Gazete Vatan Logo

Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler neler?

Milyonlarca sürücü ehliyet değiştirme işlemleri ile ilgili bilgileri merak ediyor. İçişleri Bakanlığı, ehliyet değiştirme süresinin uzatılmasıyla ilgili açıklama yapmıştı. Eski sürücü belgesi değiştirmek için pek çok kişi işlemlerini yaparken, kimi de ehliyeti değiştirme için tanınan süreyi merak ediyor. Peki, Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirme ne zaman bitecek? Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler neler? İşte detaylar…

Ehliyet yenileme son tarih ne zaman? Ehliyet değiştirmek için gerekli belgeler neler?

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan ve 31 Aralık 2022 tarihine kadar değiştirilmesi beklenen eski sürücü belgeleri ile ilgili süre açıklaması yaptı. Sürücü belgesi yenileme(değiştirme) tarihi uzatıldı. Yıl sonuna yaklaşılırken zamanaşımına uğramak istemeyen pek çok kişi de değiştirme için tanınan süreyi merak ediyor.

EHLİYET YENİLEME SON TARİH NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresinin, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl süreyle uzatıldığını açıkladı. Buna göre, ehliyet değiştirme işlemleri 31 Aralık 2024 yılına kadar yapılabilecek.

EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Eski tip ehliyetini yenisi ile değiştirme işlemi için​​​​​​ 15 TL, yeni tip sürücü belgesini yenileyenlerin, kaybedenlerin veya çaldıranların ödeyecekleri ücret ise 345 TL.

EHLİYET DEĞİŞTİRMEK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELER?

- Kimlik Belgesi

- Sürücü Sağlık Raporu

- Sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı

Haberin Devamı

- 1 adet biyometrik fotoğraf

- Kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan

- Adli Sicil Belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.)