Kdv

Kdv

Son dakika KDV haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KDV ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KDV haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kdv

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kdv gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.558 kdv haberi bulunmuştur. Tüm kdv haberleri aşağıda listelenmiştir.
KDV hilesi! Maliye harekete geçti, tek tek tespit ediliyor, ceza yağacak
KDV hilesi! Maliye harekete geçti, tek tek tespit ediliyor, ceza yağacak Restoran, kafe, eczane, bar, fırında KDV suistimalleri ayyuka çıktı. Uyanık esnaf, fişi %10 yerine %1 KDV ile kesiyor. Böylece devleti milyarlarca TL vergi kaybına uğratıyor. Maliye sahaya indi...
26.04.2024 Ekonomi
Fahiş fiyat ve hileli KDV için harekete geçtiler! Sosyal medya timi görev başında
Fahiş fiyat ve hileli KDV için harekete geçtiler! Sosyal medya timi görev başında Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in oluşturduğu sosyal medya timi vatandaşların gündeme getirdiği iddialarla ilgili hemen harekete geçiyor. Hem fahiş fiyat hem de hileli KDV için müfettişler son 10 günde ilgili firmalara giderek anında denetim yaptı. Bazı vatandaşların şikâyetleri doğrudan Şimşek’e ulaştırılıyor.
22.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık
Bakan Şimşek açıkladı: KDV oranlarında artış yapmadık Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KDV oranlarında artış yapmadık! Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz." ifadelerini kullandı.
16.04.2024 Ekonomi
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor
Vatandaş ihbar ediyor sosyal medya timi yakalıyor Yapay zeka ve algoritma gibi modern denetim modellerini devreye alan Maliye, sosyal medyadan gelen ihbarları tek tek dikkate alıyor.
9.04.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak
Bakan Şimşek'ten KDV açıklaması: Saha denetimleri yapılacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Temel ihtiyaç ürünleri üzerindeki vergi yükünü azaltmak için uygulanan düşük KDV oranlarını istismar ettiği tespit edilen firmalara yönelik saha denetimleri yapılacak" dedi.
8.04.2024 Ekonomi
Döner eskiye döner mi? Fiyatı 500 TL’ye dayandı
Döner eskiye döner mi? Fiyatı 500 TL’ye dayandı Almanya’da döner fiyatlarının 3 Euro’dan 8-10 Euro’ya yükselmesi Almanya Başbakanı’na kadar ulaşan şikâyetlere neden olurken, Türkiye’de de bir porsiyon yani 120 gram dönerin fiyatı 500 liraya dayandı. Restoran sahipleri, artışı et fiyatlarına ve maliyetlere bağlıyor.
18.03.2024 Ekonomi
“Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” iddialarına yalanlama
“Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” iddialarına yalanlama Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
14.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor
Bakan Şimşek açıkladı! POS cihazları değişiyor Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bizim yaklaşımımız Merkez Bankası’na enflasyonu aşağı çekmekte yardımcı olmak. Cari açığın 30-35 milyar dolar civarına inmesini bekliyoruz. Bu, programın çalıştığının en güzel göstergelerinden biri. Yazın enflasyon 20-25 puan düşer" dedi.
8.03.2024 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması!
Bakan Şimşek'ten flaş MTV ve KDV açıklaması! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulunuyor. Bakan Şimşek " Bugünkü enflasyon rakamı son 12 ayın enflasyon rakamıdır. Önümüzdeki 12 ay enflasyon düşecektir. Çok net şekilde piyasalar diyor ki inanıyoruz, enflasyon düşecek diyor" dedi.
4.03.2024 Ekonomi
TOKİ'den uygun fiyatlı arsalar! Yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade imkanı ile satışa çıkıyor
TOKİ'den uygun fiyatlı arsalar! Yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade imkanı ile satışa çıkıyor TOKİ, Adana, Ağrı, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Mersin, Muş, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak, Van ve Yalova'daki 229 arsayı açık artırma yöntemiyle satacak.
27.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Krediden KDV'ye her şey değişti! 80 maddelik torba yasada neler var?
Krediden KDV'ye her şey değişti! 80 maddelik torba yasada neler var? AK Parti, bankalar ve finans kuruluşlarının enflasyon muhasebesi kapsamı dışında tutulması, KKM'nin süresinin uzatılması, deprem bölgesinde fahiş fiyat artışlarına katlamalı ceza verilmesi gibi önemli düzenlemeler içeren torba yasa teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.
25.11.2023 Ekonomi
44 ilde arsa satışı | KDV’de muaf arsa satışı hangi illerde, 21 22 23 Kasım TOKİ arsa satışı başvurusu nasıl yapılır? Arsa satışı TOKİ şartları ve TOKİ arsa satışı yapılacak iller
44 ilde arsa satışı | KDV’de muaf arsa satışı hangi illerde, 21 22 23 Kasım TOKİ arsa satışı başvurusu nasıl yapılır? Arsa satışı TOKİ şartları ve TOKİ arsa satışı yapılacak iller TOKİ arsa satışı ile ilgili detaylar yoğun bir şekilde araştırılıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından 44 ilde gerçekleştirilecek vergisiz arsa satışları İstanbul, Çanakkale, Antalya, Kırşehir, Kocaeli, Mersin, Sakarya ve Mardin gibi illerde olacak. Satışa sunulacak 622 muhtelif arsa için başvuru tarihleri ve şartları belli oldu. Peki, KDV’de muaf arsa satışı hangi illerde, 21 22 23 Kasım TOKİ arsa satışı başvurusu nasıl yapılır? 44 ilde arsa satışı yapılacak iller ve arsa satışı TOKİ şartları…
