Ötv

Ötv

Son dakika ötv haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ötv ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ötv haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ötv

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ötv gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.225 ötv haberi bulunmuştur. Tüm ötv haberleri aşağıda listelenmiştir.
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı,  1 milyon 591 bin TL oldu
ÖTV istisnası! Limit güncellemesi yapıldı, 1 milyon 591 bin TL oldu Araba alma planı yapan binlerce kişiyi dorudan ilgilendiriyor. ÖTV ayarı yapıldı. Ticaret Bakanlığı detayları paylaştı. Engelli kişilerin kullanımı için yurt dışından ithal edilen özel tertibatlı araçlar, 2024 yılı için 1 milyon 591 bin 200 TL’ye kadar ÖTV istisnasından yararlanabilecek.
19.03.2024 Ekonomi
“Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” iddialarına yalanlama
“Kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” iddialarına yalanlama Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bazı basın ve yayın organlarında yer alan “Gerekirse kura müdahale edilecek, ÖTV ve KDV’de artış olacak” şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
14.03.2024 Ekonomi
'ÖTV sıfırlanmalı' sıfırlanmalı çağrısında bulunarak hurda araçlarla ilgili yeni planı açıkladı
'ÖTV sıfırlanmalı' sıfırlanmalı çağrısında bulunarak hurda araçlarla ilgili yeni planı açıkladı Araç sahibi olan herkesi yakından ilgilendiriyor. En son 2015’de çıkarılan hurda araç teşvik yasasının tekrar gündeme gelmesi gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Artık 20 yaş üstü tüm araçların yenilenerek ekonomiye katkı sağlanması, ithalatın azalması ve akaryakıt israfı ile çevre kirliliğinin önlenmesi için yeni bir hurda araç teşvik yasasına ihtiyaç var" açıklamasından bulunarak ÖTV, KDV çağrısında bulundu.
3.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Bakan Uraloğlu açıkladı! "Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak"
Bakan Uraloğlu açıkladı! "Doğu Akdeniz'de etkinliğimiz artacak" Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti (KKTC) arasında 3 trafik gözetleme istasyonu ve 1 gemi trafik hizmetleri merkezinden oluşan 'Doğu Akdeniz Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi Kurulumu Projesi İmza Töreni' gerçekleşti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Proje ile Doğu Akdeniz'de etkinliğimizi arttıracak, Mavi Vatan'ımızda çıkarlarımızı koruyacak, KKTC çevre denizleri ve ülkemiz arasındaki deniz alanında tüm deniz trafiğini izleyebileceğiz" dedi.
23.01.2024 Gündem
ÖTV muafiyetli araçlar için istisna tutarı artırıldı!
ÖTV muafiyetli araçlar için istisna tutarı artırıldı! Engelli vatandaşlara sağlanan ÖTV muafiyetli araçlar için istisna tutarı yükseltildi. Bununla birlikte ÖTV muafiyetli araçların kapsamı da genişletildi. Peki istisna tutarı 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yüzde 58,46 oranında artırılan ÖTV muafiyetli araçları kimler kullanabilir? Şartlar neler?
18.01.2024 Ekonomi
Akaryakıt ve içkiye ÖTV zammı belli odu
Akaryakıt ve içkiye ÖTV zammı belli odu Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasıyla akaryakıt ve içkiye gelecek özel tüketim vergisi (ÖTV) zammı da netleşti. Alkollü içki ve akaryakıtta ÖTV tutarı yüzde 25.61 oranında artırıldı. Benzin grubunda 2.31 lira, motorinde ise 2.17 liralık bir zam oldu.
4.01.2024 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri döndü
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri döndü Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekilmeye başladı. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
12.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak
Bakan Şimşek'ten ÖTV ve KDV açıklaması: Artış olmayacak Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek " Bütçeyi düzeltmek için KDV, akaryakıtta ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarına gittik. Bu vergi artışları tekrarlanmayacak, gelecek sene sistemden çıkmış olacak" dedi.
30.11.2023 Ekonomi
Otomobilde ÖTV matrahı değişti! Fiyatlara doğrudan etki edecek, işte yeni oran
Otomobilde ÖTV matrahı değişti! Fiyatlara doğrudan etki edecek, işte yeni oran Araç alacakları yakından ilgilendiriyor. Otomobilde ÖTV matrahıyla ilgili yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi. Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. İşte son dakika haberin detayları...
19.11.2023 Otomobil
Araba alacaklar dikkat! ÖTV matrahı güncellendi
Araba alacaklar dikkat! ÖTV matrahı güncellendi Otomotiv sektörünün geleceği olarak görülen elektrikli otomobiller, her geçen gün daha da popüler hale geliyor. Elektrikli araçların Özel Tüketim Vergisi matrahlarında değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda vergi oranları değişmedi.
19.11.2023 Ekonomi
Eskişehir’de kilise pastörüne tokat attı! Sebebi herkesi şaşkına uğrattı
Eskişehir’de kilise pastörüne tokat attı! Sebebi herkesi şaşkına uğrattı Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde İlhan Önder (46) gittiği kilisedeki ayin sırasında kilise pastörü Artun Tokatlı’ya (38) tokat attı. Önder ifadesinde, “Vaazda Hıristiyanlığın hoşgörü dini olduğunu, örnek olarak birisinin kendisine vurduğu zaman ona karşılık vermemesi gerektiğini, hatta yüzünü uzatması gerektiğine dair sözler söyledi. Kötülük yapanları Hıristiyanların ödüllendireceğini ve affedileceğini söylediği için heyecanlandı. Gerçekten ödül verilip verilmeyeceğini denemek için tokat attım” dedi. Önder'in, başsavcılık kararıyla adli psikiyatri servisine yatırıldığı öğrenildi. Pastör Artun Tokatlı ise olay nedeniyle kilise olarak çok üzüldüklerini söyledi.
