Keşif

Keşif

Son dakika keşif haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan keşif ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını keşif haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Keşif

haberleri sayfasında son dakika yaşanan keşif gelişmeleri de dahil olmak üzere 5.590 keşif haberi bulunmuştur. Tüm keşif haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha
Bayraktar TB3'ten bir başarı daha Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA adım adım sona gelemeye devam ediyor. Orta ve yüksek irtifa sistem tanımlama ve performans testlerini de tamalayan TB3 30'DA 30 yaparak başarısıyla göz doldurdu.
24.04.2024 Ekonomi
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor
Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor   Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA test uçuşlarına hız kesmeden devam ediyor. Hafta boyunca süren testlerde iki prototipi de test uçuşları gerçekleştiren Bayraktar TB3’ün toplam uçuş saati 272 saat 47 dakikaya ulaştı.
19.04.2024 Gündem
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı
Doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar petrolü ve Karadeniz’de petrol keşfine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar ayrıca ‘doğal gaz ve elektriğe zam gelecek mi?’ sorusuna yanıt verdi.
19.04.2024 Ekonomi
Gözlerimizi kırpmanın inanılmaz işlevi keşfedildi! Rüyalarla bağlantısı...
Gözlerimizi kırpmanın inanılmaz işlevi keşfedildi! Rüyalarla bağlantısı... İnsan vücudu ve sağlığıyla ilgili çözülemeyen pek çok soru var. Beynin birçok işlevi, rüyalar ve göz kırpma... Özellikle göz için bir koruma sağldığı düşünülen göz kırpma eyleminin ardından inanılmaz bir neden yatıyormuş. Yeni keşif, gözlerimizi neden kırparız sorusunun cevabını veriyor.
18.04.2024 Yaşam
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak
TPAO'dan müjde geldi! Bir ilde petrol arama sondajı yapılacak Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Siirt'in merkez ilçesinde Meşelidere-1 petrol kuyusu açarak petrol arayacak.
15.04.2024 Ekonomi
MSB paylaştı: Yunanistan'ın bıraktığı göçmenler kurtarıldı
MSB paylaştı: Yunanistan'ın bıraktığı göçmenler kurtarıldı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Yunanistan tarafından Ege Denizi'ne bırakılan düzensiz göçmenlerin sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığını duyurdu.
13.04.2024 Gündem
Etkisi 10 gün sürecek, bayram sonrasına dikkat! Astrolog Aygül Aydın: 3 burcu büyük değişim bekliyor, 2 burç hayal kırıklıklarını geride bırakıyor
Etkisi 10 gün sürecek, bayram sonrasına dikkat! Astrolog Aygül Aydın: 3 burcu büyük değişim bekliyor, 2 burç hayal kırıklıklarını geride bırakıyor Satürn ve Mars'ın Balık burcunda kavuşumu, içsel keşif ve ruhsal gelişim için önemli bir zamanı işaret ediyor, etkisi 10 gün sürecek. Astrolog Aygül Aydın, “Bu dönemde, eski düşünce kalıplarını bırakarak yeni ve olumlu değişimlere yer açma fırsatı bulabilirsiniz. Yaratıcılığınızı ve sanatsal ifadelerinizi daha fazla ortaya koymak için teşvik edilebilirsiniz. Rüyalarınız ve içgüdüleriniz rehberiniz olabilir.” Diyerek bu kavuşumun, korkularınızla yüzleşmek ve içsel arzularınızı takip etmek için bir fırsat sunduğunu söyledi ve bu dönemin kişisel dönüşümün için başlangıcı olarak kabul edilmesini önerdi.
11.04.2024 Astroloji
Gabar petrolünde yeni rekor! Bakan Bayraktar müjdeyi açıkladı
Gabar petrolünde yeni rekor! Bakan Bayraktar müjdeyi açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Gabar'da petrol üretiminde günlük 40 bin varilin üzerine çıkıldığını bildirdi. "Hedefimiz 100 bin varile çıkabilmek. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.
11.04.2024 Ekonomi
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş
Selçuk Bayraktar duyurdu: AKINCI'dan 50 bin saatlik uçuş Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar AKINCI TİHA, 50 bin uçuş saatini başarıyla tamamladı. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, AKINCI'nın uçuş saati ile ilgili sosyal medyadan önemli bir mesaj paylaştı.
9.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA'ya kilit görev!
Selçuk Bayraktar paylaştı: KALKAN DİHA'ya kilit görev! Baykar yönetim kurulu başkanı Selçuk Bayraktar, dikey iniş kalkışlı insansız hava aracı sistemi Bayraktar KALKAN DİHA'nın test uçuşu görüntülerini paylaştı.
7.04.2024 Gündem
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı
Selçuk Bayraktar açıkladı! Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar TB3'ün 28. uçuş testini de başarıyla tamamladığını sosyal medya hesabından duyurdu.
6.04.2024 Ekonomi
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var!
Emar neden gece çekilir? Sebebine şaşıracaksınız, gece saatlerinin kritik önemi var! Manyetik rezonans görüntüleme (MR), vücut içindeki yapıların detaylı bir şekilde incelenmesini sağlayan bir tarama yöntemidir. Bu yöntem, radyo dalgaları ve manyetik alandan faydalanarak gerçekleştirilir. Uzman doktorlar, birçok hastalığın teşhisinde ve tedavi süreçlerinin takibinde MR taramalarından yararlanır. Peki, birçok hastalığın teşhisinde kullanılan EMAR’ın neden gece çekildiğini biliyor musunuz? İşte nedeni…
4.04.2024 Yaşam
