Patent

Patent

Son dakika patent haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan patent ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını patent haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Patent

haberleri sayfasında son dakika yaşanan patent gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.462 patent haberi bulunmuştur. Tüm patent haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor
Adana Türk sanayisinin gücüne güç katıyor Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana Organize Bölgesi'ne ziyaretlerde bulunarak incelemelerde bulundu. Kacır, Adana'nın sanayi üretiminde kilometre taşı olduğunu vurgulayarak, "Adana Türkiye'nin üreten gücüdür" açıklamalarında bulundu.
22.03.2024 Adana
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi
Dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes ile sahafın 'isim' mücadelesi İzmir'de ikinci el kitapları 'Hermes Sahaf' adını verdiği iş yerinde satan 16 yıllık sahaf Ümit Nar'ın (51) tescil talebi, dünyaca ünlü Fransız lüks moda markası Hermes’in Türkiye’deki avukatlarının ‘ticari isim ihlali itirazı’ üzerine Türk Patent Kurumu tarafından reddedildi. Ret kararı sonrası Ankara Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde Hermes'e karşı dava açan Nar, "Bana bu durum komik geliyor. İzmir'de şubesi olmayan, dünya çapında çok yüksek gelir kategorisindeki bir kesime hitap eden firmayla karıştırılma ihtimalim yok denecek kadar az. Bazı iletişim, çevre danışmanlığı, arkeoloji veya tercüme firmaları da aynı isme sahip. Ayrıca bunlar tescil edilmiş. Yani ya patent kurumu ya mahkeme bu firmaları haklı bulmuş. Ben de bu hukuki sürecin sonunda haklı bulunarak markamı tescil ettireceğime inanıyorum" dedi.
6.03.2024 Gündem
TEKNOFEST Girişim Programı 3. dönemi başlıyor
TEKNOFEST Girişim Programı 3. dönemi başlıyor TEKNOFEST Girişim Programı 3. dönemine başlıyor. Yeni girişimcilere kapılarını açacak olan program teknoloji odaklı, ölçeklenebilir iş fikirlerine sahip girişimcilerin; proje fikirlerini sürdürülebilir ve hızlı bir şekilde ticari faaliyete dönüştürmesine yardımcı oluyor.
5.03.2024 Yaşam
5 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı
5 ülkeye büyükelçi ataması yapıldı Bazı ülkelerin büyükelçilik atamaları Resmi Gazete’de yayımlandı. Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler Suudi Arabistan Büyükelçiliğine atandı.
15.02.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı
Emine Erdoğan: Alev Alatlı bir ülke uğruna savaştı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm çabamız, çocuklarımızın elinden tutarak, hayallerine giden yoldaki engelleri kaldırmak içindir. Tıpkı ülkemizin en önemli değerlerinden birisi olan Alev Alatlılar yetiştirebilmek içindir" dedi.
10.02.2024 Gündem
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı
Adana karpuzu Mayıs ayında sofralarda olacak! Kilo fiyatı açıklandı Türkiye’nin en erkenci tescilli karpuzunun yetiştiği Adana’da fideler toprakla buluştu. Mayıs ayında hasadına başlanması planlanan karpuzun kilogram fiyatının tarlada en az 5 lira olması bekleniyor.
9.02.2024 Adana
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli?
Faruk Özlü kimdir? AK Parti Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü kaç yaşında, nereli? AK Parti Düzce Belediye Başkan adayı Faruk Özlü oldu. Faruk Özlü'nün ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri'nde AK Parti'den adayı olan Faruk Özlü kimdir?
7.01.2024 Gündem
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli oldu
Azaplı köyünden çıktı, şimdi coğrafi işaretli oldu Erzurum’un Horasan ilçesine bağlı Azaplı köyünden çıkarak coğrafi işaret alan Hink Yemeği, tadanlara farklı bir lezzet sunuyor.
31.12.2023 Gündem
Üniversite mezunlarının işe başlama süresi ortalama 6,4 ay
Üniversite mezunlarının işe başlama süresi ortalama 6,4 ay Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'deki 208 üniversiteyi 74 farklı göstergeye göre değerlendirdi. Mezunların işe başlama süresi ortalama 6,4 ay olarak belirlendi. İşverenlerin mezunlardan memnuniyet oranı ise yüzde 78 oldu.
