Bddk

Bddk

Son dakika BDDK haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BDDK ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BDDK haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bddk

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bddk gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.680 bddk haberi bulunmuştur. Tüm bddk haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mevduat banka hesabı kararı! BDDK açıkladı, 1.000 TL oldu
Mevduat banka hesabı kararı! BDDK açıkladı, 1.000 TL oldu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mevduat ve katılım fonunun kabulüne, çekilmesine ve zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara ilişkin usul ve esaslar belirleyen yönetmeliğinde değişikliğe gitti.
19.04.2024 Ekonomi
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun Geçici 12. maddesi kapsamına giren yani Türkiye’de geliştirilen elektrik motorlu taşıtların kredilerinde düzenleme yaptı.
24.03.2024 Ekonomi
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi Araç alacak herkesi yakından ilgilendiriyor. BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Buna göre taşıt kredilerine yönelik fatura değeri ve taksit süresi değişti. Peki bu durum piyasa nasıl yansır? İşte detaylar...
23.03.2024 Ekonomi
BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Sınır değişti
BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Sınır değişti Araç alacak herkesi yakından ilgilendiriyor. BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Buna göre taşıt kredilerine yönelik fatura değeri ve taksit süresi değişti.
22.03.2024 Ekonomi
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı BDDK, bankaların 2023 gelirlerinin yüzde 15'ini temettü olarak dağıtmasına izin verdi.
8.03.2024 Ekonomi
81 ilde geçerli olacak! Ev kredisi çekecekler dikkat, BDDK açıkladı, resmen değişti
81 ilde geçerli olacak! Ev kredisi çekecekler dikkat, BDDK açıkladı, resmen değişti Ev sahibi olacakları yakından ilgilendiriyor. BDDK yeni kredi kararını açıkladı. Ev kredisi çekecekler için artık değişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu konut kredisiyle ilgili yeni kararını açıkladı. İşte detaylar...
29.02.2024 Ekonomi
A.C.E. Awards’ta 2 Diamond Ödül aynı markaya
A.C.E. Awards’ta 2 Diamond Ödül aynı markaya Şikayetvar A.C.E. Awards’ta tasarruf finansman şirketlerinin değerlendirildiği konut ve taşıt kategorilerinde Eminevim “2 Diamond” ödüle layık görüldü.
23.02.2024 Vitrin
Kredi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Konut, taşıt ve diğer tüketici kredilerini kapsıyor
Kredi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Konut, taşıt ve diğer tüketici kredilerini kapsıyor Banka kredisi kullanacak vatandaşları yakından ilgilendiriyor. BDDK kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalarca verilen kredilere ilişkin usul ve esasları düzenledi. Konut, taşıt ve diğer tüketici kredilerini kapsıyor.
21.12.2023 Ekonomi
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Aylık ödeme yüzde 50'den fazla düşecek
Ev alacaklara düşük faizli kredi imkanı! Aylık ödeme yüzde 50'den fazla düşecek Düşük faizli konut kredisi kampanyasının detayları netleşiyor. İlk defa ev sahibi olmak isteyenlerin heyecanla beklediği konut kredisi kampanyası için başvuruların ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı önemli detaylar anlattı. BDDK’nın konut kredileri ile ilgili ilk defa ev alacaklara ve mevcutta evi olanlar için uyguladıkları kredilerde farklılıklar var. Bugün ilk defa konut alacak bir kişi için 1 milyon TL kredi çekilmek istendiğinde 120 ay vade ile aylık yüzde 2.85 oranında faiz oranı ile yaklaşık 29 bin 500 TL seviyesinde aylık ödeme yapılması gerekiyor. Yeni kampanya ile birlikte aylık ödemenin ne kadar olacağıyla ilgili bilgi verildi.
