiyor
Oruçluyken mide yanmasının sahurda çözümü var: 3 yiyecek Ramazan'da mide ekşimesinin önüne geçiyor Ramazan ayında en çok şikayet edilen rahatsızlıkların başında mide yanması, ekşime, gaz ve şişkinlik gelir. Özellikle oruçluyken mide yanmasının önüne geçmek için bireyler evde çözüm arayışına girer. Bir de mide ilaçları kullananlar var ki onlar gün boyu bu desteği almadıkları takdirde sorun yaşarlar. Ancak sahurda ve iftarda yapılacak bazı harektler ve tüketilmesi gereken yiyecekler var ki sizi mide yanmasından kurtarabilir.
11.03.2024 Gündem
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Mide Yanması Nasıl Geçer? Mide Yanması Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Mide yanması en sık karşılaşılan durumlardan biridir. Rahatsızlık kaynağı stres ya da tüketilen asitli bir yiyecek olabilmektedir. Mide yanmalarında acı da büyük etki oluşturan durumlar arasındadır. Mide yanmasını geçirmek isteyen kişiler bitkisel çaylar tercih etmektedir. Bitkisel çaylar midenin asit dengesini koruyarak kısa süre içerisinde yanmanın önüne geçmektedir. Aynı zamanda süt içilmesi de mide yanmasını engellemektedir.
8.01.2024 Sağlık
Sağlıklı diye tüketiyoruz ama nelere yol açıyor! Bu 9 besinden uzak durun mideniz rahat etsin!
Sağlıklı diye tüketiyoruz ama nelere yol açıyor! Bu 9 besinden uzak durun mideniz rahat etsin! Sindirim sistemine dair her gün yeni bir bilgi uzmanlar tarafından dile getiriliyot. Mide şikayetleri yaşayanlar bilirler ki reflü, gaz, şişkinlik gibi çoğu şikayetlerin kaynağında yanlış tüketilen besinler geliyort. Kişiden kişiye değişiklik gösterse de sindirimi etkileyen besinler hemen hemen aynıdır. Mide rahatsıklarına neden olan besinlerin kronik hastalıklara da davetiye çıkardığı bilinmektedir. İşte sindirim sorununa neden olan besinler...
6.08.2023 Sağlık
Ramazanda mide yanması neden olur, nasıl geçer? Mide yanmasına ne iyi gelir?
Ramazanda mide yanması neden olur, nasıl geçer? Mide yanmasına ne iyi gelir? Ramazanda oruç tutan insanların yaşadığı sağlık sorunlarından biri de mide yanmasıdır. Oruç tutarken bilinçsiz beslenmek mide yanmasının en önemli nedeni olarak görülürken oruç tutarken yaşanan mide yanması nasıl önlenir? Sorusuna yanıt aranıyor. Peki, Oruç tutarken mide yanması yaşayanlar nasıl beslenmeli, hangi yiyecekleri yemeli ve içecekleri içmeli? İşte mide yanmasını önlemenin yolları...
28.03.2023 Ramazanda Sağlık
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler!
Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? Bayram tatilinde hamilelerin dikkat etmesi gerekenler! Kurban Bayramı ile birlikte hamilelerin beslenmesi de önem taşıyor. Etin hazırlanma ve pişirilme koşullarının önemli olduğunu dile getiren Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, anne adaylarının Kurban Bayramı’nda nelere dikkat etmesi gerektiği ile merak edilenleri anlattı. Peki, Hamileler Kurban Bayramı’nda nasıl beslenmeli? Gebelikte et tüketimi nasıl olmalı? İşte detaylar…
8.07.2022 Sağlık
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum...
Kanserli tümörleri küçültüyor, kolesterolü düşürüyor, beyin fonksiyonlarını düzenliyor! Vitamin, potasyum, kalsiyum, magnezyum, selenyum... Kanserli tümörlerin boyutunun küçültülmesinde çok etkili oluyor, LDL kolesterolünü düşürüyor, iyi kolesterol olarak bilinen HDL seviyesini ise yükseltiyor, akne, egzema ve dermatit gibi hastalıklar tedavisinde kullanılıyor. А, В1, В2, В5, В6, В12, С, D, Е, К ve РР vitaminleri bakımından oldukça zengin olan bu besin, içerisinde bol miktarda potasyum, kalsiyum, magnezyum, iyot, florin, bakır, manganez, demir, çinko, selenyum, fosfor ve sodyum bulunduruyor. Sinir ve beyin fonksiyonu üzerinde koruyucu bir etkiye sahip, mide yanması, bulantı, kusma gibi sindirim sorunlarında kullanılıyor. Uçuk, aft, hafif yanıklar, pişik, cilt tahrişine, egzama, kaşıntı ve cilt kuruluğuna karşı da oldukça etkili olduğu biliniyor. İnsan sağlığı açısından oldukça faydalı olan bu besini, kanser tedavisi görenlerin ve antioksidan takviyesi kullananların doktor tavsiyesi olmadan tüketmemesi öneriliyor.
