Banka

Banka

Son dakika banka haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan banka ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını banka haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Banka

haberleri sayfasında son dakika yaşanan banka gelişmeleri de dahil olmak üzere 19.933 banka haberi bulunmuştur. Tüm banka haberleri aşağıda listelenmiştir.
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararı
Alman turiste VIP dolandırıcılık şoku! Şikayetine rağmen savcılıktan takipsizlik kararıAlman turist Jurgen S., Denizli'de daha önce alışveriş yaptığı halı firmasından 'VIP müşteri' olarak aldığı ücretsiz seyahate katılıp, 40 bin euro değerinde 4 halı daha aldı ve 10 bin euro ödedi. Ülkesine dönen ve halıların gümrükte takıldığı söylenince kalan parayı da ödeyen; ancak halılar teslim edilmeyen Alman turist suç duyurusunda bulununca, firma 33 bin euro'yu geri ödedi. Savcılık da maddi zarar büyük ölçüde giderildiği gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi.
26.07.2024Gündem
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'dan 'faiz' mesajı
Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'dan 'faiz' mesajıMerkez Bankası (TCMB) Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, şu anda faiz indirim döngüsünün değerlendirilmediğini ve indirimler başladığı zaman da sıkı duruşun korunacağını söyledi.
26.07.2024Ekonomi
Emeklilere maaş farkı müjdesi! Ödemeler banka hesaplarına yatırıldı
Emeklilere maaş farkı müjdesi! Ödemeler banka hesaplarına yatırıldıSosyal Güvenlik Kurumu'nun açıklamasına göre Emekli Sandığı kapsamındaki emeklilere 14 günlük maaş farkları ödendi.
Bankadaki paranız kat kat artabilir! Merkez Bankası'nın talimatı bankalara ulaştı, mevduat faizinde yeni tablo oluştu
Bankadaki paranız kat kat artabilir! Merkez Bankası'nın talimatı bankalara ulaştı, mevduat faizinde yeni tablo oluştuBankada parası olanlar için güzel haberi geldi! Merkez Bankası'nın likidite sterilizasyonu için bankalara gönderdiği yazı ve talimat ulaştı. Yeni adım sonrası bankaların mevduat faizlerinde tablo netleşti. Bankaların mevduat faizlerindeki yeni tablosu düşüş ya da yükseliş yaşanır mı? İşte detaylar...
26.07.2024Ekonomi
Kredi çekecek olan milyonlara uyarı! Bankalardan tüketiciye ek ücret tuzağı
Kredi çekecek olan milyonlara uyarı! Bankalardan tüketiciye ek ücret tuzağıKredi kullanarak konut satın almak isteyen vatandaşlar bankaların kapısını çalarken, bankalar ise vatandaştan masraf üstüne masraf kesmeye başladı. Deprem sigortası DASK ve damga vergisi gibi zorunlu olan masrafların haricinde bankalar diğer tüm alanlarda uyguladığı ücret ve aracılık ettiği sigorta bedellerinde de fahiş oranlarda artışa gitti. Konut sigortası ve hayat sigortası yaparken vatandaşın istediği sigorta şirketlerinden teklif alarak en uygun fiyatlı sigortayı tercih etme seçeneğini de elinden alan bankalar son olarak EFT ücreti de kesmeye başladı.
25.07.2024Ekonomi
Banka hesaplarını kiralayanlar dikkat! Resmen ceza yağıyor
Banka hesaplarını kiralayanlar dikkat! Resmen ceza yağıyorBanka hesabı olan herkesi yakından ilgilendiriyor. Son zamanlarda pek çok kişinin banka hesabını kiraladığı ortaya çıktı. Yasa dışı kumar ve bahisten elde edilen paraları aklamak isteyen dolandırıcılar, üniversite öğrencilerinin banka hesaplarını kara para akışında kullanıyor. Hesabını kiraya veren ve yıllarca ceza alan gençlerin aileleriyle konuştu.
25.07.2024Ekonomi
Kredi kartı kullanıcıları dikkat: Harcamalardaki patlamanın sebebi belli oldu!
Kredi kartı kullanıcıları dikkat: Harcamalardaki patlamanın sebebi belli oldu!Kredi kartı harcamalarında Haziran ayında dikkat çekici bir artış yaşandı. Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, Haziran ayında kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile yapılan ödemeler, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 98 oranında artarak 1.267,6 milyar TL'ye ulaştı. Uzmanlar, bu artışın iki ana nedenini açıkladı. Peki, kredi kartı faiz oranları ne durumda? Kredi kartlarına sınırlama gelir mi? İşte detaylar...
25.07.2024Ekonomi
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladıPiyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını merakla bekliyordu. Para Politikası Kurulu faiz kararını açıkladı. Merkez Bankası, politika faizini piyasa beklentilerine paralel olarak yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu.
