Gelir Vergisi

Gelir Vergisi

Son dakika gelir vergisi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan gelir vergisi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını gelir vergisi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Gelir Vergisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan gelir vergisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.974 gelir vergisi haberi bulunmuştur. Tüm gelir vergisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik
Bakan Şimşek: Beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Şimdiye kadar gelir elde etmesine rağmen beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellef tespit ettik" dedi.
18.04.2024 Ekonomi
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor
Selçuk Bayraktar: BAYKAR'ın yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor Dünyanın en büyük SİHA üreticisi ve ihracatçısı olan Baykar’ın toplumsal ve insani yardım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor. Türkiye'nin milli ve özgün SİHA sistemlerini geliştiren Baykar, 2023 yılında ödediği vergiler ve yaptığı bağışlarla ülkemize 12.2 milyar TL'lik doğrudan katkı sağladı. Konuyla ilgili Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya hesabından önemli açıklamalarda bulundu.
5.04.2024 Ekonomi
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan
Ev sahiplerini ilgilendiriyor! Son gün 1 Nisan Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, beyana tabi gelirleri sadece kira, ücret, menkul sermaye iradı, diğer kazanç ve iratlardan oluşan mükelleflerin, 2023 yılı yıllık gelir vergisi beyannamelerini 1 Nisan 2024 tarihine kadar ikametgahlarının bağlı olduğu yer vergi dairesine vermelerinin gerektiği bildirildi.
27.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak?
Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak? Evde akrabaları dışında mal sahibi ile ikamet eden misafirlere vergi alınacağı iddiası soyam medyada hızla yayıldı. Evde mal sahibi ile ikamet edenin akraba olmaması halinde, mal sahibinin “Misafir Vergisi” ödeneceğinin iddia edilmesinin ardından “Misafir vergisi mi gelecek? Misafire vergi mi alınacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
27.02.2024 Gündem
Evini kiralayan ev sahiplerine tarih uyarısı yapıldı! Büyük cezası var
Evini kiralayan ev sahiplerine tarih uyarısı yapıldı! Büyük cezası var Kira geliri elde eden milyonlarca mülk sahibini yakından ilgilendiren gelir vergisi beyanname dönemi 1 Mart itibarıyla başlıyor. Peki beyannameler nasıl verilecek? Nereye başvuru yapılıyor? Ayrıca bazı akrabalara ücretsiz tahsis edilen evler için de vergi verilmesi gerekebiliyor. Peki hangi akrabalara verilen evlerden kira vergisi alınıyor? İşte detaylar...
22.02.2024 Ekonomi
Kira beyannamesi 2024 ne zaman verilir? Kira gelir vergisi ödeme tarihleri
Kira beyannamesi 2024 ne zaman verilir? Kira gelir vergisi ödeme tarihleri Kira gelir beyannamesi ve kira gelir vergisi, şubat ayının bitmesine az bir süre kala mülk sahibi vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başladı. Mülklerinden yıl boyunca elde ettiği gelirleri Maliye Bakanlığı'na beyan etmek zorunda olan vatandaşlar, kira beyannamesinin ne zaman ve nasıl verileceğini araştırıyor. Peki, kira beyannamesi ne zaman verilir, Kira beyanı için son gün ne zaman? İşte kira gelir vergisi 2024 beyannamesi verilme tarihi…
17.02.2024 Ekonomi
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor
Yemek yardımında gözden kaçan detay! Maaşa ve prime doğrudan etki ediyor Çalışan herkesi ilgilendiriyor. Şirketlerin gelir vergisinden istisna tutulacağı günlük yemek bedeli belli olmuştu. 2024 yılı günlük yemek bedeline yüzde 54.54 zam yapılmıştı. Konuyla ilgili merak edilen soruların başında 'yemek yardımı için sınır var mı?' geliyor. İşte yemek yardımıyla ilgili kritik detay...
9.02.2024 Çalışma Hayatı
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi
Kira için yeni rakam belli oldu! 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belirlendi 2024 yılı için gelir vergisi istisnası belli oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıklamasına göre mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnası 2024 yılı için 33 bin lira olarak belirlendi.
4.01.2024 Ekonomi
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyuruldu
Ev sahipleri dikkat! Kira sınırı ortaya çıktı, yeni rakam resmen duyuruldu Milyonlarca ev sahibini doğrudan ilgilendiriyor. Evini kiraya verenlerin beklediği rakamlar açıklandı. Gelir İdaresi Başkanlığı, mesken kira gelirlerinde gelir vergisi istisnasının 2024 yılı için 33 bin lira olduğunu açıkladı.
4.01.2024 Ekonomi
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak?
