Ot

Ot

Son dakika ot haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ot ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ot haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ot

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ot gelişmeleri de dahil olmak üzere 790 ot haberi bulunmuştur. Tüm ot haberleri aşağıda listelenmiştir.
Havaların ısınmasıyla kadınların 'ot' mesaisi başladı!
Havaların ısınmasıyla kadınların 'ot' mesaisi başladı! Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kadınlar, bahar mevsimi ile sarı çiçekler açan ovada, peynir ve çeşitli yemek yapımında kullanılan otları toplamaya başladı.
1.05.2024 Gündem
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor
Adana'nın mitolojik hikayeleri birçok yaşatılmaya devam ediyor Adana, sahip olduğu coğrafi konum ve kültürel yapısıyla birçok halka ev sahipliği yapan bir şehir olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça zengin bir kültürel altyapıya sahip olan Adana'da birçok efsane ve mitolojik hikaye geçmişten günümüze aktarılmaya devam ediliyor.
24.03.2024 Adana
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor
Topraktan temizlenmeyen malç naylonu tarımı tehdit ediyor Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, toprağa sıfır serilen malç naylonunun bazı çiftçiler tarafından toprakta bırakıldığını belirterek, “Bu şekilde sürülen tarlalarda bu naylonlar toprağa karışıyor uzun yıllar yok olmuyor” dedi.
6.03.2024 Adana
Ba's Nedir? İslam'da Ba's Ne Anlama Gelir?
Ba's Nedir? İslam'da Ba's Ne Anlama Gelir? Türkçe diline Arapçadan geçiş yapan Ba's kelimesi çok fazla anlama gelmektedir. Aynı zamanda ilk anlamı da diriltmek ya da uyandırmaktır. Bunun yanında Ba's peygamber olarak göndermek ve de uyarmak anlamına da gelmektedir. İslam dininde çok önemli bir yere sahip olan Ba's ahiret inanç merkezinde yer almaktadır.
22.01.2024 Eğitim
Silah, uyuşturucu ve insan ticareti reklamları! Sosyal medyada kan donduran ilanlar...
Silah, uyuşturucu ve insan ticareti reklamları! Sosyal medyada kan donduran ilanlar... Suçla mücadele kapsamında Türkiye'de sürekli operasyonlar yapılıyor. Ancak bazı sosyal medya platformlarında silah, uyuşturucu ve insan ticareti reklamlarının yapılması dikkati çekiyor. İnsan tacirlerinin, Sudanlı bir çocuğun satışına yönelik paylaşımları ise kan donduruyor...
22.01.2024 Gündem
Ilık suyla karıştır, zeytinyağıyla karıştır: Böbrekte taş, kum bırakmıyor. Ölüp ölüp dirilmeye son veriyor!
Ilık suyla karıştır, zeytinyağıyla karıştır: Böbrekte taş, kum bırakmıyor. Ölüp ölüp dirilmeye son veriyor! Böbrek taşı düşürenlerin bildiği o ölümcül ağrı için başvurmadık yol bırakmayanların çaresi bu ottaymış meğer. İşte taş, kum bırakmayan o ot...
12.01.2024 Yaşam
Kadınların elle sökümünü yaptığı havuç dünya pazarına hazırlanıyor
Kadınların elle sökümünü yaptığı havuç dünya pazarına hazırlanıyor Türkiye'nin havuç ihtiyacının yaklaşık yüzde 65'ini karşılayan Konya'da son günlerde sıfır dereceye kadar düşen soğuk havada, toprak altında bulunan havuçlar, kadınlar tarafından tek tek sökümü yapılıyor. Yine kadınlar tarafından tesiste paketlenerek dünya pazarına hazırlanan havuç üretiminde son 5 yıl içerisinde yüzde 30 artış oldu.
9.01.2024 Ekonomi
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez
Bu ormana bilim adamı olmayan giremez Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve 'doğal sit ormanı' olarak koruma altında olan 'Hacıosman Ormanı'na sadece bilim adamları girebiliyor. İçerisinde pek çok hayvan türü ve endemik bitkinin bulunduğu orman, Avrupa çapında önemli bir alana sahip olarak dikkat çekiyor.
7.01.2024 Gündem
Tundra Nedir, Nerelerde Bulunur? Tundra Özellikleri Nelerdir?
Tundra Nedir, Nerelerde Bulunur? Tundra Özellikleri Nelerdir? Ağaçlanmanın ya da yeşermenin zorluk yaşandığı bölgeler tundra bölgeleri olarak öne çıkar. O yüzden bu bölgelerde canlı yaşamı da oldukça düşüktür. Sadece canlı yaşamının düşük olması değil aynı zamanda insanlık açısından yerleşim alanı olarak da tercih edilmeyen bölgeler olarak ön plana çıkar.
24.12.2023 Eğitim
Fitoplankton Nedir, Ne İşe Yarar? Fitoplankton Nerelerde Bulunur?
