Prof. Dr. Naci Görür

Prof. Dr. Naci Görür

Son dakika Prof. Dr. Naci Görür haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Prof. Dr. Naci Görür ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Prof. Dr. Naci Görür haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Prof. Dr. Naci Görür

haberleri sayfasında son dakika yaşanan prof. dr. naci görür gelişmeleri de dahil olmak üzere 55 prof. dr. naci görür haberi bulunmuştur. Tüm prof. dr. naci görür haberleri aşağıda listelenmiştir.
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür: Seçilen belediye başkanları, kentlerinin tehlike analizini çıkarmalı
Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür: Seçilen belediye başkanları, kentlerinin tehlike analizini çıkarmalı Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Bölgesi'nde seçilen belediye başkanlarının kentlerine yönelik tehlike analizi çıkartmaları gerektiğini belirterek, Tehlike analizi demek, bir fay analizi demektir. O kenti etkileyecek fayların bütün özelliklerini inceleyecek. O fayların boyunu, derinliğini, tekerrür periyodunu, deprem kapasitesini, bütün bunları öğrenecek dedi.
19.02.2024 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti
Prof. Dr. Naci Görür: Deprem olma periyodunu belki de 50 seneye çekti Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat depreminin yıldönümünde depremin en çok etkilediği Adıyaman’ı uyardı. Adıyaman'ın 6 Şubat'ta kendi depremini yaşamadığını vurgulayan Görür, "O deprem, bu kuşakta deprem olma periyodunu öne çekti. Yani 300-500 sene sonra deprem üretecekken, ekstra bir enerji yüklendiği için belki de 50 seneye çekti” dedi.
6.02.2024 Gündem
Yeni deprem açıklaması Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Tam olarak kırılmadı
Yeni deprem açıklaması Prof. Dr. Naci Görür'den geldi: Tam olarak kırılmadı Prof. Dr. Naci Görür, bu sabah Bolu'da meydana gelen depremle ilgili değerlendirmede bulundu.
14.01.2024 Gündem
Marmara’da peş peşe iki deprem! Naci Görür'den ilk açıklama: Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir
Marmara’da peş peşe iki deprem! Naci Görür'den ilk açıklama: Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir Merkez üssü Marmara Denizi olan bir deprem meydana geldi. İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya'da hissedilen depremin ardından Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den açıklama geldi. Prof. Dr. Görür, “Bu kentimizin yeri çok tehlikelidir” dedi.
4.12.2023 Gündem
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek...
Balıkesir depremini uzman isimler yorumladı: Tehlike çok yakın ve son derece yüksek... Balıkesir açıklarında meydana gelen depremi uzman isimler yorumladı. Marmara Denizi Balıkesir açıklarında 4,1 büyüklüğünde olan deprem, beklenen büyük bir depremi yeniden hatırlattı. CNN TÜRK canlı yayınına konuk olan Deprem Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, riskli illeri tek tek sayıp uyardı. "Deprem tehlikesi son derece yüksek ve de çok yakın" dedi. Prof. Dr. Naci Görür ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Deprem, deprem beklediğimiz KAF’ın kuzey kolunda olmadı. Aksine Erdek kuzeyinden geçen mormal atım bileşeni olan güney kolu üzerinde oldu. " ifadelerine yer verdi.
8.11.2023 Gündem
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Malatya'da 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi AFAD, merkez üssü Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına başlamıştır" ifadelerini kullandı. Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar deprem sonrası yaptığı açıklamada "Yine sallandık büyük bir şiddetle. Maalesef şehir merkezine yakın bir deprem, ciddi anlamda etkiledi" dedi.
24.08.2023 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür: İstanbul'da 7'si çok tehlikeli Jeolog ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, “Depremde İstanbul’da 14 barajın, 7'si çok tehlikeli. Yani bu depremi çıkartır veya çıkartmaz. Ayrıca İstanbul'da en az 100 milyon ton atık çıkar. Bunları şimdiden, uluslararası yöntemlere göre nasıl bertaraf edeceğiz? Nasıl bunları ortadan kaldıracağız? Nasıl geri dönüşüme tabii tutacağınızın planlanması lazım.” dedi.
17.08.2023 Gündem
İstanbul için kritik uyarı! Prof. Dr. Naci Görür: En az deprem kadar ölüme neden olabilir...
İstanbul için kritik uyarı! Prof. Dr. Naci Görür: En az deprem kadar ölüme neden olabilir... Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra tüm gözler ve dikkatler olası Marmara depremi için İstanbul'a çevrildi. Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremi için yeni bir uyarıda bulundu. 'Bu işin şakası yok' diyen Görür, "İstanbul'da şu an kanalizasyon sisteminin, kimi barajların depreme hazır olmadığını biliyoruz" dedi.