23.07.2024Ekonomi
Adana'da firari hükümlüler şok uygulamada yakalandı
Adana'da firari hükümlüler şok uygulamada yakalandıKozan İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler gerçekleştirdiği huzur güven uygulamalarında dolandırıcılık suçundan 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlüyü yakalayıp cezaevine teslim etti.
23.07.2024Adana
En düşük emekli maaşında zam farkı müjdesi! Banka hesaplarına yatacak, tarih belli oldu
En düşük emekli maaşında zam farkı müjdesi! Banka hesaplarına yatacak, tarih belli olduMilyonlarca emekliyi yakından ilgilendiriyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılmasını da içeren vergi teklifi kabul edildi. Bütçeye 33.2 milyar liralık ilave maliyet getirecek olan bu düzenlemenin önümüzdeki hafta Genel Kurul’da yasalaşması bekleniyor. Öte yandan emekliler için zam farkının hesaplara yatırılma tarihi belli oldu.
20.07.2024Ekonomi
İşcep antivirüs aktiftir ne demek, nasıl kapatılır? İşcep antivirüs ücretli mi? İşcep antivirüs bildirimi kapatma
İşcep antivirüs aktiftir ne demek, nasıl kapatılır? İşcep antivirüs ücretli mi? İşcep antivirüs bildirimi kapatmaSiber tehditler, kullanıcıların cihazlarını ve kişisel bilgilerini koruma altına almayı zorunlu hale getiriyor.
19.07.2024Gündem
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleşti
2023 yılında 6 milyar e-ticaret işlemi gerçekleştiTürkiye E-Ticaret Ekosistemi Raporu sonuçlarına göre; 2023 yılında Türkiye’de yüzde 132 büyüme gösteren e-ticaret satış hacmi, 1.855 milyar TL'ye ulaştı. Önceki yıllara göre 2023'te işlem sayısının yıllık büyüme oranı ise yüzde 23 oldu ve 2023 Türkiye’sinde 6 milyar adete yakın e-ticaret işlemi gerçekleşti. Buradan da ortalama sepet büyüklüğü 2023 yılında yüzde 108 büyüdü ve bir önceki yıla göre 255 TL artarak 492 TL’ye yükseldi.
19.07.2024Ekonomi
Emeklilerin maaş dilimi değişti! Banka promosyon ödemeleri arttı
Emeklilerin maaş dilimi değişti! Banka promosyon ödemeleri arttıMilyonlarca emekli bekliyordu. Promosyon hesabı değişti. Bankalarda promosyonlar artmasa dahi emekliler zam aldıklarından dolayı bankanın ödediği bir üst promosyon limitine geçebiliyor. İşte zamlı maaşa yüksek promosyon fırsatı...
Üniversitelilere kara para tuzağı: Fenomenler burs vaadiyle öğrencileri kullandılar
Üniversitelilere kara para tuzağı: Fenomenler burs vaadiyle öğrencileri kullandılarSon dönemde bir çok suç örgütünün kara para akışını öğrencilerin banka hesapları üzerinden sağladığı ortaya çıkmıştı. Para karşılığı kullandırdıkları banka hesaplarına yüzbinlerce liralık giriş çıkış yapıldığı için haklarında soruşturma ve dava açılan mağdur öğrenciler açıklama yaptı.
19.07.2024Gündem
Bankalar faiz oranlarını güncelledi! İşte 1 milyon liranın aylık getirisi
Bankalar faiz oranlarını güncelledi! İşte 1 milyon liranın aylık getirisiBankada parası olan milyonlara uyarı yapıldı. Haziranda enflasyona göre en çok kazandıran yatırım aracı olan mevduat faizleri cazibesini koruyor. Bankalar mevduat faiz oranlarını güncelledi. Parasını mevduatta değerlendirmek isteyenler faizlerin daha fazla yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Peki şu anda 1 milyon TL’nin getirisi ne kadar oldu?
17.07.2024Ekonomi
15 Temmuz'da kapalı olan yerler: Resmi tatil 15 Temmuz'da sağlık ocakları, kargolar açık mı?
15 Temmuz'da kapalı olan yerler: Resmi tatil 15 Temmuz'da sağlık ocakları, kargolar açık mı?15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil olarak kutlanır. Her yıl olduğu gibi sağlık ocakları, kargolar, bankalar bu günde açık mı araştırılır. Banka, noter, kargo, aile sağlığı merkezleri 15 Temmuz'da çalışıyor mu?
14.07.2024Gündem
KPSS sınavına girerken yanımızda olması gerekenler 2024! KPSS sınavında kalem veriliyor mu? KPSS sınavına giderken alınması gerekenler neler, KPSS sınavında hangi belgeler gerekli?
