Kdv Oranı

Kdv Oranı

Son dakika kdv oranı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kdv oranı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kdv oranı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kdv Oranı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kdv oranı gelişmeleri de dahil olmak üzere 323 kdv oranı haberi bulunmuştur. Tüm kdv oranı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hijyenik ped KDV oranı yüzde kaç, kadın pedinde KDV oranı düştü mü?
Hijyenik ped KDV oranı yüzde kaç, kadın pedinde KDV oranı düştü mü? Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Temel ihtiyaç maddelerinden olan deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi ürünlerin KDV'sini yüzde 18'den yüzde 8'e indirme kararı aldık.' dedi. Türkiye'de hijyenik pedlere getirilen son zamların ardından kadınlar hijyenik pedlerde de KDV indirimi gelip gelmediğini sorgulamaya başladı. Peki, Hijyenik ped KDV oranı yüzde kaç, kadın pedinde KDV oranı düştü mü?
28.03.2022 Gündem
Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt, yeme, içme! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu...
Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi, süt, yeme, içme! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeleri peş peşe duyurdu... Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sona erdi. 3.5 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, bebek bezi gibi ürünlerin KDV’sini yüzde 18’den 8 indirme kararı aldık. Yeme içme hizmetlerinde KDV oranını yüzde 8 olarak belirliyoruz." dedi.
28.03.2022 Siyaset
Elektrik faturaları düşecek mi? Elektrik KDV oranı 2022 yüzde kaç, elektrik faturası KDV oranı düştü mü?
Elektrik faturaları düşecek mi? Elektrik KDV oranı 2022 yüzde kaç, elektrik faturası KDV oranı düştü mü? Elektrik KDV oranı 2022 araştırması başlarken vatandaşlar “Elektrik faturaları düşecek mi?” sorusuna yanıt arıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bazı ürünlerde KDV indirimi sonrası fiyatlar belli oranlarda geri gelmiş görünüyor. Öyle veya böyle inecek." dedi. Erdoğan açıklamasının devamında elektrik faturalarıyla ilgili olarak da "Bakanlığımız hazırlıklarını yapıyor. Kabine toplantısında görüşeceğiz ve ondan sonra da açıklamamızı bütün detaylarıyla yapacağız" diye konuştu. Peki, Elektrik KDV oranı 2022 yüzde kaç? Elektrikte KDV oranı düşer mi, elektrik faturası KDV oranı düşecek mi?
16.02.2022 Ekonomi
KDV oranı düşen ürünler 2022! Ette KDV oranı düştü mü, et fiyatları düştü mü?
KDV oranı düşen ürünler 2022! Ette KDV oranı düştü mü, et fiyatları düştü mü? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması ardından temel gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 1’e indirilme kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. KDV’si düşürülen ürünlerin tam listesi paylaşıldı. Peki, KDV oranı düşen ürünler 2022 hangileri, Ette KDV oranı düştü mü?
16.02.2022 Ekonomi
KDV indirimi yarın başlıyor! Hangi ürünün fiyatı ne kadar düşecek? Tek tek açıklandı, sıvı yağ, makarna, şeker,  yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık ve...
KDV indirimi yarın başlıyor! Hangi ürünün fiyatı ne kadar düşecek? Tek tek açıklandı, sıvı yağ, makarna, şeker, yumurta, patates, soğan, biber, domates, salatalık ve... Gıda fiyatlarındaki fahiş artış nedeni ile hükümet harekete geçti. KDV'de yapılan düzenleme ile fiyatların aşağı çekilmesi amaçlanıyor. KDV indirimi yarından itibaren market raflarına yansıyacak. KDV indirimi ile gıda maddelerinin fiyatları düşecek. Uzun süredir kur hareketleri bahane edilerek fiyatlar yuları çekiliyordu. Öyle ki bazı marketler sadece etiket değiştirmek için personel görevlendirmişti. Vatandaşlar her alışverişlerinde farklı fiyatlarla karşılaşıyordu. Yarından itibaren marketlerde yeni fiyatlar geçerli olacak. Bu kez etiketler fiyatları düşürmek için değiştirilecek. Fiyat değişikliği yapmayan marketleri ise cezai yaptırım bekliyor. Sıkı denetim başlıyor. Bakan Muş yaptığı açıklamada, "81 ilimizdeki Ticaret Müdürlüklerimize talimatımızı verdik. Pazartesi günü itibariyle denetimlerimizi daha da yoğunlaştıracağız" diye konuştu.

