Öğrenme

Öğrenme

Son dakika öğrenme haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan öğrenme ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını öğrenme haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Öğrenme

haberleri sayfasında son dakika yaşanan öğrenme gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.334 öğrenme haberi bulunmuştur. Tüm öğrenme haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı
Mevsimlik işçilerle ilgili yeni karar! Sınır getirildi, artık yasaklandı Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre işçiler için şehirler arası yolculuktan barınmaya kadar birçok önemli karara imza atıldı. İşte detaylar...
27.04.2024 Çalışma Hayatı
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir?
Fıkıh Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? Fıkıh İlmi Konuları Nelerdir? Hem dini açıdan hem de günlük yaşam içerisindeki anlamı ile fıkıh kelimesi kullanılır. Bu bağlamda bir şeyi gerektirdiği şekilde, iyice anlamak, öğrenmek ve bilmek fıkıh olarak ifade edilmektedir. Bu karşılık kelime anlamı ile birlikte günlük hayatta kullanılan cevap olarak ön plana çıkar. Aynı zamanda İslam hukukunda yer alan din ve toplum kurallarının bütünü olarak da ifade edilmektedir. Taşımış olduğu bu anlamları eşliğinde günlük hayatta tek başına ya da cümle içerisinde amaca uygun kullanılır. Diğer yandan eski bir öğrenme biçimi olarak da ifade edilen fıkıh, günümüzde hala kullanılan ve geçerli olan sözcükler içerisinde yer almaktadır.
22.04.2024 Gündem
ABİDE sınavı ne zaman, MEB'in ABİDE uygulama nedir?
ABİDE sınavı ne zaman, MEB'in ABİDE uygulama nedir? Akademik Becerilerin İzlenmesi ve Değerlendirilmesi (ABİDE) araştırmasının 2024 uygulaması, 81 ilden yaklaşık 230 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Peki, ABİDE uygulaması nedir, ne zaman başlıyor?
19.04.2024 Gündem
Sandığımdan kaç oy (hangi parti) çıktı? Seçim sandığımdan hangi aday (kim) çıktı, hangi parti kazandı? Oy kullandığım sandık sonucunu nasıl öğrenirim?
Sandığımdan kaç oy (hangi parti) çıktı? Seçim sandığımdan hangi aday (kim) çıktı, hangi parti kazandı? Oy kullandığım sandık sonucunu nasıl öğrenirim? "Sandığımdan hangi aday, kaç oy çıktı 2024, hangi parti kazandı?" sorularının yanıtı sorgulanmaya başlandı. 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için 32 ilde seçmenler, saat 07.00'den itibaren sandık başına gitti, diğer illerde de oy verme ise saat 08.00'de başladı. Oy verme işlemlerinin sona erip sandıkların sayılmaya başlamasının ardından vatandaşlar oy kullandıkları sandıklardan hangi adayın ne kadar oy aldığını araştırmaya başladı. Peki, Oy kullandığım sandık sonucunu nasıl öğrenirim?
31.03.2024 Gündem
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyor
MEB'den ortaokul ve liseler için yeni karar! Sınıflar tamamen değişiyor Milli Eğitim Bakanlığı'nca, tüm illerin ortaokul-lise kademelerinde 3 bin 500 okulda yenilikçi sınıfların kurulmasına yönelik çalışma başlatıldı. Sınıflarda 3 boyutlu yazıcılar ile kodlama eğitimine destek amaçlı 10'ar adet robotik kodlama kitleri de yer alacak.
25.03.2024 Gündem
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek
İlkokul, ortaokul ve liselerde müfredat değişiyor! Velilerde artık devreye girecek Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’le görüşen SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan, yeni müfredatla ilgili ayrıntıları paylaştı. Derse aktif katılım sağlanacak; test mantığından uzak, açık uçlu, yorum odaklı uygulamalara ve güncel konulara yer verilecek.
22.03.2024 Gündem
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
JOB Genç Yetenek Programı 2024 başvuruları başladı
JOB Genç Yetenek Programı 2024 başvuruları başladı Üniversite 3’üncü ve 4’üncü sınıf öğrencilerinin yanı sıra yeni mezunların da katılabileceği ‘JOB Genç Yetenek Programı 2024’e başvurular başladı. Programa 15 Nisan 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
15.03.2024 Çalışma Hayatı
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor
Tıp dünyası yapay zeka devrimine hazırlanıyor Yapay zeka her alanda olduğu gibi tıp alanında da heyecan yaratmış durumda. Kişiselleştirilmiş tedavi ve bakım olanaklarından yeni ilaçların keşfine, yapay zekanın çok da uzak olmayan bir gelecekte sağlık hizmetlerini daha erişilebilir, etkili ve verimli hale getirmesi bekleniyor. Yapay zeka şirketi Cerebrum Tech Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, tıp alanındaki yapay zeka uygulamalarına dair etik, güvenlik ve regülasyon sorunlarına dikkat çekiyor.
