Ponzi

Ponzi

Son dakika Ponzi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ponzi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ponzi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ponzi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ponzi gelişmeleri de dahil olmak üzere 87 ponzi haberi bulunmuştur. Tüm ponzi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Soğuk cüzdan nedir? Soğuk cüzdan nasıl kullanılır?
Soğuk cüzdan nedir? Soğuk cüzdan nasıl kullanılır? Dünyanın ilk şehir tokeni olan İzmir Token'i halka arz eden Barış Turgut'la yaptığı protokol sonucu 15 milyonluk yatırım yaparak gündeme gelen Ocakçı Holding'de iddiaya göre; holdingin sahibi Sedat Ocakçı'nın yeğeni siber güvenlik uzmanı Salih Han, kuruma ait 2,5 milyar liralık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtı. Söz konusu haberlerin ardından soğuk cüzdan ile ilgili aramalar arttı.
7.02.2024 Ekonomi
Seçil Erzan vakasının benzeri Denizli'de yaşandı! İnsanları böyle dolandırmışlar: Lüks açılışlar ve arabalar, 5 katı kazanç...
Seçil Erzan vakasının benzeri Denizli'de yaşandı! İnsanları böyle dolandırmışlar: Lüks açılışlar ve arabalar, 5 katı kazanç... Seçil Erzan vakasının bir benzeri Denizli'de ortaya çıktı. Dubai merkezli ünlü bir finans şirketinin temsilcisi olduklarını belirtip, başta Avrupa'da yaşayan gurbetçiler olmak üzere çok sayıda kişiden yüksek kar payı vaadiyle 20 bin euro ile 300 bin euro arasında değişen para toplayıp, milyonlarca euroluk dolandırıcılık yatıkları ileri sürülen 3 kişi hakkında savcılıklara suç duyurusunda bulunuldu. Dolandırılan kişilerden bazılarının avukatı olan Gizem Üğür, olayın ikinci bir Seçil Erzan vakası olduğunu ancak dolandırılan kişilerin ünlü olmadığını söyledi.
25.01.2024 Gündem
Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıkıyor! Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Selçuk İnan mahkemede tanık olarak dinlenecek
Seçil Erzan ikinci kez hakim karşısına çıkıyor! Emre Belözoğlu, Arda Turan ve Selçuk İnan mahkemede tanık olarak dinlenecek Seçil Erzan olayında yeni gelişmeler yaşanıyor. Ponzi Seçil yarın ikinci kez hâkim karşısına çıkıyor. Duruşmada futbolcular Selçuk İnan, Emre Belözoğlu ve Arda Turan’ın da arasında bulunduğu 7 kişi müşteki, 11 kişi ise tanık olarak dinlenecek. Hem Seçil Erzan’a hem de müşteki ve tanıklara kırık telefondan çıkan yazışmalar da sorulacak.
11.01.2024 Gündem
Seçil Erzan ponzisindeki en mutlu kişi ortaya çıktı! 'Hayırlı işler Mahmut amca'
Seçil Erzan ponzisindeki en mutlu kişi ortaya çıktı! 'Hayırlı işler Mahmut amca' Seçil Erzan’ın kırık cep telefonundan kurtarılan mesajlaşmalarda Erzan’ın eski nişanlısı Avukat Candaş Gürol’un “işin içinde” olduğunu söylediği, Arda Turan’ın da parasını alamayacağını anladığında numarasını istediği Fatin isimli kişinin kim olduğu merak konusuydu. Seçil Erzan’ın kırık telefonundan çıkan yazışmalardaki tek mutlu kişi, 2 ayda dolar bazında yüzde 37 faiz alan akrabası Mahmut Yılmaz’dı. Erzan birkaç gün sarkmayla Yılmaz’ın parasını faiziyle birlikte ödedi. Teşekkürüne de “Hayırlı işler Mahmut Amca” diye yanıt verdi.
5.01.2024 Gündem
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur!