Peki hangi ürünün fiyatı ne kadar düşecek? Tüm tüketiciler bu sorunun yanıtını merak ediyor. Tek tek açıklandı. Sıvı yağdan makarnaya, şekerden çaya tüm gıda ürünlerinin fiyatları belli oldu. İşte KDV indirimi sonrası marketlerde uygulanacak yeni fiyatlar...
13.02.2022 Ekonomi
Gıda fiyatları düşecek mi? Yeni KDV oranı sonrası marketlerde temel gıda fiyatları ne olacak?
Gıda fiyatları düşecek mi? Yeni KDV oranı sonrası marketlerde temel gıda fiyatları ne olacak? Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV’yi yüzde 1’e indiriyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni ekonomi destek paketinin açıklandığı toplantıya video konferans yöntemiyle katıldı ve buradan yaptığı açıklamada KDV oranın düştüğünü duyurdu. Söz konusu açıklamanın ardından vatandaşlar “Gıda fiyatları düşecek mi? Yeni KDV oranı sonrası marketlerde temel gıda fiyatları ne olacak?” sorusuna yanıt aramaya başladı.
12.02.2022 Ekonomi
KDV oranları düştü mü, gıdada KDV oranı indi mi? KDV oranları değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından imzalandı! KDV oranı yüzde kaç oldu?
KDV oranları düştü mü, gıdada KDV oranı indi mi? KDV oranları değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından imzalandı! KDV oranı yüzde kaç oldu? KDV oranları düştü mü, yüzde kaç oldu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda KDV müjdesini verdi. Temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 1'e indirildi.
12.02.2022 Ekonomi
Cep telefonlarında indirim! KDV oranı yüzde...
Cep telefonlarında indirim! KDV oranı yüzde... Cep telefonlarıyla ilgili son dakika indirim açıklaması! KDV oranı yüzde 1'e indirilecek. Detaylar belli oluyor. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, ikinci el cep telefonu ve tabletlerin yenilenerek garantili satışına yönelik ticaretin, Türkiye'de verimli ve etkili işleyebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ikinci el cep telefonu ve tabletlerde KDV oranlarının yüzde 1'e indirilmesi yönünde görüştüklerini belirterek, "Bu yönde de yakın zamanda olumlu haberler alacağımızı düşünüyoruz." dedi.
19.06.2021 Ekonomi
Resmen duyuruldu! KDV oranı belli oldu...
Resmen duyuruldu! KDV oranı belli oldu... Resmi Gazete'de yayımlandı ve belli oldu. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse karşı geliştirilen aşılar Türkiye’de yüzde 1 KDV oranıyla satılacak.
23.12.2020 Ekonomi
KDV indirimi nelere geldi? KDV indirimi uzatıldı mı 2020?
KDV indirimi nelere geldi? KDV indirimi uzatıldı mı 2020? KDV indirimi uzatıldı mı 2020? Koronavirüsten (COVID-19) etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması amacıyla çok sayıda hizmet kolunda katma değer vergisi (KDV) oranlarında yıl sonuna kadar geçerli olan indirim oranları 31 Mayıs 2021’e uzatıldı. Peki, KDV indirimi nelere geldi?
23.12.2020 Gündem
İndirim haberleri art arda geldi! 'Yılın ilk müjdesini aldık'
İndirim haberleri art arda geldi! 'Yılın ilk müjdesini aldık' 2020’nin ilk iş günü, ekonomide iyi haberler günü oldu. Mobilyada KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indirildi. Tarımsal kredide faiz yüzde 4.5 ve aşağısına gerileyecek. Toptan yumurta ve balığın KDV’si ise yüzde 1’e çekildi.
3.01.2020 Ekonomi
İndirimli konut için son 32 gün!
İndirimli konut için son 32 gün! Ev almak isteyen kişileri yakından ilgilendiren tapu harcı ve konutta KDV indirimi için geri sayım başladı. Konutta KDV ve tapu harcı indirimi bir ay sonra sona erecek. Yıl sonuna kadar yüzde 18 olan KDV yüzde 8, yüzde 4 olan tapu harcı yüzde 3 olarak uygulanacak. Konut kredi faizlerinin de yüzde 1’in altına indiğini belirten sektör temsilcileri, “Konutta hiçbir dönem bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Alıcı, kamunun, bankaların ve özel sektörün avantajlarını kaçırmasın” diyor.
