Öğretim Elemanı

Öğretim Elemanı

Son dakika öğretim elemanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğretim elemanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğretim elemanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğretim Elemanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğretim elemanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 473 öğretim elemanı haberi bulunmuştur. Tüm öğretim elemanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023
Formasyon kalktı mı 2023? Eğitim fakültelerinde formasyon devam ediyor mu? MEB’in formasyon açıklaması 2023 Formasyon kalktı mı, devam ediyor mu? Üniversite tercih dönemiyle birlikte formasyona yönelik araştırmalar arttı. Millî Eğitim Bakanlığının Öğretmen Yetiştirme Çalışma Grubu üyesi olan yetkilileri ile yapılan toplantı sonucunda Yükseköğretim Kurulu (YÖK) pedagojik formasyon eğitimine ilişkin aldığı kararları üniversitelere bildirdi.  
20.07.2023 Eğitim
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı
Gaziantep'te AK Parti 8, CHP 3, MHP, İYİ Parti ve YSP birer vekil çıkardı Gaziantep'te, 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti 8, CHP 3, MHP 1, Yeşil Sol Parti 1 ve İYİ Parti 1 milletvekilliği kazandı.
15.05.2023 Gündem
Ferit Korhan aradığı bacanağı buldu! Yalı Çapkını Saffet kimdir? Ediz Akşehir kimdir, hangi dizilerde oynadı?
Ferit Korhan aradığı bacanağı buldu! Yalı Çapkını Saffet kimdir? Ediz Akşehir kimdir, hangi dizilerde oynadı? Yalı Çapkını Saffet kimdir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Suna ve Abidin ayrılığı sonrası Ediz Akşehir'in canlandırdığı Saffet karakteri de araştırılmaya başlandı. Ferit ve Seyran ikilisinden sonra Korhan Ailesi'nde en merak edilen çift olan Abidin ve Suna Yalı Çapkını son bölümde ayrıldı. Gözyaşlarının sel olduğu sahneler sonrası Suna'ya talip olan Saffet karakteri kimdir? Ediz Akşehir kaç yaşında, hangi dizilerde oynadı?
31.03.2023 Televizyon
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK Başkanı duyurdu
Üniversiteler ne zaman açılacak? YÖK Başkanı duyurdu YÖK Başkanı Erol Özvar, 2022-2023 bahar dönemine ilişkin açıklama yaptı. Özvar, "2022-2023 döneminin uzaktan eğitimle devam edilmesine karar verilmişti. Bahar dönemi ile sınırlı olmakla ilgili bazı kararlar alındı. Alınan kararlar Nisan ayı ile tekrar değerlendirilecek. Hibrit eğitim sistemi değerlendirilecek" dedi. Özvar ayrıca, "Bahar dönemi 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabilir" ifadelerini kullandı.
17.02.2023 Eğitim
ALES 3 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları kaç yıl geçerli?
ALES 3 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları kaç yıl geçerli? ÖSYM tarafından uygulanan yılın son ALES sınavı ile birlikte sonuçların açıklanacağı tarih de merak konusu oldu. Yüksek lisans, doktora ve akademik personel alımları için kullanılan ALES puanı, üniversitede akademik kariyer hedefleyenler için büyük önem taşıyor. Peki, ALES 3 sonuçları ne zaman açıklanacak? ALES sonuçları kaç yıl geçerli? İşte ALES sonuç açıklama tarihi…
20.11.2022 Eğitim
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! İç denetçi aday belirleme sınavı başvuru şartları belli oldu!
Hazine ve Maliye Bakanlığı duyurdu! İç denetçi aday belirleme sınavı başvuru şartları belli oldu! Hazine ve Maliye Bakanlığı iç denetçi aday belirleme sınav ilanı Resmi Gazete’de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı İç Denetim Koordinasyon Kurulu’na alınacak iç denetçiler için “iç denetçi aday belirleme sınavı” yapılacak. Başvuru şartları ve sınava ilişkin detaylar belli oldu. Peki, Hazine ve Maliye Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Hazine ve Maliye Bakanlığı iç denetçi alımı şartları ne? İç denetçi aday belirleme sınavı ne zaman? İşte detaylar…
24.10.2022 Personel Alımı
Polis Akademisi akademik personel alacak! İşte başvuru şartları!
