Finans

Finans

Son dakika finans haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan finans ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını finans haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Finans

haberleri sayfasında son dakika yaşanan finans gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.706 finans haberi bulunmuştur. Tüm finans haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kenya Devlet Başkanı William Ruto Nairobi'de protesto edildi
Kenya Devlet Başkanı William Ruto Nairobi'de protesto edildiKenya'nın başkenti Nairobi'de toplanan göstericiler, hükümetin ekonomik politikalarını ve vergi düzenlemesini öngören '2024 Finans Tasarısı'na tepki göstererek, Kenya Devlet Başkanı William Ruto'yu protesto etti.
23.07.2024Dünya
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi
Borsa tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdiBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 0,15 değer kazancıyla günü 11.172,75 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.
22.07.2024Ekonomi
Dünyada mavi ekran kabusu! DEİK Dijital Teknoloji İş Konseyi Başkanı Erdem Erkul: Yapmamız gereken genel ulusal strateji belirlemek
Dünyada mavi ekran kabusu! DEİK Dijital Teknoloji İş Konseyi Başkanı Erdem Erkul: Yapmamız gereken genel ulusal strateji belirlemekDünyayı sarsan ve CrowdStrike şirketinin güncellemesinden dolayı bilgisayarları mavi ekrana düşüren, mağduriyetlere yol açan yazılımsal soruna ilişkin olarak DEİK Dijital Teknoloji İş Konseyi Başkanı Erdem Erkul açıklamalarda bulundu. Erkul "Yapmamız gereken genel ulusal strateji belirlemek" dedi.
19.07.2024Ekonomi
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleşti
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleştiTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu sonuçlarına göre; 2023 yılında Türkiye’de yüzde 132 büyüme gösteren e-ticaret satış hacmi, 1.855 milyar TL'ye ulaştı. Önceki yıllara göre 2023'te işlem sayısının yıllık büyüme oranı ise yüzde 23 oldu ve 2023 Türkiye’sinde 6 milyar adete yakın e-ticaret işlemi gerçekleşti. Buradan da ortalama sepet büyüklüğü 2023 yılında yüzde 108 büyüdü ve bir önceki yıla göre 255 TL artarak 492 TL’ye yükseldi.
19.07.2024Ekonomi
MİT'ten PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasına darbe
MİT'ten PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasına darbeMilli İstihbarat Teşkilatı, terör örgütü PKK'nın sözde istihbarat yapılanmasında çalışan Halil kod adlı Sadık Topaloğlu ve Mehmet Savaş'ı İstanbul'da yakaladı.
18.07.2024Gündem
Altın fiyatlarında son dakika! Uzman isim rekor için tarih verdi: Dananın kuyruğu koptu, coşku başladı
Altın fiyatlarında son dakika! Uzman isim rekor için tarih verdi: Dananın kuyruğu koptu, coşku başladıAltın fiyatlarında son dakikla gelişmeleri yaşanıyor. Altın uzmanı ve finans analisti İslam Memiş, ABD'den gelecek ÜFE verisi öncesinde gram, çeyrek, yarım ve tam altın alacakları uyardı. Memiş, rekor tahminlerini de paylaştı. Yeni zirveler için aşılması gereken eşikleri duyurdu.
12.07.2024Ekonomi
Mustafa Yiğit Zeren kimdir, kaç yaşında, nereli? Zeren Group sahibi Mustafa Yiğit Zeren’in biyografisi
Mustafa Yiğit Zeren kimdir, kaç yaşında, nereli? Zeren Group sahibi Mustafa Yiğit Zeren’in biyografisiMustafa Yiğit Zeren’in hayatına yönelik ayrıntılar merak ediliyor, arama motorları üzerinden Mustafa Yiğit Zeren kimdir, kaç yaşında, nereli, gibi sorularına yanıt aranıyor.
12.07.2024Ekonomi
Zeren Group kimin, Zeren Group Holding’in sahibi kimdir? Zeren Group markaları neler?
Zeren Group kimin, Zeren Group Holding’in sahibi kimdir? Zeren Group markaları neler?Zeren Group’un kimin olduğu, sahibinin kim olduğuna dair araştırmalar yoğunlaştı. Peki, Zeren Group kimin, Zeren Group Holding’in sahibi kimdir? Zeren Group markaları neler?
12.07.2024Ekonomi
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul güne yükselişle başladıBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,10 yükselişle 11.035,13 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 10,80 puan ve yüzde 0,10 artarak 11.035,13 puana çıktı.
