Kıbrıs

Kıbrıs

Son dakika kıbrıs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıbrıs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıbrıs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıbrıs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıbrıs gelişmeleri de dahil olmak üzere 13.798 kıbrıs haberi bulunmuştur. Tüm kıbrıs haberleri aşağıda listelenmiştir.
MGK sonrası 9 maddelik bildiri: Suriye terörden arındırılmalı
MGK sonrası 9 maddelik bildiri: Suriye terörden arındırılmalıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası 9 maddelik MGK Bildirisi yayımlandı.
25.07.2024Gündem
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durduruldu
Ege'de gerginlik! MSB açıkladı: İtalyan gemisi durdurulduMilli Savunma Bakanlığı kaynaklarından, Ege’nin güneyinde Türk deniz yetki alanına girmeye çalışan bir İtalyan gemisiyle ilgili gerginlik yaşandığına ilişkin haberlerle ilgili açıklama geldi.
25.07.2024Gündem
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacak
Erdoğan'dan başıboş köpek düzenlemesi mesajı: Millet sorun çözülsün istiyor, Meclis tatile girmeden yasalaşacakCumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, "Yakılan köyleri, öldürülen çocukları, Kıbrıslı kardeşlerimizin dramlarını asla unutamayız. Federalizme dayalı tekliflere bizim de Kıbrıs Türkünün de karnı tok. Duruşumuzu net bir şekilde ortaya koyduk." dedi. Erdoğan, "Enflasyonda en kötüsünü geride bıraktık. Bundan sonra daha hissedilir şekilde düşecektir." ifadelerini kullandı. Başıboş köpek sorunuyla ilgili konuşan Erdoğan, " Kimse bize hayvanlar konusunda merhamet dersi vermesin, sokaklarımızı güvenli hale getireceğiz" mesajını verdi. Erdoğan, borcu olan CHP'li belediyeler hakkında şu ifadeleri kullandı: Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok.
24.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye Kıbrıs’tan vazgeçmez
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Türkiye Kıbrıs’tan vazgeçmezTBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Üniversitesi'nde "Kıbrıs Barış Harekâtı'nın 50. Yılında Uluslararası Kıbrıs Sempozyumu"nda konuştu. Numan Kurtulmuş, 'Barış Harekatı özgürlük mücadelesidir. Türkiye olarak her zaman Kıbrıs halkının yanında olacağız.' ifadelerini kullandı.
23.07.2024Gündem
Misli'den günün şampiyon tercihleri
Misli'den günün şampiyon tercihleriMisli’de yer alan günün “Şampiyon Oranlı” maçlarını Misli yazarları sizler için yorumladı. Siz de “Şampiyon Oran” farkıyla Misli’de maçların heyecanını daha yüksek oranlarla yaşayabilirsiniz. İşte günün şampiyon tercihleri…
23.07.2024İddaa
MHP'nin 154 kişilik listesi! Bahçeli: Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağız
MHP'nin 154 kişilik listesi! Bahçeli: Hukuk zemininde mutlaka hesaplaşacağızMHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Açılan kilidin kapatılmasıyla mücavir bölgelerde hiçbir terör örgütü nefes dahi alamayacaktır. Sürekli operasyon stratejisi Allah'ın izniyle başarıyla ulaşacak terörün ve bölücülüğün kökü kazınacaktır" dedi.
23.07.2024Gündem
Adana için rahatlatan Marmara ve Ege için korkutan uyarı! Basınç biriken bölgelere dikkat!
Adana için rahatlatan Marmara ve Ege için korkutan uyarı! Basınç biriken bölgelere dikkat!Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki, “Çukurova bölgesi rahatlarken asıl sıkıntı Kıbrıs, Ege ve Marmara bölgelerinde. Basınç orada birikti. Sosyal medyada yazılan asılsız yazılara insanlar inanmamalı. Bilim insanlarını dinlemeli” dedi.
23.07.2024Adana
Meryem Uzerli röportajı tepki çekmişti! Hülya Avşar’dan açıklama: Benim hiçbir suçum yok
Meryem Uzerli röportajı tepki çekmişti! Hülya Avşar’dan açıklama: Benim hiçbir suçum yokŞarkıcı Hülya Avşar'ın, YouTube'da yayınlanan programında oyuncu Meryem Uzerli'ye yönelttiği 'evlilik' sorusu tepki çekmişti. Önceki gün Kıbrıs'ta konser veren Avşar, röportajla ilgili konuştu.
