Kitapçık

Kitapçık

Son dakika kitapçık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kitapçık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kitapçık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kitapçık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kitapçık gelişmeleri de dahil olmak üzere 530 kitapçık haberi bulunmuştur. Tüm kitapçık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı
Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı CHP Grup Başkanı Özgür Özel parti genel merkezinde CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıkladı. Özel açıklamasında "Bu kendinde suç görmeyenlerin hikayesidir. Parti yönetimi yenilginin sorumluluğunu üstlenmedi" ifadelerini kullandı. Özel, "Güçlü ve umut veren bir değişim için partinin lideri, kadrosu, tüzüğü yenilenmelidir" dedi.
15.09.2023 Gündem
YKS adaylarına son uyarılar: 'Sınavdan iki gün önce ders çalışma bırakılmalı'
YKS adaylarına son uyarılar: 'Sınavdan iki gün önce ders çalışma bırakılmalı' Bu hafta sonu gerçekleşecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için aday öğrencilere tavsiyelerde bulunan Dr. Öğr. Üyesi Muhsin Öztürk, sınav başarısını olumsuz etkileyecek stres ve kaygıyı azaltmak için sınava son iki gün kala ders çalışmanın bırakılıp, motivasyon yükseltecek aktivitelerde bulunulmasını önerdi.
15.06.2023 Eğitim
YKS’de son dönemeç: Bol soru çözün
YKS’de son dönemeç: Bol soru çözün Üniversiteye girişin anahtarı olan YKS’ye günler kaldı. Yaklaşık 3.5 milyon adayın yarışacağı sınav öncesinde uzmanlar, adayların 1 hafta boyunca bol bol deneme sınavı çözmesini öneriyor.
10.06.2023 Eğitim
Öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu
Öğretmen atamaları ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Özer duyurdu Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2023 yılı öğretmen atamalarına ilişkin, "2023 öğretmen atamasında rehber öğretmenlerimizi her okulda en az bir tane rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vermeyi planlıyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bakanlığa bağlı okullarda çocuk ve gençlerde akran zorbalığını önlemeye yönelik farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen "Akran Zorbalığını Önlemede Bütüncül Okul Yaklaşımı" konulu çalıştaya katıldı.
23.01.2023 Eğitim
AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanır, sorgula nasıl ve nereden yapılacak?
AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı? İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanır, sorgula nasıl ve nereden yapılacak? AUZEF sınav sonuçları için yapılan aramalar arttı. İstanbul Üniversitesi AUZEF sınav sonuçları 12-13 Kasım 2022 tarihlerinde üç oturum şeklinde gerçekleşti. AUZEF sınav sonuçları için geri sayım başlarken, gözler sorgulama sayfasına çevrildi. Öğrenciler AUZEF vize sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediliyor. İşte 2022 AUZEF sınav sonuçları tarihi…
25.11.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında...
MEB resmen duyurdu! Öğrenci ve öğretmen herkesi kapsıyor, 2022-2023 eğitim öğretim yılında... Milli Eğitim Bakanlığı resmen duyurdu. Öğrenci ve öğretmen milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, katıldığı televizyon programında eğitim gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı, öğrenciler, ders kitapları, öğretmen atamaları, yaz okulları, uzman öğretmenlik başvuruları ve daha birçok konuda açıklamada bulunan Bakan Özer, 12 Eylül'de okulların başlayacağını belirterek, öğretmenler için de güzel bir haber verdi. İşte Bakan Özer'in yeni açıklamaları...
17.08.2022 Eğitim
Gözler 2022 AÖF yaz okulu sınav sonuçlarına çevrildi! Yaz okulu sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi, sonuçları ne zaman açıklanacak?
Gözler 2022 AÖF yaz okulu sınav sonuçlarına çevrildi! Yaz okulu sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli mi, sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖF yaz okulu sınavı sonuçları merakla bekleniyor. Öğrenciler sonuçların ne zaman açıklanacağını sorguluyor. Peki, AÖF sınav sonuçları açıklandı mı, hangi tarihte açıklanacak? AÖF yaz okulu sınav sonuçları sorgulama ekranı…
17.08.2022 Eğitim
KPSS soruları ne zaman yayınlanır? KPSS cevap anahtarı ne zaman açıklanacak?