Sosyal medyada yeni tuzak: Bedava peynir fare kapanında olur! Son dönemde artan dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi. Dolandırıcılar açtıkları sahte sosyal medya hesaplarından "yurtdışına taşınıyoruz, eşyalarımız uygun fiyata satılık" ya da "Havalimanında unutulan bagajların satışına başlanıyor" ilanına ekledikleri link ile vatandaşları tuzağa düşürüyor. Mağdur Başak Beyaz "Bu kadar ucuz olması dikkatimi çekti evet şüphelendim ama o an aceleyle sağlıklı düşünemedim. Dolandırıcı beni acele ettirdi" dedi. Siber Güvenlik Uzmanı Dr. Ahmet Naci Ünal ise "Bedava peynir fare kapanında olur. Herhangi bir şey çok çok ucuz veya ücretsizse ücret sizsiniz. Lütfen bunu unutmayın. Bu tür mesajları engelleyin. Engellemekle kalmayın, karşı tarafı mağdur etmek için, bu hesapların kapatılması yönünde şikayetlerde bulunun" dedi.
20.12.2023 Gündem
Seçil Erzan olayından sonra ponzi Ümit vurgunu ortaya çıktı! Kendi akrabalarını ve arkadaşlarını milyonlarca dolandırdı...
Seçil Erzan olayından sonra ponzi Ümit vurgunu ortaya çıktı! Kendi akrabalarını ve arkadaşlarını milyonlarca dolandırdı... Seçil Erzan vakasından sonra başka bir bankada da vurgun ortaya çıktı. Bir bankada çalışan Ümit Gönek’in, kendi akrabalarını ve arkadaşlarını milyonlarca lira dolandırdığı iddia edildi.
20.12.2023 Gündem
Seçil Erzan'ın ses kaydı ortaya çıktı! Böyle kandırmış
Seçil Erzan'ın ses kaydı ortaya çıktı! Böyle kandırmış Bankacı Seçil Erzan'ın, iş insanı Bülent Çeviker ve emekli İngilizce öğretmeni olan eşi İnci Çeviker ile arasında geçen, mahkeme dosyasına da giren ses kayıtları ortaya çıktı. Kuşkulandıkları için Erzan'ın evlerine geldiği gün İnci Çeviker'in kaydettiği konuşmalarda Seçil Erzan, "Paranızı almama gibi bir riskiniz yok. Benim size verdiğim evrak banka şubesinin size vereceği evraktan daha değerli. Zaten resmi evrak da o. Hoca da vadesini uzattı. Biz gizli bir ısın kodundayız. Vade dolmadan şubeye giderseniz sorun yaşarız. İşlemlerde bir problem olmadığı için ben rahatım. Rahat olun, güzel güzel para kazanıyorsunuz" dediği duyuluyor.
8.12.2023 Gündem
Seçil Erzan fenalaştı yardımına hemşireler koştu! Kritik rapordan Fatih Terim çıktı
Seçil Erzan fenalaştı yardımına hemşireler koştu! Kritik rapordan Fatih Terim çıktı Denizbank Teftiş Kurulu’nun, Erzan’ın Bozcaada’daki evinde, aralarında Fatih Terim’in de olduğu bir gruba verdiği partiyi mercek altına aldığı ortaya çıktı. Erzan’ın, davete catering (yemek) hizmeti veren işletme sahibini de dolandırmaya çalıştığı anlaşıldı. Öte yandan Seçil Erzan’la 9 ve 10 Nisan 2023 tarihinde Denizbank Genel Müdürlüğü binasında 18. kattaki toplantı odasında yapılan sorgunun detayları ortaya çıktı. Sorgu raporunda Fatih Terim ile ilgili dikkat çeken ifadeler yer aldı.
