Mobil Cihazlar

Mobil Cihazlar

Son dakika mobil cihazlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mobil cihazlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mobil cihazlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mobil Cihazlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mobil cihazlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 885 mobil cihazlar haberi bulunmuştur. Tüm mobil cihazlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Temassız kartlarla ilgili yeni karar! Ödeme limiti değişiyor
Temassız kartlarla ilgili yeni karar! Ödeme limiti değişiyor Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti 1 Temmuz 2024'ten itibaren 1500 lira olacak.
30.04.2024 Ekonomi
MSB duyurdu! 87 terörist etkisiz hale getirildi
MSB duyurdu! 87 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son bir haftada 87 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Böylelikle etkisiz hale getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1802'ye, 24 Temmuz 2015'ten bugüne kadar ise 39 bin 145'e ulaşmıştır." ifadeleri kullanıldı.
2.11.2023 Gündem
ATM kullanan milyonları ilgilendiriyor! Parası sıkışan dikkat: Mutlaka belgelendirin
ATM kullanan milyonları ilgilendiriyor! Parası sıkışan dikkat: Mutlaka belgelendirin ATM kullanan pek çok vatandaş sıkışan paralar nedeniyle mağdur oluyor. Parayı alamadığı halde ücret hesabından çekilmiş gibi düşüyor. Bankaya başvuran vatandaşlar, uzun süreçler sonrasında ancak paralarını alabiliyor. TÜKONFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, ATM’de parası sıkışarak hak kaybı yaşayanlara yol gösterecek açıklamalarda bulundu.
4.08.2023 Ekonomi
Bluetooth Kulaklık Nasıl Kullanılır? Bluetooth Kulaklık Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Bluetooth Kulaklık Nasıl Kullanılır? Bluetooth Kulaklık Kullanırken Yapılması Gerekenler... Bilgisayar ya da cep telefonu ile tablet olsun fark etmeden Bluetooth kulaklıklar her yerde kullanılmaktadır. Müzik dinlerken, film izlerken ya da bir video seyrederken tatmin edici uzaklıklarda net bir ses imkanı sağlar. Tabii kullanırken bağlantı kurmak için Bluetooth bölümünü açmak gerekmektedir. Bu durum marka ve modele bağlı olarak bilgisayar ile mobil cihazlar doğrultusunda farklılık gösterebilir. Ancak genel çerçevede kolayca yapılan bir işlem olduğunu eklemek mümkün. Böylece her yerden rahatlıkla bağlantı eşliğinde farklı amaçlar altında kullanılabilir.
4.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Snapchat Nasıl Kullanılır? Snapchat Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Snapchat Nasıl Kullanılır? Snapchat Kullanırken Yapılması Gerekenler... Mobil cihazlar için geliştirilen Snapchat bir sohbet etme uygulamasıdır. Genel olarak platformlar arası çalışma özelliğine sahip şekilde anlık mesajlaşma imkanı tanımaktadır. Aynı zamanda kullanıcılar birbirlerine video, fotoğraf, ses kaydı ya da yazılı metin gönderebilir. Özellikle de kısa videolar ya da düzenlenmiş fotoğrafları karşılıklı göndermek üzerine temel amaç altında kullanıldığını söylemek gerekir. Son yılların en popüler mobil uygulamaları içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda Snapchat uygulaması ile beraber ekrana dokunulduğu andan itibaren fotoğrafları hemen silme özelliğine sahiptir.
22.06.2023 Eğitim
Vpn Nasıl Kullanılır? Vpn Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Vpn Nasıl Kullanılır? Vpn Kullanırken Yapılması Gerekenler... VPN aynı zamanda kişiye özel ağ olarak ifade edilmektedir. Uzaktan erişim yolunu kullanmak suretiyle farklı ağlara bağlanma imkanı veren bir sistem olduğunu söylemek mümkün. Bu sistem genel çerçevede sanal bir ağ uzantısı oluşturmaktadır. Böylece VPN kullanımı ile beraber ağa bağlanmış olan bir sistem, fiziksel olarak bağlı görünüyor gibi internet doğrultusunda alışveriş gerçekleştirir. Özellikle günlük yaşamda yasaklı olan ya da girilmesi mümkün olmayan sitelere bağlantı konusunda ön plana çıkmaktadır. Aynı zamanda kişiyi uluslararası düzeyde farklı sitelere bağlanması konusunda da yardımcıdır.
18.06.2023 Gündem
Bakanlık harekete geçti! 91 milyonluk vergi kesintisi yapıldı
Bakanlık harekete geçti! 91 milyonluk vergi kesintisi yapıldı Hazine ve Maliye Bakanlığı 10 bin youtuber’dan 90 milyon 903 milyon liralık vergi kesintisi yaptı.
