Hayvancılık

Hayvancılık

Son dakika hayvancılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hayvancılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hayvancılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hayvancılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hayvancılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.513 hayvancılık haberi bulunmuştur. Tüm hayvancılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler zor durumda
40 bin TL maaşa çoban bulunamıyor! Besiciler zor durumda Muş'ta havaların ısınmasıyla birlikte hayvanlarını meralara çıkarmaya başlayan besiciler, 40 bin lira maaş vermelerine rağmen çoban bulamıyor.
16.04.2024 Ekonomi
Görenler şaşkına uğruyor! atla Üniversite'ye gidiyor
Görenler şaşkına uğruyor! atla Üniversite'ye gidiyor İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nden Balıkesir Üniversitesi Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkezi'ne 1 yıllık görevlendirme ile gelen Prof. Dr. Mehmet Can Gündüz, kampüste ve çevredeki kırsal mahallerde atla gezmeye başlayınca 'atlı profesör' olarak nam saldı.
16.04.2024 Gündem
Otlatma sezonu Adana'da başladı!  Hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı sağlıyor
Otlatma sezonu Adana'da başladı! Hayvancılık yapanlar için büyük bir yem kaynağı sağlıyor Küçükbaş ve büyükbaş hayvancılıkta özellikle yem girdi maliyetinin azaltılmasında önemli bir yere sahip olan meralarda, ilkbahar dönemi otlatma sezonu Adana’da başladı.
7.04.2024 Adana
Yumurtaların üzerindeki kod ne anlama geliyor?
Yumurtaların üzerindeki kod ne anlama geliyor? Yumurta, protein açısından kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Ancak içerisine katılan kimyasallar nedeniyle zarar da verebilen bir hale gelebiliyor. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bunun önüne geçmek için yumurtaların üzerine kod ve rakam ekleme kararı aldı. Üzerinde rakam olmayan yumurtaların satışı yasak. Peki yumurtaların üzerinde neden sayılar var?
4.04.2024 Yaşam
Dronlu çoban gündem oldu! İnekleri ahıra evinden çıkmadan böyle getirdi
Dronlu çoban gündem oldu! İnekleri ahıra evinden çıkmadan böyle getirdi Giresun’da yaşayan Faruk İlyasoğlu, evinin balkonundan kullandığı dronu ile ineklerini ahıra getirdi. İlyasoğlu, ineklerini drone ile evinin altındaki ahıra getirirken kaydettiği anları ise sosyal medyasında paylaştı.
26.03.2024 Gündem
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri... Yerel seçimlere sayılı günler kala miting alanları ısındı. Adaylar hemen her gün meydanlara çıkıp sözler veriyor, seçilirlerse yapacakları hizmetleri anlatıyor. Hürriyet, 3 büyük kentin en iddialı adaylarının önemli vaatlerini derledi. İşte İstanbul, Ankara ve İzmir’e talip başkan adayları ve vaatleri...
21.03.2024 Gündem
Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024? Küçükbaş küpe desteği ne kadar, küçükbaş hayvan küpe desteği ne zaman verilecek?
Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024? Küçükbaş küpe desteği ne kadar, küçükbaş hayvan küpe desteği ne zaman verilecek? Yeni doğan buzağıların küpe takılması ve kayıt altına alınması, doğduğu işletmede 4 ay kalması şartıyla verilen buzağı destekleme ödemesine yönelik detaylar sorgulanmaya devam ediyor. Çiftçi destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar “Küpe desteği ne zaman ödenecek 2024?” sorusuna yanıt arıyor. Peki, buzağı desteği ne zaman yatacak 2024
19.03.2024 Ekonomi
Adana yetiştiricisine 76 milyon TL destek! Bakanlık açıkladı
Adana yetiştiricisine 76 milyon TL destek! Bakanlık açıkladı Adana'daki yetiştiricilere 5 farklı destekleme kaleminde toplam 76 milyon 365 bin 705 lira destekleme ödemesi yapılacak.
15.03.2024 Adana
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyor
Üniversite öğrencileri üretti! Kampüste satılıyor Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi bünyesinde Gıda ve Hayvancılık Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürlüğü'ne bağlı öğrencileri günde 12 bin yuvarlak ekmek üretiyorlar ve kampüsde 15 TL'den satıldığını belirtiler.
