Liselere Giriş

Liselere Giriş

Son dakika liselere giriş haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan liselere giriş ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını liselere giriş haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Liselere Giriş

haberleri sayfasında son dakika yaşanan liselere giriş gelişmeleri de dahil olmak üzere 253 liselere giriş haberi bulunmuştur. Tüm liselere giriş haberleri aşağıda listelenmiştir.
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması
Af uygulanacak mı? Bakan Tekin'den 'devamsızlık' açıklaması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Sabancı Öğretmenevi’nde eğitim editörleriyle buluşarak gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Tekin yeni müfredat, öğrenci devamsızlıkları, ortak sınavlar, deprem sonrası okulların durumu gibi pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.
29.01.2024 Gündem
Ankara'da iki ayrı FETÖ soruşturmasında 22 gözaltı kararı
Ankara'da iki ayrı FETÖ soruşturmasında 22 gözaltı kararı  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü FETÖ'ye yönelik yürüttüğü iki ayrı operasyonunda, 22 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.
14.03.2023 Gündem
Ankara'da FETÖ/PDY soruşturmalarında 39 gözaltı kararı
Ankara'da FETÖ/PDY soruşturmalarında 39 gözaltı kararı Ankara'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmalar kapsamında toplam 39 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, 14 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.
13.12.2022 Gündem
MEB'den flaş karar! İmzalar resmen atıldı, okullarda uygulama başlıyor
MEB'den flaş karar! İmzalar resmen atıldı, okullarda uygulama başlıyor MEB'den son dakika kararı. Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Resmen imzalar atıldı. Birçok okulda başlıyor. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nde tarım bölümlerinin açılması için, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında protokol imzalandı. Protokol kapsamında İstanbul’da bulunan 7 lisede tarım bölümleri açılacak. İşte son dakika haberinin detayları...
6.07.2022 Eğitim
Havalar ısındı, halk denize akın etti
Havalar ısındı, halk denize akın etti Aydın'da havaların ısınması ile birlikte vatandaşlar denize akın etti. Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’daki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, ziyaretçi akınına uğradı. Sabah saatlerinden itibaren yaşanan yoğunluk nedeniyle milli park girişinde uzun araç kuyrukları oluştu.
5.06.2022 Yaşam
LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı?
LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı? LGS’ye sayılı günler kaldı. LGS öncesinde, sınavına girecek öğrencilere ve çocuklarını bu zorlu süreçte her zaman destekleyen ebeveynlerine sınav heyecanını ve kaygısını azaltmak, başarıyı artırmak için uzmanlar tavsiyelerde bulunuyor. Peki, LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı? PDR Koordinatörü Sibel Durak LGS öncesinde önemli ipuçları verdi.
24.05.2022 Eğitim
LGS birincisi Dönmez: Her gün değil, düzenli çalışarak kazandım
LGS birincisi Dönmez: Her gün değil, düzenli çalışarak kazandım Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları çözerek 97 Türkiye birincisinden biri olan Kütahyalı Metin Dönmez (14), düzenli ders çalışarak başarıya ulaştığını ifade etti. Dönmez, “Düzenli çalışmak çok önemliydi. Her gün değil, çünkü her gün ders çalıştığınızda insan bunalabiliyor” dedi.
1.07.2021 Eğitim
LGS şaibe iddiasına Bakan Selçuk’tan yanıt geldi! Sadece 3 soru…
LGS şaibe iddiasına Bakan Selçuk’tan yanıt geldi! Sadece 3 soru… LGS şaibe iddiası sınav sonrası gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS'de benzer soru iddialarıyla ilgili konuştu. Liseye Geçiş Sınavında (LGS) benzer soru iddiaları hakkında Eğitim danışmanı Sadık Gültekin'e konuşan Selçuk, "İddia varsa onun somut olarak ortaya konması lazım. Sadece 3 soru daha önce yayınladığımız sorulara benzer" ifadelerini kullandı.