KPSS soruları ne zaman yayınlanır? KPSS cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? 2022 KPSS lisan oturumları bugün gerçekleşti. Adaylar sınavın ardından KPSS cevap anahtarının ne zaman erişime açılacağını merak ediyor. Pek çok kişi, ÖSYM’den yapılacak açıklamaları takip ederken KPSS soruları ne zaman yayınlanır? KPSS cevap anahtarı ne zaman açıklanacak? soruları da sıklıkla sorgulanıyor. Peki, KPSS kitapçık ne zaman yayınlanacak? KPSS lisans soruları ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar…
31.07.2022 Eğitim
Ünlü iş adamına kargo tuzağı: 330 milyonluk imza
Ünlü iş adamına kargo tuzağı: 330 milyonluk imza İzmir'de defalarca vergi rekortmeni seçilen Med-Kim Kimya Sanayi Genel Müdürü Seylan Yaz, dolandırıcıların tuzağına düştü. Kargocu kılığında gelerek Yaz'a kargo teslim edip imzasını alan dolandırıcılar, 330 milyon TL'lik icra takibi başlattı.
18.07.2022 Yaşam
Seylan Yaz kimdir, Seylan Yaz dolandırıcılığı olayı nedir?
Seylan Yaz kimdir, Seylan Yaz dolandırıcılığı olayı nedir? İZMİR'de vergi rekortmenlerinden Med-Kim Kimya Sanayi Genel Müdürü Seylan Yaz, kargocu kılığında kapısını çalan dolandırıcıların tuzağına düştü. Kargocu gibi şirketine gelerek Seylan Yaz'a kargo teslim edip imzasını alan dolandırdılar. Peki, Seylan Yaz kimdir, Seylan Yaz dolandırıcılığı olayı nedir?
18.07.2022 Gündem
MEB harekete geçti! Tüm Türkiye'de resmen başlıyor, öğrenciler okullarda...
MEB harekete geçti! Tüm Türkiye'de resmen başlıyor, öğrenciler okullarda... Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 100'ün üzerinde ülkeden eğitim bakanlarının katılımıyla İngiltere’nin başkenti Londra'da gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük eğitim bakanları toplantısı olarak kabul edilen Dünya Eğitim Forumu'nda Türkiye'nin eğitimdeki tecrübelerini paylaştı. Özer, Türkiye'deki öğrenci sayısının 150 ülkenin nüfusundan daha fazla olduğuna dikkati çekti. Öte yandan MEB, öğrenciler için salgın dönemindeki kayıpların telafi etmek adına ücretsiz olarak destekleme yetiştirme kurslarını devreye almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de ülke genelinde bu kursa yönelik ortak bir değerlendirme sınavı uygulayacak. Kurslara katılan 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için tarih 28 Mayıs olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu uygulamaya çok önem verdiklerini belirterek, bu dönemdeki sınavın kapsamının genişletildiğini, farklı branşlardan başarı testi yapılacağını duyurdu. İşte son dakika haberinin detayları...
24.05.2022 Eğitim
LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı?
LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı? LGS’ye sayılı günler kaldı. LGS öncesinde, sınavına girecek öğrencilere ve çocuklarını bu zorlu süreçte her zaman destekleyen ebeveynlerine sınav heyecanını ve kaygısını azaltmak, başarıyı artırmak için uzmanlar tavsiyelerde bulunuyor. Peki, LGS’de sınav kaygısı ile nasıl baş edilir? Sınav stresi nasıl yenilir? LGS’de başarılı olmak için ne yapılmalı? PDR Koordinatörü Sibel Durak LGS öncesinde önemli ipuçları verdi.
24.05.2022 Eğitim
MEB resmen duyurdu! 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor, 81 ilde yapılacak, 28 Mayıs...
MEB resmen duyurdu! 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor, 81 ilde yapılacak, 28 Mayıs... Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) son dakika açıklaması! Resmen duyuruldu, 81 ilde yapılacak. 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıfları kapsıyor. Tarih belli oldu, 28 Mayıs'ta olacağı açıklandı. Çalışmalar da tamamlandı. On binlerce öğrenciyi yakından ilgilendiriyor. MEB, öğrenciler için salgın dönemindeki kayıpların telafi etmek adına ücretsiz olarak destekleme yetiştirme kurslarını devreye almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı şimdi de ülke genelinde bu kursa yönelik ortak bir değerlendirme sınavı uygulayacak. Kurslara katılan 6, 7, 8, 10, 11 ve 12. sınıf öğrencileri için tarih 28 Mayıs olarak belirlendi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bu uygulamaya çok önem verdiklerini belirterek, bu dönemdeki sınavın kapsamının genişletildiğini, farklı branşlardan başarı testi yapılacağını duyurdu. Bu sınavın not ya da puan olarak kullanılmayacağını da vurgulayan Özer, 33 farklı kitapçık oluşturulduğunu bildirdi. MEB'den yapılan son dakika açıklaması...
