Okul Kayıt

Okul Kayıt

Son dakika okul kayıt haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan okul kayıt ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını okul kayıt haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Okul Kayıt

haberleri sayfasında son dakika yaşanan okul kayıt gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.833 okul kayıt haberi bulunmuştur. Tüm okul kayıt haberleri aşağıda listelenmiştir.
MEB özel okul zamlarını takibe aldı! Bakan Özer açıkladı
MEB özel okul zamlarını takibe aldı! Bakan Özer açıkladı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel okulların eğitim giderlerinin dışında "genel gider" kalemleri altında ücret talep etmesine dair veli şikayetlerini değerlendirmeye aldı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili CNN Türk canlı yayınına konuştu.
2.02.2023 Eğitim
Kartal’da aynı gecede anaokulu ve kuaföre hırsızlık şoku: Ne buldularsa çaldılar
Kartal’da aynı gecede anaokulu ve kuaföre hırsızlık şoku: Ne buldularsa çaldılar Kartal’da aynı gece anaokulu ve kuaföre giren 3 kişi, yaklaşık 100 bin TL değerinde hırsızlık yaptı. Hırsızlık anı güvenlik kamerasına yansırken, hırsızların rahat tavırları ise pes dedirtti.
18.09.2022 Yaşam
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı!
Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? MEB inceleme başlattı! Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okul kayıtlarında zorunlu bağış veya kayıt parası alan okullara inceleme başlattı. 65 okulda inceleme sürerken gelen şikayetler de değerlendiriliyor. Peki, Okul kayıt parası şikayetleri nereye yapılır? Okul kayıt parası ve zorunlu bağış verilmeli mi? Okul kayıt parası alanlara ceza var mı? İşte detaylar…
6.08.2022 Eğitim
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...'
MEB'den son dakika okul kayıt parası açıklaması! Milyonları kapsıyor, Bakan Özer duyurdu: 'Bağışla kayıt arasında...' MEB'den dikkat çeken duyuru! Okullardaki kayıt parasına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den açıklama geldi. Her eğitim öğretim yılı öncesinde olduğu gibi 'Okul kayıtlarında para ödeniyor mu?' sorusu yeniden gündeme geldi. 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer 'bağış ve kayıt parası' konusuna değinerek, “Okulların tüm ihtiyaçlarını karşılayacak durumdayız. Kayıtlarda bağış gibi sizleri de rahatsız eden süreçlerle karşılaşılmasını istemiyoruz. Veliler isterlerse bağış yaparlar ama bağışla kayıt arasında hiçbir zorunluluk ilişkisi yok. Bizim bakanlık olarak okulların ihtiyacını karşılayacak gücümüz de, bütçemiz de var.” ifadelerini kullandı.
20.07.2022 Eğitim
İlkokul kayıt tarihleri! 1. Sınıf kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokul kayıtları başladı mı, nasıl yapılır?
İlkokul kayıt tarihleri! 1. Sınıf kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokul kayıtları başladı mı, nasıl yapılır? 1. sınıf kayıt tarihi 2022 için yapılan araştırmalar hızlandı. Yaz tatili devam ederken, ilkokula başlayacak öğrencilerin velileri ise kayıt tarihleri araştırmasına başladı. Milli Eğitim Bakanlığı takvimine göre 2022-2023 eğitim öğretim yılının eylül ayında başlayacak. Peki, İlkokul kayıtları başladı mı, 1.sınıf kayıtları nasıl yapılır? İşte e-Okul kayıt sorgulama ekranı ve İlkokul kayıt tarihleri…
20.07.2022 Eğitim
Ana sınıfı ve ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıtları ne zaman? Okul kayıt sorgulama nasıl yapılır?
Ana sınıfı ve ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Ortaokul kayıtları ne zaman? Okul kayıt sorgulama nasıl yapılır? Ana sınıfı, ilkokul ve ortaokula başlayacak öğrencilerin kayıtları pek çok veli tarafından merak ediliyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında okul yeni başlayacaklar ile ilkokul ve ortaokul seviyesinde kayıtların nasıl yapılacağı, hangi tarihte kayıt olunacağı araştırılıyor. Peki, Ana sınıfı ve ilkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Okul kayıtları hangi tarihte? Ortaokul kayıtları ne zaman? İşte detaylar…
14.07.2022 Eğitim
MEB resmen harekete geçti! Okullarla ilgili flaş karar, tüm Türkiye'de...