7.12.2023 Gündem
Seçil Erzan'ın mesajlaşmaları ortaya çıktı: Hiçbir çarem yok parayı bulamazsam beni götürürler
Seçil Erzan'ın mesajlaşmaları ortaya çıktı: Hiçbir çarem yok parayı bulamazsam beni götürürler Ponzi sistemi ile ünlü isimleri milyonlarca lira dolandırdığı sebebiyle yakalanarak gözaltına alınan banka müdürü Seçil Erzan ile ilgili soruşturma devam ederken, soruşturma dosyasına eklenen ve Erzan'ın bazı mağdurlarla mesajlaşmalarının yer aldığı bilirkişi raporu ortaya çıktı. Raporda, Erzan'ın görüşmek isteyen mağdurları sürekli oyaladığı, bazı mağdurlardan para bulmasını istediği mesajlar görülürken Arda Turan ile Erzan'ın mesajlaşmaları da yer aldı.
6.12.2023 Gündem
Ayhan Akman, Seçil Erzan'dan parasını nasıl kurtardığını anlattı! Tek fotoğraf ile işi bitirdi
Ayhan Akman, Seçil Erzan'dan parasını nasıl kurtardığını anlattı! Tek fotoğraf ile işi bitirdi Aralarında ünlü futbolcuların ve iş insanlarının da olduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan banka müdürü Seçil Erzan’a verdiği parayı geri alabilen eski futbolcu Ayhan Akman parasını nasıl aldığını anlattı.
5.12.2023 Gündem
Seçil Erzan olayında yeni gelişme! Ponzi ağını adım adım böyle kurdu
Seçil Erzan olayında yeni gelişme! Ponzi ağını adım adım böyle kurdu Türkiye, 20 Kasım’dan bu yana ünlü isimleri milyonlarca lira dolandırdığı öne sürülen bankacı Seçil Erzan’ı konuşuyor. Raporlar, telefon kayıtları, ifadeler, tefeciler, suçlamalar birbirine karışıyor. Peki, Seçil’in ‘ponzi’ zinciri nasıl başladı, kayıp milyon dolarlar nereye gitti? İşte akıllara takılan sorular ve cevapları...
5.12.2023 Gündem
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
Seçil Erzan kimdir, hangi banka çalışanıydı? Banka müdürü Seçil Erzan kaç yaşında, nereli, evli mi?
Seçil Erzan kimdir, hangi banka çalışanıydı? Banka müdürü Seçil Erzan kaç yaşında, nereli, evli mi? Seçil Erzan, dolandırıcılık iddiaları sebebiyle biyografisi ile ilgili merak edilenler arttı. Özel bir bankada müdürlük görevinde bulunan Seçil Erzan, Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da aralarında bulunduğu ünlü futbolcuları dolandırdığı iddiasıyla tutuklandı. Peki, Seçil Erzan kimdir, nereli, şu an nerede, kaç yaşında?
24.11.2023 Gündem
Ünlü isimleri dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan çözüldü! Arda Turan Whatsapp yazışmalarını mahkemeye sundu: Karıma ne diyeceğim?
Ünlü isimleri dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan çözüldü! Arda Turan Whatsapp yazışmalarını mahkemeye sundu: Karıma ne diyeceğim? Futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandırdığı iddia edilen bankacı Seçil Erzan hakkında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Volkan Bahçekapılı ve Selçuk İnan’ın da arasında bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi isteniyordu. Erzan ilk duruşmada, kendisine 2020 yılında Fatih Terim’in para verdiğini belirterek “Galatasaray camiasında onun sözüne güveniliyordu” dedi.
23.11.2023 Gündem
Var Böyle Tipler Kıvanç Talu kimdir, Var Böyle Tipler dolandırıcılığı olayı nedir? Kıvanç Talu Beril Talu’nun Portekiz’e kaçtığı iddia edildi!
