Bankacılık

Bankacılık

Son dakika bankacılık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bankacılık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bankacılık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bankacılık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bankacılık gelişmeleri de dahil olmak üzere 9.837 bankacılık haberi bulunmuştur. Tüm bankacılık haberleri aşağıda listelenmiştir.
0 faizli kredi fırsatı: Paralar anında hesaplarda! Bankalar tek tek duyurdu
0 faizli kredi fırsatı: Paralar anında hesaplarda! Bankalar tek tek duyurdu İhtiyaç kredisi kullanmayı planlayanlara bankalardan iyi haber geldi. Sıfır faiz imkanı ile kredi kullanımı mümkün. Bankalar limitleri ve ödeme koşullarını müşterilerine duyurdu. İsteyenler internet üzerinden mobil bankacılık hizmetlerini kullanarak da başvurularını tamamlayabilecek. İşte faizsiz kredi fırsatı sunan bankalar ve ödeme koşulları...
24.04.2024 Ekonomi
Mevduat banka hesabı kararı! BDDK açıkladı, 1.000 TL oldu
Mevduat banka hesabı kararı! BDDK açıkladı, 1.000 TL oldu Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), mevduat ve katılım fonunun kabulüne, çekilmesine ve zaman aşımına uğrayan mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklara ilişkin usul ve esaslar belirleyen yönetmeliğinde değişikliğe gitti.
19.04.2024 Ekonomi
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı
Mevduat faiz oranlarına dikkat! Yükseliş ne zamana kadar devam edeceğini uzman isim açıkladı Mevduat faizlerinin bir yılda ikiye katladığını, yüzde 110’dan fazla arttığını ifade eden Hesapkurdu Bankacılık İş Geliştirme Yöneticisi Orhun Çağlar Atilla, bazı bankaların üç aylık vadeli güncel mevduat faiz oranının yüzde 58’e dayandığını açıkladı.
18.04.2024 Ekonomi
Faizsiz kredi fırsatı! Bankalar limitleri tek tek açıkladı: 25 bin TL anında hesaplarda
Faizsiz kredi fırsatı! Bankalar limitleri tek tek açıkladı: 25 bin TL anında hesaplarda İhtiyaç kredisi kullanmayı planlayanlara bankalardan iyi haber geldi. Sıfır faiz imkanı ile kredi kullanımı mümkün. Bankalar limitleri ve ödeme koşullarını müşterilerine duyurdu. İsteyenler internet üzerinden mobil bankacılık hizmetlerini kullanarak da başvurularını tamamlayabilecek. İşte faizsiz kredi fırsatı sunan bankalar ve ödeme koşulları...
17.04.2024 Ekonomi
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek
Piyasalar için erken bayram! Pazartesi ve salı da sürecek BIST 100 Endeksi günü 9.618 puandan tamamlayarak yeni rekora imza attı. Günlük kazanç yüzde 5.5’e yaklaştı. Borsada işlemler bayram öncesi pazartesi ve salı da sürecek.
6.04.2024 Ekonomi
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri
Milliyet Executive ile teknoloji liderleri İş dünyasına dair haberleri ve yenilikleri modern bir perspektifle okurlarıyla buluşturan Milliyet Executive’in 28. sayısı, 5 Nisan tarihinde çıktı.
5.04.2024 Ekonomi
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı
Kredi kartında makas açıldı! Faizler değişecek mi? Uzman isim kritik soruyu cevapladı Kredi kartı ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Kredi kartı nakit çekimi ve KMH hesaplarına uygulanan faiz oranlarında artışa gidilse de vatandaşın tercihi değişmedi. BDDK verilerine göre mart ayının son haftalarında KMH hesapları rekor seviyeyi gördü. Peki artışın nedeni ne? İşte detaylar...
4.04.2024 Ekonomi
Promosyon ödemelerine yüzde 100 zam! e-Devlet'ten başvuran alıyor, emekliye 15 bin TL ek ödeme
Promosyon ödemelerine yüzde 100 zam! e-Devlet'ten başvuran alıyor, emekliye 15 bin TL ek ödeme Milyonlarca emekliye müjde gibi haber geldi. Bankaların emeklilere verdiği promosyon tutarları geçen yıla kıyasla yüzde 60 ila yüzde 100 aralığında arttı. Bu yılki promosyonlar emekli aylıklarına göre değişmekle birlikte 8 bin liradan başlayıp 15 bin liraya kadar çıkıyor. Bazı bankalar promosyon ödemesinin yanında 3 bin TL’ye kadar ek ödeme de yapınca emekliyi kapma yarışı daha da kızıştı. İşte emeklilerin bankaya gitmeden, mobil bankacılık üzerinden tek tuşla başvurabilecekleri yeni promosyon miktarları...