12.07.2024Ekonomi
Borsa İstanbul'dan kapanış rekoru geldi
Borsa İstanbul'dan kapanış rekoru geldiBorsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 2,62 değer kazancıyla günü 11.024,33 puandan tamamlayarak tüm zamanların en yüksek günlük kapanışını gerçekleştirdi.
11.07.2024Ekonomi
Bakan Bayraktar, Dünya Bankası ile enerji iş birliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdi
Bakan Bayraktar, Dünya Bankası ile enerji iş birliğini artırmayı hedeflediklerini bildirdiEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji dönüşümü ve temiz enerji konularında Dünya Bankası ile iş birliğinin geliştirilmesi ve ortak projelerin artırılmasının hedeflendiğini bildirdi.
10.07.2024Ekonomi
TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya kimdir? TÜİK başkanı kaç yaşında, nereli?
TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya kimdir? TÜİK başkanı kaç yaşında, nereli?Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yeni başkanı olarak atanan Dr. Erhan Çetinkaya, göreve başlamasıyla birlikte hakkında yapılan araştırmalar devam ediyor. Peki, Dr. Erhan Çetinkaya kimdir, kaç yaşında, nereli?
9.07.2024Ekonomi
Gümüş altının yerini almaya hazırlanıyor! Tarihi zirveye ulaştı, Ekonomistlerden yıl sonu tahmini: 45 dolara çıkabilir
Gümüş altının yerini almaya hazırlanıyor! Tarihi zirveye ulaştı, Ekonomistlerden yıl sonu tahmini: 45 dolara çıkabilirGümüş fiyatı geçen hafta yüzde 2.4 yükselişle ons başına 30.437 doları aşarak 11 yılı aşan dönemin en yüksek seviyesine ulaştı. Böylelikle gümüş yılbaşından itibaren bu zamana yüzde 28 artış göstererek altındaki yükselişi de geride bırakmış oldu. Ekonomistler gümüşteki yükseliş eğiliminin Orta Doğu’da yaşanan gerilimler olduğunu değerlendirirken diğer metal emtialarından buna bağlı olarak artış göstermeye devam edeceğini dikkat çekti.
5.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.. Bakan Şimşek "Ekip çalışması bu noktada daha önceden mevzuat çalışması yapılmış, uygulamada etkinlikti. Gri listeye girmek kolay, çıkması zor. Monaca gri listeye alındı. AB üyesi olup da listede olan ülkeler var" dedi. Şimşek asgari ücrete ilişkin olarak "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Şimşek vergi konusuna ilişkin olarak "Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız" dedi.
1.07.2024Ekonomi
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeden çıkarıldı. Uzmanlar ekonomiye olan güvenin daha da artacağını, fon girişlerinin olacağını, yabancı yatırımcının kalıcı yatırım yapacağını belirtti. Kısa vadede sonuçlarının net olarak görülmese de orta ve uzun vadede ülke ekonomisi için algısal anlamda gri listeden çıkmanın başarı olduğunu uzmanlar açıkladı.
28.06.2024Ekonomi
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: Başardık
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: BaşardıkHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı paylaştı. Şimşek Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunuyordu. Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye'yi gri listeden çıkardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Türkiye’nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır" mesajını paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir" denildi.
28.06.2024Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisi
Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisiPiyasalarda ABD'de bugün açıklanacak büyüme verileri öncesinde karışık bir seyir izlenirken, yurt içinde gözler Merkez Bankasının (TCMB) para politikası kararlarına çevrildi. Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne olur? İşte Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı beklentisi
27.06.2024Ekonomi
Efor Çay halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? Efor Çay Sanayi kimin, Efor Çay halka arz ne zaman?
Efor Çay halka arz kaç lot verir, katılım endeksine uygun mu? Efor Çay Sanayi kimin, Efor Çay halka arz ne zaman? Efor Çay halka arz ile ilgili aramalar yoğunlaştı. Efor Çay halka arzına dair detaylar yatırımcılar tarafından sorgulanıyor. Efor Çay, halka arzının kaç lot verileceği ve hangi bankalarda bulunacağı ve katılım endeksine uygun olup olmayacağına yönelik aramalar arttı. Peki, Efor Çay halka arz katılım endeksine uygun mu, hangi bankalarda var, kaç lot verir? Efor çay ne zaman halka arz olacak, Efor Çay halka arz ne zaman?