29.11.2019 Ekonomi
ÖTV ve KDV indirimi uzatıldı! Bu fırsatı kaçırmayın
ÖTV ve KDV indirimi uzatıldı! Bu fırsatı kaçırmayın Mobilya, otomobil, konut, motosiklet, tapu harcı ve ticari araçlarda ÖTV ve KDV indirimlerinin süreleri Cumhurbaşkanı kararı ile uzatıldı. Zam gelmeden bu fırsatı iyi değerlendirin
22.03.2019 Ekonomi
Yabancıya konut satışı en çok Samsun ve Ankara'da arttı
Yabancıya konut satışı en çok Samsun ve Ankara'da arttı Yabancıya konut satışı, 2018'de önceki yıla göre yüzde 253 ile en çok Samsun'da artarken, Samsun'u, yüzde 161'lik yükselişle Ankara ve yüzde 91'lik artışla Yalova takip etti.
28.01.2019 Ekonomi
Vatandaş Konut Alırken Temkinli Olacak
Vatandaş Konut Alırken Temkinli Olacak KDV oranlarında 1 0cak 2013 itibariyle yapılan yeni değişiklik ile sektörde neler değişecek?
3.01.2013 Arşiv
Döner eskiye döner mi? Fiyatı 500 TL’ye dayandı
Döner eskiye döner mi? Fiyatı 500 TL’ye dayandı Almanya’da döner fiyatlarının 3 Euro’dan 8-10 Euro’ya yükselmesi Almanya Başbakanı’na kadar ulaşan şikâyetlere neden olurken, Türkiye’de de bir porsiyon yani 120 gram dönerin fiyatı 500 liraya dayandı. Restoran sahipleri, artışı et fiyatlarına ve maliyetlere bağlıyor.
18.03.2024 Ekonomi
Beşiktaş'ın stat sponsoru belli oldu
Beşiktaş'ın stat sponsoru belli oldu Beşiktaş, stadyum isim ve reklam hakları için Tüpraş ile 3 yıllığına anlaşıldığını açıkladı.
25.09.2023 Beşiktaş
Galatasaray sponsorluk anlaşmalarını KAP'a bildirdi
Galatasaray sponsorluk anlaşmalarını KAP'a bildirdi Sarı-kırmızılı kulüp, sponsorluk anlaşmalarını KAP'a bildirdi. Galatasaray bu anlaşmalardan önemli bir geliri kasasına koyacak.
3.07.2023 Galatasaray
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'seçim tarihi' açıklaması Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30'a çıkardıklarını açıkladı. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 lira oldu. Erdoğan, asgari ücret desteğini de 400 liraya yükseltme kararı aldıklarını söyledi. Erdoğan, Tayfun füzesi sonrası Yunan gazetelerinde atılan manşetlere dikkat çekti. Yunanistan'ı uyaran Erdoğan, "Siz uslu durun, bizim sizinle bir işimiz yok." dedi. Erdoğan grup toplantısı sonrası 'Seçim tarihi öne çekilecek mi?' sorusuna da yanıt verdi.
4.01.2023 Gündem
Temizlik ürünleri ile ilgili indirim açıklaması! Dikkat çeken '6 ay' çağrısı
Temizlik ürünleri ile ilgili indirim açıklaması! Dikkat çeken '6 ay' çağrısı Temizlik başta olmak üzere temel ihtiyaç ürünlerinde geçtiğimiz Nisan ayında KDV’nin yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi tüketicilere nefes aldırdı. Market markalı ürünlere talebin ciddi oranda arttığını hatırlatan uzmanlar ciroların arttığını belirterek önemli uyarılarda bulundular.
22.11.2022 Ekonomi
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur?
Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? Salgının başından beri otomobil sektöründe yaşanan araç sıkıntısı fiyatlara yansımıştı. Özellikle sıfır araç tedariki konusundaki sıkıntılar, döviz kurundaki değişiklikler, çip krizi derken sektörde fiyatlar derinleşti. Sıfır araç bulmak neredeyse imkansız hale gelirken ikinci el piyasasında da fiyatlar aldı başını gitti. Özellikle araç piyasasındaki artış vatandaşta bir süredir ÖTV beklentisi yaratmıştı. Beklentiler konusunda Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’den ÖTV açıklaması geldi. Bakan Nebati, matrah düzenlemesi üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. Matrah düzenlemesi ile ilgili açıklamalar kamuoyunda indirim beklentisi oluşturdu. Peki, Otomobil fiyatları düşer mi? Matrah artırımı ile otomobil fiyatlarında indirim olacak mı? Matrah artırımının araba fiyatlarına etkisi ne olur? İşte matrah düzenlemesi ve araba fiyatlarına etkisi ile ilgili bilmeniz gerekenler…
11.11.2022 Ekonomi
İşçi, memur ve emekli milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! EYT, 3600 ek gösterge, asgari ücrete ek zam ve sosyal yardım...
İşçi, memur ve emekli milyonları ilgilendiren son dakika açıklaması! EYT, 3600 ek gösterge, asgari ücrete ek zam ve sosyal yardım... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), 3600 ek gösterge, asgari ücrete ek zam ve sosyal yardımlarla ilgili son dakika açıklaması! Emekli, memur, işçi milyonlarca vatandaşın maaşı artacak, tüm planlama yapıldı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, “Tüm öğretmenlerimiz 3600 ek gösterge, 2 yıllık polis memurlarımızı 3600 ek göstergeye çıkarılmış durumda. Din görevlilerimizin ek göstergeleri 3600’e çıkarılmış durumda. Yardımcı hizmet sınıfı dahil tüm kamu çalışanlarına 600 puan veriliyor. Bu süreç hala istişareye açık. Meclis’e gelecek. O süre içerisinde Çalışma Bakanlığı’mız istişareyi başarılı bir şekilde yürütecektir. Uzlaşma ile toplu sözleşme tamamlandı. Asgari ücrette tarihimizin en yüksek oranında artış söz konusu oldu” dedi. EYT ile ilgili de açıklama yapan Sarıeroğlu, “Bakan Bey masada dedi. Muhakkak bir yol haritası vardır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
8.06.2022 Ekonomi
KDV'de devrim gibi gelişme! Paralar iade edilecek! Tarih verildi
KDV'de devrim gibi gelişme! Paralar iade edilecek! Tarih verildi Yaklaşık 1 milyon mükellefin yaşadığı KDV sorunları çözüme kavuşuyor. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, KDV'de basitleştirme çalışmaları çerçevede hazırlanan taslağı kamuoyu ile paylaştı. Bu kapsamda yapılacak düzenleme ile mallarını doğrudan ihraç eden imalatçılara KDV kolaylığı 1 Mayıs'tan itibaren yaşama geçiyor. İmalatçılar ihracat bedelinin yüzde 10'una kadar KDV iadesi talep edebilecek. KDV iade tutarı devir KDV tutarı ile karşılaştırılarak hangisi küçükse o tutar iade edilecek. İmalatçılar, imalat belgelerinde yer alan üretim kapasitesinde öngörülen ve imal edip ihraç ettikleri mallar için bu düzenleme kapsamında iade talep edebilecek. İşte KDV düzenlemesiyle ilgili tüm detaylar...
29.04.2022 Ekonomi
Otobüs ve uçak bileti fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Ucuz bilet...
Otobüs ve uçak bileti fiyatları ile ilgili flaş açıklama! Ucuz bilet... TÜM Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, önceki bayramlara kıyasla şehirlerarası yolcu sayılarının 3'te 2 oranında azaldığını söyledi. Yıldırım, "Bazı hatlarda uçak otobüsten daha ucuz. Otobüsle uçak fiyatı birbirine çok yaklaştı. Vatandaş birinci tercihini uçaktan yana kullanıyor" dedi.
19.04.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek Ev alacaklara güzel haber! Konut fiyatları düşecek. İndirim ile ilgili detaylar netleşti. Konut ve arsa satışlarından alınan vergilerde düzenlemeye gidildi. Bu doğrultuda 150 metrekarenin altındaki konutlarda vergi eşitlendi. Aynı şekilde arsa ve arazi satışlarından alınan vergi de yüzde 8 olarak belirlendi. Sektör temsilcileri kararı yerinde bulurken satışlara olumlu yansıyacağını belirtiyor.
3.04.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kdv Oranı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kdv oranı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.