14.03.2024 Gündem
Adana’da kemikli karkas etin kilosu 330, kemiksiz etin kilosu ise 390 liradan satılıyor
Adana’da kemikli karkas etin kilosu 330, kemiksiz etin kilosu ise 390 liradan satılıyor Adana Kasaplar Çarşısı esnafı, Ramazan öncesi ete zam yapmayacaklarını duyurdu. Kemikli karkas et 330 liradan satılırken, kemiksiz et 390 liradan çarşıda alıcı buluyor. Esnaf, marketlerdeki fahiş fiyatlara vatandaşların aldanmamasını istedi.
7.03.2024 Adana
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak
Kozan canlı hayvan pazarının yapımı devam ediyor! Çevre ilçelerde faydalanacak Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi çerçevesinde yapımı devam eden Kozan Canlı Hayvan Pazarı’nda incelemede bulundu. Kökçüoğlu, projenin yapımı tamamlandığında Kozan’ın ve çevre ilçelerin faydalanacağı modern bir hayvan pazar yeri olacağını ifade etti.
23.02.2024 Adana
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı
Bakan Yumaklı: Depremden etkilenen üreticilere 14 milyar lira ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde çalışmalarının felaketin ilk anından itibaren aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon lira tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
5.02.2024 Ekonomi
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak
Planlı üretimle üretici de ülke de kazanacak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılından itibaren uygulanmaya başlanılan Tarımsal Üretim Planlaması projesi ile hem üreticinin hem de ülkenin kazanacağı vurgulanarak ekonomik, sosyal ve çevresel açıdan yaşanan gelişmeler ile küresel iklim değişikliği ve su kısıtının planlı üretimi zorunlu hale getirdiği vurgulandı.
5.02.2024 Adana
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı'
'Depremzedelere 14 milyar TL tarımsal destek ödemesi yapıldı' Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde felaketin ilk anından itibaren çalışmalarının aralıksız sürdüğünü belirterek, tarımsal üretimde ülkenin can damarı olan bölgede, üretimin aksamadan devam etmesi için üreticilere 2023 yılında toplam 14 milyar 150 milyon TL tarımsal destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.
4.02.2024 Ekonomi
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak
Hayvan ithalatında özel sektör olmayacak hayvanlar 4 ay satılamayacak Bundan sonraki dönemde piyasadaki dengeleri bozan hayvan ithalatının sadece devlet tarafından yapılacağını söyleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Artık özel sektör olmayacak. ESK ve birlikler taleplerini bize iletecek. Biz uygun gördüğümüz kadar hayvanı seçerek getireceğiz. Aşıları yapılmış hayvanların garantisi de biz olacağız. Satış yasağı ile al-satlarla fiyatlar etkilenmeyecek. Temel amacımız besicilerimizi güçlendirmek, aile işletmelerinin hacmini büyütmek ve ithalatı da zamanla bitirmek” diye konuştu.
22.01.2024 Ekonomi
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız
Bakan Yumaklı duyurdu! 2024'te hayvancılığa 19,1 milyar lira destek sağlayacağız Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "Son 21 yılda hayvancılık sektörüne 312 milyar lira destek sağladık. 2024 yılında da 19,1 milyar lira sağlayacağız. Uygun oranlı krediler sayesinde yetiştiricilerimiz 114 milyar lira hayvancılık kredisi kullandı. TARSİM ile hayvancılıkta 16 milyar lira hasar tazminatı ödedik" dedi.
19.01.2024 Gündem
Hüseyin Filiz kimdir? AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz kaç yaşında, nereli?
Hüseyin Filiz kimdir? AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı Hüseyin Filiz kaç yaşında, nereli? Hüseyin Filiz, AK Parti Çankırı Belediye Başkan adayı oldu. 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesi düzenlenen aday tanıtım toplantısında Hüseyin Filiz'in ismini Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı. Peki Hüseyin Filiz kimdir, kaç yaşında?
7.01.2024 Gündem
Şükrü Başdeğirmen kimdir, kaç yaşında? AK Parti Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen aslen nereli?
Şükrü Başdeğirmen kimdir, kaç yaşında? AK Parti Isparta Belediye Başkan adayı Şükrü Başdeğirmen aslen nereli? Şükrü Başdeğirmen AK Parti Isparta adayı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler seçimlerinde Isparta'dan Şükrü Başdeğirmen'i aday gösterdi. Isparta'dan aday olan Şükrü Başdeğirmen kimdir, kaç yaşında?
7.01.2024 Gündem
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya
BM: Etiyopya kıtlık ile karşı karşıya Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) 22 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Etiyopya’da iklim değişikliği ve kuraklık sebebiyle insanların kıtlık ile karşı karşıya kaldığını duyurdu.
