Gazete Vatan Logo

Bluetooth Kulaklık Nasıl Kullanılır? Bluetooth Kulaklık Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Bilgisayar ya da cep telefonu ile tablet olsun fark etmeden Bluetooth kulaklıklar her yerde kullanılmaktadır. Müzik dinlerken, film izlerken ya da bir video seyrederken tatmin edici uzaklıklarda net bir ses imkanı sağlar. Tabii kullanırken bağlantı kurmak için Bluetooth bölümünü açmak gerekmektedir. Bu durum marka ve modele bağlı olarak bilgisayar ile mobil cihazlar doğrultusunda farklılık gösterebilir. Ancak genel çerçevede kolayca yapılan bir işlem olduğunu eklemek mümkün. Böylece her yerden rahatlıkla bağlantı eşliğinde farklı amaçlar altında kullanılabilir.

Bluetooth Kulaklık Nasıl Kullanılır? Bluetooth Kulaklık Kullanırken Yapılması Gerekenler...

Basit birkaç işlemi uygulamak suretiyle kolayca kulaklığı bağlamak mümkündür. Bu kapsamda öncelikle mobil cihazlarda ele almak gerekir. Mobil cihazlarda ekranın üst tarafını aşağı doğru çekmek gerekir. Bu bölümde yer alan Bluetooth kısmına basılır. Eşleşme sağlandıktan sonra ise onaylamak için ana ekrana bir cevap gelir.

Bu bölüme onay verdikten sonra Bluetooth kulaklık ile birlikte mobil cihazı arasında bağlantı kurulur. Aynı mantık bilgisayar üzerinden de geçerlidir. Genelde bilgisayarın sağ alt bölümünde yer alan internet simgesi bulunan kısmına tıklanır. Bu bölümde aynı şekilde Bluetooth kısmına tıklanarak onay verilmesi ile birlikte bağlantı sağlanmaktadır.

Bluetooth Kulaklık Kullanırken Yapılması Gerekenler

Bluetooth kulaklık kullanırken yapılması gereken birtakım hususlar mevcuttur. Öncelikle Bluetooth bölümünün açık olup olmadığına bakılmalıdır. Aynı zamanda Bluetooth kısmı marka ve model üzerinden mobil cihazlar ile beraber bilgisayarlarda değişkenlik gösterebilir. Diğer yandan genelde iki ayrı cihazda aynı Bluetooth kulaklık bağlanmaz.

Haberin Devamı

O yüzden mutlaka bir cihazdan bağlantıyı kesmek gerekir. Bu en önemli husustur ve bunu yaparak tek bir cihaza Bluetooth kulaklığı bağlamak mümkün. Aynı zamanda hem mobil veya bilgisayar üzerinden hem de Bluetooth kulaklık üzerinden ses ayarı yapma şansı bulunmaktadır.

Bluetooth Kulaklık Çekim Mesafesi Ne Kadardır?

Kulaklık çekim mesafesi Bluetooth kulaklığa bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genelde bu durum 10 metreye kadar hesap edilerek gerçekleşir. Herkes bağlamış olduğu cihazdan en fazla 10 metre uzaklaşarak bağlantıyı tutabilir. Tabii bu durum hem Bluetooth kulaklık hem de kullanılan cihaza göre de farklılık yaratabilir.

Ama genelde bu mesafe üzerinden rahatlıkla bağlantı sağlamak mümkündür. Bu mesafe içerisinde herhangi bir bağlantı problemi var ise o zaman Bluetooth kulaklık ya da cihaz kontrol edilmelidir. Bazı durumlarda her iki cihazdan birinde ya da İkisinde de problem söz konusu olabilir.

Bluetooth Kulaklık Nasıl Kontrol Edilir?

Haberin Devamı

Bluetooth kulaklıkları basit birkaç işlem ile kontrol etmek mümkün. Öncelikle hem cihaz üzerinden hem de Bluetooth kulaklık kapsamında bağlantı sağlamak gerekir. Daha sonra genelde Bluetooth kulaklıkların üst kısmına dokunmak suretiyle sesi açma kapama imkanı elde edilmektedir.

Diğer yandan başka bir videoya geçmek ya da başka bir şarkıya ile birlikte radyoya geçmek gibi durumlar Bluetooth kulaklık üzerinden yine kontrol sağlama olanağı vermektedir.