Kredi Kartı

Kredi Kartı

Son dakika kredi kartı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kredi kartı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kredi kartı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kredi Kartı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kredi kartı gelişmeleri de dahil olmak üzere 6.122 kredi kartı haberi bulunmuştur. Tüm kredi kartı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kredi kartı kullanıcıları dikkat: Harcamalardaki patlamanın sebebi belli oldu!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat: Harcamalardaki patlamanın sebebi belli oldu!Kredi kartı harcamalarında Haziran ayında dikkat çekici bir artış yaşandı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Haziran ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 oranında artarak 1.267,6 milyar TL'ye ulaştı. Uzmanlar, bu artışın iki ana nedenini açıkladı. Peki, kredi kartı faiz oranları ne durumda? Kredi kartlarına sınırlama gelir mi? İşte detaylar...
25.07.2024Ekonomi
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleşti
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleştiTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu sonuçlarına göre; 2023 yılında Türkiye’de yüzde 132 büyüme gösteren e-ticaret satış hacmi, 1.855 milyar TL'ye ulaştı. Önceki yıllara göre 2023'te işlem sayısının yıllık büyüme oranı ise yüzde 23 oldu ve 2023 Türkiye’sinde 6 milyar adete yakın e-ticaret işlemi gerçekleşti. Buradan da ortalama sepet büyüklüğü 2023 yılında yüzde 108 büyüdü ve bir önceki yıla göre 255 TL artarak 492 TL’ye yükseldi.
19.07.2024Ekonomi
KPSS sınavına girerken yanımızda olması gerekenler 2024! KPSS sınavında kalem veriliyor mu? KPSS sınavına giderken alınması gerekenler neler, KPSS sınavında hangi belgeler gerekli?
KPSS sınavına girerken yanımızda olması gerekenler 2024! KPSS sınavında kalem veriliyor mu? KPSS sınavına giderken alınması gerekenler neler, KPSS sınavında hangi belgeler gerekli?2024 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları için geri sayım başladı. Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Oturumları 14 Temmuz 2024’da, Alan Bilgisi 1. Gün Oturumları 20 Temmuz 2024, Alan Bilgisi 2. Gün Oturumları 21 Temmuz 2024, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Peki, KPSS sınavında kalem veriliyor mu? KPSS sınavına giderken alınması gerekenler neler, KPSS sınavında hangi belgeler gerekli? İşte KPSS sınavına girerken yanımızda olması gerekenler 2024…
13.07.2024Gündem
E-Devlet ve banka şifreleri için önemli uyarı! 10 milyar parola çalındı
E-Devlet ve banka şifreleri için önemli uyarı! 10 milyar parola çalındı3 gün önce dünya çapında iyi bilinen hacker sitelerinden biri olan DarkWeb’de, 10 milyar parolanın yer aldığı devasa bir veri seti yayınlandı. Bu durumun bir benzeri 3 yıl önce yaşanmış, annenizin kızlık soyadına kadar bütün kişisel bilgiler, banka, e-posta ve e-ticaret şifreleri hackerlar tarafından ele geçirilmişti. E-Devlet ve bankalar dahil tüm şifrelerinizi hemen değiştirin.
12.07.2024Gündem
Bankacılık sektörünün kredi hacminde artış
Bankacılık sektörünün kredi hacminde artışBankacılık sektörünün kredi hacmi, 28 Haziran haftası 175 milyar 423 milyon lira artarak 13 trilyon 803 milyar 204 milyon liraya yükseldi.
4.07.2024Ekonomi
Kredi kartı olanlara internet uyarısı! Bu şifreler sizi ele veriyor, dolandırıcılar için 'kolay lokma' olmayın, işte yapılması gerekenler
Kredi kartı olanlara internet uyarısı! Bu şifreler sizi ele veriyor, dolandırıcılar için 'kolay lokma' olmayın, işte yapılması gerekenlerİnternet bankacılığını kullanan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Birçok kişi özellikle düzenli olarak alışveriş yaptıkları internet sitelerine şifre bilgilerini kaydediyorlar. Ancak uzmanlar tüketicileri uyarıyor. Sadece kart bilgilerinin internet ortamına kaydedilmemesi yeterli değil. İşte internetten alışveriş yapanların mutlaka yapması gerekenler...
3.07.2024Ekonomi
Hizmet sektöründe bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme geliyor
Hizmet sektöründe bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme geliyorTüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından takip ve talep edilen ve sektör çalışanlarının da faydasına olan kredi kartları ile bahşiş ödenmesine ilişkin yasal düzenleme çalışmasını desteklediklerini bildirdi.
29.06.2024Ekonomi
Kredi kartları için flaş limit kararı
Kredi kartları için flaş limit kararıKredi kartlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun aldığı kararla birlikte 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren temassız ödeme limiti yüzde 100 artırılarak 1500 liraya yükseltilecek.