14.04.2023 Ekonomi
2022 yılında medya ve reklam yatırımları yüzde 90 arttı
2022 yılında medya ve reklam yatırımları yüzde 90 arttı Türkiye 2022 yılı Medya ve Reklam Yatırımları Raporu’na göre toplam yatırımlar rekor düzeyde artarak 63,89 milyar TL’ye ulaştı. Medya yatırımları 52 milyar 92 milyon TL’ye, reklam yatırımları ise 10 milyar 97 milyon TL’ye yükseldi.
11.04.2023 Ekonomi
'Acil yardım' talepleri için hamle! 'Deprem Acil' kullanıma açıldı
'Acil yardım' talepleri için hamle! 'Deprem Acil' kullanıma açıldı 10 şehirde yaşanan deprem afetinde acil yardım noktalarının dijital olarak süratle belirlenmesi için CİMER'de "Deprem Acil" başlığı kullanıma açıldı.
6.02.2023 Gündem
Terzi, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı yüz binlerce esnafı ilgilendiriyor! Gelir vergisinden muaf tutulacaklar! 16 bin lira...
Terzi, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, kaportacı yüz binlerce esnafı ilgilendiriyor! Gelir vergisinden muaf tutulacaklar! 16 bin lira... Esnaf yüz binlere güzel haber. Yüz binlerce esnaf gelir vergisinden muaf istisna tutulacak. Esnafa getirilen istisnanın ayrıntıları belli oldu. Kira tutarı 2022 takvim yılı için büyükşehir belediye sınırları içinde kalan yerler için yıllık 16 bin lira, diğer yerler için 10 bin lirayı aşmayan küçük esnaf, gelir vergisi istisna kapsamında olacak. İstisna kapsamındaki esnaf beyanname vermeyecek. İşte gelir vergisi ile ilgili flaş tüm detaylar...
27.05.2022 Ekonomi
Vergi mükellefi milyonları ilgilendiriyor! Resmen hayata geçti, binlerce esnaf muaf olacak! Dikkat çeken Youtuber detayı...
Vergi mükellefi milyonları ilgilendiriyor! Resmen hayata geçti, binlerce esnaf muaf olacak! Dikkat çeken Youtuber detayı... Vergi mükellefi milyonlarca esnafı ilgilendiren gelişme! Basit usul düzenlemesi resmen hayata geçti, KDV’den muafiyeti getirildi. Youtuber dahil tesisatçı, berber, kuaför, tuhafiyeci, marangoz, lastikçi, kaportacı, tornacı, çay ocağı işleticisi, bakkal, terzi, dolmuşçu, taksici gibi milyonlarca esnafı kapsıyor, detaylar belli oldu. İşte basit usul düzenlemesinin detayları ve vergi muafiyetinden yararlanma şartları...
26.05.2022 Ekonomi
Yazılım dilini öğrenen gençler bir adım öne geçecek
Yazılım dilini öğrenen gençler bir adım öne geçecek Python programla dilinin; yapay zekâ, makine öğrenmesi, web uygulamaları, bilimsel araştırmalar ve siber güvenlik gibi alanlarda daha çok kullanıldığını dile getiren Doç. Dr. Sinan Aydın, “Bu yazılım dilini şimdiden öğrenen gençler, yakın zamanda büyük fırsatlar elde edecekler” dedi.
19.04.2022 Bilim ve Teknoloji
Ukrayna'da İngiltere ile Rusya’yı karşı karşıya getiren iddia! Şok uyarı: Anında tespit edip vuruyor
Ukrayna'da İngiltere ile Rusya’yı karşı karşıya getiren iddia! Şok uyarı: Anında tespit edip vuruyor Rusya ile Ukrayna savaşı devam ederken, bölgede var olduğu iddia edilen gönüllü savaşçılarla ilgili dikkat çeken bir tartışma yaşanıyor. Rusya hepsini tek tek tespit etti, anında vuruyor. İngiliz resmi makamları Ukrayna topraklarında askerlerinin bulunmadığını duyurdu ama Rusya’nın hamlesi tüm gözleri, İngiliz Özel Kuvvetleri’ne çevirdi. Güvenlik uzmanları Rusya'nın bu mobil verileri kullanmasının önemli bir tehdit oluşturduğunu söyledi. Yapılan son uyarıda, “Daha önce SAS ve SBT yerleşkeleri çevresinde telefonunuz teknik takibe takıldıysa Ukrayna’da risk altındasınız. Rus ordusu bunu anında tespit edebilir” ifadelerine yer verildi.