3.04.2023 Gündem
Naci Görür: Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölge cehennemin içidir
Naci Görür: Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölge cehennemin içidir Prof. Dr. Naci Görür, Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın, 20 kilometre kuzey ve güney kesiminde çok büyük etkisi olacağını belirterek, Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgeyi 'cehennemin içi' olarak tanımladı.
21.06.2022 Haber
Tsunami ve deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Marmara'da ve Ege'de alarm verildi...
Tsunami ve deprem ile ilgili son dakika gelişmesi! Marmara'da ve Ege'de alarm verildi... Deprem ve tsunami ile ilgili son dakika uyarısı! Marmara'da ve Ege'de harekete geçildi. Tsunami felaketine karşı testler başladı. Korkutan açıklama geldi, depremde su ve kanalizasyon, doğal gaz şebekeleri büyük zarar görecek, yangınlar çıkacak, binlerce insan hayatını kaybedecek. Bilim insanları da kayıpları ve hasarı en aza indirmek için çalışma başlattı. Yaklaşık üç yıldır üzerinde çalışılan hidrodinamik araştırma laboratuvarı devreye alındı, uzmanlar, buradaki testler ile olası bir tsunami felaketindeki kuvveti ve vereceği zararı önceden tespit edecek. Deprem ve tsunami ile ilgili daha önce de uyarılarda ve Marmara Denizi'nde kıyıdan 8-9 kilometre uzaklıktaki fayın, 20 kilometre kuzey ve güney kesiminde çok büyük etkisi olacağını belirten Prof. Dr. Naci Görür, Haliç'ten Silivri'ye kadar olan bölgeyi 'cehennemin içi' olarak tanımladı. Ayrıca depreme karşı en dayanıklı ve dayanıksız bölgeler de açıklandı. İşte depremle ilgili son dakika gelişmeleri....
21.06.2022 Gündem
Deprem ile ilgili art arda açıklamalar! O bölgeler için 'cehennemin içi' demişti, şimdi de 'deprem fırtınası' uyarısı geldi! 7.2 büyüklüğünde...
Deprem ile ilgili art arda açıklamalar! O bölgeler için 'cehennemin içi' demişti, şimdi de 'deprem fırtınası' uyarısı geldi! 7.2 büyüklüğünde... Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! O bölgeleri işaret ederek ‘cehennemin içi' demişti. Balıkesir depreminden sonra deprem fırtınası uyarısı geldi. Türkiye’de art arda yaşanan depremler, ülkede hangi bölgelerin risk taşıdığının merak edilmesine neden olurken, uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geliyor. Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Balıkesir'in Karesi ilçesindeki depremlere ilişkin, bölgede 7.2 büyüklüğüne varan deprem üretecek fay parçaları bulunduğu söyledi. Daha önce açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür de İstanbul’da bazı bölgeleri 'cehennemin içi' olarak tanımlamıştı. İşte depremle ilgili son uyarılar...
4.06.2022 Gündem
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Bu bölgeler 'cehennemin içi' olarak tanımlandı! İstanbul dahil 45 ili vuracak, ilçe ilçe duyuruldu, 7 ve üzeri sarsıntı...
Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! Bu bölgeler 'cehennemin içi' olarak tanımlandı! İstanbul dahil 45 ili vuracak, ilçe ilçe duyuruldu, 7 ve üzeri sarsıntı... Deprem ile ilgili son dakika açıklaması! 'Bu bölgeler cehennemin içi' diyerek ilçe ilçe duyurdu... Deprem ile ilgili çok sayıda kritik uyarılarda bulunuldu. Türkiye deprem kuşağında yer alıyor. Bu nedenle en küçük bir sarsıntıda ‘Bu büyük bir depremin habercisi mi?’ sorusu geliyor. Türkiye’de art arda yaşanan depremler, ülkede hangi bölgelerin risk taşıdığının merak edilmesine neden oluyor. Marmara depremi ile ilgili Bilim Akademisi Kurucu üyesi yer bilimci Prof.Dr. Naci Görür'den son olarak dikkat çeken bir açıklama geldi. Açıklanan fayın, çok büyük etkisi olacağını belirten Görür, o bölgeleri 'cehennemin içi' olarak tanımladı. Uzmanlardan da açıklamalar gelmeye devam ediyor. İstanbul, Ankara dahil 45 ilde büyük sarsıntılar olması bekleniyor. İstanbul depremi ne zaman olacak? Deprem olacak mı? Deprem kaç büyüklüğünde olacak? Depremler hangi illerde, ne zaman olur? İşte depremler ile ilgili son dakika açıklaması…
3.06.2022 Gündem
Deprem uyarısı! Son depremler Marmara’daki olası büyük depremi tetikler mi?
Deprem uyarısı! Son depremler Marmara’daki olası büyük depremi tetikler mi? Yaşanan son depremler endişe yaratıyor. Son olarak Ege Denizi’nde meydana gelen 5,4’lük depremin ardından Bilim Akademesi Üyesi, yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür deprem uyarısında bulundu. Peki, Ege Denizi’ndeki deprem Marmara’daki büyük depremi tetikler mi? İşte Prof. Dr. Naci Görür’den deprem uyarısı!