6.05.2022 Sağlık
Ramazan Bayramı’nda öğünlere dikkat! Bu küçük değişiklikleri mutlaka yapın!
Ramazan Bayramı’nda öğünlere dikkat! Bu küçük değişiklikleri mutlaka yapın! Ramazan ayı geride kalırken uzmanlardan bayram uyarıları gelmeye devam ediyor. Uzun süren oruç günlerinin ardından bayramı karşılamaya hazırlanırken uzmanlarda bayramda yapılan ikramlar ve tüketim miktarları ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geliyor. Açlıktan, düzenli bir öğün sistemine geçişte dikkat edilmesi gerekenleri Uzman Diyetisyen Melike Çetintaş anlattı. Peki, Bayramda beslenme nasıl olmalı? Bayram kahvaltısında neler yapılmalı? Bayramda nasıl tatlılar tercih edilmeli? İşte detaylar…
1.05.2022 Sağlık
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu!
Ramazan’da mide sorunlarını önlemenin 11 yolu! Ramazan’da öğün sayısının azalması ve öğünler arasındaki sürenin uzaması nedeni ile beslenme düzeni tamamen değişiyor. Açlık durumunun uzun süre devam etmesinin halsizlik, yorgunluk, baş ağrısı gibi sorunlara neden olabildiğini belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Ramazan ayında özellikle sıvı alımına dikkat edilmediğinde baş dönmesi, unutkanlık, dalgınlık, dikkatsizlik, uykuya meyil, sinirlilik, hazımsızlık, şişlik ve reflü gibi birçok sağlık sorunları meydana gelebiliyor. Yeterli beslenme sağlanmadığında ise bu sorunlar tekrarlayabiliyor. Bunların yanı sıra çok sık görülen reflü ve mide yanmalarını en aza indirmek için beslenmeye dikkat edilmeli” dedi.
2.04.2022 Ramazan
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı!
Ramazanda beslenme uyarısı: Sahurda ve iftarda doğru tercihler yapılmalı! Ramazan ayına kısa süre kaldı! Ramazan ayının, diğer aylardan farklı olarak beslenme düzeninin ve yaşam şeklinin değiştiği bir ay olduğunu belirten uzmanlar uzun süren açlık sürecine ilişkin beslenme uyarısında bulundu. Ramazanda doğru beslenme yöntemlerini bilmek gerektiğini vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen, Nurdan Çeliktaş, "Gün içerisinde iftara kadar olan süreyi sağlıklı, enerjik şekilde geçirmek için sahurda doğru tercihler yapılması önemlidir" dedi. Peki, Sahurda ne yemeli? Sahurda ne tok tutar? Sahurda nasıl beslenmeliyiz? Diyetisyen Nurdan Çeliktaş anlattı.
27.03.2022 Sağlık
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor!
Hamilelikte beslenmeye dikkat! Hamile diyeti erken doğum riskini azaltıyor! Kadının doğal yaşam döngüsünün içerisinde doğurganlık da bulunuyor. Hamile bir kadının enerji ihtiyacının periyodik olarak arttığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, “Hamilelik döneminde folik asit, demir, D vitamini ve kolajen takviyeleri ilk aydan itibaren kullanılabiliyor. Besin olarak enerji ihtiyacı ise altıncı aydan itibaren başlıyor. Bu dönemde ekstra bir kâse yoğurt veya 2 fazla köfte hamilenin ekstra kalori ihtiyacını karşılayabiliyor. Dolasıyla halk arasında sıklıkla kullanılan ‘iki canlısın sen, iki kişilik beslenmelisin’ söylemi toplumda yer edinmiş yanlış bir ifade. İdeal kilo ile hamile kalmak hem gebe hem de bebek sağlığı için oldukça önemli” dedi.