8.06.2021 Eğitim
LGS ne zaman 2021 saat kaçta? LGS saat kaçta bitecek, oturum arası kaç dk?
LGS ne zaman 2021 saat kaçta? LGS saat kaçta bitecek, oturum arası kaç dk? LGS saat kaçta başlıyor, LGS oturum arası kaç dakika? LGS için heyecan dorukta. 6 Haziran’da iki oturum olarak yapılacak, çoktan seçmeli 90 soruluk LGS LGS sınav giriş belgesi e Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ve meb.gov.tr üzerinden alınmaya devam ediliyor.
5.06.2021 Eğitim
Bakanlık son dakika duyurdu! Flaş sınav kararı, öğrenciler ve...
Bakanlık son dakika duyurdu! Flaş sınav kararı, öğrenciler ve... Yüz binlerce öğrenci merakla bekliyordu. LGS sınavıyla ilgili son dakika duyurusu yapıldı. 81 ilde yapılacak. Detaylar belli oldu. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.Genelgede tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü ülke genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın (LGS) iki oturum halinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
4.06.2021 Eğitim
Bakanlık 81 ile gönderdi! Öğrencilerin beklediği kararlar açıklandı!
Bakanlık 81 ile gönderdi! Öğrencilerin beklediği kararlar açıklandı! Yüz binlerce öğrenci merakla bekliyordu. LGS sınavıyla ilgili son dakika duyurusu yapıldı. 81 ilde yapılacak. Detaylar belli oldu. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi.Genelgede tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü ülke genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın (LGS) iki oturum halinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
3.06.2021 Eğitim
Sınav stresinden dişleri kırılıyor!
Sınav stresinden dişleri kırılıyor! Haziran ayı pek çok öğrenci için sınav ayı… Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs stresine bir de sınav stresi eklenince pek çok öğrenci için bu süreç sancılı geçiyor. Salgın ve sınav stresini bir arada yaşayan öğrencilerde diş sıkma problemleri sıklıkla görülüyor. Bruksizm adı verilen diş sıkma sorunu dişlere zarar veriyor hatta dişlerin kırılmasına neden olacak boyutlara ulaşabiliyor. Diş Hekimi Arzu Yalnız Bruksizm hakkında bilgi verdi ve tedavi yöntemlerini anlattı.
3.06.2021 Sağlık
Sınav kaygısı ile başa çıkma yolları
Sınav kaygısı ile başa çıkma yolları Koronavirüs sürecinde yürütülen uzaktan eğitim, öğrencilerin ciddi zorlanmalar yaşamasına yol açtı. Öğrencilerin dinlendikleri veya oyun oynadıkları ev ortamının ders gördüğü yer haline geline geldiğini belirten uzmanlar, bu dönemde sınava hazırlık yapan öğrencilere tavsiyelerde bulunuyor. Uzmanlar, planlı ve programlı olmakla birlikte uyku düzeninin sağlanmasının adaylarda kaygıyı azaltabileceğine dikkat çekiyor. Peki, Sınav kaygısı nasıl azaltılır? Sınav kaygısı ile başa çıkma yollarını Klinik Psikolog Serkan Elçi anlattı.
3.06.2021 Sağlık
LGS’de son hafta önerileri! LGS’ye birkaç gün kala ne yapmalı?
LGS’de son hafta önerileri! LGS’ye birkaç gün kala ne yapmalı? Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) sayılı günler kaldı. PDR koordinatörü Sibel Turan Pelivan, son günlerde öğrencilerin ve ailelerin yapması gerekenler hakkında bilgi verdi. Peki, LGS stresi nasıl yenilir? Sınav stresi nasıl atılır? İşte ailelere ve öğrencilere LGS tavsiyeleri!
3.06.2021 Eğitim
Bakanlık 81 ile gönderdi! LGS sınavıyla ilgili flaş gelişme
Bakanlık 81 ile gönderdi! LGS sınavıyla ilgili flaş gelişme LGS sınavıyla ilgili son dakika duyurusu. İçişleri Bakanlığı 81 ile gönderdi. Detaylar belli oldu. İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Liselere Giriş Sınavı Tedbirleri” konulu genelge gönderdi. Genelgede tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü ülke genelinde 09.30-12.50 saatleri arasında Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınavın (LGS) iki oturum halinde gerçekleştirileceği ifade edildi.