17.01.2022 Gündem
İstanbul için deprem uyarısı art arda geldi! Çok şiddetli vuracak
İstanbul için deprem uyarısı art arda geldi! Çok şiddetli vuracak Türkiye 17 Ağustos 1999 depreminde yaşanan acı günleri anıyor. Uzmanlar ise beklenen büyük İstanbul depremi için art arda uyarılarda bulunuyor. Marmara’da olması beklenen muhtemel depremde insanın bile ayakta duramayacağını ifada eden Prof. Dr. Naci Görür, “En az beklenen deprem minimum 7.2. Minimum 7.2 ile 7.6 arasında bir deprem bekliyoruz” dedi. Prof. Dr. Haluk Selim ise deprem için tarih verdi.
17.08.2021 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem açıklaması! 7'nin üzerinde...
Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan deprem açıklaması! 7'nin üzerinde... Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Yedisu dediğimiz alanda da deprem bekliyoruz, gerçekten ben endişeleniyorum" dedi.
26.06.2021 Gündem
Deprem uzmanı Naci Görür açıkladı: Büyük bir deprem bekliyoruz
Deprem uzmanı Naci Görür açıkladı: Büyük bir deprem bekliyoruz Bingöl'ün Kiğı ilçesinde saat 21.28'de merkez üssü 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür 'sıkıntılı bölge' diyerek korkutan haberi verdi.
25.06.2021 Gündem
Prof. Dr. Naci Görür'den flaş Ankara depremi açıklaması
Prof. Dr. Naci Görür'den flaş Ankara depremi açıklaması Prof. Dr. Naci Görür, Ankara’da meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi.
10.01.2021 Gündem
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür haritada gösterdi ve açıkladı
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür haritada gösterdi ve açıkladı Elazığ'da meydana gelen 4.2 büyüklüğünde deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür Twitter'da açıklama yaptı. Görür, "Endişe yok. Bunu da artçı deprem zincirinin son halkaları gibi düşünebilirsiniz" dedi.
3.01.2021 Gündem
Elazığ'da deprem! Çevre illerde de hissedildi
Elazığ'da deprem! Çevre illerde de hissedildi Elazığ'da bugün sabah 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, aralarında Diyarbakır'ın da bulunduğu üç şehirde hissedildi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre, sarsıntının merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesine 10 kilometre mesafede. Yerin iki kilometre altında gerçekleşen deprem, 09.37'de meydana geldi.
27.12.2020 Gündem
Uzman isimden İstanbul depremi yorumu: Yeri endişe verici
Uzman isimden İstanbul depremi yorumu: Yeri endişe verici İstanbul'da 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Marmaraereğlisi olduğu bildirildi. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür değerlendirmede bulundu.
24.09.2020 Gündem
Prof. Dr. Görür'den deprem açıklaması: Fay hattı uyandı
Prof. Dr. Görür'den deprem açıklaması: Fay hattı uyandı Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik depremin altından CNN TÜRK yayınına katılan Prof. Dr. Naci Görür açıklamalarda bulundu. Naci Görür yaptığı açıklamada, "Doğu Anadolu fay hattının uyandığını" duyurdu.
25.01.2020 Gündem
Depremi tahmin eden uzmandan korkutan uyarı!
Depremi tahmin eden uzmandan korkutan uyarı! Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, bu zamana kadarki depremlerin Kuzey Anadolu fayı üzerinde meydana geldiğini söyledi. Görür, "Doğu Anadolu Fayı uzun zamandır sessizdi. Şimdi uyandı. Kuzey Anadolu Fayı gibi davranacağından endişe ediyorum" dedi.
25.01.2020 Gündem
Uzmanlar uyardı: Hasarlı evlere girmeyin
Uzmanlar uyardı: Hasarlı evlere girmeyin Denizli'nin Bozkut ilçesinde meydana gelen deprem sonrası uzmanlardan uyarı geldi. İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Tüysüz, hasarlı evlere girilmemesi gerektiğini ve 5 - 5,5 büyüklüğünde artçı sarsıntıların olabileceğini söyledi. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir de depremin Maymun Dağı fayının harekete geçtiğini gösterdiğini dile getirdi.
8.08.2019 Gündem
Uzmanlar Marmara depremi için tarih verdi
Uzmanlar Marmara depremi için tarih verdi Deprem uzmanları yıllardır konuşulan olası büyük Marmara depremi için uyardı. Uzmanlar deprem için 2045 tahmininde bulunuyor.
29.09.2021 Gündem
‘Marmara’da kabuk çatırdıyor’
‘Marmara’da kabuk çatırdıyor’ Deprem gerçeği önceki gece Yalova’da yaşanan 3...
14.08.2015 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Prof. Dr. Naci Görür ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki prof. dr. naci görür haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.