7.12.2023 Ekonomi
Seçil Erzan gizli fona parayı nasıl aktardı? Görüntüler ortaya çıktı, Denizbank'tan yeni açıklama
Seçil Erzan gizli fona parayı nasıl aktardı? Görüntüler ortaya çıktı, Denizbank'tan yeni açıklama Denizbank, Seçil Erzan'ın fon dolandırıcılığıyla ilgili ortaya çıkan bazı görüntülerin tamamını paylaşarak, "Saadet zincirine bankada teslim edildiği iddia edilen bir kısım paralar, iddianın aksine banka kayıtlarından nakit ödeme yoluyla çıkarılarak "sistem" olarak adlandırılan organizasyona teslim edilmektedir" denildi. Denizbank'tan yapılan açıklamada, "İlgili kamera kayıtları, Bankamıza yatırılan bir paraya değil aksine bir hesap sahibinin, hesabından nakit çekme işlemine aittir" denildi.
2.12.2023 Gündem
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama
DenizBank'tan fon vurgunuyla ilgili açıklama Denizbank tarafından aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Muslera gibi ünlü futbolcuların da bulunduğu dolandırılcılık olayıyla ilgili yazılı açıklama yapıldı. Denizbank'tan yapılan açıklamada, 18 mağdurun yer aldığı milyonlarca dolarlık dolandırıcılık olayıyla ilgili, "Bankamız, konudan 2022 yılı haziran ayından itibaren Levent Büyükdere Caddesi Şubemizde müdür olarak görev yapan Seçil Erzan'ın iki günlük mazeret izni nedeniyle görevinin başında olmadığı 7 Nisan 2023 tarihinde, müşterimiz de olan bir şikâyetçinin şubeye gelmesi ile ilk kez haberdar olmuştur" denildi. 
28.11.2023 Gündem
Kredi açıklaması! Takipteki kredi oranı düşüyor
Kredi açıklaması! Takipteki kredi oranı düşüyor Bankacılık sektöründe kullandırılan kredilerde, takibe düşme oranının azalması dikkat çekti. 2022’de kredilerin yüzde 2,10’u takibe düşerken, 2023 yılı sonunda bu oranın yüzde 1,6’ya ineceği öngörülüyor.
10.11.2023 Ekonomi
81 ilin verileri belli oldu! İşte Türkiye'nin en borçlu illeri...
81 ilin verileri belli oldu! İşte Türkiye'nin en borçlu illeri... Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu düzenli olarak çeşitli verilere dayanarak bankalara olan kredi borçlarına ilişkin verileri açıklıyor. Son açıklanan veriler ışığında bankalara en çok borcu olan şehirler belli oldu. İşte haberin detayları...
3.11.2023 Ekonomi
Şube müdürü ünlüleri 55 milyon dolar dolandırmıştı! BDDK, banka için kararını açıkladı
Şube müdürü ünlüleri 55 milyon dolar dolandırmıştı! BDDK, banka için kararını açıkladı "Özel kapalı fon" sistemiyle aralarında ünlü futbolcuların bulunduğu mağdurların dolandırıldığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Savcılık, 'bankacılık zimmeti' yönünden takipsizlik kararı verdi. Seçil Erzan'ın "Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Kanunu" kapsamında ve alıkonulduğu iddiasına yönelik soruşturmalar ise devam ediyor.
21.10.2023 Gündem
Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme! Dip yaptı, yüzde 50 düştü
Gayrimenkul sektörü ile ilgili yeni gelişme! Dip yaptı, yüzde 50 düştü Yüksek faiz oranları nedeniyle azalan kredili konut satışı, BDDK’nın ikinci evini alacaklar için getirdiği kısıtlama ile dip yaptı. Eylülde ülke genelinde konut satışları yıllık yüzde 9.5 azalarak 102 bin 656 olurken, kredili satışın payı yüzde 8.2’de kaldı. Böylece kredili satışta Ocak 2019’dan bu yana en düşük oran görüldü.
17.10.2023 Ekonomi
Ünlüleri 55 milyon dolar dolandırdı! Şüphe çekmemek için bakın ne yapmış
Ünlüleri 55 milyon dolar dolandırdı! Şüphe çekmemek için bakın ne yapmış Fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera gibi ünlü isimlerin de olduğu çok sayıda kişiyi dolandırdığı iddiasıyla tutuklanan özel bir bankanın şube müdürü Seçil Erzan hakkındaki BDDK raporu ortaya çıktı.