Var Böyle Tipler Kıvanç Talu kimdir, Var Böyle Tipler dolandırıcılığı olayı nedir? Kıvanç Talu Beril Talu’nun Portekiz’e kaçtığı iddia edildi! Ünlü bir influencer çiftin, reklam çekimi bahanesiyle insanları dolandırdığı iddiası magazin dünyasını hareketlendirdi. Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu hakkında 100 milyon TL'yi aşan bir bütçe topladıktan sonra yurt dışına kaçtıkları yönünde ciddi suçlamalar gündemde yer etti. Söz konusu gelişmenin ardından vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Kıvanç Talu kimdir? Var Böyle Tipler Kıvanç Talu Beril Talu olayı nedir, Kıvanç Talu eşi Beril Talu yurt dışına mı kaçtı? Sorularına yanıt aramaya başladı.
19.10.2023 Televizyon
Kıvanç Talu eşi Beril Talu olayı nedir? Var Böyle Tipler Portekiz’e mi kaçtı? Kıvanç Talu Var Böyle Tipler ile ilgili dolandırıcılık iddiası gündem oldu!
Kıvanç Talu eşi Beril Talu olayı nedir? Var Böyle Tipler Portekiz’e mi kaçtı? Kıvanç Talu Var Böyle Tipler ile ilgili dolandırıcılık iddiası gündem oldu! Ünlü bir influencer çiftin, reklam çekimi gerekçesiyle insanları dolandırdığı iddiası magazin dünyasında büyük yankı uyandırdı. Kıvanç Talu ve eşi Beril Talu'ya yöneltilen ciddi suçlamalar, 100 milyon TL'yi aşan bir bütçeyi topladıktan sonra yurt dışına kaçtıkları yönünde. Bu gelişmelerin ardından Kıvanç Talu eşi Beril Talu olayı nedir? Var Böyle Tipler Portekiz’e mi kaçtı? Sorularına yanıt aranmaya başlandı.
19.10.2023 Gündem
Yeni saadet zinciri ortaya çıktı, oltalama yöntemini kullanıyorlar! '3 ay sonra çökecek'
Yeni saadet zinciri ortaya çıktı, oltalama yöntemini kullanıyorlar! '3 ay sonra çökecek' Dolandırıcılar yüksek gelir sağlamak isteyen vatandaşları tuzağına düşürmeye devam ediyor. Günlük 3 bin TL kazanma vaadine kapılanlar elinde olan parasını da kötü niyetli kişilere kaptırıyor. Dolandırıcılar bu kez de dijital platformları kullanıyor.
19.07.2023 Gündem
Her yerde aranıyor! Bulana 100 bin dolar ödül verilecek: 'Bitcoin katili olacağım'
Her yerde aranıyor! Bulana 100 bin dolar ödül verilecek: 'Bitcoin katili olacağım' Haziran 2016'da, Ruja Ignatova kendisini 'Kripto Kraliçesi' ilan etti ve şirketi OneCoin'i büyüyen kripto para piyasasında Bitcoin'in kazançlı bir rakibi olarak tanıttı. Ignatova, bir etkinlikte yatırımcılar kendisini alkışlayıp ıslık çalarken, "İki yıl içinde OneCoin, Bitcoin katili olacak." dedi. Bu olaydan 16 ay sonra ise Ignatova, 4 milyar dolarlık bir vurgun yaparak kayıplara karıştı. İşte FBI'ın nerede olduğunu bilene 100 bin dolar ödül vereceğini duyurduğu Kripto Kraliçesi'nin hikayesi...
23.01.2023 Dünya
Eros Pro patladı mı, Eros Pro para çekme sorunu nedir? Erospro çöktü mü, kapandı mı, battı mı?
Eros Pro patladı mı, Eros Pro para çekme sorunu nedir? Erospro çöktü mü, kapandı mı, battı mı? E-Bulut sistemi olan Eros Pro'ya iOS Store’den erişimi durduruldu. Yaşanan sıkıntılar nedeniyle Eros Pro patladı mı, çöktü mü? sorularına yanıt aranmaya başlandı.