Fitoplankton Nedir, Ne İşe Yarar? Fitoplankton Nerelerde Bulunur? Fitoplanktonlar aynı zamanda halk arasında deniz otu olarak da bilinmektedir. Hem deniz hem de akarsularda yaşayan ve aynı zamanda yetişen ot türleri içerisinde geldiğini söylemek mümkündür. Genelde farklı denizlerde ve akarsularda toplu şekilde yetişmesi ile beraber yaşamlarını sürdürürler. Üç tarafı denizlerle çevrili Türkiye'nin farklı bölgelerinde de yine bulunan bitki çeşitleri olduğunu söylemek gerekir. Daha çok su altında ortaya çıkan ve yetişen bir bitki çeşidi olduğunu ifade etmek mümkündür.
16.12.2023 Eğitim
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! 1600 yıl öncesine ait...
Kazı çalışmasında ortaya çıktı! 1600 yıl öncesine ait...  Karabük’ün eskipazar ilçesinde Hadrianopolis Antik Kenti'nde 20 yıldır süren kazı çalışmaları kapsamında bir yapı içerisindeki mutfak bölümü ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemede mutfakta 1600 yıl öncesine ait olduğu düşünülen tohumlar bulundu.
10.11.2023 Yaşam
Ayının saldırısına uğrayan yaşlı adam dehşete düşüren o anları anlattı: Korku ve acıdan ayının ağzına elimi soktum ve dilini sıktım
Ayının saldırısına uğrayan yaşlı adam dehşete düşüren o anları anlattı: Korku ve acıdan ayının ağzına elimi soktum ve dilini sıktım Merada hayvanları için ot toplarken ayının saldırısına uğrayan yaşlı adam yaşadıklarını anlattı. Artvin’in Şavşat ilçesi Cevizli köyünde ayının saldırdığı yaşlı adam 5 gündür hastanede tedavi görüyor. Yaşananları anlatan 82 yaşındaki Mustafa Bilen, saldırı sırasında ayının dilini tutarak zaman kazandığını komşularının ardından yetişerek ayıyı öldürdüğünü söyledi.
11.10.2023 Gündem
Antalya'da orman yangını! Alevler teknelere sıçradı
Antalya'da orman yangını! Alevler teknelere sıçradı Antalya'da Aksu Çayı kenarındaki otluk alanda çıkan yangın önce bakım yapılan milyonluk teknelere, ardından ormana sıçradı. 1 hektar kızılçam alanının zarar gördüğü yangın 3 saatte kontrol altına alındı.
23.09.2023 Yaşam
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor...
Burun akıntısı, gözlerde kaşınma, morarma, boğazda ağrı ve kaşıntı! Vaka sayıları artıyor, yaşam kalitesini düşüyor... Alerji toplumda her 3 kişiden birinde olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Melahat Bekir Külah, “Küresel ısınma, kış aylarının sert geçmemesi, baharın daha erken gelmesi bahar alerjenlerine maruziyet süresini uzatmakta, artık ağaç veya ot olsun polen sezonu daha erken başlamakta ve daha uzun sürmektedir. Birçok kişide burun akıntısı, tıkanıklığı, arka arkaya hapşırık, gözlerde kaşınma, kızarma, batma; gözaltlarında torbalanma ve morarma, boğazda ağrı, kaşıntı ve ses kısıklığı, kulaklarda doluluk ve kaşıntı olabilir” dedi.
11.09.2023 Sağlık
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor
Berzeg'in köpeği Tina'nın talihleri sonuçlandı! Dikkat çeken rapor Balıkesir'in Gönen ilçesinde, tatil için geldiği yazlık evinden 17 Haziran’da 'Tina' isimli Doberman cinsi köpeği ile ayrıldıktan sonra, kendisinden bir daha haber alınamayan Dünya Bankası'ndan emekli ekonomist Korhan Berzeg'i (83) arama çalışmaları 85'inci gününde de devam ediyor. Berzeg ile kaybolduktan 74 gün sonra, kilo kaybı yaşamadan, vücudunda ve patilerinde toz ve çamur bulaşmadan geri dönen Tina'dan, kayıp olduğu süre içinde kapalı alanda mı tutulduğu ya da ormanda mı yaşadığının tespiti için alınan dışkı ve kan örneklerinde yapılan incelemede, delil elde edilecek hiçbir veri elde edilemediği belirtildi.
9.09.2023 Yaşam
Bulgaristan-Türkiye sınırındaki yangın sebebiyle 2 köy boşaltıldı
Bulgaristan-Türkiye sınırındaki yangın sebebiyle 2 köy boşaltıldı Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Edirne’nin Büyükismailçe köyünün karşı kısmında bulunan, Svilengrad’a bağlı Varnik ve Matochina köyü sakinleri yangın sebebiyle tahliye edildi. İki gün önce Prisadets köyünden başlayan yangın tehlikeli bir şekilde Matochina köyü istikametine doğru ilerlemeye devem ediyor.
