Pençe-Yıldırım

Pençe-Yıldırım

Son dakika Pençe-Yıldırım haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Pençe-Yıldırım ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Pençe-Yıldırım haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Pençe-Yıldırım

haberleri sayfasında son dakika yaşanan pençe-yıldırım gelişmeleri de dahil olmak üzere 196 pençe-yıldırım haberi bulunmuştur. Tüm pençe-yıldırım haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli
Eurofighter için kritik açıklama! MSB kaynakları: İkinci el değil, en üst düzey modeli Türkiye’nin Eurofigter tedarikine ilişkin açıklamaya yapan Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Tedarik konusunu İngiltere üzerinden ele alıyoruz. İngiltere bu konuda Almanya’nın itirazlarının kaldırılmasına yönelik yardımcı olacaklarını belirtiyorlar. Türkiye olarak ilk aşamada 20 daha sonra da 20 olmak üzere 40 uçak almak isteğimizi ifade ettik. Alacağımız uçaklar kesinlikle ikinci el değil. En üst modelini alma konusunda talebimiz oldu” ifadelerini kullandı.
23.11.2023 Gündem
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! Bin 377 terörist etkisiz hale getirildi MSB tarafından yapılan açıklamada, "1 Ocak’tan itibaren birliklerimize 445 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiştir. Anında ve misliyle verilen karşılık ile 25’i son bir haftada olmak üzere bin 377 terörist etkisiz hale getirilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
23.11.2023 Gündem
Pençe-Kilit operasyonlarıyla teröristlere geçit verilmedi
Pençe-Kilit operasyonlarıyla teröristlere geçit verilmedi Sınır güvenliğini ileriden sağlamak amacıyla geçen yıl başlatılan Pençe-Kilit operasyonlarıyla teröristlere geçit verilmedi. Operasyonlarda terör hedefleri birer birer etkisiz hale getirilirken teröristlerin inleri başlarına yıkıldı. Harekat kapsamında ’girilemez' denilen her yere girildi, 'ulaşılamaz' denilen her noktaya ulaşılarak TSK tarafından kontrol altına alındı.
15.01.2023 Gündem
Pençe-Kilit ile mağaralar teröristlerin başlarına yıkıldı
Pençe-Kilit ile mağaralar teröristlerin başlarına yıkıldı Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) 17 Nisan 2022'de başlatılan Pençe-Kilit Harekatı ile mağaralar teröristlerin başlarına yıkıldı.
15.01.2023 Gündem
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Mersin'de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Mersin'e geldi.
26.07.2022 Gündem
Bakan Soylu, şehit olan güvenlik korucularının taziyesine katıldı
Bakan Soylu, şehit olan güvenlik korucularının taziyesine katıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Yıldırım Harekatı'nda şehit düşen 4 güvenlik korucusunun taziyesine katıldı. Bakan Soylu, "Sınırlarımızın içerisini nasıl temizlemişsek, sınırlarımızın dışını da kimsenin göz dikemeyeceği bir noktaya getirmek şehitlerimize namus burcumuzdur" dedi
26.07.2022 Siyaset
Şehit ateşi Mersin’e düştü, şehidin mesajı dikkat çekti
Şehit ateşi Mersin’e düştü, şehidin mesajı dikkat çekti Kuzey Irak’ta şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Remzi Nişan’ın acı haberi Mersin’in Erdemli ilçesinde yaşayan ailesine verildi. Şehidin sosyal medya hesabına sabitlediği mesajındaki “Vatan; uğruna hiç gözünü bile kırpmadan canını feda edebilmektir, komando” ifadesi dikkat çekti.
25.07.2022 Gündem
MSB acı haberi duyurdu! 1 asker şehit oldu
MSB acı haberi duyurdu! 1 asker şehit oldu MSB: 25 Temmuz 2022 tarihinde, Pençe-Yıldırım Harekat bölgesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı sonucu P. Uzm. Çvş. Remzi Nişan şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.