6.11.2023 Yaşam
Diyarbakır'da 403 kilo esrar ile Hint keneviri ve skunk ele geçirildi
Diyarbakır'da 403 kilo esrar ile Hint keneviri ve skunk ele geçirildi Diyarbakır'da jandarmanın düzenlediği operasyonda 403 kilo esrar, 272 bin 200 kök Hint keneviri ve 151 bin kök skunk ele geçirildi.
6.11.2023 Yaşam
ÖTV'de yeni gelişme! 2024 yılı üst limiti belli oldu
ÖTV'de yeni gelişme! 2024 yılı üst limiti belli oldu Engelli vatandaşların ÖTV muafiyetli sıfır araç alımlarında 2024 yılı üst limiti belli oldu. Bu sene 1 milyon 4 bin 200 TL olarak uygulanmaya devam eden üst limit, 1 Ocak 2024’ten itibaren yüzde 58.46 artarak 1 milyon 591 bin 255 TL’ye yükselecek. Böylece engellilerin ÖTV ödemeden satın alabileceği sıfır araç üst limitinde yeni yılda 587 bin TL artış kaydedilmiş olacak.
6.11.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekildi. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
16.10.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekilmeye başladı. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
2.10.2023 Ekonomi
Vergide yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, gelire göre ödenecek
Vergide yeni dönem! Sistem tamamen değişiyor, gelire göre ödenecek Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, gelire göre vergi sistemi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Buna göre, ÖTV ve KDV gibi herkesi ilgilendiren dolaylı vergilerin payı düşecek. Gelir, kurumlar ve servetten alınan vergileri kapsayan dolaysız vergilerin payı artacak
17.09.2023 Ekonomi
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor
Sıfır ve ikinci el araba fiyatlarında çarpıcı gelişme! Fiyatlar geri çekildi, kampanyalar geri dönüyor Araba fiyatlarındaki köpük hükümetin attığı peş peşe atımlar sonrası geri çekilmeye başladı. Alınan kararlar doğrultusunda yatırım amaçlı araba alımının önüne geçildi. Bu durum sonrası sadece ihtiyacı olduğu için araba alıp satanlar pazarda kaldı. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, konuyla ilgili açıklamalarda bulunarak dikkat çeken detayların altını çizdi.
5.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın diploma ve sancak devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurla cumhuriyeti buluşturan ve kaynaştıran bir yönetim olarak 2023 senesini hak ettiği şekilde idrak etmenin gayretindeyiz" dedi. Erdoğan, "Ordumuz ile halkımızın arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti, bu açıdan da başarısız olmuştur. İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da 2023-2024 yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz." ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Gündem
Öğrenciye vergisiz telefon planı belli oldu! Kritik detaylar tek tek açıklandı
Öğrenciye vergisiz telefon planı belli oldu! Kritik detaylar tek tek açıklandı Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üniversitelilerin ÖTV’siz ve KDV’siz cep telefonunu nasıl alacağını anlattı.
29.08.2023 Ekonomi
Vergisiz telefon hangi markalarda geçerli, vergisiz telefon markaları hangileri? Iphone 14 Pro Max vergisiz mi, öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak?
Vergisiz telefon hangi markalarda geçerli, vergisiz telefon markaları hangileri? Iphone 14 Pro Max vergisiz mi, öğrencilere vergisiz telefon satışı ne zaman başlayacak? Vergisiz telefon fiyatları, markaları ve şartlarına yönelik araştırmalar hız kesmeden devem ediyor. AK Parti Seçim Beyannamesinde yer alan düzenlemeye göre üniversite öğrencileri bir kereye mahsus olmak üzere bilgisayar ve telefon alımlarında KDV ve ÖTV'den muaf tutulacak. Üniversite öğrencilerine vergisiz bilgisayar ve telefonlara yönelik açıklamalar peş peşe geldi. Son açıklamayı Bakan Mehmet Şimşek yaptı. Peki, Vergisiz telefon hangileri için geçerli, vergisiz telefon fiyatları ne kadar olacak? Öğrencilere vergisiz telefon fiyatları ne kadar? İşte Vergisiz telefon markaları ve fiyatları ile ilgili detaylar…
23.08.2023 Ekonomi
'Vergisiz telefon' ile ilgili Bakan Şimşek'ten yeni açıklama
'Vergisiz telefon' ile ilgili Bakan Şimşek'ten yeni açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
22.08.2023 Gündem
Vergisiz telefonda indirim kaç para olacak? Tek tek hesaplandı
Vergisiz telefonda indirim kaç para olacak? Tek tek hesaplandı Bugünkü Kabine toplantısında birçok başlık masaya yatırılacak. Biri ise gençlere verilecek vergisiz telefon. Peki vergisiz telefonda indirim ne kadar? SGK uzmanı Emin Yılmaz, 10 bin TL, 41 bin TL ve 73 bin TL'lik 3 farklı telefon için hesap yaptı.
21.08.2023 Ekonomi
Erbakan: Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli
Erbakan: Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, "Emeklilerimizin yılbaşını bekleyecek durumu kalmamıştır. Gerçekten de mağdur durumdadırlar. Avrupa'yla kıyaslandığında aradaki uçuk fark net bir şekilde ortada. Muğla'dan her zaman yaptığımız çağrımızı yineliyoruz. Emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemeli. Gereğinin yarından tezi yok bir an evvel yerine getirilmesi gerekiyor" dedi.
3.08.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor! İşte masadaki başlıklar
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor! İşte masadaki başlıklar Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Kritik toplantıda önemli maddeler masada olacak
23.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Ötv ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ötv haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.