3.04.2024 Çalışma Hayatı
Kredi kartı, kira zam sınırı ve diğer alanlarda yeni dönem sinyali! Ekonomi gündemi yoğun olacak
Kredi kartı, kira zam sınırı ve diğer alanlarda yeni dönem sinyali! Ekonomi gündemi yoğun olacak Türkiye’nin gündemini uzun süredir meşgul eden seçimlerin ardından gözler yine ekonomiye dönüyor. Yerel seçimlerin de tamamlanmasıyla yeni adımlar merak ediliyor. Bu çerçevede nisan enflasyonunun seyrine göre hem bankacılık tarafında hem de ekonominin diğer alanlarında bazı ek önlemler uygulanabilir. Kira zammındaki yüzde 25’lik sınır konusunda bir karar beklenirken vergi tarafında bazı indirim ve istisnaların da gözden geçirileceği belirtiliyor.
1.04.2024 Ekonomi
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı
Elektrikli araç kredilerine Togg ayarı Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu’nun Geçici 12. maddesi kapsamına giren yani Türkiye’de geliştirilen elektrik motorlu taşıtların kredilerinde düzenleme yaptı.
24.03.2024 Ekonomi
Flört uygulamasında tanıştığı kişileri dolandıran 3 kişi gözaltında
Flört uygulamasında tanıştığı kişileri dolandıran 3 kişi gözaltında Antalya'da, flört uygulamasından tanıştığı kişilerin cep telefonu ve mobil bankacılık uygulamasının şifrelerini öğrenen 1'i kadın 3 şüpheli, hem hesaplardaki parayı hem de bankadan çektikleri kredileri kendi hesaplarına aktardı
23.03.2024 Gündem
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi
BDDK'dan kredi kararı! Araç alacaklar dikkat, sınır getirildi Araç alacak herkesi yakından ilgilendiriyor. BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Buna göre taşıt kredilerine yönelik fatura değeri ve taksit süresi değişti. Peki bu durum piyasa nasıl yansır? İşte detaylar...
23.03.2024 Ekonomi
BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Sınır değişti
BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme! Sınır değişti Araç alacak herkesi yakından ilgilendiriyor. BDDK'dan taşıt kredileriyle ilgili yeni düzenleme yaptı. Buna göre taşıt kredilerine yönelik fatura değeri ve taksit süresi değişti.
22.03.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,24 yükselişle 9.162,41 puandan başladı.
22.03.2024 Ekonomi
Antalya Adliyesi'nde çalıntı uyuşturucu skandalı! Adli emanete, 'içici memur’ verildiği iddiası
Antalya Adliyesi'nde çalıntı uyuşturucu skandalı! Adli emanete, 'içici memur’ verildiği iddiası Antalya Adliyesi Adli Emanet Memurluğu'nun uyuşturucu muhafaza edilen bölümünde 6 kilo kokain çalındığının ortaya çıkmasının ardından tutuklanan zabıt katibi Gençay Hacı Aytan'ın avukatı Ayşen Alkan, "Adliyede herkes müvekkilimin içici olduğunu biliyormuş. İçici bir memurun emanete verilmesi, emanetteki sorumluların o memurun içici olduğunu bilmesine rağmen, orada görevinin devam ettirilmesi belli usulsüzlüklerin üstünün kapatılmaya çalışıldığının göstergesi" dedi. Adli emanet çalışanları Özlem Özabay ile Sedef Sayan'ın da tutuklu bulunduğu soruşturmada ifade veren Ayşe Ç., "Gençay Hacı Aytan'ın uyuşturucu madde kullandığını biliyordum. Şahsın esrar içtiğine defalarca şahit oldum" dedi.
19.03.2024 Gündem
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama
Türkiye Bankalar Birliği'nden "faiz artırma talimatı" iddialarına ilişkin açıklama Türkiye Bankalar Birliği, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "faiz artırma talimatı" verdiği yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
18.03.2024 Ekonomi
Silahla rehin alıp, mobil uygulamadan 200 bin TL gasp eden 2 kişi tutuklandı! Hesaplar bloke edildi
Silahla rehin alıp, mobil uygulamadan 200 bin TL gasp eden 2 kişi tutuklandı! Hesaplar bloke edildi Adana'da silahla rehin aldıkları iki kişinin mobil uygulamasından 200 bin TL gasp eden 2 kişi tutuklandı. Şüphelilerden Volkan T. ile Metincan Ç. tutuklanırken para gönderdikleri Yusuf Y. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Paranın aktarıldığı hesap ise bloke edildi.