4.03.2024 Sağlık
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi
Murat Kurum'dan İBB yönetimine ulaşım tepkisi: İstanbullu trafikte canından bezdi AK Parti'nin İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Çilesiz İstanbul Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Kurum, "Mevcut İBB yönetimi her alanda olduğu gibi ulaşımda da başarısız oldu. 35 ulaşım vaadinden 4'ünü yapabildiler. Bu trafik İstanbul'u çileden çıkaran hale geldi. Paradan, zamandan, her şeyden kaybediyoruz. 1 yılda 288 saat kaybediyoruz. İstanbullunun ömründen 3 yıl çalınıyor" diye konuştu.
27.02.2024 Gündem
Eğitimde önemli dönüşüm: "S2DInTs Projesi"
Eğitimde önemli dönüşüm: "S2DInTs Projesi" Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleştirilen ve 2 yıl devam eden “S2DInTs Projesi” tamamlandı.
27.02.2024 Adana
Kadın öğretmen adaylarına burs ve gelişim programı desteği
Kadın öğretmen adaylarına burs ve gelişim programı desteği Cumhuriyet’in ikinci yüzyılında öğretmenlik mesleğine bir saygı duruşu olarak nitelendirilen ve Nisan ayına kadar sürecek olan proje kapsamında 100 kadın öğretmen adayı, yeni nesil eğitim teknikleri ve sosyal kabiliyetler kazandırmaya dönük gelişim programları ile destekleniyor.
19.02.2024 Gündem
Asırlık gelenek gelecek için ilmek ilmek işleniyor
Asırlık gelenek gelecek için ilmek ilmek işleniyor Kuzey Adana’nın bir zamanlar en değerli el dokuması kilimler yeniden kadınların elinde ilmek ilmek işleniyor. Eskiden her evde üretilen şimdi unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatı olan el dokuması Adana kilimleri yeniden dokuma tezgahlarında yerini aldı.
11.02.2024 Adana
Chatgpt küfür etti mi, Chatgpt Türklere ne dedi, chatgpt nedir?
Chatgpt küfür etti mi, Chatgpt Türklere ne dedi, chatgpt nedir? Chatgpt Türklere küfür mü etti, Chatgpt nedir? Yapay zeka sohbet botu ChatGPT'nin, Türk bir kullanıcıya ve Türklere küfür ettiği iddia edildi. Ekşi Sözlük'te iddiayı ortaya atan yazar olayın detaylarını da anlattı. Peki, Chatgpt Türklere ne dedi, gerçekten küfür mü etti?
8.02.2024 Yaşam
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi…
Vedat Milor: Benim kalbime giden yol midemden geçmedi… Gastronomi dünyasının belki de en bilinen ismi Vedat Milor, Hürriyet'ten Hakan Gence'nin Youtube programına konuk oldu. Milor, programda; yemekten, lezzete, yemek konusunda seçici olmadan, yediği ilginç tatlara kadar birçok açıklama yaptı.
7.02.2024 Magazin
Prof. Dr. Tolga Görüm: Depremin ikincil etkilerinden biri heyelanlar
Prof. Dr. Tolga Görüm: Depremin ikincil etkilerinden biri heyelanlar İstanbul Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri Enstitüsü Katı Yer Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tolga Görüm tarafından yürütülen, 'Deprem sonrası tetiklenen heyelan tehlikesinin izlenmesi' projesi NATO ve TÜBİTAK tarafından destekleniyor. Projeyle deprem sonrasında tetiklenen heyelanlar ve risk noktaları belirlendi. Elde edilen bulguların AFAD'A ait Afet Risk Azaltma Sistemiyle paylaşılmasıyla deprem ve heyelan meydana gelen bölgede ölümleri en aza indirecek gerekli tedbirleri almak amaçlanıyor. Prof. Dr. Tolga Görüm, "Bizim tespit ettiğimiz saha çalışmalarında 100'ye yakın vatandaşımız depremin tetiklediği heyelanlar nedeniyle hayatını kaybetti. 3 yıl sürecek bu projede geleceğe yönelik de hem halkımızı korumak hem yerleşim alanlarını, hem de devletin büyük yatırımlarını korumak için geliştirdiğimiz birtakım makine öğrenmesiyle birlikte uyguladığımız tekniklerle burada uzun dönemler sürebilecek deformasyonu modellemeyi düşünüyoruz. " şeklinde konuştu. Görüm, "İstanbul'da heyelan konusunda 17 binin üzerinde tabii hepsi aktif değil, 7 bine yakın aktif olan heyelan sahası var. Özellikle Büyükçekmece Küçükçekmece bunların güney kıyılarında bu tip heyelan alanları var." dedi.
6.02.2024 Gündem
İlim İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İlim İle İlgili Hadisi Şerifleri...