25.07.2022 Gündem
Pençe operasyonlarında 1067 terörist etkisiz hale getirildi
Pençe operasyonlarında 1067 terörist etkisiz hale getirildi Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdiği “Pençe operasyonları” ile terör örgütüne ağır darbe vurdu. 2019'da Hakurk ile başlayıp Sinat-Haftanin ile devam eden, Metina ve Avaşin-Basyan ile genişleyen ve son olarak Zap bölgesi ile devam eden Pençe operasyonlarında şu ana kadar bin 67 terörist etkisiz hale getirildi.
28.04.2022 Gündem
Berfin Zilan ve Bazel Zagros öldürüldü!
Berfin Zilan ve Bazel Zagros öldürüldü! MSB tarafından yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde başarıyla devam eden Pençe-Kilit Operasyonu’nda etkisiz hâle getirilen teröristlerden 2’sinin yaklaşık 5 ay önce kahraman silah arkadaşlarımızı şehit eden terörist grubun içinde yer aldığı belirlendi. Etkisiz hâle getirilen iki kadın teröristin Berfin Zilan ve Bazel Zagros kod adlı teröristler olduğu belirlendi.
22.04.2022 Gündem
Türkiye terör kamplarını yerle bir etti! 'Tamamı ele geçirildi'
Türkiye terör kamplarını yerle bir etti! 'Tamamı ele geçirildi' TSK, önceki gece Irak’ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik Pençe Kilit Operasyonu'nu başlattı. Hava harekâtıyla başlayan operasyona komandolar ve Bordo Bereliler de katıldı. Milli Savunma Bakanı Akar, kuvvet komutanlarıyla birlikte sabaha kadar operasyonu takip etti. 19 teröristin öldürüldüğü operasyonda arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü açıklandı.
19.04.2022 Gündem
Teröristler SİHA ile etkisiz hale getirildi! MSB duyurdu
Teröristler SİHA ile etkisiz hale getirildi! MSB duyurdu Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Yıldırım bölgesinde tespit edilen 3 PKK'lı teröristin SİHA ile etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
28.03.2022 Gündem
Hataylı şehit son yolculuğuna uğurlandı!
Hataylı şehit son yolculuğuna uğurlandı! Kuzey Irak’ta Pençe Yıldırım Harekatı bölgesindeki meydana gelen silah kazası sonucunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Çete’nin cenazesi, memleketi Hatay'da toprağa verildi.
28.02.2022 Gündem
Şehit uzman çavuş Halil İbrahim Çete, memleketine uğurlandı!
Şehit uzman çavuş Halil İbrahim Çete, memleketine uğurlandı! Irak'ın Kuzeyi'nde düzenlenen 'Pençe Yıldırım Harekatı'nda Dare Tepe Üs Bölgesi'nde meydana gelen silah kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Halil İbrahim Çete'nin (27) cenazesi, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay'a uğurlandı.
27.02.2022 Gündem
Pençe-Yıldırım bölgesinde bir asker şehit oldu
Pençe-Yıldırım bölgesinde bir asker şehit oldu Milli Savunma Bakanlığı, Pençe Yıldırım Harekatı bölgesinde silah kazası sonucunda P. Uzm. Çvş. Halil İbrahim Çete'nin şehit olduğunu açıkladı.
27.02.2022 Gündem
Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki: Bu bir silahlanma yarışı değil, silahlanma gösterisi
Bakan Akar'dan Yunanistan'a tepki: Bu bir silahlanma yarışı değil, silahlanma gösterisi   Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunanistan'ın son dönemdeki silahlanma çalışmalarıyla ilgili "Birtakım ülkelerin teşvik ve tahrikleriyle kendilerince silahlanmak suretiyle Türkiye'ye üstünlük sağlamaya çalışıyorlar. Bu beyhude bir gayrettir" dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cumhuriyet tarihinin en yoğun günlerini yaşadığını da vurgulayan Bakan Akar, "Irak'ın kuzeyinde teröristlerce kullanılan bölgelerde girilmedik yer kalmadı, kalmayacak" ifadelerini kullandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler de "Pençe harekatları ile Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı harekatlarının yanı sıra Mavi Vatan'da, Ege ve Doğu Akdeniz'de ve hava sahamızda gayretli, özverili çalışmalar yapan kahraman personelimizin fedakarlıklarıyla ezber bozucu başarılar elde edilmiştir" diye konuştu.