14.11.2023 Ekonomi
Köprü ve otoyollara zam ertelendi mi, köprü ve otoyollara ödenen para iade edilecek mi?
Köprü ve otoyollara zam ertelendi mi, köprü ve otoyollara ödenen para iade edilecek mi? Karayolları Genel Müdürlüğü, "Otoyol ve köprü ücretleri, 25 Ekim 2023 Çarşamba günü saat 00.00'dan itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir" açıklamasıyla ücretlere zam geldiğini duyurmuştu. Ancak İletişim Başkanlığından yeni bir açıklama geldi. Peki, Köprü ve otoyollara zam ertelendi mi, köprü ve otoyollara ödenen para iade edilecek mi?
25.10.2023 Ekonomi
Beşiktaş'ın stat sponsoru belli oldu
Beşiktaş'ın stat sponsoru belli oldu Beşiktaş, stadyum isim ve reklam hakları için Tüpraş ile 3 yıllığına anlaşıldığını açıkladı.
25.09.2023 Beşiktaş
Vergide yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, gelire göre ödenecek
Vergide yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, gelire göre ödenecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, gelire göre vergi sistemi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Buna göre, ÖTV ve KDV gibi herkesi ilgilendiren dolaylı vergilerin payı düşecek. Gelir, kurumlar ve servetten alınan vergileri kapsayan dolaysız vergilerin payı artacak
17.09.2023 Ekonomi
Vergisiz satılacak telefon modelleri belli oldu! Tek tek açıklandı
Vergisiz satılacak telefon modelleri belli oldu! Tek tek açıklandı Türkiye’de üretilen tüm güncel akıllı telefonları ve vergisiz telefon projesine dahil edilmesi netleşen ilk modelleri listeledik. Araştırmalarımıza göre, 10 markanın 51 akıllı telefon modeli Türkiye’de üretiliyor. Bunlar arasında Samsung ve Xiaomi’nin 10’ar adet modeli bulunuyor. GM, Vivo ve Reeder gibi markalara ait 16 yerli modelin ise vergisiz telefon kapsamına girmesi şimdiden netleşti.
9.09.2023 Ekonomi
Öğrenciye vergisiz telefon planı belli oldu! Kritik detaylar tek tek açıklandı
Öğrenciye vergisiz telefon planı belli oldu! Kritik detaylar tek tek açıklandı Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversitelilerin ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonunu nasıl alacağını anlattı.
29.08.2023 Ekonomi
'Vergisiz telefon' ile ilgili Bakan Şimşek'ten yeni açıklama
'Vergisiz telefon' ile ilgili Bakan Şimşek'ten yeni açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
22.08.2023 Gündem
Vergisiz telefonda indirim kaç para olacak? Tek tek hesaplandı
Vergisiz telefonda indirim kaç para olacak? Tek tek hesaplandı Bugünkü Kabine toplantısında birçok başlık masaya yatırılacak. Biri ise gençlere verilecek vergisiz telefon. Peki vergisiz telefonda indirim ne kadar? SGK uzmanı Emin Yılmaz, 10 bin TL, 41 bin TL ve 73 bin TL'lik 3 farklı telefon için hesap yaptı.
21.08.2023 Ekonomi
Arsa almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık duyurdu, satışa çıkıyor
Arsa almayı düşünen herkesi ilgilendiriyor! Bakanlık duyurdu, satışa çıkıyor Antalya Konyaaltı'nda 409 konut arsası, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 31 Temmuz tarihinde açık artırma ile satışa sunuluyor.
22.07.2023 Ekonomi
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geldi
Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geldi Köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geldi. KDV'deki artışın ardından köprü ve otoyol geçiş ücretlerine zam geldi. Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM) yeni ücretleri açıkladı.
12.07.2023 Ekonomi
Resmi Gazete'de yayımlandı: KDV oranlarında artışa gidildi
Resmi Gazete'de yayımlandı: KDV oranlarında artışa gidildi Katma Değer Vergisi'ne (KDV) artış yapılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre; mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 18'lik KDV, yüzde 20'ye çıkarıldı.
7.07.2023 Gündem
Torba yasada neler var 2023, torba yasa maddeleri nelerdir? Meclis’e sunulan torba yasa içeriği ne, torba yasa 2023 ne zaman açıklanacak?
Torba yasada neler var 2023, torba yasa maddeleri nelerdir? Meclis’e sunulan torba yasa içeriği ne, torba yasa 2023 ne zaman açıklanacak? Torba yasa maddelerine yönelik araştırmalar temmuz ayıyla birlikte gündeme geldi. En düşük memur maaşının 22 bin TL olması ve asgari ücret zammı gibi konuların yer alacağı torba yasada taşerona kadro, Bağkur affı, staj sigortası, TYP gibi konuların da olması bekleniyor. Kira artış oranının yüzde 25 olarak sınırlandırılmasına yönelik bir düzenleme de torba yasa içerisinde gündeme gelecek. Peki, Torba yasada neler var? Torba Yasa Meclis’e ne zaman gelecek, Meclis’ten geçti mi, torba yasanın içinde hangi maddeler var?
5.07.2023 Gündem
Galatasaray sponsorluk anlaşmalarını KAP'a bildirdi
Galatasaray sponsorluk anlaşmalarını KAP'a bildirdi Sarı-kırmızılı kulüp, sponsorluk anlaşmalarını KAP'a bildirdi. Galatasaray bu anlaşmalardan önemli bir geliri kasasına koyacak.
3.07.2023 Galatasaray

Benzer Haber Etiketleri

Kdv ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kdv haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.