11.10.2023 Gündem
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başladı! Konut yatırımı askıya alındı, fiyatlar düşüşe geçti
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem başladı! Konut yatırımı askıya alındı, fiyatlar düşüşe geçti Artan faizler, BDDK’nın kredi kısıtlaması ve mevduatın cazibesi yatırım için ev alacaklara fren yaptırdı. İhtiyaç amaçlı alım yapıldığını ancak yatırımcıların piyasadan çekildiğini belirten sektör temsilcileri, “Konuta yatırım yapayım düşüncesi artık yok. Talep düşünce ikinci elde ev sahipleri indirim yapmaya başladı” dedi.
1.10.2023 Ekonomi
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi
BDDK'dan yeni kredi düzenlemesi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, Kredilerin Amacına Uygun Kullandırılmasına İlişkin Kurul Kararı'nı açıkladı.
4.09.2023 Ekonomi
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Kredilerde dikkat çeken yüzde 75 kararı
Kredilerle ilgili son dakika açıklaması! Kredilerde dikkat çeken yüzde 75 kararı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK) tarafından alınan kararla ikinci evlerini alacak vatandaşlar için kredilerde değişikliğe gidildi. Kredi miktarı eskiye göre yüzde 75 daha düşük olacak. İlk evini alanlar için ise kredi kesinti uygulanmayacak. Karar kapsamında; 5 milyon liraya kadar olan sıfır konutların yüzde 22,5’ine kredi verilecek. Bu oran 5 ila 10 milyon lira arasındaki sıfır konutlar için yüzde 20 olacak. İşte milyonlarca vatandaşı ilgilendiren detaylar...
28.08.2023 Ekonomi
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi
Bakan Mehmet Fatih Kacır'dan Togg açıklaması: Milletimiz rekor siparişle sahiplendi Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Milli otomobilimiz Togg, artık ülkemizin yollarında. İnşallah kısa süre içinde uluslararası pazarda da yerini alacak. Milli otomobilimizi, 177 bin gibi rekor seviyede bir siparişle çok şükür milletimiz de sahiplendi" dedi.
26.08.2023 Ekonomi
Ev almak isteyenlere konut kredisi müjdesi! Detaylar ortaya çıktı
Ev almak isteyenlere konut kredisi müjdesi! Detaylar ortaya çıktı BDDK, ikinci konutunu alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketicilerin ikinci ev alımında şartlar değiştirildi. İşte ev almak isteyen vatandaşları ilgilendiren detaylar...
26.08.2023 Ekonomi
BDDK'dan konut kredilerine yeni düzenleme! İkinci evini alacaklar için yeni şart açıklandı
BDDK'dan konut kredilerine yeni düzenleme! İkinci evini alacaklar için yeni şart açıklandı Ev ve konut almak isteyenlerin beklediği açıklamayı BDDK açıkladı. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, konut kredilerinde ikinci evini alacaklara yönelik düzenleme yaptı. Düzenlemeyle birlikte ikinci konutunu alacak kişilerin kullanacağı kredi tutarı evin değerinin yüzde 22.5’i olarak baz alınacak.
25.08.2023 Ekonomi
Kredi kartı olanlar dikkat! 3 ay taksit imkanı geri geldi
Kredi kartı olanlar dikkat! 3 ay taksit imkanı geri geldi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, KKTC'ye seyahat harcamalarına 3 ay taksit imkanının devam etmesine karar verdi.
25.08.2023 Ekonomi
3 yeni banka kuruldu! BDDK onayladı, 8 milyar lira sermaye
3 yeni banka kuruldu! BDDK onayladı, 8 milyar lira sermaye QNB Finansbank'ın altında hizmet veren ve verdiği hizmetlerden ötürü de komisyon almayan Enpara, mevduat bankası olmak için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu'ndan onay aldı. Böylece 300 milyon dolarlık doğrudan yatırımla Enpara Bank A.Ş. kuruldu. Bununla birlikte BDDK, Colendi Bank'a dijital mevduat ve Hedef Yatırım Bankası'nın da kurulmasına onay verdi.
5.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bddk ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bddk haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.