21.12.2023 Ekonomi
Ticaret Bakanlığı duyurdu! 2023 yılında 114 milyon TL ceza kesildi
Ticaret Bakanlığı duyurdu! 2023 yılında 114 milyon TL ceza kesildi Ticaret Bakanlığı aralık ayında toplam 21 milyon 591 bin TL, 2023 yılında ise 114 milyon 139 bin TL ceza kesildiğini açıkladı.
18.12.2023 Gündem
Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu
Turkcell'in yeni genel müdürü belli oldu Turkcell’de genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildi.
13.10.2023 Ekonomi
Ali Taha Koç kimdir? Turkcell yeni CEO’su Dr. Ali Taha nereli, kaç yaşında?
Ali Taha Koç kimdir? Turkcell yeni CEO’su Dr. Ali Taha nereli, kaç yaşında? Turkcell'de genel müdürlük görevine Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi eski Başkanı Dr. Ali Taha Koç getirildiği açıklandı. Peki, Ali Taha Koç kimdir? Turkcell yeni CEO’su Dr. Ali Taha nereli, kaç yaşında?
13.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Birçok bakanlığa atama yapıldı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kamu kurumlarına üst düzey yönetici atamaları yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararına göre; Gelir İdaresi Başkanlığına Bekir Bayrakdar, Türkiye Uzay Ajansı Başkanlığına ise Yusuf Kıraç atandı.
7.10.2023 Gündem
Depremde hayat kurtaracak cihaz tasarlandı! En ufak sesi bile tespit ediyor
Depremde hayat kurtaracak cihaz tasarlandı! En ufak sesi bile tespit ediyor Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Eğitim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Dilci ve Ar-Ge Bilişim Uzmanı Emrah Bekçi, binalarda insan sayısını bildirecek, deprem anında sesli uyarı, deprem sonrası ise hassas dinleme ve canlı tespiti yapacak cihaz tasarladı. Deprem Acil Müdahale Ağı Sistemi (DAMAS) olarak adlandırılan cihaz için patent başvurusu yapıldı.
9.05.2023 Gündem
Bakan Varank mutfak’ta! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak
Bakan Varank mutfak’ta! Yeni şefler bu mutfaktan çıkacak Aday tanıtım toplantısında "Artık en sevdiğim pide, Cantık’tır" diyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bursa’nın ünlü lezzetini üretiminin her aşamasında test etti. Önlüğü takarak cantık hamurunu açan Bakan Varank, kürekle cantıkları fırına gönderdi. Daha sonra da pişen cantık pidelerini ünlü şef Ömür Akkor’a ikram etti.
4.05.2023 Gündem
BSH Türkiye, resmi Ar-Ge Merkezi’nin 15. yılını kutluyor
BSH Türkiye, resmi Ar-Ge Merkezi’nin 15. yılını kutluyor BSH Türkiye, Türkiye’nin ilk resmi sertifikasına sahip Ar-Ge Merkezi’nin 15’inci yılını kutluyor. Global cirosunun yüzde 5,3’ünü Ar-Ge’ye ayıran şirketin Çerkezköy’deki merkezde her yıl 45’in üzerinde patentli ürün geliştiriliyor.
18.04.2023 Ekonomi
Teknoloji tutkunu öğretmen deprem sensörü üretti, artçıda testi başarılı oldu
Teknoloji tutkunu öğretmen deprem sensörü üretti, artçıda testi başarılı oldu Diyarbakır’da görev yapan okul öncesi öğretmeni Fatih Korkmaz, bölgede yaşanan depremlerin ardından bir deprem sensörü üretti. Cihazı ilk artçı depremde başarılı olan Korkmaz, patent almak için çalışmalara başladı.
16.03.2023 Gündem
Jandarmadan sahte motor yağı operasyonu
Jandarmadan sahte motor yağı operasyonu İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin düzenlediği operasyonla, tanınmış markalara ait motor yağlarının sahtesini üreterek piyasaya süren şüpheli yakalandı. Operasyonda üzerinde farklı markalara ait ambalaj ve etiketlerin basılı olduğu 70 bin litre madeni motor yağı ele geçirildi.
21.01.2023 Gündem
2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu yayımlandı
2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu yayımlandı Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından yayımlanan Küresel İnovasyon Endeksi’ne göre Türkiye, 2022’de 37. sıraya yükseldi. Dört basamaklık ilerlemeyle ilk kez 40 ülke arasında yer alan Türkiye’deki Ar-Ge ve inovasyon ortamına ilişkin yeni bir rapor yayımlandı. Ser Danışmanlık tarafından hazırlanan ve Ar-Ge’de insan kaynağı, harcamalar, üretim kapasitesi, patent, faydalı model ve tasarım tescilleri, inovasyon faaliyetleri gibi başlıkları içeren 2022 Türkiye Ar-Ge ve İnovasyon Raporu’nda, 2021 ve daha öncesinde yayımlanan veriler analiz edildi. Rapora göre Türkiye’de Ar-Ge harcamalarının 10 yıldır artış eğilimi gösterdiği, 2021’deki artışın ise yüzde 49 olduğu tespit edildi.  