20.03.2022 Dünya
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde...
İş Bankası yeni kararı resmen duyurdu! Hesabı olan müşterileri kapsıyor, şubelerde... İş Bankası harekete geçti ve yeni gelişmeyi resmen duyurdu. Hesabı olan müşterileri kapsıyor. Yeni uygulama hizmete sunuldu. İş Bankası'ndan yapılan açıklamada mesleğini dijital mecra üzerinden yapan müşteriler için 'Dijital İşim Hesabı' devreye alındı. Şubelerde hesap açtıran kişiler vergi istisnasından yararlanabiliyor. Kazançlar tahsil edildiğinde işlem anında vergi kesintisi de otomatik gerçekleşiyor. İstisnadan faydalanılması için kişilerin ikametgâhlarının bulunduğu yerdeki vergi dairelerine başvurması, istisna belgesiyle bankadan hesap açılması gerekiyor. Aynı zamanda kazançların tamamının da bu hesap ile tahsil edilmesi gerekiyor. İşte tüm detaylar...
21.02.2022 Ekonomi
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve...
Kredi kartı ve banka kartı olan herkesi kapsıyor! Yüzde 49 arttı ve... Banka kartı, kredi kartı, ön ödemeli kartı olan herkesi kapsıyor. Açıklama geldi ve belli oldu. Yüzde 49 arttı. BKM 2021 yılı kartlı ödeme verilerini açıkladı. Kartlı ödemeler yıllık 1,71 trilyon TL’ye ulaştı. En fazla harcama yılbaşı alışverişinde yapıldı. Günde ortalama 4,7 milyar TL kartlı ödeme gerçekleşti. Temassız ödeme tutar geçen yılın 3 katına ulaşırken internetten kartlı ödeme tutarı ise yüzde 75’lik büyüme ile 455 milyar TL oldu. İşte tüm detaylar...
1.02.2022 Ekonomi
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır?
2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? 2022 yılı araç muayene ücreti 1 Ocak’tan geçerli olmak üzere yeniden değerleme oranında artırılmıştı. Karayolu Taşıma Kanunu ve Karayolu Trafik Kanunu ile bu kapsamdaki yönetmeliklerde düzenlenen belge, ceza ve muayene ücretleri 2022 yılı için yeniden belirlendi. Peki, 2022 Araç muayene ücreti ne kadar? Araç muayene randevusu nasıl alınır? TÜVTÜRK'te kredi kartı geçiyor mu? İşte tüm detaylar…
31.01.2022 Gündem
Para hesaba girer girmez yüzde 15 kesilecek! Gelir vergisinde flaş gelişme
Para hesaba girer girmez yüzde 15 kesilecek! Gelir vergisinde flaş gelişme Gelir vergisinde yeni dönem! Sosyal medya fenomenleri ödemek zorunda. Gelir Vergisi Yasası’na eklenen bir maddeyle (Mükerrer 20/b.) ile artık Youtube, Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden reklam ve benzeri gelir elde edenler için istisna geldi. (26 Ekim 2021 tarihli Resmi Gazete) Artık ne vergi ödeme yükümlülükleri var, ne de defter tutma-beyanname verme gibi ödevleri var. Hesaplarına para girişi olan bankalar, gelen paradan otomatik yüzde 15 kesinti (stopaj) yapacak, vergilendirme de kendiliğinden sonuçlanmış olacak. Ta ki gelen hasılat; yıllık (2022 için) 880 bin lirayı bulana dek… 880 bin lirayı aşan tutarda gelir elde edenler için bizzat beyanname verme-vergi ödeme yükümlülüğü başlıyor.
18.01.2022 Ekonomi
Yargıda dijital dönüşüm çalışmalarına 'UYAP Mobil' uygulaması da eklendi
Yargıda dijital dönüşüm çalışmalarına 'UYAP Mobil' uygulaması da eklendi Yargı Reformu Stratejisi kapsamında yargılamaların hızlandırılması ve adalete erişimin kolaylaştırılmasını sağlayan yargıda dijital dönüşüm çalışmalarına Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi (UYAP) Mobil uygulaması da eklendi.
21.10.2021 Gündem
Faiziyle paralar iade edilecek! Meclis’te resmen kabul edildi, 5 yıl şartı...