23.07.2024Magazin
Yunan bakandan televizyonda skandal cümleler:  F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebiliriz
Yunan bakandan televizyonda skandal cümleler: F-35'lerle bir gece ansızın Ankara'ya gelebilirizYunan basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kıbrıs'tan yaptığı açıklamalarla hop oturup hop kalkarken, bir televizyona çıkan sağlık bakanı skandal cümleler kurdu.
22.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis’in bakanına haddini bildirmesi lazımCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC ziyareti dönüşünde uçakta gündeme dair önemli açıklamalarda bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yunan Savunma Bakanının açıklamalarıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias ne yazık ki; farklı bir havada, belli ki Miçotakis ile yaptığımız görüşmeden haberi yoktu, ileri geri açıklamalar yaptı. Onun bir defa kalkıp da Türklerin orada işgalci olduğunu söylemesinden daha densiz, edep dışı bir ifade olamaz. Dolayısıyla, Sayın Miçotakis’in bu bakanına haddini bildirmesi lazım. " ifadelerini kullandı.
21.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan KKTC açıklaması: Yeni dil: Kıbrıs Türk Devleti
TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan KKTC açıklaması: Yeni dil: Kıbrıs Türk DevletiNuman Kurtulmuş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yerine Kıbrıs Türk Devleti ifadesini bildirgelere koyup kullanmaya başladı. Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir'e açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık Kıbrıs Türk Devleti’nin bağımsızlığı ilan edildi, belli bir noktaya geldi, 50 sene geçti. Artık iki devletli çözümden başka bir yol olmadığını biz de muhatabımız olan batılı ülkeler başta olmak üzere birçok ülkede bunu görmüş oldu” dedi.
21.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 50. yıl mesajları: İki devletli çözüm vizyonu çok kıymetlidirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 50. yıldönümü törenlerinde Lefkoşa’dan dünyaya seslendi ve Kıbrıs sorununda iki devletli çözümde kararlı olduklarını belirterek “Aynı suda iki defa yıkanılmaz, Kıbrıs’ta federasyonun mümkün olmadığına inanıyoruz” dedi.
21.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında Türk donanmasından gövde gösterisi
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılında Türk donanmasından gövde gösterisiKıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya geldi. KKTC'deki kutlama törenlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılıyor. Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni düzenlendi. Törende, 2 Bayraktar AKINCI TİHA da uçuş gerçekleştirdi. Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan paraşütçü komandoları temsilen paraşütle atlarken, Bayraktar İHA ve helikopterler tören alanı üzerinde uçuş gerçekleştirdi.
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde tarihi görüntüler! 50 gemiyle geçit töreni, Türk Yıldızları, AKINCI TİHA...
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde tarihi görüntüler! 50 gemiyle geçit töreni, Türk Yıldızları, AKINCI TİHA...Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü dolayısıyla Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni düzenlendi. Törende, 2 Bayraktar AKINCI TİHA da uçuş gerçekleştirirken Türk Yıldızları da gösteri yaptı. İşte detaylar...
20.07.2024Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve KKTC Başbakanı Üstel ile görüştü
TBMM Başkanı Kurtulmuş, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve KKTC Başbakanı Üstel ile görüştüTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Lefkoşa'da Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile görüşme gerçekleştirdi.
20.07.2024Gündem
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?
Ayşe tatile çıksın sözü kim aittir, Ayşe kim ve kimin kızı? Ayşe tatile çıksın sözü ne demek?Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Kıbrıs Barış Harekatı'nın üzerinden 50 yıl geçti. 20 Temmuz 1974'de Kıbrıs Türk halkı bağımsızlığına ve özgürlüğüne kavuştu. Harekatın önemi kadar, parolası da halen akıllarda. "Ayşe tatile çıksın" Peki, Ayşe tatile çıksın sözü kime aittir, Ayşe tatile çıksın Ayşe kim, kimin kızı? Ayşe tatile çıksın ne demek?
20.07.2024Gündem
Yunan medyasında skandal manşetler: Kıbrıs Barış Harekatı 50. yılı kutlamalarına gövde gösterisi dediler
Yunan medyasında skandal manşetler: Kıbrıs Barış Harekatı 50. yılı kutlamalarına gövde gösterisi dedilerKıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı Yunan medyası manşetlerinde geniş yer buldu. Yunan basınında neredeyse tüm manşetler Türkiye ve KKTC’nin 50. yıl kutlamalarıyla dolarken, Kuzey Kıbrıs ve Türkiye ile ilgili provakatif başlıklara yer verildi.