19.03.2022 Sağlık
Reflü tedavisinde ilaçsız yöntem
Reflü tedavisinde ilaçsız yöntem Erkek veya kadın, genç veya yaşlı ayırt etmeksizin her 5 kişiden 1’inde görülen reflü, insanların yaşam kalitesini etkiliyor. Yutma güçlüğü, midede şişkinlik, geğirme, bulantı, yiyeceklerin ağıza gelmesi gibi belirtilerle ortaya çıkan bu hastalık tedavi edilmediğinde birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Uzmanlar ise reflü tedavisinde ise kişinin mide asidini baskılayan ilaçlar ya da beslenme düzeninde ciddi değişiklikler yapmasını belirtiyor.
4.01.2022 Sağlık
Reflüyü tetikliyor, mideyi mahvediyor! Bunu yapanlar dikkat...
Reflüyü tetikliyor, mideyi mahvediyor! Bunu yapanlar dikkat... Reflüyü alevlendirerek, mide yanmasını artırıyor. Mide ekşimesi veya mide yanması hissediyorsanız, reflüsü olan milyonlarca kişiden biri olabilirsiniz. Oldukça yaygın bir sorun olan reflü, aslında oldukça basit alışkanlıklar nedeniyle tetiklenebilir ve yaşam kalitenizi büyük oranda düşürebilir. Bu nedenle aslında farkında olmadığınız birçok sebep nedeniyle reflü sorunu yaşıyor olabilir. Tüm bu sebepleri ortadan kaldırarak reflü sorunuyla baş edebilirsiniz.
1.01.2022 Sağlık
Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer?
Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer? Milyonlarca insan gerek yaşam alışkanlıkları gerek kötü beslenme nedeniyle mide sorunları yaşıyor. Bunun en çok görüleni ise mide yanması. Sadece beslenme alışkanlıklarınızı veya uyku şeklinizi değiştirmek, mide yanması ve asit reflü semptomlarınızı önemli ölçüde azaltabilir, yaşam kalitenizi daha da iyileştirebilirsiniz. Peki, Geceleri mide yanmasına ne iyi gelir? Uykudan uyandıran mide ağrısı nasıl geçer? İşte mide yanması çözümü için öneriler…
16.02.2022 Sağlık
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet!
Hamilelikte en sık rastlanan 7 şikayet! Bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden Covid-19 pandemisi anne adaylarındaki endişeyi katladı. Öyle ki hamilelik sürecinde yaşanan en küçük şikayetler bile “Ya bebeğime bir şey olursa?” korkusuyla çok daha fazla kaygıya ve strese yol açabiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ebru Dikensoy pandemi sürecinde anne adaylarına özel önemli öneriler ve uyarılarda bulundu.
16.08.2021 Sağlık
Uzmanından anne adaylarına bayram için önemli tavsiyeler
Uzmanından anne adaylarına bayram için önemli tavsiyeler Anne adaylarının Kurban Bayramı’nda tükettiği besinlerde aşırıya kaçmamaları ve doğru beslenmeden ödün vermemeleri anne ve bebeğin sağlığı bakımından oldukça önemlidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, hamileleri et tüketimine dikkat etmeleri konusunda uyardı ve bayram süresince nasıl beslenmeleri gerektiğini anlattı.
19.07.2021 Sağlık
Anne adaylarına rahat bir Kurban Bayramı için püf noktaları!
Anne adaylarına rahat bir Kurban Bayramı için püf noktaları! Anne adaylarının Kurban Bayramı’nda tükettiği besinlerde aşırıya kaçmamaları ve doğru beslenmeden ödün vermemeleri anne ve bebeğin sağlığı bakımından oldukça önemlidir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Yücel Karaman, hamileleri et tüketimine dikkat etmeleri konusunda uyardı ve bayram süresince nasıl beslenmeleri gerektiğini anlattı.
18.07.2021 Sağlık
Siberkondri kaygı ve anksiyeteye yol açıyor!
Siberkondri kaygı ve anksiyeteye yol açıyor! “Bireylerin internet ortamında hastalıklarla ilgili araştırma yapması, sonrasında kendilerine tanı koyup tedavi etme çabası” olarak adlandırılan siberkondri, kişileri riskli durumlara sokabiliyor. Sanal ortamlardaki bilgi kirliliğinin riskli sonuçlara yol açabileceği uyarısında bulunan uzmanlar, sağlıkla ilgili şikayetler için uzmanlara başvurulması gerektiğini vurguluyor.
28.06.2021 Sağlık
Mide sorunları olanlar dikkat! Oruç tutarken bu detayı atlamayın!