20.05.2022 Eğitim
Kılıçdaroğlu: Çözümleri herkes ezberleyecek!
Kılıçdaroğlu: Çözümleri herkes ezberleyecek! CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bir kitapçık hazırladık, orada çözümlerimiz var. Çözümlerimiz bölümünü kimse kusura bakmasın, partiye üye olan herkes, yönetici pozisyonundaki herkes ezberleyecek. Bu işin ortası yok, ezberleyecek. ‘Efendim ben ezberleyemiyorum, benim bu kapasitem yok’. Makamı bırakacaksın, oraya, o işi ezberleyen, bilen birisi gelip oturacak ve halka gidecek" dedi.
25.03.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan '28 Şubat' mesajı
TBMM Başkanı Şentop'tan '28 Şubat' mesajı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bin yıl sürecek denilen 28 Şubat, milletin iradesiyle tarihe gömülmüştür. 28 Şubat gibi demokrasi dışı her adım, 15 Temmuz'da olduğu gibi karşısında Aziz Milletimizi bulacaktır" dedi.
28.02.2022 Siyaset
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem nedir, ne demek? Güçlendirilmiş parlamenter sistem kitapçık içeriği ne, maddeler neleri kapsıyor?
Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem nedir, ne demek? Güçlendirilmiş parlamenter sistem kitapçık içeriği ne, maddeler neleri kapsıyor? 6 genel başkan partilerinin hazırladığı 22 sayfalık metini açıklamak ve imzalamak için Ankara’da bir araya geldi. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ve Demokrasi ve Atılım Partisi temsilcilerinin Meclis’te yaptığı görüşmelerin ardından üzerinde uzlaşılan "Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Mutabakat Metni" 6 siyasi partinin genel başkanının katılımıyla Bilkent Otel’de kamuoyuna açıklanıyor. Peki, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem nedir, ne demek? güçlendirilmiş parlamenter sistem kitapçık içeriği ne, maddeler neleri kapsıyor?
28.02.2022 Siyaset
Adnan Oktar davasıyla ilgili flaş gelişme! Çıplak fotoğraflı katalog
Adnan Oktar davasıyla ilgili flaş gelişme! Çıplak fotoğraflı katalog Yerel mahkemece Adnan Oktar Organize Suç Örgütü üyelerine 9 bin 803'er yıla kadar değişen oranlarda verilen hapis cezası İstinaf Mahkemesi'nce incelenirken sanıkların 'Biz dindar insanlarız' şeklinde dilekçe sunduğu öğrenildi. Buna karşılık şikayetçilerin avukatı Andaç Maraşlıoğlu, kitapçık şeklinde hazırladığı dilekçeyi mahkemeye sundu. Fotoğrafların yer aldığı kitapçıkta Maraşlıoğlu, örgüt üyelerinin çıplaklık ile ayetleri aynı anda paylaşarak halkı kışkırttığını ve tazminat davaları açarak örgüte milyonlarca lira gelir sağladığını vurguladı.
22.02.2022 Yaşam
‘Böbrek Dede’den çocuklara ara tatil sürprizi!
‘Böbrek Dede’den çocuklara ara tatil sürprizi! Türk Böbrek Vakfı’nın Çocuklara Armağanı ‘Böbrek Dede’, yeni animasyon videoları ile ara tatilde çocuklarla buluşuyor.
27.01.2022 Sağlık
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta...
MEB yarıyıl tatiline günler kala resmen duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı'ndan son dakika açıklaması, iki hafta... Yarıyıl tatili için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı günler kala resmen duyurdu. MEB milyonlarca öğrenci için harekete geçti. Yüz yüze eğitim süreci ve yarıyıl tatili ile ilgili flaş karar! Sömestr tatiline günler kala Milli Eğitim Bakanı Mahmur Özer, öğrenci, öğretmen ve velileri çok yakından ilgilendiren bir açıklama yaptı. İki haftalık yarıyıl tatili ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özer, "İnanıyorum ki öğretmenlerimiz öğrencilerimize ödev vermeyecekler, 2 hafta hem öğrencilerimiz hem öğretmenlerimiz dinlenecekler" diye konuştu. Uzmanlardan da Bakan Özer'in açıklamalarını destekleyen uyarılar geldi. Öğrencilerin tatil sürecini dinlenerek ve eğlenerek geçirmelerinin önemi vurgulandı. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uzaktan eğitim sürecinde ortaya çıkan öğrenme kaybının telafisi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ücretsiz destekleme ve yetiştirme kurs hizmeti sunan MEB, 81 ilde ilk kez bu kursların verimliliğine yönelik izleme ve değerlendirme sınavı uyguladı.
