Ehliyet

Ehliyet

Son dakika ehliyet haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ehliyet ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ehliyet haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ehliyet

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ehliyet gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.921 ehliyet haberi bulunmuştur. Tüm ehliyet haberleri aşağıda listelenmiştir.
B1 Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? B1 Sınıfı Ehliyet İle Hangi Araçlar Kullanılabilir?
B1 Ehliyet Nedir, Ne İşe Yarar? B1 Sınıfı Ehliyet İle Hangi Araçlar Kullanılabilir?B sınıfı ehliyet de diğer ehliyet grupları gibi kendi içinde sınıflara ayrılır. Bunlar B, B1 ve BE olarak karşımıza çıkar. B1 ehliyeti, B sınıfının bir alt türü kapsamında yer alır. B1 sınıfı ehliyet ağırlığı ise 400 kiloya kadar olan, motor gücü 15 Kw'ı geçmeyen 4 adet tekerlekli motorların kullanımına izin veren bir ehliyet çeşididir.
26.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İşgalciye eyvallah etmek bu milletin kitabında yazmaz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: İşgalciye eyvallah etmek bu milletin kitabında yazmazTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Siyasi görüşü ne olursa olsun, fikriyatı, hayat tarzı ne olursa olsun birlik ve beraberliğin her şeyi önünde olduğunu bu millet, 15 Temmuz gecesi büyük bir bedel ödeyerek ortaya koymuştur. O gece ortaya koyduğumuz en önemli kazanımlardan birisi de demokrasiye sahip çıkabilme ruhudur” dedi.
15.07.2024Gündem
Ehliyet sınavında neler değişti, direksiyon sınavı süresi kaç dakika oldu?
Ehliyet sınavında neler değişti, direksiyon sınavı süresi kaç dakika oldu?Direksiyon sınavı düzenlemesi Resmî Gazete'de yayımlandı. Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'le beraber teorik ve uygulamalı sınavlarda birçok değişiklik geliyor. Yeni yönetmeliğe göre sınav yeri sabah yapılan kurayla belli olacak. Peki direksiyon sınavları nasıl olacak, direksiyon sınavında süre kaç dakika?
10.07.2024Gündem
Resmi Gazete'de yayımlandı! Ehliyet sınavlarında süre ve bazı kurallar değişti
Resmi Gazete'de yayımlandı! Ehliyet sınavlarında süre ve bazı kurallar değiştiSürücü belgesi sınavlarına başkasının yerine girenler veya girmeye teşebbüs edenler ile kendi yerine başkasını sınava sokan veya buna teşebbüs edenlerin sınavlardan men süresi 2 yıldan 5 yıla çıkarıldı.
9.07.2024Gündem
Ehliyet ve kimliklerle ilgili yeni detay! Eskiler iptal ediliyor, yeniler eve kadar geliyor
Ehliyet ve kimliklerle ilgili yeni detay! Eskiler iptal ediliyor, yeniler eve kadar geliyorEhliyet ve kimliklerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca sürücünün değiştirmesi gereken ehliyeti bulunuyor. Yılbaşı itibarıyla eski ehliyetler yürürlükten kalkacak. Herhangi bir polis kontrolünde eski ehliyeti bulunanlara ceza uygulanacak. Öte yandan İşte eski ve yeni kimlik ile ehliyetlerle ilgili flaş gelişme...
4.07.2024Gündem
Ehliyet sınav sonuçları nasıl sorgulanır? Ehliyet sınav sonucu sorgulama 2024
Ehliyet sınav sonuçları nasıl sorgulanır? Ehliyet sınav sonucu sorgulama 2024Ehliyet sınav sonucu Türkiye genelinde yapılan sınavların ardından sorgulanmaya başlandı. Ehliyet sınavı sonuçları için adaylar araştırmalarını sürdürüyor. Peki, ehliyet sınav sonuçlarına nasıl bakılır, ehliyet sonuçları ne zaman açıklanır?
29.06.2024Gündem
Ehliyet ve kimliklerle ilgili flaş detay! Eskiler iptal ediliyor, yeniler eve kadar geliyor
Ehliyet ve kimliklerle ilgili flaş detay! Eskiler iptal ediliyor, yeniler eve kadar geliyorEhliyet ve kimliklerle ilgili son dakika açıklaması geldi. Milyonlarca sürücünün değiştirmesi gereken ehliyeti bulunuyor. Yılbaşı itibarıyla eski ehliyetler yürürlükten kalkacak. Herhangi bir polis kontrolünde eski ehliyeti bulunanlara ceza uygulanacak. İşte eski ve yeni kimlik ile ehliyetlerle ilgili flaş gelişme...