Polis Akademisi akademik personel alacak! İşte başvuru şartları! Polis Akademisi Başkanlığı duyurdu! Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Adli Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü ve Trafik Enstitüsüne doktor öğretim üyesi, öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi öğretim elamanı alınacak. Peki, Polis Akademisi akademik personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Polis Akademisi personel alımı başvuru şartları!
14.09.2022 Personel Alımı
Erciyes Üniversitesi personel alımı ilanı yayınlandı! 63 akademik personel alınacak!
Erciyes Üniversitesi personel alımı ilanı yayınlandı! 63 akademik personel alınacak! Erciyes Üniversitesi duyurdu! 63 öğretim üyesi alacak. Yayımlanan ilana göre, Erciyes Üniversitesi profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi kadrolarına alım yapacak. Peki, Erciyes Üniversitesi öğretim üyesi alımı başvurusu nasıl yapılır? Erciyes Üniversitesi personel alımı şartları ne? İşte akademik personel ilanları ve personel alımı 2022 şartları!
22.08.2022 Personel Alımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş kur, faiz ve enflasyon mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan flaş kur, faiz ve enflasyon mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da İbn Haldun Üniversitesi Mezuniyet Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Kur, faiz, enflasyon şeytan üçgeninde sıkıştırıldığımız ekonomik istikrar mücadelemizi de inşallah zaferle neticelendireceğiz" dedi.
24.07.2022 Siyaset
YKS tercihlerinde flaş detay! Bu yıl ilk kez olacak, Türkiye'nin yeni meslekleri belli oldu! Burs, istihdam ve staj desteği...
YKS tercihlerinde flaş detay! Bu yıl ilk kez olacak, Türkiye'nin yeni meslekleri belli oldu! Burs, istihdam ve staj desteği... Yeni meslekler YKS tercih kılavuzuna girdi! Milyonlarca öğrenci 2022 YKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite seçimi yapmak için tercih dönemini beklemeye başladı. Kapanan ve yeni açılan bölümler tek tek açıklandı. ÖSYM'nin 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'nda yeni meslekler yer aldı. Bu bölümlerden birini tercih eden öğrencilere burs, istihdam ve staj gibi birçok imkan tanınacak. Mezun olacak öğrenciler, devlet kurumlarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışı çalışmalar yapan özel şirketlerde de istihdam edilebilecek. Yeni bölümlerin öğretim elemanı, atölye ve laboratuvar ihtiyaçları belirlenerek gerekli hazırlıklar yapıldı. Öte yandan birçok devlet ve vakıf üniversitesi başarılı öğrencileri çekmek için, 'Başarı bursları'nı da belirledi. Öğrencileri aylık 10 bin TL'yi bulan nakit bursun yanı sıra yemek-yurt desteği gibi imkanlar da bekliyor. İşte yeni açılan bölümler, kapanan bölümler ve bazı üniversitelerin öğrencilere sağlayacağı başarı burs miktarları...
21.07.2022 Eğitim
YKS ile ilgili son dakika açıklaması! YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar canlı yayında duyurdu...
YKS ile ilgili son dakika açıklaması! YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar canlı yayında duyurdu... Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, CNN TÜRK canlı yayınında Hakan Çelik'in sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Özvar, 'İlk kez buradan ifade etmek istiyorum' diyerek öğretim elemanlığı kadrolarıyla ilgili bazı değişiklikler yapacaklarını duyurdu. Özvar, "Öğretim elemanı kadrolarının yanı sıra üniversite dışında AR-GE faaliyeti yapan araştırmacıları da üniversiteye afiliye etmek istiyoruz" dedi.
11.06.2022 Eğitim
Güncel kamu personel alımı ilanları! Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli yüzlerce personel alınacak!
Güncel kamu personel alımı ilanları! Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli yüzlerce personel alınacak! Kamu personel alımı ilanları Resmi Gazete’de yayınlandı. Kamu kurumlarından, üniversite, belediyelere kadar pek çok kurumda, büro personeli, şoför, operatör, hemşire, öğretim üyesi, sağlık tenikeri, teknisyen bilişim personeli, koruma ve güvenlik görevlisi gibi pek çok kadroda alım yapılacak. Güncel, personel alımı ilanlarını derledik. Peki, Kamu personel alımı başvuruları nasıl yapılır? İşte Kamuya memur, işçi ve sözleşmeli personel alımı başvuru şartları!