2.06.2021 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 81 ile gönderildi, bugünden itibaren...
MEB resmen duyurdu! 81 ile gönderildi, bugünden itibaren... Milyonlarca öğrenci ve veli merakla bekliyordu. Koronavirüs salgını döneminde başlayan uzaktan eğitimden, salgının durumuna göre yüz yüze eğitime geçişiler oldu. Vakalarda görülen hızlı artış nedeni ile alınan önlemler kapsamında yüz yüze eğitime yeniden ara verildi. Kabine toplantısında alınan yeni tedbir kararlarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasının ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan art arda yeni dönem ve önümüzdeki süreçle ilgili yüz yüze eğitim, uzaktan eğitim ve okulların kapanmasına dair açıklamalar geldi. İçişleri Bakanlığı Genelgesi'nde de yer alan okullardaki yüz yüze eğitime ara verilerek yeniden kapatılma ve uzaktan eğitime geçişle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) bir genelge yayınladı ve 81 ile gönderdi. Eğitimde gelinen yeni süreç, yüz yüze eğitim ile ilgili istisnalar madde madde açıklandı. İşte okulların kapatılması, yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim ile ilgili son dakika gelişmeleri...
15.04.2021 Eğitim
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, cumartesi ve pazar yasağın olduğu iller...
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili son dakika gelişmesi! Bakanlık duyurdu, cumartesi ve pazar yasağın olduğu iller... Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi. İller tek tek açıklandı ve hafta sonu kısıtlamasının hangi iller için hangi şekilde uygulanacağı belirtildi. Kısıtlamalar ve tedbirlere ilişkin yeni kararlar peş peşe duyuruluyor. Vaka sayıları her geçen gün artıyor. Koronavirüs risk haritasına göre 17 olan kırmızı il sayısı 58’e çıktı. İstanbul, Ankara, İzmir de kırmızıya büründü. Neredeyse her gün illerden yeni tedbir kararları duyuruluyor. İşte hafta içi hafta sonu yasaklarına ilişkin tüm detaylar ve alınan yeni kararlar...
9.04.2021 Gündem
LGS’de dil bilgisi çıkacak mı 2021, dil bilgisi kalktı mı? 2021 LGS konuları nelerdir?
LGS’de dil bilgisi çıkacak mı 2021, dil bilgisi kalktı mı? 2021 LGS konuları nelerdir? Liseye Geçiş Sınavı (LGS) 6 Haziran 2021 Pazar günü yapılacak. Sınav tarihine az bir süre kala sınava girecek adaylar, sorumlu oldukları konuları araştırırken, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir TV programında “Türkçe’de dilbilgisi sorusu sorulmayacak. Sınavda muhakeme ve tahlili ölçmeye dönük sorular olacak.” ifadesini kullanınca arama motorlarına yönelen adaylar, LGS’de dil bilgisi çıkacak mı 2021, dil bilgisi kalktı mı? 2021 LGS’de çıkacak konular nelerdir? gibi sorulara yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…
13.03.2021 Eğitim
LGS tercihleri nasıl yapılır? LGS tercihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor?
LGS tercihleri nasıl yapılır? LGS tercihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 2020 Liselere Giriş Sınavı (LGS) sonuçları açıklandı. Özel ortaöğretim kurumları, yetenek sınavıyla öğrenci alan okullar ile Anadolu ve fen liseleri için LGS tercihleri başlıyor. Peki, LGS tercihleri ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? LGS tercihleri nasıl yapılır? İşte LGS tercih tarihleri ile ilgili merak edilenler...
19.07.2020 Eğitim
LGS tercih tüyoları! LGS tercihleri nasıl yapılır? LGS tercihlerinde nelere dikkat edilmeli?