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla geçti Bayraktar TB3 adım adım geliyor. 2. Prototip 4. Uçuş testi de başarıyla tamamlandı.
4.04.2024 Ekonomi
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası
Kira artışı tartışması sonrası ev sahibi- kiracı kavgasında boruyla cinsel saldırı iddiası Zonguldak’ta Hasan S. (67) kira artışı tartışması sonrası kiracısı Cengiz M. (53) ve oğlu Hakan M. (27) tarafından makatına boru sokulduğu iddiasıyla şikayetçi oldu. Hasan S.’nin makatındaki 15 cm uzunluğunda, 2 cm çapında PVC boru hastanede çıkarılırken, tutuklanan baba-oğul daha sonra ev sahibi Hasan S.'nin çelişkili ifadeleri nedeniyle tahliye edildi. Baba-oğul hakkında ‘nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 18'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında Cengiz M. ve Hakan M., kira artışı nedeniyle ev sahibiyle aralarında husumet olduğunu belirterek suçlamaları reddetti.
1.04.2024 Gündem
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı
Bayraktar TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı! Selçuk Bayraktar paylaştı: Türk Havacılığının Altın Çağı Bayraktar TB3 Orta İrtifa Sistem Tanımlama ve Performans Testini başarıyla tamamladı. Gelişmeyi Selçuk Bayraktar duyurdu.
30.03.2024 Gündem
Bayraktar TB3'ten yeni başarı! 24 saat kesintisiz uçuş
Bayraktar TB3'ten yeni başarı! 24 saat kesintisiz uçuş Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, 27 saat havada kaldığı 26. test uçuşunu da başarıyla tamamladı. Yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile havalanan milli SİHA, 27 saatlik uçuşu sırasında gökyüzünde toplam 4.600 km mesafe katetti.
29.03.2024 Gündem
Nisan ayında elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak
Nisan ayında elektrik ve doğal gaza zam yapılmayacak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Nisan ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında değişiklik olmayacak" ifadelerini kullandı.
28.03.2024 Ekonomi
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi
Bakan Bayraktar duyurdu! Karadeniz'de yeni gaz keşfi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Dün akşam itibarıyla 'Göktepe' adını verdiğimiz yeni bir kuyuyu kazmaya başlıyoruz. Bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir keşif ve ilave bir rezerv buluruz inşallah. Bütün çalışmamız, gayretimiz bu yönde olacak. Bu bir keşif kuyusudur. Şu anda Sakarya gaz sahasının daha kuzeybatısında bulunan bir sahada arama faaliyetimize başladık. Çok yeni başladık" dedi.
28.03.2024 Ekonomi
ASELSAN'ın GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemleri ile bir ilk gerçekleşti!
ASELSAN'ın GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemleri ile bir ilk gerçekleşti! ASELSAN tarafından ambargolara yanıt olarak geliştirilen GÖZDE ve ASELFLIR-500 sistemlerinin ilk ihracatı gerçekleştirildi.
27.03.2024 Gündem
Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini geçti
Bayraktar TB3 ASELFLIR-500 ile uçuş testini geçti Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Bayraktar TB3 SİHA, sınıfında dünyanın en iyisi olan yerli elektro-optik sistem ASELFLIR-500 ile yaptığı ilk uçuş testini başarıyla tamamladı.
26.03.2024 Ekonomi
'Hırsız var' mesajını önemsemeyince hayatını şokunu yaşadı
'Hırsız var' mesajını önemsemeyince hayatını şokunu yaşadı Arnavutköy’de iftar saati durgunluğunu fırsat bilen 3 hırsız, park halindeki hafif ticari aracın içerisindeki 25 bin TL’lik inşaat malzemesini çaldı. Hırsızları fark eden bir kadın, mahalledeki ev hanımlarının yer aldığı sosyal medya grubuna mesaj atarak komşularını uyarmak istedi. Gruba gelen mesajı dikkate almayan kişi, dışarı çıktığında soyulduğunu görünce polise giderek şikayetçi oldu. Hırsızlık anları ise kameraya yansıdı.
25.03.2024 Gündem
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını
Çanakkale Destanı 109 yaşında! Ziyaretçi akını 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Çanakkale’yi geçilmez kılan tüm kahramanlarımız minnetle anılırken törenlerin bu yılki teması ‘Bizim Çanakkale’ olacak.
18.03.2024 Gündem
Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 ile çifte atış
Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 ile çifte atış Baykar’ın milli ve özgün olarak geliştirdiği Taarruzi İnsansız Hava Aracı Bayraktar AKINCI, süpersonik füze İHA-230 ile bir kere daha hedefini tam isabetle vurdu.
17.03.2024 Ekonomi
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti
Aselsan üretti! Türkiye'nin 'keskin gözü' seri üretime geçti ASELSAN tarafından milli hava platformları için geliştirilen elektro-optik keşif, gözetleme ve hedefleme sistemi ASELFLIR-500'ün seri üretim aşamasında görüntülendi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörle mücadeleden hudut güvenliğine kadar pek çok alanda havadaki 'keskin gözü' olacak sistem; üretim aşamasından sonra optik performans ve lazer sistemi, titreşim, sıcaklık-soğukluk gibi birçok testi geçerek kullanıma sunuluyor. Keşif, gözetleme ve hedefleme fonksiyonlarını tek başına sağlayan sistem, TSK'ya güç katacak.
16.03.2024 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Keşif ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki keşif haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.