27.06.2024Gündem
Eski kimlik ve ehliyet ile ilgili son dakika! Artık geçersiz sayılacak, dikkat çeken tarih belli oldu
Eski kimlik ve ehliyet ile ilgili son dakika! Artık geçersiz sayılacak, dikkat çeken tarih belli olduEski ehliyet ve kimlikler artık geçersiz sayılacak. Türkiye genelinde 5 milyon 954 bin 216 kişi eski tip nüfus cüzdanını kullanmayı sürdürüyor.Nüfus cüzdanlarının yenilenmesi için belirlenen son bir tarih bulunmamasına karşın gelişen teknoloji ile vatandaşların kamu hizmetlerinden daha hızlı, etkin ve güvenli şekilde yararlanması için çipli kimlik kartına sahip olmaları öneriliyor. Öte yandan eski ehliyetler için de kullanım süreleri doluyor. Eski kimlik ve ehliyetlerle ilgili son tarih belli oldu. İşte eski kimlik ve ehliyetlerle ilgili merak edilen tüm detaylar...
29.05.2024Gündem
Araba sahipleri dikkat! Kritik uyarı geldi, cezası büyük...
Araba sahipleri dikkat! Kritik uyarı geldi, cezası büyük...Arabası olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte tescil plakalarının ve bu plakalarla işlenen suçların önüne geçilebilmesi amacıyla 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren geçilen uygulama kapsamında 1 milyon aracın karakodlu plaka aldığını bildirdi.
26.05.2024Gündem
Velilerin ilkokul önünde tır sürücülüğü eğitimi isyanı! Yetkililerden çözüm bekliyorlar
Velilerin ilkokul önünde tır sürücülüğü eğitimi isyanı! Yetkililerden çözüm bekliyorlarAdana'nın merkez Yüreğir ilçesindeki Yahya Kemal Beyatlı 100. Yıl İlkokulu önünde verilen sürücü kursu eğitimleri çocuklar için tehlikeli olduğu gerekçesiyle veliler tepki gösterdi.
20.05.2024Adana
Korhan Berzeg olayında çarpıcı detaylar: Paçası parçalanmış pantolonun cebinden çıktı
Korhan Berzeg olayında çarpıcı detaylar: Paçası parçalanmış pantolonun cebinden çıktıBalıkesir'in Gönen ilçesinde tatil için geldiği yazlık evinden, 'Tina' isimli köpeğiyle ayrıldıktan sonra haber alınamayan ve evinin 3,5 kilometre uzağındaki dere kenarında 312 gün sonra kimlik, ehliyet, banka, kredi kartları ve kıyafet parçaları ile kendisine ait olduğu düşünülen kemik parçaları bulunan Korhan Berzeg’i (84) arama çalışmaları sürüyor. Bölgede 3 gündür yapılan arama çalışmalarında başka bir ize rastlanmazken, kadavra köpeği sayısı 4’e çıkarıldı. Arazinin engebeli ve sık bitki örtüsü ile kaplı olması çalışmaları güçleştiriyor.
26.04.2024Gündem
'Cenazeden geliyorum' dedi, 0.51 promil alkollü çıktı
'Cenazeden geliyorum' dedi, 0.51 promil alkollü çıktıAksaray’da polis uygulamasına takılan ve “Cenazeden geliyorum” diyen sürücü 0.51 promil alkollü çıktı. Polis ekiplerine, “Kusura bakmayın” diyen alkollü sürücü ısrarla cenazeden geldiğini belirterek özür dileyip cezadan kurtulmak istese de 6 bin 439 TL ceza kesilip ehliyetine 6 ay el konuldu.
21.04.2024Gündem
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Duyanlar nüfus müdürlüğüne koşuyor, tamamen ücretsiz
Kimlik ve ehliyette yeni dönem! Duyanlar nüfus müdürlüğüne koşuyor, tamamen ücretsizYeni düzenlemeye göre artık cüzdanınızda birçok kart bulundurmanıza gerek yok. Hem ehliyet hem de kimlik kartı taşımanıza gerek yok. Bu düzenlemeden yararlanmak için randevu almanız yeterli oluyor
9.04.2024Gündem
e sınav görevli ücretleri 2024! 3 kez yapılıyor: e sınav görevli ücreti ne zaman yatar, e sınav görevli ücretini kim öder?
e sınav görevli ücretleri 2024! 3 kez yapılıyor: e sınav görevli ücreti ne zaman yatar, e sınav görevli ücretini kim öder?Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan İOKBS, LGS, ehliyet sınavları, Açık Öğretim Kurumları sınavları ve diğer birçok sınavda görevli olanlar gözetmen ücretlerinin ne zaman hesaplarda olacağını merak ediliyor. Henüz hesaplarına para yatmayanlar arama motorlarına yönelerek e sınav görevli ücreti ne zaman yatar, e sınav görevli ücretini kim öder? Sorusuna yanıt arıyor. İşte e sınav görevli ücretleri 2024…
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattı
Ehliyet çetesi savcıya tosladı! Çete lideri sistemi böyle anlattıOkuma yazma bilmeyen Türk ve özellikle Suriye uyrukluların, kopya ile ehliyet almalarını sağladıkları tespit edilen çete üyeleri hakkında dava açıldı. Çete yöneticileri hakkında 900 yıla kadar hapis cezası istendi.