MEB resmen harekete geçti! Okullarla ilgili flaş karar, tüm Türkiye'de... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Resmen harekete geçildi. 81 ile talimat verildi. Her okulda olacak. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Detaylar belli oldu. Okulların açılması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanlığı, yeni eğitim-öğretim yılına okulların hazır hale gelmesi için açıklama yaptı. Okullarda maskelerin bulundurulacağı ve ihtiyaç halinde yenisi ile değiştirileceği bölmelerin hazırlanması istendi. Öte yandan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, selden etkilenen bölgelerde okullardaki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini belirterek "Eğitim öğretimin başlayacağı zamana kadar afet bölgesindeki eksiklikleri gidereceğiz." dedi. Özer, bölgedeki öğretmenlerin başta barınma olmak üzere her türlü ihtiyacının karşılanması için harekete geçtiklerini ifade etti.
14.08.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! 81 ilde başlıyor, tüm okullarda...
MEB'den son dakika kararı! 81 ilde başlıyor, tüm okullarda... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Okulların açıklaması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. Detaylar belli oldu. Bakan Selçuk, koronavirüs vaka sayısının artması nedeniyle okul açılış tarihlerinde bir değişiklik olup olmayacağını ilişkin, "Temizlik ve hazırlık anlamanıda okullarımızda ne yapılması gerekiyorsa çalışmalarımızı son hızla yürütüyoruz. Dün 81 il müdürümüzle bir toplantı yaptık ve hangi ilimizin, hangi ilçemizin ne tür eksiği olduğu konusunda bir görüş alışverişinde bulunduk. Ve gördüm ki okullarımızda gerçekten bir problem yok. Okulların 6 Eylül'de açılması bizim için son derece önemli' açıklamasında bulundu.
28.07.2021 Eğitim
MEB'den son dakika kararı! Resmen başlıyor, o tarihten itibaren...
MEB'den son dakika kararı! Resmen başlıyor, o tarihten itibaren... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Okulların açıklaması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. Detaylar belli oldu. Bakan Selçuk, Twitter hesabından yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamasında "Etkinliklerimiz yaz boyu telafi kapsamında devam ediyor. Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir." ifadelerini kullandı. Öte yandan İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak BİLSEM sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. MEB tarafından yapılan yeni duyuruda BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrenciler 23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 tarihlerinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.
25.07.2021 Eğitim
MEB yeni tarihi duyurdu! Resmen başlıyor, öğrenci ve öğretmenler...
MEB yeni tarihi duyurdu! Resmen başlıyor, öğrenci ve öğretmenler... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'dan son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Okulların açıklaması ve yüz yüze eğitimle ilgili flaş gelişme. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk resmen duyurdu. Detaylar belli oldu. Bakan Selçuk, Twitter hesabından yüz yüze eğitim ile ilgili yaptığı açıklamasında "Etkinliklerimiz yaz boyu telafi kapsamında devam ediyor. Tedbirlerimiz ve yüksek dikkatimizle yeni döneme Eylül ayında başlayacağız inşallah. Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir." ifadelerini kullandı. Öte yandan İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarında öğrenim görmesine olanak BİLSEM sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. MEB tarafından yapılan yeni duyuruda BİLSEM'e kayıt hakkı kazanan öğrenciler 23 Ağustos 2021-10 Eylül 2021 tarihlerinde kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.
24.07.2021 Eğitim
LGS tercih başvuruları başladı! Son tarih 16 Temmuz...
LGS tercih başvuruları başladı! Son tarih 16 Temmuz... Lise tercihleri başladı. Merkezi sınav puanıyla öğrenci alan okullar için 10 tercihte bulunulabilecek. Yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, merkezi sınavla öğrenci alan okullar ekranından en fazla 10 okul, pansiyonlu okullar tercih ekranından da en fazla 5 okul olmak üzere toplamda 20 okul tercihinde bulunabilecek. Türkiye genelinde 2 bin 91 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Öğrenciler tercihlerini yaparken Bakanlığın kullanıma açtığı tercih robotundan da yararlanabilecek. Yerleştirme sonuçları 26 Temmuz 2021'de açıklanacak.
5.07.2021 Eğitim
Bunu sakın yapmayın! Bin 800 lira ceza uygulanacak
Bunu sakın yapmayın! Bin 800 lira ceza uygulanacak Siirt'te çocuklarını farklı adreslerdeki okullara kaydetmek için yanlış adres beyanında bulunanlara bin 800 lira ceza uygulanacağı bildirildi.