18.01.2022 Eğitim
Bakanlıktan aileler için 'Çocukları dijital tehlikelerden koruma rehberi'
Bakanlıktan aileler için 'Çocukları dijital tehlikelerden koruma rehberi' Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların dijital dünyada sosyal, akademik, psikolojik yönden ve güvenlik açısından karşılaşabilecekleri sorunların anlatıldığı ve ebeveynlerin çocuklarını dijital ortamlardaki tehlikelerden koruyabilmeleri için gerekli bilgilerin yer aldığı rehber hazırladı.
17.01.2022 Gündem
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! MEB'den flaş karar, tüm Türkiye'de...
Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti! Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor! MEB'den flaş karar, tüm Türkiye'de... MEB son dakika olarak duyurdu! Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti. Yüz binlerce öğrenciyi kapsıyor. 81 ilde uygulanmaya başlandı. Bir ilk gerçekleşti. Yüz yüze eğitim 4.5 aydır devam ediyor. MEB tarafından ortaokul ve lise öğrencilerine ücretsiz destekleme ve yetiştirme kursu hizmeti sunuluyor.  Bu kursların verimliliğine ilişkin de ilk kez sınav uygulanıyor. Sınav ülke genelinde yapılmaya başlandı. İki yüz binden fazla öğrenci sınava giriyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 7, 8, 11 ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik yapılan sınava ilişkin herhangi bir yerde not veya puan olarak kullanılmayacağını belirterek önemli açıklamalarda bulundu. İşte MEB'den yapılan son dakika açıklaması...
15.01.2022 Eğitim
AÖF sınav soruları açıklandı mı? 2022 AÖF final soruları cevapları nasıl ve nereden görüntülenir? Gözler güz dönemi AÖF sınav sorularında!
AÖF sınav soruları açıklandı mı? 2022 AÖF final soruları cevapları nasıl ve nereden görüntülenir? Gözler güz dönemi AÖF sınav sorularında! AÖF sınav soruları cevapları hakkındaki aramalar sürüyor. Açıköğretim sınav soruları 2022 yayınlandı mı, sorularına yanıt aranıyor. Hafta sonu düzenlenen açıköğretim sınavlarına katılan öğrenciler AÖF final sınavı soruları ve cevapları için Anadolu Üniversitesi'nden gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, AÖF sınav soruları açıklandı mı? Açıköğretim sınav soruları 2022 nereden, nasıl görüntülenir? AÖF sınav soruları cevapları hakkında merak edilenler…
10.01.2022 Eğitim
AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı? AUZEF giriş AKSİS ile 2021 güz dönemi final sınavı (bitirme sınavı) sorgulama ekranı!
AUZEF sınav sonuçları açıklandı mı? AUZEF giriş AKSİS ile 2021 güz dönemi final sınavı (bitirme sınavı) sorgulama ekranı! AUZEF sınav sonuçları 2021 ne zaman açıklanacak? AUZEF final sınavı sonuçları hakkındaki aramalar yoğunlaştı. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi bitirme sınavları 18 Aralık ve 19 Aralık'ta yapıldı. Sınavların ardından gözler AUZEF final sınav sonuçları açıklamasına çevrildi. Peki, AUZEF sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, AUZEF final sınavı sonuçları hangi gün açıklanacak?
27.12.2021 Eğitim
Resim terapisi ile kanseri yendi
Resim terapisi ile kanseri yendi Ankara'da emekli matematik öğretmeni Gülümser Yurt (72) eşini kaybettikten 1 yıl sonra yakalandığı gırtlak kanserini, tedavi sürecinde resimle kendini motive ederek yendi. Kızı Selin Yurt tarafından yaptığı resimler hikaye kitabına dönüştürülen Gülümser Yurt, "Resim yapmak benim için gerçekten terapiydi" dedi.
30.10.2021 Sağlık
‘Okul sürecinde kronik hastalığı olan çocuklar için güvenli ortam oluşturulmalı’
‘Okul sürecinde kronik hastalığı olan çocuklar için güvenli ortam oluşturulmalı’ Aile Danışmanı ve Yaşam Koçu Hatice Bilgili, okul sürecinde kronik hastalık ile mücadele eden çocukların sağlığı ve eğitimi için her açıdan güvenli bir ortam oluşturulması gerektiğini söyleyerek, “Bu çocukların sağlıklarını korumak ve eğitim hayatlarında başarılı olmalarını sağlamak için öğretmenlerin ve ailelerin dikkatli davranmaları önem taşıyor” dedi.
9.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kitapçık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kitapçık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.