28.06.2024Ekonomi
Merkez Bankası'nda yeni karar! Resmen kaldırıldı
Merkez Bankası'nda yeni karar! Resmen kaldırıldıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Zorunlu Karşılıklar Hakkındaki Tebliğ'de yer alan kaldıraç oranına dayalı zorunlu karşılık yükümlülüğü düzenlemesine son verdi.
28.06.2024Ekonomi
Bankacılık sektörünün kredi hacmi belli oldu! Rakamlar ortaya çıktı
Bankacılık sektörünün kredi hacmi belli oldu! Rakamlar ortaya çıktıBankacılık sektörünün kredi hacmi, 21 Haziran haftası 55 milyar 219 milyon lira azalarak 13 trilyon 627 milyar 781 milyon liraya geriledi.
27.06.2024Ekonomi
Ekmek fiyatlarına zam geldi: 220 gram 10 TL!
Ekmek fiyatlarına zam geldi: 220 gram 10 TL!Ekmek fiyatlarına zam yapıldığı açıklandı. İzmir'de 9 TL olan 220 gram ekmeğe zam yapıldı; 200 gram ekmeğin fiyatı 10 lira oldu.
27.06.2024Ekonomi
Kredi kartı olanlar dikkat! Yeni uygulama başlıyor, tarih belli oldu
Kredi kartı olanlar dikkat! Yeni uygulama başlıyor, tarih belli olduKredi kartı ve banka kartlarında yeni dönem başlıyor. Milyonlarca tüketiciyi doğrudan ilgilendiriyor. 1 Temmuz itibarı ile değişiyor. Bankalar tek tek açıkladı. Kredi ve banka kartlarında milyonları ilgilendiren gelişmenin detayları belli oldu. Temassız işlem limitleri değişti. İşte detaylar...
27.06.2024Ekonomi
Marketlerde yeni dönem başlıyor! Nakit ödeme tarih oluyor
Marketlerde yeni dönem başlıyor! Nakit ödeme tarih oluyorBir zincir market 3 şubesinde nakit alışverişleri sonlandırma kararı aldı. Buna göre artık sadece kredi kartı ile ödeme yapılabilecek. Yeni uygulama sosyal medyada yoğun bir şekilde tartışma konusu oldu. Peki nakit ödemeler tarih mi oluyor? Diğer marketler de nakit ödemeleri sonlandırır mı? İşte detaylar...
26.06.2024Ekonomi
Borcu olan herkesi ilgilendiren detay! Bu mal ve haklar haczedilemiyor
Borcu olan herkesi ilgilendiren detay! Bu mal ve haklar haczedilemiyorBorcu olanların en büyük korkusu haciz. İcralık olan pek çok kişi ise bu konudaki haklarını ya bilmiyor ya da yanlış biliyor. Borçlarla ilgili Yargıtay’ın emsal kararlarını hatırlatan Avukat Ali Oktay Coşgun, haczedilemeyen mal ve hakları bir bir sıraladı.
24.06.2024Ekonomi
Bakan Şimşek duyurdu: Motokuryelere ve garsonların bahşişine KDV muafiyet geliyor
Bakan Şimşek duyurdu: Motokuryelere ve garsonların bahşişine KDV muafiyet geliyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından yeni düzenleme ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
22.06.2024Ekonomi
İnternetten alışveriş yapanlara kritik uyarı yapıldı! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli oldu
İnternetten alışveriş yapanlara kritik uyarı yapıldı! Cayma hakkı ve para iadesi ile ilgili flaş detay belli olduİnternetten alışveriş yapanların sayısı her geçen gün artıyor. Kolay ulaşılabilir olması, kredi kartı ile taksit yapılabilmesi ve iade imkanın bulunması web siteleri üzerinden alışveriş yapan kişi sayısının artmasına yol açtı. Peki online platformlar üzerinden kredi kartı ile ödeme yaparak ürün satın almak ne kadar güvenli? Tüketiciler cayma hakkını hangi koşullarda kullanabiliyor? Avukat Sedef Selçuk internetten alışveriş yapanları uyararak 'cayma hakkı' ile ilgili, “Tüketicinin cayma hakkını kullanması durumunda, satıcı veya sağlayıcı cayma bildiriminin kendisine ulaştığı tarihten itibaren yedi gün içinde almış olduğu bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi, tüketiciye hiçbir masraf yüklemeksizin iade etmekle yükümlüdür. Tüketici, tahsil edemediği bedeli icra takibine konu ederek yasal faizi ile birlikte iade alabilir, uğradığı başkaca zarar var ise bunları da takibe konu edebilecektir.” diye konuştu.