KPSS sınavına girerken yanımızda olması gerekenler 2024! KPSS sınavında kalem veriliyor mu? KPSS sınavına giderken alınması gerekenler neler, KPSS sınavında hangi belgeler gerekli?2024 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri oturumları için geri sayım başladı. Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri Oturumları 14 Temmuz 2024’da, Alan Bilgisi 1. Gün Oturumları 20 Temmuz 2024, Alan Bilgisi 2. Gün Oturumları 21 Temmuz 2024, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılacak. Peki, KPSS sınavında kalem veriliyor mu? KPSS sınavına giderken alınması gerekenler neler, KPSS sınavında hangi belgeler gerekli? İşte KPSS sınavına girerken yanımızda olması gerekenler 2024…
13.07.2024Gündem
Fenomen soruşturmasında adliyeye sevk edilen Neslihan ve İnanç Güngen tutuklandı
Fenomen soruşturmasında adliyeye sevk edilen Neslihan ve İnanç Güngen tutuklandıKüçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan ‘kara para aklama’ ve ‘resmi belgede sahtecilik’ soruşturması çerçevesinde gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen Neslihan ve İnanç Güngen’in de aralarında bulunduğu 17 kişi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.
12.07.2024Gündem
E-Devlet ve banka şifreleri için önemli uyarı! 10 milyar parola çalındı
E-Devlet ve banka şifreleri için önemli uyarı! 10 milyar parola çalındı3 gün önce dünya çapında iyi bilinen hacker sitelerinden biri olan DarkWeb’de, 10 milyar parolanın yer aldığı devasa bir veri seti yayınlandı. Bu durumun bir benzeri 3 yıl önce yaşanmış, annenizin kızlık soyadına kadar bütün kişisel bilgiler, banka, e-posta ve e-ticaret şifreleri hackerlar tarafından ele geçirilmişti. E-Devlet ve bankalar dahil tüm şifrelerinizi hemen değiştirin.
12.07.2024Gündem
Adana'da belediye çalışanlarına promosyon müjdesi! Hesaplara yatacak
Adana'da belediye çalışanlarına promosyon müjdesi! Hesaplara yatacakAdana'da Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, memur, sözleşmeli memur ve kadrolu işçilere rekor banka promosyonu için banka yöneticileriyle anlaşma sağladı. Yapılan protokole göre Yüreğir Belediyesi’nde çalışan memur, sözleşmeli memur ve kadrolu işçiler 47 bin 700 lira promosyon alacak.
12.07.2024Adana
Promosyon limitleri rekor seviyeyi geçti! İşte banka banka verilen emekli promosyonu tablosu
Promosyon limitleri rekor seviyeyi geçti! İşte banka banka verilen emekli promosyonu tablosuEmekli milyonlarca vatandaş için ek ödeme müjdesi verildi. Emekli promosyon kampanyaları Temmuz ayıyla beraber yenilendi. Emekliye zam dönemi nedeniyle bazı bankalar emekli promosyonu rakamları yukarı çekti. Emekliye ek gelir olan banka promosyonları maaşlar arttığı için bir üst limite yükselecek. Böylece alınacak paralar artıyor. Peki en yüksek promosyon veren bankalar hangileri? Tabloya bak bankaya başvur...
12.07.2024Ekonomi
Fenomenler soruşturmasında şok gelişme! Ünlü modacının eski sevgilisi firar etti
Fenomenler soruşturmasında şok gelişme! Ünlü modacının eski sevgilisi firar ettiİstanbul’da fenomenlere yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Neslim Güngen’in kasasının bir dönem modacı Gülşah Saraçoğlu ile sevgili olan Gökhan Göz olduğu belirlendi. Göz'ün firari olarak arandığı ortaya çıktı.
11.07.2024Gündem
Gökhan Göz kimdir? Gökhan Göz kimin akrabası, kaç yaşında, nereli, Gülşah Saraçoğlu ile sevgili mi?
Gökhan Göz kimdir? Gökhan Göz kimin akrabası, kaç yaşında, nereli, Gülşah Saraçoğlu ile sevgili mi?İstanbul’da fenomenlere yönelik yürütülen soruşturmada gözaltına alınan Neslim Güngen’in kasasının bir dönem modacı Gülşah Saraçoğlu ile sevgili olan Gökhan Göz olduğu belirlendi. Göz'ün firari olarak arandığı ortaya çıktı. Peki, Gökhan Göz kimdir? Gökhan Göz kimin akrabası, Gülşah Saraçoğlu ile sevgili mi?
11.07.2024Gündem
Emekli promosyonları rekor seviyeye çıktı! Bankalar yeni rakamları tek tek açıkladı
Emekli promosyonları rekor seviyeye çıktı! Bankalar yeni rakamları tek tek açıkladıEmekli milyonlarca vatandaş için ek ödeme müjdesi verildi. Emekli promosyon kampanyaları Temmuz ayıyla beraber yenilendi. Emekliye zam dönemi nedeniyle bazı bankalar emekli promosyonu rakamları yukarı çekti. Emekliye ek gelir olan banka promosyonları maaşlar arttığı için bir üst limite yükselecek. Böylece alınacak paralar artıyor. Peki en yüksek promosyon veren bankalar hangileri? Tabloya bak bankaya başvur...
11.07.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Banka ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki banka haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.