24.07.2020 Ekonomi
İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek? e-Okul kayıt sorgulama
İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek? e-Okul kayıt sorgulama Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e- Okul sisteminde 2020-2021 eğitim öğretim yılı ana sınıfı, ilk ve ortaokul kayıtları erişime açıldı. Çocuğu okul çağına gelmiş pek çok veli 'çocuğum hangi okula gidecek?' sorusuna yanıt arıyor. Adrese dayalı kayıt bilgisi ve okula başlama yaşını hesaplama ekranına MEB e- Okul sisteminden ulaşılabiliyor. Peki, İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? İşte e-Okul kayıt sorgulama ekranı ve ilkokul kayıtları ile ilgili merak edilenler...
20.07.2020 Eğitim
Özel lise taban puanları ve kayıtları 2020! Özel lise kontenjanları ve taban puanları açıklandı! 2020 LGS özel lise taban puanları
Özel lise taban puanları ve kayıtları 2020! Özel lise kontenjanları ve taban puanları açıklandı! 2020 LGS özel lise taban puanları LGS sonuçlarının MEB tarafından ardından özel okulların taban puanları ve kontenjanları araştırılmaya başlandı. Özel okullar LGS puanları esas alınarak, kendi yönetmeliklerine göre öğrenci alıyor. Peki özel lise kayıtları ne zaman, nasıl yapılacak? Özel lise taban puanları ve kontenjanları…
17.07.2020 Eğitim
Okul kayıtları ne zaman başlıyor? MEB e-Okul adrese dayalı okul sorgulama
Okul kayıtları ne zaman başlıyor? MEB e-Okul adrese dayalı okul sorgulama 2020-2021 eğitim öğretim yılı okul kayıtları belli oldu. Veliler Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) e-Okul adrese dayalı okul sorgulama sisteminden çocuklarının hangi okula kayıt yaptıracağını görebilecek. Peki, Okul kayıtları başladı mı? Okul kayıtları ne zaman başlıyor? İşte e-Okul adrese dayalı okul sorgulama...
11.07.2020 Eğitim
Çocuğum hangi okula gidecek? 2020-2021 eğitim öğretim yılı kayıtları belli oldu! MEB açıkladı!
Çocuğum hangi okula gidecek? 2020-2021 eğitim öğretim yılı kayıtları belli oldu! MEB açıkladı! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) 2020-2021 eğitim öğretim yılı okul kayıtları ile ilgili açıklama geldi. Velilerin MEB'in sisteminden çocuklarının hangi okula kayıt yaptıracağını görebilecek. Peki, 2020-2021 eğitim öğretim yılı okul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek diyen veliler için işte 2020-2021 eğitim öğretim yılı kayıtları ve okul bilgileri...
10.07.2020 Eğitim
Okul nakil işlemleri ne zaman başlıyor? Nakiller ne zaman açılacak? Okul kayıtları ne zaman açılıyor?
Okul nakil işlemleri ne zaman başlıyor? Nakiller ne zaman açılacak? Okul kayıtları ne zaman açılıyor? Milli Eğitim Bakanlığınca 2020-2021 Eğitim Öğretim yılının Ağustos ayında başlaması planlanıyor. Pek çok veli ve öğrenci için de kayıt telaşı şimdiden başladı. Okul nakil işlemlerinin ne zaman yapılacağı da araştırılan konular arasında geliyor. Peki, Okul nakil işlemleri ne zaman başlıyor? Nakiller ne zaman açılacak? Okul kayıtları ne zaman açılıyor? İşte okulların açılacağı tarih ve okul nakil işlemleri ile ilgili merak edilenler...
6.07.2020 Eğitim
İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Okul kayıtları hangi tarihte başlıyor?
İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Okul kayıtları hangi tarihte başlıyor? Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) corona virüs nedeniyle mart ayından bu yana devam edilen uzaktan eğitim uygulamasını tamamladı. Ancak bu yıl anaokullarına giden 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında 1. sınıfa nasıl geçecek öğrenciler için sürecin nasıl işleyeceği veliler tarafından merak ediliyor. Peki, İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Okul öncesi yaz okulları ne zaman açılıyor? Çocuğum hangi okula gidecek? İlkokula başlama yaşı nasıl hesaplanır? İşte okul kayıtları ile ilgili merak edilenler...