LGS tercih tüyoları! LGS tercihleri nasıl yapılır? LGS tercihlerinde nelere dikkat edilmeli? Liselere giriş sınavı açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) LGS sonuçlarını internet sitesinde açıklamasının ardından LGS tercihleri ile ilgili süreç merak ediliyor. Uzmanlar tercihleri yaparken okulların bulunduğu sıralama ile çocuğun sıralamasının uyumuna göre listeleri oluşturmaları gerektiğini konusunda uyarıyor. Peki, LGS tercihleri nasıl yapılır? LGS tercihlerinde nelere dikkat edilmeli? LGS tercih tüyoları...
16.07.2020 Eğitim
Yarın sokağa çıkma yasağı var mı? Sınavda sokağa çıkma yasağı saatleri ve Sokağa çıkma yasağı genelgesi...
Yarın sokağa çıkma yasağı var mı? Sınavda sokağa çıkma yasağı saatleri ve Sokağa çıkma yasağı genelgesi... ÖSYM tarafından düzenlenecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Geçen hafta sonu LGS sınavı için getirilen sokağa çıkma yasağı uygulaması bu hafta sonu YKS için de uygulanacak. Peki, Yarın sokağa çıkma yasağı var mı? İşte Sınavda sokağa çıkma yasağı saatleri ve sokağa çıkma yasağı genelgesi...
26.06.2020 Gündem
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri?  Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri
Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca düzenlenecek 2 milyon 437 bin 119 adayın katılacağı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), bu hafta sonu yapılacak. Geçtiğimiz hafta LGS için uygulanan Sokağa çıkma yasağı uygulaması bu hafta sonu YKS için uygulanacak. Peki, Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olan iller hangileri? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saat kaçta? Sınavda sokağa çıkma yasağı kaç saat? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı saatleri...
26.06.2020 Gündem
LGS giriş belgesi nasıl alınacak? MEB LGS giriş belgesi 2020!
LGS giriş belgesi nasıl alınacak? MEB LGS giriş belgesi 2020! LGS giriş belgesi nasıl alınır? sorusu Liselere Geçiş Sınavına saatler kala en çok sorulardan biri oldu. Corona virüsü gölgesinde geçecek olan LGS’ye bu yıl adaylar kendi okullarında girecek. MEB tarafından yapılan açıklamayla duyuran LGS sınav giriş belgesini henüz almayan öğrenciler arama motorlarına yöneldi. Peki, LGS giriş belgesi nereden alınacak 2020? İşte adım adım LGS giriş belgesi alma süreci...
19.06.2020 Eğitim
Bilim Kurulu Üyesi Tezer'den kritik uyarı! 'Alarm zili çalıyor'
Bilim Kurulu Üyesi Tezer'den kritik uyarı! 'Alarm zili çalıyor' Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, normalleşme döneminde kurallara yeterince dikkat edilmemesi nedeniyle vaka sayılarının tekrar 1500’lere çıktığını söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Vaka sayılarında 5 gün üst üste artış görürseniz aslında bu işlerin bir yerde ters gittiği anlamına gelir. Bizim için bir alarm diye düşünün 1500'lü rakamları, yani kurallardan uzaklaşıyorsunuz anlamına gelen bir rakam" dedi.
17.06.2020 Gündem
Bakan Koca müjdeyi verdi! 65 yaş üstüne 1 ay izin...
Bakan Koca müjdeyi verdi! 65 yaş üstüne 1 ay izin... Sağlık Bakanlığı Corona virüs Bilim Kurulu toplantısı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önemli açıklamalar yaptı.Bakan Koca, "Bayram kutlamalarını ziyaretlere giderek yapmayalım. Bayram günlerinde tedbirlere uyarsak sonrasında daha özgür olabiliriz. 65 yaş üstümüze küçük bir müjdemiz olacak. Memleketlerine gitme noktasında 1 aylık tek yönlü gidiş olmak kaydıyla dönmemek üzere bir izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak."dedi.
20.05.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Liselere Giriş ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki liselere giriş haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.