Gazete Vatan Logo
Şampiy10Aziz Yıldırım aday mı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'de kaç yıl başkanlık yaptı?

Aziz Yıldırım aday mı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'de kaç yıl başkanlık yaptı?

Fenerbahçe başkanlığına yeniden aday olma kararı alan Aziz Yıldırım, resmen adaylığını açıkladı. Ali Koç'a Jose Mourinho çağrısı yapan Yıldırım, "Mourinho ile çalışmayı istiyorlarsa imzayı atsınlar. Ben seçilirsem benimle devam, o seçilirse onunla devam. Biz kaybedersek Mourinho'nun parasının yarısını ödemeyi taahüt ediyorum." dedi.

Aziz Yıldırım aday mı? Aziz Yıldırım Fenerbahçe'de kaç yıl başkanlık yaptı?

Fenerbahçe'de geçmiş dönemde 20 yıl görev yapan ve başkanlığına yeniden aday olma kararı alan Aziz Yıldırım, adaylığını resmen duyurdu. 

Fenerbahçe Başkan Adayı Aziz Yıldırım, "Parlak günlere geri dönüş için son duraktayız. Çocukları kurtarmalıyız. Onların aşkı için şampiyon olmamız lazım. Ben seçilirim ya da seçilmem, açık konuşuyorum. Ben 3 sene için geleceğim. Daha fazlasını isteseniz de yapamam" dedi.

Fenerbahçe Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 30-31 Mayıs tarihlerinde; çoğunluk sağlanamadığı takdirde ise 8-9 Haziran tarihlerinde çoğunluk aranmaksızın toplanacak. Sarı-lacivertli kulüpte 1998-2018 yılları arasında başkanlık yapan eski başkan Aziz Yıldırım, bugün yaptığı basın toplantısı ile başkanlığa aday olduğunu resmen açıkladı. İstanbul'da bir otelde gerçekleştirilen toplantıya başkanlık yaptığı dönemde yönetim kurulunda yer alan bazı isimler ve sarı-lacivertli kulübün üyeleri katıldı. Fenerbahçe'yi şampiyon yapmak için tekrardan göreve talip olduklarını aktaran Yıldırım, "Kavga etmeyeceğim demiştim. Benimle kavga ederlerse ederim. 6 sene evvel ayrılırken herkes, 'Aziz Yıldırım gitti Türk futbolu kurtuldu' dedi. Şimdi de 'Gelsin Türk futbolunu kurtarsın' diyorlar. Bizim derdimiz Fenerbahçe'nin şampiyon olması. Şampiyonluk o camiaları büyütüyor. Sizi daha başka bakmaya mecbur ediyor. Bizim ihtiyacımız var. Benim döneminde 4 sene şampiyon olamadık. Bir sebebi mahkemeler. Neredeyse her gün mahkemeye gittik. Hep mahkemelerle uğraştık ve o sebepten Fenerbahçe'ye zarar verdik. Diğer konular da var. Hep beraber Fenerbahçe'yi şampiyonluktan ettik. Ocak-Şubat ayında 'Fenerbahçe'nin sükûnete ihtiyacı var' dedik. Dışarıdan aday çıkardılar, hesapları incelettiler. Böyle saçma bir şey olabilir mi? Fenerbahçe'nin durumunu gösteren kitapçık dağıttılar. Onunla ilgili bir düşüncemiz varsa söyleriz. Fenerbahçe'de hiçbir zaman para sorunu olmaz. Kulübü halka açtım, 1 milyon üyesi olsun dedim. Fenerbahçe, sivil toplum örgütü olarak birbirine sarılsın ve büyüsün diye bunu yaptım. Fenerbahçe'nin istemediği bir şey Türkiye'de olmaz. Bir araya gelmezsek Fenerbahçe'den de hiçbir şey olmaz. Fenerbahçe, Kurtuluş Savaşı'nın Kuva-yi Milliyesi'nin ruhudur" dedi.

Haberin Devamı