İlim İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin İlim İle İlgili Hadisi Şerifleri... İslam dininde ilim en dikkat çeken konulardan bir tanesidir. İlim konusunda söylenen pek çok hadis bulunur. Peygamberimiz de ilim ile ilgili pek çok hadis söylemiştir. İlim hakkında; "Allah, ilmiyle kullarının kalplerini aydınlatır ve onları karanlıklardan çıkarır." (Müslim) de en bilinen hadislerden bir tanesi olarak kendini gösterir. İlim dünyaya yön verdiği gibi dinler için de çok önemli bir yere sahiptir. 
2.02.2024 Dini Bilgiler
Dolaylı Tümleç Nedir, Nasıl Bulunur? Dolaylı Tümleç Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir?
Dolaylı Tümleç Nedir, Nasıl Bulunur? Dolaylı Tümleç Özellikleri Ve Örnekleri Nelerdir? Dolaylı tümleç, Türkçe’ de tamamlayıcı unsur olarak kullanılan bir ifade şeklidir. Yer tamamlayan öğe de denilebilir. Yüklem, özne, zarf tümleci ve nesne gibi dolaylı olarak fiili uzaklaştırma –yakınlaştırma etkisi oluşturan tamlayıcı olarak da tanımlanabilmektedir. Tamlayıcı öğeyi bulabilmenin en kolay yöntemi ise soru sormaktır.
27.01.2024 Gündem
Sektör Kampüste programında dersler devam ediyor
Sektör Kampüste programında dersler devam ediyor Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde hayata geçirilen ve Milli Teknoloji Hamlesine yön verecek gençlerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan dijital öğrenme platformu Sektör Kampüste Programının geçen yıl olduğu gibi bu yıl da paydaşı olan Çukurova Üniversitesinde dersler devam ediyor.
24.01.2024 Adana
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı!
Tüp bebek tedavisinde yapay zeka projesiyle yüzde 90 başarı! Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Gökalp Öner, geliştirdiği yapay zeka yazılımı ile tüp bebekte bin 600 hastada yüzde 90 başarı elde ettikilerini açıkladı. Prof. Dr. Gökalp Öner, "Tüp bebekte bize başvuran hastalarda ilk amacımız en sağlıklı gebeliği ilk transferde yakalamaktır. Bize başvuran hastalardaki ilk transferlerde gebelik oranını yükseltmiş oluyoruz. Hem de çiftlerimizde ilk seferde gebeliği yakalamış oluyoruz. Bu yaptığımız yazılım hem bizim işimizi kolaylaştırıyor, hem de çiftlerimizi mutlu ediyor" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Öğretmene teşekkür mesajı ve öğretmene güzel sözler! 1. dönem için velilere anlamlı, minnet vurgulu mesaj
Öğretmene teşekkür mesajı ve öğretmene güzel sözler! 1. dönem için velilere anlamlı, minnet vurgulu mesaj Okullar ilk ara tatiline bugün girdi. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, 19 Ocak Cuma günü karnelerini aldı. Veliler okulların ilk dönemi sona ererken öğretmene teşekkür mesajı ve öğretmene güzel sözler için araştırmalarını hızlandırdı.
19.01.2024 Gündem
Bir kişinin doğum tarihi nasıl öğrenilir? Biraz zor ama imkansız değil!
Bir kişinin doğum tarihi nasıl öğrenilir? Biraz zor ama imkansız değil! Bir kişinin doğum tarihi nasıl öğrenilir sorusunun yanıtı merak ediliyor. Kendisine soramıyorsunu ve ortak arkadaşlarınız da yok! Sadece adını, soyadını ve telefon numarasını bildiğiniz kişinin doğum gününü öğrenme yollarını araştırmaya başladıysanız haberimiz tam size göre. Biraz zor ama imkansız değil!
17.01.2024 Gündem
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir"
"Bazı göz hastalıkları çocukların hareketlerinden anlaşılabilir" Okul dönemindeki çocukların rutin göz muayenesinin ihmal edilmemesi konusunda uyarılarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Halil İbrahim Altınsoy, "Öğrenmenin yüzde 80'den fazlası görme duyusuyla gerçekleşir. Aileler çocukların hal ve hareketlerini izleyerek bazı göz rahatsızlıklarının farkına varabilir" dedi.
17.01.2024 Sağlık
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat
Eğitim Teknolojileri Yarışması’nda son başvuru tarihi 20 Şubat Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı yürütücülüğünde, TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilecek ve son başvuru tarihi 20 Şubat olan Eğitim Teknolojileri Yarışması’na Türkiye ve yurtdışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve mezunlar katılabilecek. Yarışmaya ayrıca olup ayrıca mezun seviyesinde firmalar veya girişimler de takım veya bireysel olarak başvuru yapabilecek.
15.01.2024 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Öğrenme ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki öğrenme haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.