1.01.2024 Dünya
Plato Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Platolar, Çeşitleri Ve Özellikleri
Plato Nedir, Nasıl Oluşur? Türkiye'deki Platolar, Çeşitleri Ve Özellikleri Pek çok farklı amaç altında günümüzde kullanılan platolar, özellikle tarımsal açıdan büyük öneme sahiptir. Elbette aynı zamanda değişik amaçlar doğrultusunda değerlendirilen doğal yapılar olduğunu söylemek mümkündür. Plato aynı zamanda yayla olarak da ifade edilir ve kırsal alanlarda çok fazla bulunur. Böylece hayvancılık başta olmak üzere birçok değişik amaç doğrultusunda insanlar tarafından kullanılır. Bu yönüyle Türkiye'nin doğu bölgelerinde çok fazla olması ile beraber, ülkenin dört bir tarafında da yaygın doğal alanlardır.
20.12.2023 Eğitim
Oba Nedir, Nereye Denir? Oba Kaç Kişiden Oluşur?
Oba Nedir, Nereye Denir? Oba Kaç Kişiden Oluşur? Eski Türk Devletlerinden günümüze kadar kullanılan kelimeler içerisinde Oba gelir. Hala Kırsal kesimde değerlendirilen ve taşıdığı anlam üzerinden kullanılan bir kelime olduğunu söylemek mümkün olur. Daha çok göçebe çadırları ya da göçebe ailelerin bulunduğu ve yerleştiği alanlar şeklinde ön plana çıkar.
19.12.2023 Eğitim
Mezra Nedir, Nereye Denir? Mezrayı Kim Yönetir?
Mezra Nedir, Nereye Denir? Mezrayı Kim Yönetir? Türkiye'nin birçok farklı bölgesinde Mezra bulunmaktadır. Aslına bakılırsa bu kelime dendiği zaman akla yanlış anlamlar gelir. Doğru anlamı ise bir yerleşim olarak öne çıkar. Köyden küçük ancak köy muhtarlığına bağlı bir yerleşik hayat olduğunu söylemek mümkündür.
18.12.2023 Eğitim
Masif Arazi Nedir, Nerelerde Görülür? Türkiye'deki Masif Arazi Örnekleri Nelerdir?
Masif Arazi Nedir, Nerelerde Görülür? Türkiye'deki Masif Arazi Örnekleri Nelerdir? Dünyanın değişik ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'nin farklı bölgelerinde ve şehirlerinde de masif arazi bulunmaktadır. Aynı zamanda bu araziler günümüzde birçok farklı amaç altında ele alınır ve kullanılır. Genel çerçevede ise deprem bölgesi içerisinde olmayan oluşumlar şeklinde anlatılan arazilerdir. Yani bu bölgeler deprem unsurlarını geçmiş ve artık depremin etkilemediği alanlar şeklinde ifade edilebilir. Özellikle yüz binlerce ve hatta milyonlarca yıl içerisinde oluşmuş olan kara parçaları biçimde de anlatmak mümkündür.
18.12.2023 Eğitim
Ekonomik Faaliyetler Nelerdir? Ekonomik Faaliyetler Neye Göre Gruplandırılır?
Ekonomik Faaliyetler Nelerdir? Ekonomik Faaliyetler Neye Göre Gruplandırılır? Bireylerin, işletmelerin, hükümetlerin ve ülkelerin kendi ihtiyaçlarını ve isteklerini motive etmek için kaynakları tahsis etme konusunda nasıl seçimler yaptıkları ekonomik faaliyet kapsamında incelenmektedir. Bu kategorilerin maksimum çıktıya ulaşma çabalarını nasıl bir araya getirip ilişkilendirmeleri gerektiği son derece önemlidir. Ekonomik faaliyet, insanların günlük yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mal veya hizmet sağlama, yapma, satın alma veya satma faaliyetidir.
16.12.2023 Eğitim
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir?
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir? Üretim sektörleri veya ekonomik sektörler çok farklı alanlara göre sıralamalara ayrılmaktadır. Birincil ekonomik faaliyet tarım, balıkçılık ve madencilik faaliyetlerini kapsamaktadır. Birincil ekonomik faaliyet, doğal kaynakların kullanılmasına ve karşılığında hammadde elde edilmesine yönelik tüm ekonomik faaliyetleri içerir.
15.12.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Hayvancılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hayvancılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.