3.09.2023 Gündem
Çim alan tesisi ve yönetimi dersleri neler? Çim alan tesisi ve yönetimi ne iş yapar, nerelerde çalışır, maaşları ne kadar? Çim alan tesisi ve yönetimi bölümü nedir, taban puanları ne?
Çim alan tesisi ve yönetimi dersleri neler? Çim alan tesisi ve yönetimi ne iş yapar, nerelerde çalışır, maaşları ne kadar? Çim alan tesisi ve yönetimi bölümü nedir, taban puanları ne? Çim alan tesisi ve yönetimi bölümü nedir, iş yapar ve nerelerde çalışır? Çim Alan Tesisi ve Yönetimi bölümü; çim alanların oluşturulması ve tasarımı, sulanması ve kurulumu ile gübreleme gibi bakımı ve yönetimi üzerine odaklanır. Ön lisans programı arasında yer alan bu bölümde çim alanlarının sağlıklı ve estetik bir şekilde oluşturulması ve sürdürülmesine yönelik dersler verilir. Peki, Çim alan tesisi ve yönetimi dersleri neler, taban puanları ne?
19.07.2023 Eğitim
İki bölge için kritik uyarı! Orman yangınlarında Akdeniz ve Güney Ege'de 'çok aşırı tehlike' uyarısı
İki bölge için kritik uyarı! Orman yangınlarında Akdeniz ve Güney Ege'de 'çok aşırı tehlike' uyarısı Antalya Kent Konseyi Çevre Grubu, Avrupa Komisyonu Copernicus Orman Yangınları Bilgi Sistemleri Haritası'nı yayımladı. Haritada, Akdeniz ve Güney Ege'de birçok bölge 'çok aşırı tehlike' veya 'aşırı tehlike' olarak gösterildi.
15.07.2023 Gündem
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir?
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir? Geven otu uzmanların önerdiği faydalı ve şifalı bir otur. Kökünün ve çiçeğinin ayrı ayrı etkileri vardır. İnsanlara oldukça faydalı olan bu bitki sağlık açısından önemlidir. Geven otu farklı şekillerde tüketilebilir ve bu sayede insan vücudunu zararlı etkilerden arındırır.
14.07.2023 Sağlık
Isırgan Otu Nedir? Isırgan Otu Faydaları Nelerdir?
Isırgan Otu Nedir? Isırgan Otu Faydaları Nelerdir? Doğa insanoğluna inanılmaz cömert davranmaktadır. Bu cömertlik bazen doğada bulunan bir ot olabilir. Isırgan otu da inanılmaz faydaları ile doğanın gösterdiği cömertliklerden biridir. Isırgan otu hem mutfakların hem de tıp dünyasının yararlandığı otlardandır.
13.07.2023 Sağlık
Evelik Otu Nedir? Evelik Otu Faydaları Nelerdir?
Evelik Otu Nedir? Evelik Otu Faydaları Nelerdir? Evelik otu yabani otlardan birisidir ve doğada kolayca bulunur. Kökünde şeker, C vitamini ve nişasta bulunur. Fosfor açısından zengindir ve insan sağlığına faydası oldukça fazladır. Evelik otu çiğ şekilde tüketilebilir. İsteğe bağlı olarak çay şeklinde de gün içerisinde içilebilir.
12.07.2023 Sağlık
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir?
Kantaron Otu Nedir? Kantaron Otu Faydaları Nelerdir? Kantaron otu, sarı kantaron ya da kılıç otu olarak da bilinir. Bu bitki, sarı kantarongiller ailesine dahil olan aslında çiçekli bir bitkidir. Özellikle son yıllarda yağ olarak kullanımı artmış, birçok şeye iyi geldiği bilinen bir bitkidir. Aslında çok uzun yıllardır hastalık tedavilerinde ve çeşitli amaçlarla kullanılan bu bitki, günümüzde daha fazla ilgi görmektedir. Kantaron otunun bu denli ilgi görmesinin sebebi ise hem faydalarının çok fazla olması hem de çok hızlı etki göstermesidir.
11.07.2023 Sağlık
Karabaş Otu Çayı Nedir? Karabaş Otu Çayı Faydaları Nelerdir?
Karabaş Otu Çayı Nedir? Karabaş Otu Çayı Faydaları Nelerdir? Türkiye'de en çok bilinen ve duyulan otlardan biri olarak karabaş otu öne çıkmaktadır. Özellikle farklı biçimlerde kullanılması ile beraber aynı zamanda faydaları üzerinden önemli yere sahiptir. Daha çok Akdeniz Bölgesi'nde yetişen, 30 ila 100 cm boyutuna sahip, çok yıllık bitki türlerinden biridir.
11.07.2023 Sağlık
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir? Karahindiba otu yaprakları yeşil bir bitkidir. Nisan ve Mayıs aylarında yetişen bu bitki çoğunlukla acıgünek, radika, güneyik isimleri ile de bilinir. Papatyaya benzeyen bitki şifa kaynağı olması nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelir. Karahindiba bitkisi tüm dünyada yetiştirilebilme özelliğine sahiptir.
11.07.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ot ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ot haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.