17.06.2024Ekonomi
19 ilde Sibergöz-45 operasyonu: 38 gözaltı
19 ilde Sibergöz-45 operasyonu: 38 gözaltı19 ilde 'Yasa Dışı Bahis, Nitelikli Dolandırıcılık, Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği ve Bilişim Sistemine Girme' suçlarına yönelik Sibergöz-45 operasyonu düzenlendi. Operasyonun ayrıntılarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya paylaştı.
14.06.2024Gündem
Kredi kartı harcamalarında düşüş
Kredi kartı harcamalarında düşüşBankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, kredi ve kredi kartlarına yönelik istatistikleri yayımladı.
13.06.2024Ekonomi
Kredi kartı kullananları doğrudan ilgilendiriyor! 'Üç kere üst üste asgari ödeme yapmayanın nakit avansı kapatılıyor'
Kredi kartı kullananları doğrudan ilgilendiriyor! 'Üç kere üst üste asgari ödeme yapmayanın nakit avansı kapatılıyor'Kredi kartı kullanan milyonları yakından ilgilendiriyor. Kredi kartı faizleri tekrar yükselecek mi? Ekonomi yönetiminin sıkı para politikasına ilişkin attığı adımlar meyvelerini vermeye başladı. Özellikle faiz oranlarının yükseltilmesi ve kredi kartı nakit çekime getirilen sınırlamaların ardından kredi kartı harcamalarında aylık büyüme oranları yavaşladı. Peki şu anda kredi kartı faiz oranları ne kadar oldu? Faizlerde yükseliş sürer mi? Limit ve taksit sınırlaması bekleniyor mu? Konuyla ilgili uzman isim, ‘Kredi kartı ile araba alır hale geldik’ diyerek beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...
12.06.2024Ekonomi
Kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi? Diyanet tartışmalara son noktayı koydu
Kredi kartıyla kurban satın almak caiz mi? Diyanet tartışmalara son noktayı koyduKurban ibadetinin gerçekleştirilmesine tam 1 hafta kaldı. Cumhurbaşkanlığı Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, kurban ibadeti hakkında kafalara takılan soruları birer birer yanıtladı. Vatandaşlardan gelen soruları dini dayanaklarıyla beraber açıklayan Başkanlık, kredi kartıyla kurban alınır mı sorusuna son noktayı koydu.
10.06.2024Gündem
Kredi kartıyla kurban kesilir mi, kurbanlık kredi kartı ile alınır mı? Taksitle kurban almak caiz mi?
Kredi kartıyla kurban kesilir mi, kurbanlık kredi kartı ile alınır mı? Taksitle kurban almak caiz mi?Kurban Bayramı öncesi kurban alımı için hazırlıklar başladı. Kurban alımında kredi kartı/ taksitle ödeme yapılıp yapılmayacağı ise konu kapsamında araştırılan başlıklardan biri oldu. Peki, kredi kartıyla veya taksitle kurban alınır mı, kurban satışında ödeme nakit mi olmalı?
5.06.2024Gündem
BDDK’ya şikayette ‘deprem’ etkisi
BDDK’ya şikayette ‘deprem’ etkisiBankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na geçen yıl 228 bin 334 şikâyet geldi. Geçen yıl bankalarla ilgili yapılan şikâyetlerde 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketi nedeniyle yapılan şikâyetler dikkat çekti. Ayrıca bir önceki yıl 2 bin 513 olan dolandırıcılık ile ilgili şikâyetlerin de 17 bin 780’e yükselmesi dikkat çekti.
3.06.2024Ekonomi
Kredi kartı kullananlar için kritik limit uyarısı
Kredi kartı kullananlar için kritik limit uyarısıTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yüksek kredi kartı limitlerinin, bireylerde gelirleriyle uyumlu olmayan harcama davranışına yol açabildiğini belirterek, gelirlerle uyumlu limit belirlenmesi uyarısında bulundu.
1.06.2024Ekonomi
Konut, arsa ve iş yeri sahipleri dikkat! Bugün son gün
Konut, arsa ve iş yeri sahipleri dikkat! Bugün son günEmlak vergisi birinci taksit ödemelerinde bugün son gün. Konut, bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkul sahipleri ödemeleri yüz yüze veya e-devlet üzerinden yapabiliyor.
31.05.2024Ekonomi
Yasa dışı bahise geçit yok! Bakan Yerlikaya: 65 şüpheli yakalandı
Yasa dışı bahise geçit yok! Bakan Yerlikaya: 65 şüpheli yakalandıİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 13 ilde jandarma tarafından yasa dışı bahis ve nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik düzenlenen “Sibergöz-41” operasyonlarında 65 şüphelinin yakalandığını açıkladı.
26.05.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kredi Kartı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kredi kartı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.