18.03.2024Gündem
Ehliyeti olanlar dikkat! Bankaya 15 lira yatırmayan 12 bin TL ödeyecek
Ehliyeti olanlar dikkat! Bankaya 15 lira yatırmayan 12 bin TL ödeyecekArabası olan milyonları doğrudan ilgilendiriyor. 2016 öncesi alınmış ehliyetlerin yenilenme zorunluluğu bulunuyor. 15 TL ödeyip ehliyetini yenilemeyenlere 12 bin TL'ye kadar para cezası kesilecek. İşte detaylar...
13.03.2024Gündem
Taksici cinayeti ilgili flaş gelişme! Sanığının akıl sağlığı yerinde çıktı
Taksici cinayeti ilgili flaş gelişme! Sanığının akıl sağlığı yerinde çıktıİzmir'de, soğuktan üşümemesi için kendisini aracına alan taksici Oğuz Erge'yi (44) tabancayla öldürüp, cep telefonuyla kulaklığını gasbettiği gerekçesiyle ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu sanık Delil Aysal'ın (19) akıl sağlığı yerinde çıktı. Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde hazırlanan rapor, mahkemeye ulaştı.
28.02.2024Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İŞKUR Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı sonuçları
Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları! Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İŞKUR Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı sonuçlarıTarım ve Orman Bakanlığı alımı kura sonuçları 27 Şubat 2024 Salı ile birlikte sorgulanıyor. Tarım Bakanlığı Personel alımı sonuçları https://www.youtube.com/tarimtv​ adresinden canlı yayında takip edilebilecek.​ Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı kura sonuçları Bakanlığın ve İşçi Genel Müdürlüğünün internet adresinde ilan edilecek. Peki, Tarım ve Orman Bakanlığı işçi alımı kura sonuçları nasıl sorgulanır? İşte Tarım ve Orman Bakanlığı kura sonuçları…
Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Taksici Oğuz Erge cinayetinde yeni gelişme
Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Taksici Oğuz Erge cinayetinde yeni gelişmeİzmir'de, taksici Oğuz Erge’yi 3 kurşunla öldüren Delil Aysal'ın Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesince hazırlanan raporunda cezai ehliyetinin tam olduğu tespit edildi.
28.02.2024Gündem
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacak
Adana Yüreğirli gençler ‘drone pilotu’ olacakYüreğir Belediyesi, geleceğin gözde meslekleri arasında yer alan ‘drone pilotluğu’ konusunda eğitim ve ehliyet almak isteyen gençler için ücretsiz destek programını hayata geçiriyor.
24.02.2024Adana
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli oldu
B sınıfı ehliyet ile 125 cc ve altı motosiklet kullanma şartları belli olduKaradeniz Sürücü Kursları Dernek Başkanı Hasan Guda, B sınıfı otomobil ehliyeti bulunan herkesin motosiklet süremeyeceğine dikkat çekerek, önemli uyarılarda bulundu.
14.02.2024Ekonomi
Gürsel Tekin, CHP'den istifa etti! Zehir zemberek sözler
Gürsel Tekin, CHP'den istifa etti! Zehir zemberek sözlerEski CHP Milletvekili Gürsel Tekin partisinden istifa ettiğini duyurdu. Tekin, "Partinin her makamında görev alma onuruna erişmiş, her zaman sokakta, halkın içerisinde Türkiye’de iktidar olmak için çalışmış benim için ortaya çıkan bu tablo acı ve üzüntü vericidir." ifadelerini kullandı.
13.02.2024Gündem
Adana’da motosiklet kullananlara sıkı denetim
Adana’da motosiklet kullananlara sıkı denetimAdana’da trafik birimleri, kurallara uymayan motosiklet sürücülerine yönelik denetim gerçekleştirdi.
11.02.2024Adana
125 cc motor yasası Resmi Gazetede yayınlandı mı, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi 2024? 125 cc motor ehliyeti yürürlüğe girdi mi? B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanma şartları
125 cc motor yasası Resmi Gazetede yayınlandı mı, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi 2024? 125 cc motor ehliyeti yürürlüğe girdi mi? B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanma şartlarıB sınıfı ehliyet kaç cc motor kullanır 2024, B sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanabilir mi 2024 Resmi Gazete’de yayımlandı mı? 125 cc motosikletlerin kullanımına yönelik karar hayata geçirildi. Artık B sınıfı ehliyet sahibi olanlar, koşulların yerine gelmesi durumunda 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek. Karar bugün Resmi Gazete'de yer aldı, detaylar ve şartlar belli oldu. İşte b sınıfı ehliyet 125 cc motor kullanma şartları…
10.02.2024Gündem
Ehliyeti olanlar dikkat! Yönetmelik resmen değişti, 'B' sınıf ehliyete artık serbest
Ehliyeti olanlar dikkat! Yönetmelik resmen değişti, 'B' sınıf ehliyete artık serbestEhliyeti olanları yakından ilgilendiren karar. Resmi Gazete'de yayımlanan 'Karayolları Trafik Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' ile 'B' sınıfı ehliyete sahip olanlar, belirli koşullar dahilinde 125 cc'ye kadar olan motosikletleri kullanılabilecek.
10.02.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Ehliyet ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ehliyet haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.