Silah taşıma ruhsatı ciro 2024 | Silah taşıma ruhsatı ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu? Silah ruhsatı ciro 2024 ne kadar olacak? Ciro ile silah taşıma ruhsatı ile ilgili aramalar 2024 yılına girişmesiyle sorgulanmaya başlandı. 45.000.000  lira olan silah taşıma ciro miktarının 2024 yılında ne kadar olduğu sorgulanıyor. Yeniden değerlendirme oranına göre bedeller yüzde 58.46 olmuştu. Peki, 2024 silah ruhsat ciro ne kadar, 2024 silah ruhsat ciro belli oldu mu?
4.01.2024 Ekonomi
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleri
Vergi rekortmenleri 2023 listesi | Gelir vergisi rekortmenleri kimler? Türkiye vergi rekortmenleri Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni oldu. Peki, diğer gelir vergisi rekortmenleri kimler? İşte Türkiye vergi rekortmenleri listesi…
3.01.2024 Gündem
Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu
Türkiye'nin vergi rekortmeni Selçuk Bayraktar oldu Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar oldu.
3.01.2024 Ekonomi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi
Asgari ücret zammı belli oldu! Uzmanlardan ilk yorum geldi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024'ten itibaren asgari ücret yüzde 49 zamla 17 bin 2 liraya çıkacak. Peki yeni zam oranı için uzman isimler ne dedi? İşte detaylar...
27.12.2023 Ekonomi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi
Çalışan emeklilere 5 bin lira! TBMM'de kabul edildi Çalışan emeklilere 5 bin lira verilmesi ile ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
27.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı seyahatlerinin neredeyse hepsinde ana gündem maddelerinden birinin yeşil ve dijital dönüşüm olduğunu belirterek, “Biz hiç kimseden kaynak istemedik. Hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” dedi.
20.12.2023 Ekonomi
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı
Asgari ücrette son dakika! Ve ilk tarih belli oldu, işte masadaki zam oranı Milyonlarca çalışan merakla bu haberi bekliyordu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı ilk toplantı tarihini duyurdu. Öte yandan Asgari ücret ne kadar olacak? Masadaki rakam belli oldu, işte zam oranı...
1.12.2023 Çalışma Hayatı
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia
Türkiye’nin gündemine oturan dolandırıcılık olayında elden para verenler için dikkat çeken iddia Yüksek kar getirili özel ve güvenilir fon vaadiyle, aralarında Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan’ın yargılandığı dava ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Ali Osman Kurtcu, “Bir ponzi sistemi. Bu bilgilere göre, bu durum bizim hukuk boyutumuzun dışarısında, vergi kaçağına sebebiyet veren bir sistem olabileceği kanaati var. Tabii ki hukuk noktasında değerlendirilecek ama elden para verilmesi de sorumluluk kapsamında” dedi.
29.11.2023 Gündem
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor?
Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Bankada döviz hesabı olan, Hazine’nin dövizli kağıtlarından alan ve hisse senedinden kazanç elde edenlerin ödeyeceği verginin yüzde 40’a kadar çıkarılacağı iddiaları sosyal medyada dolaşınca vatandaşlar arama motorlarına yönelerek Borsaya vergi gelecek mi? Borsada yüzde 40 vergi mi olacak, borsada vergi ne kadar düşünülüyor? Sorularına yanıt aramaya başladı.
28.11.2023 Finans
Engelli araç ÖTV muafiyeti ne kadar? 2023 engelli araç limiti ne zaman artacak, 2023 engelli araç limiti Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
Engelli araç ÖTV muafiyeti ne kadar? 2023 engelli araç limiti ne zaman artacak, 2023 engelli araç limiti Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak? Yeniden değerleme oranının belli olmasıyla birlikte, engelli vatandaşların satın alabileceği araçlarda uygulanacak yeni üst limit belli oldu. Peki, Engelli araç ÖTV muafiyeti ne kadar? 2023 engelli araç limiti ne zaman artacak, 2023 engelli araç limiti Resmi Gazete'de ne zaman yayınlanacak?
6.11.2023 Ekonomi
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı
Gelire göre vergi! Eylül ayına yetişir mi? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıkladı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’dan vergi düzenlemesi taleplerine destek açıklaması geldi. Eylülde açıklanacak OVP çalışmaları kapsamında iş dünyası temsilcileriyle Ankara’da ikinci kez bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, işçi ve işveren kesiminin vergiyle ilgili taleplerini desteklediğini açıkladı. Bu konuda yoğun talep geldiğini vurgulayan Yılmaz köklü değişimlere işaret ederek, “Bu konuda çalışma yapılmalı. Bunu vergi artacak ya da azalacak diye değerlendirmemek gerekiyor. Buna vergi sisteminin modernize edilmesi, sadeleştirilmesi, daha dengeli hale getirilmesi diyelim” diye konuştu.
9.08.2023 Ekonomi
MTV ödemeleri için kritik tarih! Süre uzatılmıştı
MTV ödemeleri için kritik tarih! Süre uzatılmıştı Yapılandırma kapsamındaki vergi borçları ile motorlu taşıtlar ve gelir vergisinin 2'nci taksit ödemelerinin son günü bugün.
4.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Gelir Vergisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki gelir vergisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.