24.12.2021 Gündem
Bakan Akar duyurdu! Onlarca terörist etkisiz hale getirildi!
Bakan Akar duyurdu! Onlarca terörist etkisiz hale getirildi! Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Yıldırım bölgesinde 3 askerin şehit olduğu terörist saldırıya ilişkin "Havadan ve karadan başlatılan operasyonlarda saldırıyı yapanlar dahil 20 terörist etkisiz hale getirildi." açıklamasında bulundu. Akar, bu yıl içinde 2 bin 619 terörist etkisiz hale getirildiğinin bilgisini paylaştı.
10.12.2021 Gündem
Şehit Uzman Çavuş Çelik, son yolculuğuna uğurlandı!
Şehit Uzman Çavuş Çelik, son yolculuğuna uğurlandı! Irak'ın kuzeyinde, Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Doğanay Çelik (23), memleketi Yozgat'ta düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
10.12.2021 Gündem
Hakkari'de 3 şehit için askeri tören düzenlendi
Hakkari'de 3 şehit için askeri tören düzenlendi Irak'ın kuzeyindeki 'Pençe- Yıldırım' operasyon bölgesinde, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 3 askerin cenazeleri, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndaki tören sonrası memleketlerine uğurlandı.
10.12.2021 Gündem
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz
Bakan Nebati'den asgari ücret açıklaması: Beklentiyi karşılayacak bir artış planlıyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, “2022 yılında da Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü ile işçilerimizin, Toplu Sözleşme uyarınca da memurlarımızın maaşlarında artışlar yapılacağı unutulmamalıdır. Asgari ücrete ilişkin de görüşmeler devam etmekte olup 2022 yılı için asgari ücrette herkesin beklentilerini karşılayacak bir artış yapmayı planlıyoruz” dedi.
10.12.2021 Gündem
Pençe-Yıldırım'dan acı haber! Üç asker şehit oldu
Pençe-Yıldırım'dan acı haber! Üç asker şehit oldu Son dakika haberi... Milli Savunma Bakanlığı'nca, Irak kuzeyi Pençe-Yıldırım operasyon bölgesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda 3 askerin şehit olduğu, bölgede tespit edilen hedeflerin vurulması sonucu 6 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.
9.12.2021 Gündem
Komandolar 'Pençe'yi vurdu! 831 terörist öldürüldü
Komandolar 'Pençe'yi vurdu! 831 terörist öldürüldü Komandolar, Pençe serisi harekatlar kapsamında 7 ay içinde 831 teröristi etkisiz hale getirdi. Harekatlara yönelik paylaşılan yeni görüntülerde zorlu arazide komandoların ilerleyişi dikkati çekti.
20.11.2021 Gündem
'Teröristlerin inlerine' girildi! Şok eden görüntüler, hepsi öldürüldü
'Teröristlerin inlerine' girildi! Şok eden görüntüler, hepsi öldürüldü Son dakika haberi... Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik nisan ayında eş zamanlı başlatılan Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım operasyonları kapsamında, Mehmetçiğin 'teröristlerin inlerine' girdiği ve buralardaki aramalarına ait görüntüler ortaya çıktı.
14.11.2021 Gündem
Avaşin'de sıcak temas! TSK’dan nokta operasyon, hepsi teslim oldu
Avaşin'de sıcak temas! TSK’dan nokta operasyon, hepsi teslim oldu Son dakika haberi... Mehmetçiğin Irak'ın kuzeyindeki Avaşin'de, 1917 rakımlı tepeye düzenlediği nokta operasyonda mağarada saklanan 4 PKK'lının silahlarını bırakarak teslim olduğu anlar görüntülendi.
30.10.2021 Gündem
Şehit Uzman Çavuş Çalışkan, toprağa verildi
Şehit Uzman Çavuş Çalışkan, toprağa verildi Irak'ın kuzeyinde teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının (EYP) infilak etmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Harun Çalışkan (29), memleketi Samsun'un Havza ilçesinde son yolculuğa uğurlandı.
29.10.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Pençe-Yıldırım ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki pençe-yıldırım haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.