19.12.2022 Ekonomi
25 bin kişinin dolandırıldığı olayda 4 tutuklama
25 bin kişinin dolandırıldığı olayda 4 tutuklama Balıkesir'de saadet zinciri mantığı ile çalışan ve 25 bin kişinin dolandırıldığı Turgo Shared adlı dolandırıcılık olayıyla ilgili soruşturmada 109 kişinin ifadesine başvurulurken, gözaltına alınan 26 şüpheliden 4’ü tutuklandı.
5.08.2022 Yaşam
'Kripto Kraliçe' aranıyor! FBI listesinin zirvesinde... Milyar dolarlık vurgun!
'Kripto Kraliçe' aranıyor! FBI listesinin zirvesinde... Milyar dolarlık vurgun! 'Kripto Kraliçe' olarak anılan Ruja Ignatova isimli dolandırıcı, FBI'ın en çok aranan 10 kişilik listesine alındı. Ignatova, Bitcoin'e rakip olacak bir kripto para birimi geliştirdiğini söyleyerek binlerce kişiyi milyarlarca euro dolandırarak sırra kadem bastı.
1.07.2022 Dünya
Ukraynalı mankenlerle milyon dolarlık vurgun! Cancri Jewellery skandalında şoke eden detaylar...
Ukraynalı mankenlerle milyon dolarlık vurgun! Cancri Jewellery skandalında şoke eden detaylar... Türkiye’de 5 ilde şube açan, yüksek kar vaadiyle para toplayan Cancri Jewellery’nin 110 bin kişiyi şaşalı davetlerle dolandırdığı ortaya çıktı. Sürekli otellerde gala yemekleri düzenlendiğini söyleyen Şahabettin Kaya, “Yatırımcıları otelde yemeğe davet ederek onların gözlerini boyuyorlardı. Birkaç defa beni de davet ettiler, ben de gittim. Yemek çıkışında 100 dolar, 100 euro gibi hediye veriyorlardı” dedi.
12.06.2022 Gündem
100 milyon dolar buhar oldu! Binlerce mağdur var, şikayet yağıyor
100 milyon dolar buhar oldu! Binlerce mağdur var, şikayet yağıyor Türkiye’de 5 ilde şubesi bulunan mücevher firmasının binlerce vatandaşı dolandırıp, kayıplara karıştığı iddia edildi. Şirketin Kocaeli’nin İzmit ilçesindeki şubesine de haciz işlemi başlatıldı. Vurgunun boyutunun 100 milyon dolar olduğu ileri sürüldü.
9.06.2022 Yaşam
Cancri Jewellery nedir, sahibi kimdir? Cancri Jewellery dolandırıcı mı, battı mı? Dolandırıcılık olayı ile ilgili merak edilenler…
Cancri Jewellery nedir, sahibi kimdir? Cancri Jewellery dolandırıcı mı, battı mı? Dolandırıcılık olayı ile ilgili merak edilenler… Cancri Jewellery dolandırıcılığı sonrası “Cancri Jewellery nedir, Cancri Jewellery sahibi kim?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. 'Cancri Jewellery' bonus sistemi, altın ve elmas satın alarak para kazanmanızı sağlar” sloganı ile vatandaştan para toplayarak, onları dolandırdığı ortaya çıktı. “Cancri Jewellery” adlı mücevher firmasının, Türkiye genelinde 110 bin kişiyi dolandırıp kayıplara karıştığı iddia edildi. Firmanın şubelerinde haciz işlemi başlatıldı. Peki, Cancri Jewellery dolandırıcı mı?
7.06.2022 Gündem
Humex nedir, Humex borsa battı mı? Humex pro dolandırıcılığı iddiası!
Humex nedir, Humex borsa battı mı? Humex pro dolandırıcılığı iddiası! Humex borsa battı mı? Humex isimli kripto para borsasında kullanıcıların hesapları çekim işlemine kapatıldı, platformun kurucularının 20 milyon dolarla kaçtığı iddia edildi. İşte Humex pro dolandırıcılığı iddiası…
2.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ponzi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ponzi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.