26.06.2024Ekonomi
Meclis bayram sonrası Dijital Telif Yasası mesaisine başlıyor! Google Dijital Mecralar Komisyonu karşısına çıkacak
Meclis bayram sonrası Dijital Telif Yasası mesaisine başlıyor! Google Dijital Mecralar Komisyonu karşısına çıkacakBayramın sona ermesiyle 'Dijital Telif Yasası'nın çıkarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor. TBMM Genel Kurulu'nun, 25 Haziran Salı günü haftalık çalışmasına başlamasıyla Dijital Mecralar Komisyonu da, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman başkanlığında "dijital telif" gündemiyle toplanacak. Komisyona Google yetkilileri bir sunum yapacak. Öte yandan "Krito Varlıklar Yasası" da TBMM'nin gündemine gelecek.
23.06.2024Gündem
SEĞMEN GIDA HALKA ARZ | Seğmen Gıda kimin, Seğmen Kardeşler Gıda halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir, hangi bankalar var?
SEĞMEN GIDA HALKA ARZ | Seğmen Gıda kimin, Seğmen Kardeşler Gıda halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir, hangi bankalar var?Seğmen Kardeşler Gıda Üretim ve Ambalaj Sanayi şirketi halka arz oluyor. Bireysele eşit dağıtımla gerçekleşecek talep toplamada halka arzın büyüklüğü 1.7 milyar TL olarak açıklandı. Şirket talep toplama süreci ardından Yıldız Pazar'da SEGMN kodu ile işlem görecek. Peki, Seğmen Gıda kimin, Seğmen Kardeşler Gıda halka arz ne zaman, katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir, hangi bankalar var?
19.06.2024Ekonomi
Efor Çay halka arz katılım endeksine uygun mu? Efor çay kaç lot verir, Efor Çay halka arz ne zaman, Efor Çay Sanayi hangi bankalarda var?
Efor Çay halka arz katılım endeksine uygun mu? Efor çay kaç lot verir, Efor Çay halka arz ne zaman, Efor Çay Sanayi hangi bankalarda var?Efor Çay Sanayi Tic. A.Ş. firması halka arz oluyor. Şirketi halka arz için talep toplama tarihlerini de duyurdu. SPK tarafından halka arzı onaylanan Efor Çay hisse fiyatını 14,50 TL olarak belirledi. EFORC kodu ile borsada işlem görecek Efor Çay halka arz tarihleri ve lot dağılımı ise merak ediliyor. Peki, Efor Çay halka arz katılım endeksine uygun mu? Efor çay kaç lot verir, Efor Çay halka arz ne zaman, Efor Çay Sanayi hangi bankalarda var?
19.06.2024Ekonomi
Türk bankaya EMEA Finance’den 10 ödül
Türk bankaya EMEA Finance’den 10 ödülAvrupa, Ortadoğu ve Afrika’nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Başarı Ödülleri ve Proje Finansmanı Ödülleri kapsamında Garanti BBVA, kurum olarak süreçlerinde yer aldığı finansman işlemleriyle beraber 10 farklı ödüle layık görüldü.
Visa, Türkiye’deki 40’ıncı yılını kutluyor
Visa, Türkiye’deki 40’ıncı yılını kutluyorÖdeme teknolojisi şirketi Visa, Türkiye’deki 40’ıncı yılını düzenlediği bir basın toplantısı ile kutladı.
12.06.2024Ekonomi
Kurban Bayramı öncesi son dakika altın uyarısı! Alım için son fırsat
Kurban Bayramı öncesi son dakika altın uyarısı! Alım için son fırsatSon dakika altın fiyatları... Altın piyasasıyla ilgili yeni haberler. Parasını borsa, altın veya dövizde değerlendirmek isteyen yatırımcılar piyasadaki seyri merakla takip ediyor. Altın, borsa, euro ve dolar ile ilgili dikkat çeken analizler yatırımcının yönünü belirliyor. Altın güç kaybederken yabancıların tahvil bono alımları sürüyor. Borsada kâr satışlarına bağlı düşüş devam ediyor. Öte yandan finans analisti İslam Memiş, 9 günlük Kurban Bayramı tatili öncesi piyasalarla ilgili yatırımcıları uyardı. Memiş, gram altın için ortaya attığı 3500 TL tahminine ilişkin açıklık getirdi.
9.06.2024 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Karahan: Rezervlerdeki artış TL'ye olan güveni pekiştirecek
Merkez Bankası Başkanı Karahan: Rezervlerdeki artış TL'ye olan güveni pekiştirecekTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, İstanbul Finans Merkezi’nde düzenlenecek İklim Ekonomisi-Sürdürülebilirlik Finansmanı Zirvesi'nde konuşuyor. Karahan "Merkez Bankamızın net döviz pozisyonu son iki ayda yaklaşık 70 milyar dolar iyileşti, bu durum TL varlıklara yönelik pozitif bir döngünün başladığını göstermektedir" dedi.
7.06.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Finans ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki finans haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.