Gazete Vatan Logo

Snapchat Nasıl Kullanılır? Snapchat Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Mobil cihazlar için geliştirilen Snapchat bir sohbet etme uygulamasıdır. Genel olarak platformlar arası çalışma özelliğine sahip şekilde anlık mesajlaşma imkanı tanımaktadır. Aynı zamanda kullanıcılar birbirlerine video, fotoğraf, ses kaydı ya da yazılı metin gönderebilir. Özellikle de kısa videolar ya da düzenlenmiş fotoğrafları karşılıklı göndermek üzerine temel amaç altında kullanıldığını söylemek gerekir. Son yılların en popüler mobil uygulamaları içerisinde yer almaktadır. Aynı zamanda Snapchat uygulaması ile beraber ekrana dokunulduğu andan itibaren fotoğrafları hemen silme özelliğine sahiptir.

Snapchat Nasıl Kullanılır? Snapchat Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Snapchat Nasıl Kullanılır?

Basit birkaç işlemi uygulamak ile beraber Snapchat kolay bir şekilde kullanılabilir. Özellikle son dönemlerin en popüler ve yaygın kullanılan platonlar arası anlık mesajlaşma yöntemidir.

- Öncelikle uygulama ilgili mağaza üzerinden cihaza yüklenir.

- Daha sonra uygulama açılır.

- Kamera butonunun yanında yer alan emojiye tıklanır.

- Fotoğraf ya da video çekimi yapılır.

- Sağ alt kısmında bulunan gönder seçeneğine tıklanır.

- Ana sayfadan Hikayem veya gönderilecek olan arkadaşlar seçilir ve gönderilir.

Bu şekilde kolayca birçok farklı işlemi gerçekleştirmek mümkündür. Bunlar içerisinde metin yazmak, fotoğraf ya da video yüklemek ile birlikte pek çok işleme sağlama şansı bulunmaktadır. Bu yöntemi üzerinden dünya çapında yaygın şekilde kullanılan bir uygulamadır.

Snapchat Kullanırken Yapılması Gerekenler

Snapchat uygulamasında kullanırken yapılması gereken birtakım hususlar mevcuttur. Özellikle bunun içinde screenshot alınmaması en önemli unsurlar içerisinde gelir. Aynı zamanda sıkıcı resimleri 5 saniyenin altında tutmak geçerlidir. Sürekli olarak sayısız şekilde doğa ya da yemek resimleri gibi fotoğraflar gönderip durmak yanlışlardan biri.

Haberin Devamı

Aynı zamanda uzun uzadıya sohbet etmek de yine yapılmaması gereken unsurlar arasında geliyor. Bu gibi kriterlere dikkat etmek suretiyle Snapchat üzerinden bu uygulamayı değerlendirmek mümkün. Özellikle anlık olarak mesajlaşma ya da fotoğraf ile video gibi unsurları kolayca yapma imkanı sağladığı için çok fazla tercih edilmektedir. Günümüzde daha çok gençlerin kullandığı bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

Snapchat Hangi Amaçla Kullanılır?

Mobil cihazlar üzerinden kullanılan birçok farklı mesajlaşma yöntemi bulunmaktadır. Bunlar içerisinde son dönemlerin en çok tercih edilen uygulamaları arasında Snapchat gelmektedir. Çünkü hem kolay kullanımı hem de anlık mesajlaşmayı sağlaması ile öne çıkıyor.

Özellikle hemen mobil cihazı kullanarak fotoğraf ile video çekmek suretiyle gönderme şansı bulunmaktadır. Üzerine not ekleme üzerinden fotoğraf ve videolar paylaşılırken, bunların ekranına ne kadar kalacağı da belirli saniyeler doğrultusunda ayarlanır. Bu sebepten dolayı çok yaygın kullanılan bir uygulamadır.

Haberin Devamı

Snapchat Üzerinden Arkadaş Nasıl Bulunur?

Snapchat üzerinden arkadaş bulmak için kullanıcının adının tamamını girerek bunu gerçekleştirmek mümkün. Tabii Snapchat üzerinden bu işlem yapıldığı zaman genelde sadece kullanıcı adı değerlendirilir. Bunun dışında e-posta adresi, gerçek isim ve soy isim ile telefon numarası gibi durumlar kullanılmaz. Yani bu seçenekler üzerinden birini arama imkanı yoktur.