Mide sorunları olanlar dikkat! Oruç tutarken bu detayı atlamayın! Mide bağırsak hastalığı olup oruç tutmak isteyenler mutlaka doktora danışması konusunda uyaran Türk Gastroenteroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Birol Özer, "Özellikle yaşlı, şeker hastalığı, mide kanaması öyküsü olan ileri evre karaciğer sirozlu hastaların oruç tutmaları risklidir. Ancak kronik hepatit evresinde olan karaciğer hastalarının oruç tutması, ilaçlarını düzenli kullanmak kaydıyla hastalık seyrini etkilemez" dedi. Mide bağırsak hastalığı olanların oruçta dikkat etmesi gerekenleri Prof. Dr. Birol Özer anlattı.
18.04.2021 Sağlık
Hamilelikte bulantı, gaz ve kabızlık için en etkili 5 çözüm!
Hamilelikte bulantı, gaz ve kabızlık için en etkili 5 çözüm! Genellikle anne adaylarında ikinci trimesterden itibaren yaygın olarak görülen mide sorunları hamilelik için hayli zorlu bir süreç olarak tanımlanır. Bu sorunların en önemli nedeni hormon seviyelerindeki değişiklik. Hormon seviyeleri bağırsak hareketlerini yavaşlatmanın ötesinde sindirimi etkileyebilir ve gaz birikmesine neden olabilir. Rahminizi ve içindeki bebeği beslediği için “gebelik hormonu” olarak da adlandırılan progesteron hamilelikte şikayetlerin sıklıkla görülmesine neden oluyor. Peki, Hamilelikte kabızlık için ne yapmalı? Hamilelikte mide bulantısı ve gaz problemine ne iyi gelir? Hamilelikte yanması ve kabızlık nasıl geçer? Beslenme Danışmanı Dyt. Ceren Çetin Asdemir, sindirim sistemi problemi yaşayan hamileler için en etkili 5 çözüm yolunu anlattı.
8.04.2021 Sağlık
'Kahve uyandıktan bir saat sonra içilmeli'
'Kahve uyandıktan bir saat sonra içilmeli' Stres hormonu olarak da bilinen kortizolün en yoğun olduğu zaman diliminin uyandıktan sonraki 1 saat olduğunu belirten Öğr. Gör. Merve İşeri “Bu süre içerisinde kafein alımı bu hormonun salgılanmasını artırır ve aynı zamanda kafeinin fizyolojik etkilerini azaltır” dedi.
29.03.2021 Sağlık
Geçmeyen öksürük reflü belirtisi olabilir!
Geçmeyen öksürük reflü belirtisi olabilir! Nedensiz yere öksürüyor ve bir türlü geçmiyorsa dikkat! 3 haftayı aşan öksürüğün nedeni reflü olabilir... Türkiye'de sık rastlanan hastalıklar arasında yer alan reflü nedeniyle hastaların çoğu göğüs ağrısı çekiyor. Hastaların göğüs ağrısı nedeniyle kalp hastalığından şüphelenmesi ve kalp doktoruna gitmesi hatta anjiyo yaptırdığı durumlarla karşılaşılabiliyor. Yapılan bilimsel çalışmalar reflü hastalığının kalp yetmezliği kadar insanın yaşam kalitesini bozduğunu ortaya koyuyor.
3.03.2021 Sağlık
'Migrenin nedeni yüzde 90 çocukluk alerjisi'
'Migrenin nedeni yüzde 90 çocukluk alerjisi' Dünyada bütünleyici tıbbın kurucusu olarak bilinen ve "Alerji İçin Çözüm" kitabını kaleme alan Amerikalı Dr. Leo Galland, alerji salgınının altında yatan nedenleri bu kitapta anlattı. Türkiye'de yaklaşık 13 milyon kişiyi etkileyen migren rahatsızlığının altında yüzde 90 ihtimalle alerjinin yer aldığını belirten Dr. Galland, "Migren, alerjinin dolaylı bir sonucudur" dedi.
23.01.2021 Sağlık
Mide yanmasını gideren ilaçları düzenli kullanmak tip 2 diyabet riskini artırabilir
Mide yanmasını gideren ilaçları düzenli kullanmak tip 2 diyabet riskini artırabilir Uzmanlar, mide yanması için düzenli ilaç kullanan kişilerde tip 2 diyabet riskinin yüzde 24 arttığını keşfetti.
29.09.2020 Sağlık
Fazla tatlı kan şekerini yükseltiyor
Fazla tatlı kan şekerini yükseltiyor Bayramda tatlı ve çikolata tüketiminde aşırıya kaçmanın ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunan Diyetisyen Veysel Ciğerli, tatlı tercihinin sütlü tatlılardan yana olması gerektiğini söyledi.
1.08.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mide Yanması ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mide yanması haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.