27.12.2022 Kobi
TÜBİTAK destekli Ar-Ge projesi ile tersine beyin göçüne katkı hedefi
TÜBİTAK destekli Ar-Ge projesi ile tersine beyin göçüne katkı hedefi TÜBİTAK 1515 kodlu Öncül Ar-Ge Laboratuvarları Destekleme Programı desteğine hak kazanan ‘Turkcell 6GEN LAB’ projesi, geleceğe yönelik 6G şebekelerin yapay zeka tabanlı otonom yetenekler ile geliştirilmesine odaklanacak. Ayrıca proje sayesinde şirket, yerli teknolojiler alanında nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine ve tersine beyin göçüne katkı sağlamayı hedefliyor.
22.12.2022 Ekonomi
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir?  Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
Yerli Malı Haftası ne zaman? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler! Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli günler ve haftalardan olan Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi araştırılıyor. Yerli tüketimin bilinçli olarak artması ve kullanımı amaçlanan Yerli Malı Haftası için okullarda bir dizi etkinlik düzenleniyor. Peki, Yerli Malı Haftası ne zaman? 12 Aralık önemi ne, ne olarak kutlanıyor? Yerli Malı Haftası’nın anlam ve önemi nedir? Yerli Malı Haftası için neler yapılabilir? Yerli Malı Haftası ile ilgili en güzel sözler ve şiirler!
12.12.2022 Gündem
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın
Meclis TV canlı yayın ekranı ve frekans bilgisi! Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? TBMM TV canlı yayın TBMM bütçe görüşmeleri devam ediyor. 9 Aralık günü Kültür Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri Genel Kurul'da yapıldı. Peki, Bütçe görüşmeleri ne zaman bitecek, TBMM bütçe görüşmeleri canlı nasıl izlenir? İşte Meclis TV canlı yayın ekranı ve TBMM TV canlı yayın frekans bilgileri…
9.12.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanı Özer: Son 20 yılda eğitimde sessiz devrim gerçekleşti
Milli Eğitim Bakanı Özer: Son 20 yılda eğitimde sessiz devrim gerçekleşti Sağlık Bilimleri Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Son 20 yılda okul öncesinden yükseköğretime kadar eğitimin tüm kademelerinde sessiz bir devrim gerçekleşti. 2000’li yıllarda ortaöğretimdeki kız çocuklarının okullaşma oranı yüzde 39.2’ydi bugün yüzde 94.66. Yükseköğretimdeki kadınların okullaşma oranı da 2014’ten itibaren erkekleri geçti” dedi.
16.11.2022 Gündem
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 ilde personel alımı yapacak! KPSS’den en az 50 puan alan başvuru yapabilecek!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü 16 ilde personel alımı yapacak! KPSS’den en az 50 puan alan başvuru yapabilecek! Meteoroloji Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayımlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğüne sözleşmeli meteoroloji mühendisi alacak. Peki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Meteoroloji Mühendisi alımı başvuru şartları!
9.11.2022 Personel Alımı
Kırıkkale Üniversitesi 96 personel alacak! KPSS’den en az 60 puan yetiyor! İşte başvuru şartları!
Kırıkkale Üniversitesi 96 personel alacak! KPSS’den en az 60 puan yetiyor! İşte başvuru şartları! Kırıkkale Üniversitesi duyurdu! Personel alınacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, 40 hemşire, 2 psikolog, 6 röntgen teknisyeni, 2 laborant, 1 sağlık teknikeri, 5 sağlık personeli, 22 destek personeli ve 18 koruma ve güvenlik görevlisi alacak. Peki, Kırıkkale Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Sağlık personeli alımı başvuru şartları ne? İşte personel alımı ilanı…
7.11.2022 Personel Alımı

Benzer Haber Etiketleri

Patent ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki patent haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.