20.07.2024Gündem
KKTC'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir canımızdan bir parçadır
KKTC'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kuzey Kıbrıs bizim göz bebeğimizdir canımızdan bir parçadırCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlamalarında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, "Geçenlerde Yunanistan Savunma Bakanı yine akla ziyan açıklamalar yaptı. Sayın Miçotakis’le bir araya geldik ve kendilerine, ‘Ayın 20’sinde biz Kuzey Kıbrıs’tayız, duydum ki sen de güneydesin, herhalde Dendias gibi bize sataşma yapmazsın’ dedim. Böyle bir şey düşünmediğini söyledi" dedi.
20.07.2024Gündem
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türklüğün onurunu çiğnetmeyeceğiz
KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Türklüğün onurunu çiğnetmeyeceğizKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Barış Harekatı'nın 50. yıldönümü kutlamalarında açıklamalarda bulundu.
20.07.2024Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de Atatürk Anıtına çelenk sundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de Atatürk Anıtına çelenk sunduCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümünde, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı törenleri için KKTC'nin başkenti Lefkoşa'ya geldi. Erdoğan, Lefkoşa'daki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
20.07.2024Vatan TV
Rauf Denktaş kimdir, mezarı nerede? Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Barış Harekatı konuşması
Rauf Denktaş kimdir, mezarı nerede? Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Barış Harekatı konuşmasıKıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümü vesilesiyle KKTC’nin eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş hakkında yapılan aramalar yoğunlaştı. Peki, Rauf Denktaş kimdir, mezarı nerede? İşte hayatı ve Rauf Denktaş’ın Kıbrıs Barış Harekatı konuşması…
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nda kaç şehidimiz var? Kıbrıs Barış Harekatı ilk şehidi kimdir? 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ne kadar sürdü?
Kıbrıs Barış Harekatı'nda kaç şehidimiz var? Kıbrıs Barış Harekatı ilk şehidi kimdir? 1974 Kıbrıs Barış Harekatı ne kadar sürdü?'Kıbrıs Barış Harekatı nasıl yapıldı?', 'Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ne zaman kuruldu?' sorularının yanıtları gençler tarafından merak edilirken, 20 Temmuz 1974'te gerçekleştirilen harekatın 50. yılı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bülent Ecevit başbakanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti, adanın garantör ülkelerine tanınan hakkı kulanarak 'Ayşe tatile çıksın' gizli parolasıyla 'Kıbrıs Barış Harekatı'nı başlattı. Kıbrıs Barış Harekatı'nda kaç şehidimiz var? Kıbrıs Barış Harekatı ilk şehidi kimdir?
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası oldu! 50 yıl sonra ilk kez konuştu, İşte 'Ayşe tatile çıksın'ın hikayesi“Ayşe tatile çıksın” parolasıyla tarihe geçen Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata, babası Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in, tatil için tek başına değil, güvenilir bir aileyle seyahat etmesi için dönemin Turizm Bakanı Orhan Birgit ile yaptığı sohbetin nasıl Kıbrıs Barış Harekâtı’nın parolası olduğunu anlattı.
20.07.2024Gündem
KKTC'den dünyaya mesaj! 50. yılda 50 gemi ile gövde gösterisi
KKTC'den dünyaya mesaj! 50. yılda 50 gemi ile gövde gösterisiKıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yıl dönümü kutlama törenleri dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'ye gidecek. KKTC'deki kutlama törenlerine MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katılacak. Törenlerde Türkiye 50 gemiyle geçit töreni yapacak. Türk Yıldızları Akrobasi Timi de törenlerde uçuş yapacak.
20.07.2024Gündem
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırma
Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. yılı: Bu kadar yürekten çağırmaKıbrıs Barış Harekatı'nda dönemin Başbakanı Ecevit’in “Biz aslında savaş için değil, Türklere de Rumlara da barış getirmek için adaya gidiyoruz” diyerek tüm dünyaya ilan ettiği Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlanıyor. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da kalabalık bir heyetle katılacağı 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıl törenlerinde son hazırlıklar tamamlandı.
20.07.2024Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kıbrıs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıbrıs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.