Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

Son dakika Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü gelişmeleri de dahil olmak üzere 399 nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü haberi bulunmuştur. Tüm nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı
Gelir İdaresi'nden kiracılara önemli uyarı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) vergi kaybının önüne geçmek için kirada oturan vatandaşlara çağrıda bulundu. GİB, "Kira Bildirim Formu"nu doldurun dedi.
20.02.2024 Ekonomi
Kimlik yenilemede son tarih ne zaman? Nüfus cüzdanınızı yenilemek için son gün 31 Aralık mı, kimlik yenileme süresi ne zaman bitiyor?
Kimlik yenilemede son tarih ne zaman? Nüfus cüzdanınızı yenilemek için son gün 31 Aralık mı, kimlik yenileme süresi ne zaman bitiyor? Kimliğini değiştirip çipli kimlik kartlarını almak isteyen vatandaşlar kimlik yenileme için bir süre sınırı olup olmadığını yılın bitmesine yakın araştırıyor. Vatandaşlar hem Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü resmi web sayfasından hem de ALO 199 hattından kimlik değiştirme randevusu alabiliyor. Peki, Kimlik yenilemede son tarih ne zaman? Kimlik yenileme süresi ne zaman bitiyor, en son ne zaman? Kimlik yenileme için gerekli olan evraklar ne?
22.12.2023 Gündem
Zümra ne demek, Kuran’da geçiyor mu, hangi dil? Zümra isminin anlamı nedir?
Zümra ne demek, Kuran’da geçiyor mu, hangi dil? Zümra isminin anlamı nedir? Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün verilerine göre, 2022'de 1 milyon 22 bin 737 bebek nüfus kütüklerine tescil edildi. 15 bin 836 ikiz, 373 üçüz, 7 dördüz ve 1 beşiz doğum gerçekleşti. Kız bebeklerde Zeynep, Defne ve Asel isimlerini sırasıyla Zümra, Elif, Asya, Azra, Nehir, Eylül ve Ecrin takip etti. Peki, Zümra ne demek, Zümra isminin anlamı nedir? Kuran’da Zümra geçiyor mu, kökeni ne?
8.08.2023 Gündem
YKS ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR 2023? ÖSYM aday şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS AİS ile aday şifresi alma
YKS ADAY ŞİFRESİ NASIL ALINIR 2023? ÖSYM aday şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS AİS ile aday şifresi alma YKS aday şifresi nasıl alınır, ÖSYM AİS şifremi unuttum nasıl öğrenebilirim? YKS sonuçları açıklandı. 3,5 milyondan fazla üniversite adayının merakla beklediği ÖSYM sonuçların erişime açıldığını duyurdu. Ön lisans, lisans ve lisansüstü yapılan tüm ulusal sınavlarda başvuru ve sonuç kontrolü işlemlerine aday şifresini girmek gerekiyor. ÖSYM şifresini unutanlar ÖSYM aday şifresi nasıl alınır, aday şifresini unuttum nasıl öğrenebilirim? Sorularına yanıt arıyor. İşte 2023 ÖSYM aday şifresi alma…
20.07.2023 Eğitim
Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek? Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır!
Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek? Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Başvurunuz basım öncesi kontrol aşamasındadır! Yurt dışı seyahatleri için gerekli olan pasaport başvuruları için öncesinde Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nden (NVİ) pasaport randevusu alınır. Başvuru e-devlet veya NVİ resmi internet sitesinden yapılabiliyor. Pasaport başvurularını gerçekleştiren vatandaşlar başvuru süreçlerinin son durumunu sorgularken “Pasaport basım öncesi kontrol aşaması” ifadesiyle karşılaşanlar Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne demek? Pasaport basım öncesi kontrol aşaması ne adar sürer? Sorularına yanıt aramaya başladı.
8.04.2023 Gündem
Nüfus Müdürlüğü'nden adres beyanı açıklaması
Nüfus Müdürlüğü'nden adres beyanı açıklaması Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşların adres beyanı yapabilmeleri için nüfus müdürlüklerinin 17 Mart saat 23:59’a kadar açık bulundurulacağını duyurdu.
18.03.2023 Gündem
Nüfus Müdürlükleri adres bayanı için 17 Mart gece yarısına kadar açık bulunacak
Nüfus Müdürlükleri adres bayanı için 17 Mart gece yarısına kadar açık bulunacak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşların adres beyanı yapabilmeleri için nüfus müdürlüklerinin 17 Mart saat 23:59’a kadar açık bulundurulacağını duyurdu.
17.03.2023 Gündem
Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adres değişikliği nasıl yapılır, depremzedeler için ikametgah değişikliği son tarih 2023 ne, depremzedeler nerede oy kullanacak?
Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adres değişikliği nasıl yapılır, depremzedeler için ikametgah değişikliği son tarih 2023 ne, depremzedeler nerede oy kullanacak? İçişleri Bakanlığı depremzedelerin oy kullanmasına yönelik yaptığı açıklamada “Afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin azaltılması ve kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için 6 Şubat öncesinde yerleşim yeri adresi depremden etkilenen illerde bulunan vatandaşlarımızın diğer illere yerleşim yeri adres değişikliği işlemlerini nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve Nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilmelerine imkan sağlanmıştır.” İfadelerini kullandı. Peki, Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Adres değişikliği nasıl yapılır, depremzedeler için ikametgah değişikliği son tarih 2023 ne, depremzedeler nerede oy kullanacak?
11.03.2023 Gündem
Oy kullanacak depremzedeler dikkat! e-Devlet ve nüfus müdürlüklerinden yapılacak
Oy kullanacak depremzedeler dikkat! e-Devlet ve nüfus müdürlüklerinden yapılacak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 14 Mayıs'ta yapılacak seçimde oy kullanacak afetzedelerin adres beyanının nasıl yapılacağı duyuruldu. Adres beyanının 17 Mart tarihine kasar e-Devlet ve nüfus müdürlüklerinden yapılabileceği açıklandı.
11.03.2023 Gündem
Bakan Soylu: 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi
Bakan Soylu: 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu anda 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi. Bunların 6 bin 275'i yabancı uyruklu" dedi.
10.03.2023 Gündem
Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Detaylar belli oldu
Depremzedeler nasıl oy kullanacak? Detaylar belli oldu Afet bölgesinden diğer illere giden depremzedelerin adres değişiklik, ikamet aldırma işlemleri nüfus müdürlükleri, e-Devlet ve nüfusmatik üzerinden yapılabilecek. Depremzedeler, “karavan, çadır, prefabrik evler, yurt, huzurevi gibi yerler”i yerleşim yeri adres beyanı yapabilecek.
8.03.2023 Gündem
Geçici kimlik belgesi e devletten nasıl alınır? Depremde kimliğini kaybedenler ne yapacak? Depremzedelere kimlik çıkarma ve alma ekranı...
Geçici kimlik belgesi e devletten nasıl alınır? Depremde kimliğini kaybedenler ne yapacak? Depremzedelere kimlik çıkarma ve alma ekranı... İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, depremden etkilenen vatandaşlar, kimlik kartı başvurusu yapmadan, geçici kimlik belgelerini e-devlet üzerinden alabilecek. Peki, Geçici kimlik belgesi nasıl alınır? Depremde kimliğini kaybedenler ne yapacak? Depremzedelere kimlik çıkarma ve alma ekranı...
18.02.2023 Gündem
Depremzedeler kimliklerini e-Devlet'ten üzerinden alabilecek
Depremzedeler kimliklerini e-Devlet'ten üzerinden alabilecek Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kimliklerine ulaşamayan depremzedeler, kendileri ve aileleri için geçici kimlik belgesini e-Devlet üzerinden oluşturabilecek.
18.02.2023 Gündem
Deprem bölgelerindeki banka işlemlerinde değişiklik
Deprem bölgelerindeki banka işlemlerinde değişiklik Mali Suçları Araştırma Kurulu, depremden etkilenen 10 ilde bankacılık işlemlerinin kolaylaştırılması için yönetmelik değişikliği yaptı. Buna göre, OHAL ilan edilen 10 ilde depremzedeler maaş ödemelerinde kimliklerini gösterir herhangi bir belgeyle, bunun mümkün olmaması halinde ise beyan ettiği bilgiler kontrol edilerek işlem yapabilecek.
11.02.2023 Ekonomi
38 mülki idare amiri, birinci sınıfa yükseltildi
38 mülki idare amiri, birinci sınıfa yükseltildi Resmi Gazete'de yayımlanan İçişleri Bakanlığı kararıyla 38 mülki idare amiri, birinci sınıf mülki idare amirliğine yükseltildi.
27.01.2023 Gündem
Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler neler?
Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler neler? Milyonlarca sürücü ehliyet değiştirme işlemleri ile ilgili bilgileri merak ediyor. İçişleri Bakanlığı, ehliyet değiştirme süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklama yapmıştı. Eski sürücü belgesi değiştirmek için pek çok kişi işlemlerini yaparken, kimi de ehliyeti değiştirme için tanınan süreyi merak ediyor. Peki, Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirme ne zaman bitecek? Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler neler? İşte detaylar…
15.12.2022 Ekonomi
Nüfus Müdürlüğü'nden flaş pasaport randevusu açıklaması: 15 güne çıkarıldı
Nüfus Müdürlüğü'nden flaş pasaport randevusu açıklaması: 15 güne çıkarıldı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü pasaport randevularının bulunmamasına dair çıkan haberlere yönelik açıklamada bulundu. Müdürlük, pasaport talebinin günlük 48 bin seviyesine ulaşmasına, üretim ve tedarik zincirindeki aksamalara rağmen hiçbir vatandaşın mağdur edilmediğini bildirdi.
10.12.2022 Ekonomi
Ehliyet randevu alma! Ehliyet yenileme için gerekli belgeler ne? Ehliyet değiştirme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır?