15.03.2024 Adana
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,35 yükselişle 8.941,46 puandan başladı.
14.03.2024 Ekonomi
Yeni aldığı telefon yarım milyona patladı! Sabah uyanınca gerçek ortaya çıktı
Yeni aldığı telefon yarım milyona patladı! Sabah uyanınca gerçek ortaya çıktı Erzurum'da mobilya pazarlamacısı Adem Kızıltaş'ın (43) satın aldığı yeni cep telefonuna sızan dolandırıcılar, hesabındaki 173 bin lira ile kredi kartlarından 336 bin lira para çekerek kendi hesaplarına aktardı. Yaklaşık yarım saat içerisinde 509 bin lirayı alan dolandırıcıların Türk Kızılay Kahramanmaraş Şubesi'ne de 50 lira bağış yaptıkları dikkat çekti.
14.03.2024 Gündem
Yeni telefon aldı! Dolandırıcılar hesabından para çekti, 50 Lira'da bağış yaptılar
Yeni telefon aldı! Dolandırıcılar hesabından para çekti, 50 Lira'da bağış yaptılar Erzurum'da toptan mobilya pazarlamacılığı yapan Adem Kızıltaş'ın telefonuna su kaçması sonucu bozuldu. Yeni telefon aldı, kurulumunu yaptı ve uykuya daldı. Dolandırıcılar 02.30 ile 03.00 saatleri arasında Kızıltaş'ın hesabından 509 bin lira çekti, 50 lira da Kızılay'a bağış yaptılar.
14.03.2024 Gündem
Kredi kartı kullananları ilgilendiriyor! Taksit ve faiz detayı belli oldu,işte detaylar...
Kredi kartı kullananları ilgilendiriyor! Taksit ve faiz detayı belli oldu,işte detaylar... Kredi ve kredi kartı kullananlar yakından takip ediyor. Özellikle kartlarının nakit ya da taksitli avans özelliğini kullananları doğrudan ilgilendiriyor. Bankacılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; bu hafta itibarıyla bazı bankaların kredi kartı nakit avans taksit sayısı 12 aydan 3 aya indi. Bazı bankaların ise, yeni müşterilerine sunduğu 10 bin TL’ye kadar olan faizsiz kredilerdeki vade sayısının 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi.
14.03.2024 Ekonomi
Kredi, kredi kartı ve nakit avans kullananlar dikkat! Tamamen değişti, taksit ve faiz detayı
Kredi, kredi kartı ve nakit avans kullananlar dikkat! Tamamen değişti, taksit ve faiz detayı Kredi ve kredi kartı kullananlar yakından takip ediyor. Özellikle kartlarının nakit ya da taksitli avans özelliğini kullananları doğrudan ilgilendiriyor. Bankacılık kaynaklarından alınan bilgiye göre; bu hafta itibarıyla bazı bankaların kredi kartı nakit avans taksit sayısı 12 aydan 3 aya indi. Bazı bankaların ise, yeni müşterilerine sunduğu 10 bin TL’ye kadar olan faizsiz kredilerdeki vade sayısının 6 aydan 3 aya düştüğü belirtildi. Ayrıca, bu hafta ticari kredi faizlerinde de sert artışlar yaşandı. Bazı özel bankaların ticari kredi yıllık faizi şubatta yüzde 48 iken martta yüzde 77’ye kadar ulaştı. İşte kredi ve kredi kartları ile ilgili yeni gelişmelerin ayrıntıları...
13.03.2024 Ekonomi
Borsa  İstanbul günün ilk yarısında yükseldi
Borsa İstanbul günün ilk yarısında yükseldi Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,07 değer kazanarak 9.138,05 puana çıktı.
12.03.2024 Ekonomi
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı
BDDK'dan bankalar için yüzde 15'lik temettü kararı BDDK, bankaların 2023 gelirlerinin yüzde 15'ini temettü olarak dağıtmasına izin verdi.
8.03.2024 Ekonomi
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı
Borsa İstanbul güne yükselişle başladı Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,33 yükselişle 9.084,18 puandan başladı.
8.03.2024 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bankacılık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bankacılık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.