3.07.2020 Eğitim
2020-2021 İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek?
2020-2021 İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek? Milli Eğitim Bakanlığı, eylül ayında ilkokula başlayacak çocuklar için yaz okulları açılıyor. Bu kapsamda eylül ayında ilkokula başlayacak ancak ana sınıfına devam etmemiş çocukların ilkokula hazırlanmaları amacıyla yaz okulları açılabilecek. Peki, 2020-2021 İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek diyen aileler için işte MEB ilkokul kayıtları ile ilgili merak edilenler...
29.06.2020 Eğitim
MEB okul öncesi yaz okulları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek? E- okul kayıt sorgulama ekranı
MEB okul öncesi yaz okulları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek? E- okul kayıt sorgulama ekranı Milli Eğitim Bakanlığınca, eylül ayında ilkokula başlayacak çocuklar için yaz okulları açılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda eylül ayında ilkokula başlayacak ancak ana sınıfına devam etmemiş çocukların ilkokula hazırlanmaları amacıyla yaz okulları açılabilecek. Veliler bu gelişmenin ardından MEB okul öncesi yaz okulları ne zaman başlıyor? Çocuğum hangi okula gidecek? İlkokul kayıtları ne zaman başlıyor? İlkokula başlama yaşı kaçtır? sorularını araştırıyor. İşte MEB okul öncesi yaz okulları ve okul kayıtları ile ilgili detaylar...
14.06.2020 Eğitim
MEB harekete geçti! Okula başlama yaşı...
MEB harekete geçti! Okula başlama yaşı... Milyonlarca anne ve babayı ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, İnstagram hesabından "Okula yeni başlayacak kuzuların anne babaları için ufak bir hatırlatma" notuyla paylaştığı videoyla veliler için bilgilendirmede bulundu. Videoda, ilkokula başlama yaşının 69 aya çıkarılmasına yönelik düzenleme sonrasında 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yaş gruplarına göre okul kayıt durumuna ilişkin tablolar yer aldı. Buna göre, 2013'te doğan ve Eylül 2019 itibarıyla 72-80 ay aralığında olan çocukların ilkokul 1. sınıfa kaydı zorunlu olacak. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığınca "e-Okul" üzerinden çocukların okul öncesi çağ yaşını hesaplamaya olanak sağlayan "Okula Başlama Yaşı Hesaplama Robotu" da kullanıma açıldı.
27.07.2019 Eğitim
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden "kayıt parası alınmasın" talimatı
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden "kayıt parası alınmasın" talimatı İstanbul'da İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci imzasıyla yayımlanan talimatta, kayıt esnasında velilerden hiçbir şekilde para talep edilmemesi istenerek, bu konuda kanun, yönetmelik ve genelge hükümlerine aykırı şekilde işlem yapan okul yöneticileri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı bildirildi.
11.07.2018 Eğitim
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 'kayıt parası alınmasın' talimatı
Milli Eğitim Müdürlüğü'nden 'kayıt parası alınmasın' talimatı İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yayımlanan talimatta, kayıt esnasında velilerden hiçbir şekilde para talep edilmemesi istenerek, bu konuda kanun, yönetmelik ve genelge hükümlerine aykırı şekilde işlem yapan okul yöneticileri hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı belirtildi.
10.07.2018 Gündem
LGS tercih işlemleri başladı mı? LGS tercih ve yerleştirme
LGS tercih işlemleri başladı mı? LGS tercih ve yerleştirme LGS sonuçlarının açıklanması ile birlikte LGS tercih ve yerleştirme işlemleri merak ediliyor. Bu yıl ilk defa uygulanan LGS için öğrenciler, MEB tarafından yayınlanan tercih kılavuzundan yardım alabilirler. Peki LGS tercihleri ne zaman başlayacak?
30.06.2018 Gündem
Yurt dışında eğitim için doğru karar şart
Yurt dışında eğitim için doğru karar şart Yurt dışında eğitim almak isteyen pek çok öğrenci ülke, okul ve program seçiminde doğru kararı verebilmek adına eğitim danışmanlığına ihtiyaç duyuyor. Günümüzde oldukça yaygınlaşan yurt dışı eğitim danışmanlığında güvenilir bir firma ile buluşmak çok önemli.
7.12.2017 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Okul Kayıt ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki okul kayıt haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.