Ehliyet randevu alma! Ehliyet yenileme için gerekli belgeler ne? Ehliyet değiştirme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? İçişleri Bakanlığı tarafından ehliyetlerin yenilenmesi için verilen sürenin dolamasına kısa bir süre kaldı. Bakanlık, 1 Ocak 2016'dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatmış, yaşanan yoğunluk nedeniyle Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sürecin tekrar uzatıldığını açıklamıştı. Binlerce sürücü ehliyet yenileme işlemleri ile ilgili detayları araştırıyor. Peki, Ehliyet yenileme için gerekli belgeler ne? Ehliyet değiştirme ücreti ne kadar? Ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenilemele işlemleri nasıl yapılır? Ehliyet yenileme ücreti ödeme ve ehliyet randevusu alma ekranı!
9.12.2022 Ekonomi
Nüfus Müdürlüğü, Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısını açıkladı
Nüfus Müdürlüğü, Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısını açıkladı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce 'Seçmen kütüklerinde 466 bin Suriyeli tespit edildi' iddialarıyla ilgili, "Günümüz itibarıyla 125 bin 563'ü 18 yaş ve üzeri, 96 bin 108'i çocuk olmak üzere toplam 221 bin 671 Suriyeli Türk vatandaşlığını kazanmıştır. Bir kişinin doğum yerinin yurt dışı olması o kişinin yabancı olduğu anlamına gelmediği gibi Türk vatandaşlığını kazandığı anlamına da gelmemektedir" açıklaması yapıldı.
2.12.2022 Gündem
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı
Tapuda yeni dönem! Kimlik kartı eski olanlar dikkat, tüm Türkiye'de resmen başladı Tapuda yeni dönem başladı. Artık Türkiye genelinde kullanılıyor. Yüz binlerce vatandaşı yakından ilgilendiriyor. Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) devreye alındı. Peki bu sistemin vatandaşa yansıması nasıl olacak, neler değişecek? Eski kimlikle işlem yapılabilecek mi? Tapu müdürlüklerine gidecek vatandaşlar için çok önemli uyarı geldi. İşte detaylar…
8.11.2022 Gündem
Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak?
Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Soğuk havaların etkisini iyice hissettirdiği bugünlerde binlerce kişi devlet tarafından verilen doğalgaz desteği ile ilgili detayları araştırıyor. Doğalgaz tüketim desteği başvuruları e-Devlet’ten yapılıyor. İhtiyaç sahiplerine verilecek destek için başvuru şartları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Doğalgaz yardımı nasıl alınır? Doğalgaz desteği başvurusu nasıl yapılır? Doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? İşte detaylar…
2.11.2022 Ekonomi
Tapuda yeni dönem! 81 ilde başladı, SMS ile uyarı gönderiliyor
Tapuda yeni dönem! 81 ilde başladı, SMS ile uyarı gönderiliyor Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından koordine edilen ve daha önce pilot uygulamaları yapılan Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi (EKDS) artık Türkiye genelinde kullanılmaya başlandı. Yeni sistem ile tapuda sahteciliğin önüne geçilebilecek. İşte detaylar...
2.11.2022 Gündem
Kimlik, ehliyet ve pasaport randevuları için flaş karar! Sınır getirildi
Kimlik, ehliyet ve pasaport randevuları için flaş karar! Sınır getirildi Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenlemeyle birlikte eski kimlik kartlarından çipli kimliklere geçildi. Yeni ehliyet sistemine geçildiğinden itibaren 2016 yılı öncesinde sürücü belgesi alanların 31 Aralık 2022 tarihine kadar ehliyetlerini yenilemesi gerekiyordu. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgesinin değiştirilme süresini 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzattı. Nüfus cüzdanını çipli hale getirmek için de ilk etapta 2023 yılına kadar süre tanınsa da daha sonra bu kısıtlama kaldırıldı. Öte yandan İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, randevularına gelemeyecek vatandaşlar için yeni bir karar verdi. İşte detaylar...
31.10.2022 Gündem
Ehliyet değiştirme ücreti belli oldu!
Ehliyet değiştirme ücreti belli oldu! İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, yaptığı duyuru ile eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme ücretinin 15 lira olarak devam edeceğini açıkladı. Peki Ehliyet yenileme işlemi nasıl yapılır? İşte merak edilen detaylar...
25.10.2022 Gündem
ÖSYM şifre alma-ÖSYM şifremi unuttum! ÖSYM şifresi nasıl alınır, şifre yenileme nasıl yapılır?
ÖSYM şifre alma-ÖSYM şifremi unuttum! ÖSYM şifresi nasıl alınır, şifre yenileme nasıl yapılır? ÖSYM şifremi unuttum! ÖSYM şifre yenileme ve alma nasıl yapılır?  ÖSYM takvimine göre Lisans KPSS sonuçları 21 Ekim Cuma günü açıklanacak. Adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını beklerken ÖSYM sayfasına giriş yapmak için şifresini unutanlar da yeni şifre almanın yolunu araştırıyor. Peki, ÖSYM şifre yenileme nasıl yapılır, ÖSYM şifresi nasıl alınır?
21.10.2022 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Nüfus Ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nüfus ve vatandaşlık işleri genel müdürlüğü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.