Faiziyle paralar iade edilecek! Meclis’te resmen kabul edildi, 5 yıl şartı... Milyonlarca kişiyi kapsayan düzenleme Meclis’te kabul edildi. O paralar faiziyle birlikte iade edilecek. “Küçük esnaf" olarak ifade edilen ve 850 bin civarında olan iş yeri grubunun kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak. Tarımsal desteklerden kesinti yapılmayacak. Çiftçilere ödenen desteklerden kesilen stopaj vergisinin 5 yıl geriye dönük iadesine ilişkin düzenleme kapsamında, Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kayıtlı 2 milyon kişiye, faiziyle birlikte yaklaşık 5 milyar lira ödeme yapılması bekleniyor. Çiftçiler artık beyanname vermeden kaynaktan kesinti yapılarak vergilerini ödeyecek. Kanunla, 1 Ocak 2022'de yürürlüğe girmesi öngörülen konaklama vergisinin yürürlük tarihi 1 Ocak 2023'e ertelendi.
15.10.2021 Ekonomi
850 bin esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Meclis’ten geçen esnafa vergi muafiyeti…
850 bin esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor? Meclis’ten geçen esnafa vergi muafiyeti… Küçük esnafa vergi muafiyeti getiren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Teklife göre, basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları gelir vergisinden istisna tutulacak. "Küçük esnaf" olarak ifade edilen ve 835 bin civarında olan bu mükellef grubunun kazançlarının istisna edilmesiyle yıllık beyanname vermemeleri sağlanacak. Peki, esnafa vergi muafiyeti kimleri kapsıyor?
15.10.2021 Çalışma Hayatı
Esnaf ve milyonlarca kişiye müjde! Kabul edildi, muaf olacaklar
Esnaf ve milyonlarca kişiye müjde! Kabul edildi, muaf olacaklar Yüz binlerce esnafa müjdeli haber. Vergi muafiyeti geliyor. Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Kanun, küçük esnaf ve çiftçiye vergi muafiyetleri getiriyor. Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin kazançları, Gelir Vergisi'nden istisna tutulacak. 'Küçük esnaf' olarak ifade edilen ve 850 bin civarında olan bu mükellef grubunun kazançlarının istisna edilmesiyle yıllık beyanname vermemeleri sağlanacak. Fiziki ortamdan bağımsız elektronik ortamda vergi dairesi kurulabilecek. Tarım sektörü ve çiftçilerin desteklenmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemeleri, gelir vergisinden istisna tutulacak ve bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak.
14.10.2021 Ekonomi
DenizBank resmen duyurdu, yeni karar! Kredi kartlarıyla...
DenizBank resmen duyurdu, yeni karar! Kredi kartlarıyla... DenizBank harekete geçti ve resmen duyurdu! Bankada hesabı olan tüm müşterileri ilgilendiriyor. Hayata geçirildi. DenizBank'tan yeni uygulamaya ilişkin açıklama yapıldı. Tüm temassız kredi kartlarıyla ödeme yapılabiliyor. Taksi şoförlerinin telefonları artık POS cihazı gibi ödeme kabul cihazına dönüşüyor. BiTaksiPOS uygulamasını duyuran DenizBank, tanıtıma özel olarak yüzde 50 indirim yapılacağını da duyurdu. İndirim DenizBank kredi kartıyla 11 Ekim-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak ilk harcamaya özel olacak.
12.10.2021 Ekonomi
Instagram, Youtube... Yeni dönem! Yüzde 15 vergi
Instagram, Youtube... Yeni dönem! Yüzde 15 vergi YouTube başta olmak üzere sosyal medya üzerinden gelir elde edenler için yeni bir dönem başlıyor. Geliri 650 bin lirayı aşanlar beyanname verecek, kazançlarından yüzde 15 vergi alınacak. Geliri bu tutarın altında olanların ise beyanname verme, defter tutma, bildirimde bulunma yükümlülüğü olmayacak.
9.10.2021 Ekonomi
Vergi Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi komisyondan geçti
Vergi Kanununda değişiklik yapan kanun teklifi komisyondan geçti AK Partili milletvekillerin imzasını taşıyan Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.
6.10.2021 Ekonomi
Bankalar kesinti yapacak! Flaş karar! Yeni dönem
Bankalar kesinti yapacak! Flaş karar! Yeni dönem Bankalarla ilgili flaş karar! Çok sayıda vatandaşı kapsıyor. Yeni yasa teklifine göre nasıl vadeli mevduat hesapları üzerinden elde edilen faiz gelirleri için bankalar otomatik vergilendirme yapıyorsa, sosyal medya üzerinden elde edilen gelirler için de bankalar otomatik vergi kesintisi yapıp bu kesintiyi vergi dairesine ödeyecek. Yıllık geliri 650 bin lirayı aşanlar için de beyanname verme zorunluluğu geliyor.
5.10.2021 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Mobil Cihazlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mobil cihazlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.