30.05.2022 Personel Alımı
Maaşlar 5.200-9000 lira arasında değişiyor! KPSS şartı var, kamuda 5 bin kişi işe alınacak...
Maaşlar 5.200-9000 lira arasında değişiyor! KPSS şartı var, kamuda 5 bin kişi işe alınacak... KPSS şartı var. Kamuda farklı kurum ve meslek gruplarından 5 bin 3 personel aranıyor. Maaşlar 5 bin 200-9 bin lira arasında değişiyor. Kamudaki ilanlar incelendiğinde üniversitelerden belediyelere, bakanlıklardan kamu kurumlarına kadar birçok kurumun personel aradığı gözlemleniyor. İşte aranan personel sayıları ve işler...
28.05.2022 Personel Alımı
Yeni Tip Hibrit Enerji Sistemi ile ucuz enerji
Yeni Tip Hibrit Enerji Sistemi ile ucuz enerji Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (ATÜ) Mühendislik Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Elemanı Arş. Gör. Abdurrahman Yavuzdeğer, güneş ve rüzgar enerjisinden faydalanan "Yeni Tip Hibrit Enerji Sistemi" olarak adlandırılan bir prototip geliştirdi. Yavuzdeğer, yeni tip hibrit enerji sistemi ile enerji maliyetlerinin düşürülebileceğini söyledi.
7.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Bakan Ersoy: TÜRKSOY, kısa sürede Türk dünyasının ortak aklı ve sözcüsü konumuna gelmiştir
Bakan Ersoy: TÜRKSOY, kısa sürede Türk dünyasının ortak aklı ve sözcüsü konumuna gelmiştir Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "TÜRKSOY, kısa sürede uluslararası bir kuruluş olarak Türk dünyasında ve uluslararası camiada saygın bir konum kazanmış, kültür ve sanat dalında, değerlerimizin, varlıklarımızın ve dilimizin yüceltilmesi için Türk dünyasının ortak aklı ve sözcüsü konumuna gelmiştir" dedi.
31.03.2022 Kültür Sanat
Performansa göre araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecek! YÖK Başkanı Özvar duyurdu
Performansa göre araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecek! YÖK Başkanı Özvar duyurdu Erciyes Üniversitesi'nin (ERÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Araştırma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı’nda konuşan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından her yıl yapılan performans değerlendirmesi sonuçlarına göre Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından araştırma üniversitelerine kaynak tahsis edilecektir" dedi.
25.03.2022 Eğitim
YÖK'ten flaş karar! Hemen başvurdular, her yıl yenilecek
YÖK'ten flaş karar! Hemen başvurdular, her yıl yenilecek YÖK harekete geçti. Yeni karar kamuoyu ile paylaşıldı. Yüksek Öğretim Kurumu tarafından Ukraynalı akademisyenlere çağrı yapıldı. Ülkesini terk etmek zorunda kalan akademisyenleri davet eden YÖK, “Çalışmalarınıza bizim üniversitelerimizde devam edin” çağrısı yaptı. Birçok üniversiteye başvuru yapan öğretim elemanlarının özellikle nükleer fizik ve savunma teknolojisinde katkı sağlayacağı belirtiliyor. YÖK'ün çağrısı hemen karşılık buldu. Ukraynalı akademisyen, Türkiye’deki üniversitelere başvuru yapmaya başladı. Bu başvurular üniversite yönetimlerince değerlendirmeye alınacak. YÖK akademisyenleri bazı sınavlara tabi tutarak nihai kararını verecek. Başvurusu onaylanan akademisyenler, yabancı öğretim üyeleri için açılan “sözleşmeli eleman” kadrosunda eğitime başlayacak. Sözleşmeler birer yıl yenilenerek devam edecek.
24.03.2022 Eğitim
Öğretim görevlisi nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler öğretim görevlisi olamaz?
Öğretim görevlisi nasıl olunur, şartları nelerdir? Kimler öğretim görevlisi olamaz? Öğretim görevlisi, ülkemizde en saygınlık gören ve en prestijli mesleklerin başında geliyor. Üniversiteden mezun olan pek çok genç, öğrenciyken kendisine ders veren öğretim görevlilerini de kendilerine örnek alıyor.
16.02.2022 Çalışma Hayatı
Üniversite sınavında barajın kalkmasıyla ilgili son dakika açıklaması! YÖK Başkanı duyurdu
Üniversite sınavında barajın kalkmasıyla ilgili son dakika açıklaması! YÖK Başkanı duyurdu YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, üniversite sınavında barajın kalkmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özvar, "Temel amacımız daha fazla adayın tercih yapabilmesidir. Barajın kaldırılması sınavsız üniversite demek değil. Sistem öğrenciler arasında rekabet getirecek. Kalitenin düşeceğini söylemek makul bir eleştiri değil." dedi.
14.02.2022 Eğitim
Memur alımı 2022 listesi! Binlerce memur alımı yapılacak!
Memur alımı 2022 listesi! Binlerce memur alımı yapılacak! Memur adayları tarafından beklenen personel alımı duyuruları yayımlanmaya başlandı. 2022 açıktan ve nakil suretiyle yapılabilecek ilave atama sayılarına dair Cumhurbaşkanlığı Kararı belli oldu.
3.02.2022 Personel Alımı
Üniversitede eş skandalı!
Üniversitede eş skandalı! Iğdır Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Ekici, eşini, Finans, Bankacılık ve Sigortacılık bölümü ‘Maliye’ programına öğretim görevlisi olarak aldı.
25.01.2022 Gündem
Binlerce kişiye iş fırsatı! Kamuya memur ve sözleşmeli personel alınacak!
Binlerce kişiye iş fırsatı! Kamuya memur ve sözleşmeli personel alınacak! Kamuda memur olmak isteyenlere iş fırsatı! İş arayan binlerce kişi için kamu kurumları harekete geçti. Devlet kurumlarında pek çok kadroya alım yapılacak. Kamuda açık onbinlerce kadro için ilan bakanlıklar ve kurumlar ilana çıktı. Kamu personeline yönelik işlemler Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nce yürütülüyor. İşe alım süreçlerinin tamamı Kariyer Kapısı Platformu üzerinden gerçekleştiriliyor. Kamu ilanları "kariyerkapisi. cbiko.gov.tr" adresi üzerinden yayımlanıyor. Peki, Hangi kamu kurumu memur ve personel alımı gerçekleştiriyor? Memur alımı başvuruları nasıl yapılır? İşte Kariyer Kapısı memur ve personel alımı ilanları...
7.01.2022 Personel Alımı
101 öğretim üyesi alınacak! Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi başvurusu nasıl yapılır?
101 öğretim üyesi alınacak! Sağlık Bilimleri Üniversitesi öğretim üyesi başvurusu nasıl yapılır? Basın İlan Kurumu'nun ilan portalı ilan. gov. tr'de yer alan duyuruya göre 101 öğretim üyesi alınacak.
9.12.2021 Personel Alımı
Üniversitelerde yeni dönemi YÖK Başkanı duyurdu!
Üniversitelerde yeni dönemi YÖK Başkanı duyurdu! Yükseköğretim Kurulu (YÖK) 193 üniversiteye ait '2020 yılı Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporları'nı yayımlandı. YÖK Başkanı Erol Özvar, "Üniversitelerimizin 'şeffaflık ve hesap verebilirlik' ilkesi doğrultusunda faaliyetlerini yürütmesine ve kanıt temelli değerlendirmelerinin yapılmasına imkan sağlayan çalışmamızın yükseköğretimimizde büyük verinin oluşturulmasında anahtar rolünün olacağını değerlendiriyoruz" dedi.
25.11.2021 Eğitim
Üniversitelerde yeni dönem! Tamamen değişiyor, YÖK duyurdu...
Üniversitelerde yeni dönem! Tamamen değişiyor, YÖK duyurdu... Milyonlarca üniversite öğrencisini ilgilendiren son dakika açıklaması! Artık değişiyor, güncellenecek. YÖK Başkanı Erol Özvar, meslek yüksekokullarında çok sayıda program yerine bir program üzerinde uzmanlaşmış meslek yüksekokullarının önemli işler göreceğini belirtti. Özvar, "Üniversite-sanayi iş birliğinde bilhassa ekonominin ihtiyaç duyduğu ara eleman ihtiyacının karşılanmasında fevkalade roller oynayacağını düşünüyoruz. Bu sebeple uzmanlaşmış meslek yüksekokullarının açılması gündeme gelecektir" dedi.
11.11.2021 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Öğretim Elemanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğretim elemanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.