Kdv İndirimi

Kdv İndirimi

Son dakika KDV indirimi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan KDV indirimi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını KDV indirimi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kdv İndirimi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kdv indirimi gelişmeleri de dahil olmak üzere 314 kdv indirimi haberi bulunmuştur. Tüm kdv indirimi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Karadeniz gazı için süper teşvik kararı! KDV muafiyeti ve indirim...
Karadeniz gazı için süper teşvik kararı! KDV muafiyeti ve indirim... Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküp doğalgazın çıkarılıp kullanıma sunulması için 145 milyar lira tutarında yatırım yapılacak.Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfi için süper teşvik sistemi uygulanacak. Cumhurbaşkanı Kararı'yla Zonguldak Sakarya doğalgaz sahası proje bazlı devlet yardımı kapsamına alındı. Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküp doğalgazın çıkarılıp kullanıma sunulması için 145 milyar lira tutarında yatırım yapılacak.
21.04.2022 Ekonomi
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek
Gayrimenkul sektöründe yeni dönem! Ev ve arasa fiyatları düşecek Ev alacaklara güzel haber! Konut fiyatları düşecek. İndirim ile ilgili detaylar netleşti. Konut ve arsa satışlarından alınan vergilerde düzenlemeye gidildi. Bu doğrultuda 150 metrekarenin altındaki konutlarda vergi eşitlendi. Aynı şekilde arsa ve arazi satışlarından alınan vergi de yüzde 8 olarak belirlendi. Sektör temsilcileri kararı yerinde bulurken satışlara olumlu yansıyacağını belirtiyor.
3.04.2022 Ekonomi
İndirimler bugün başladı! 81 ilde uygulanıyor, etiketlere yansıyacak, fiyatlar düşecek
İndirimler bugün başladı! 81 ilde uygulanıyor, etiketlere yansıyacak, fiyatlar düşecek Fiyatlar düşüyor. Marketlerde etiketler değiştiriliyor. 81 ilin tamamında geçerli. Deterjandan tuvalet kağıdına, bebek bezinden hijyen malzemelerine kadar çok sayıda üründe uygulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel ihtiyaç malzemelerinde KDV oranının yüzde 8'e indirileceğini duyurmuştu. Yeni KDV düzenlemesi bugünden itibaren başlıyor. KDV indirimleri etiket fiyatlarının da düşmesini sağlayacak. Öte yandan temel gıda maddeleri dışında konut sektörü için de yeni KDV düzenlemesi uygulanmaya başlıyor. Konutların net alanının 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı yüzde 8, 150 metrekarenin üzerindeki konutlarda, bu sınırı aşan kısım için yüzde 18 olarak belirlendi. Sertifikalı tohum ve fidanların tamamında da yüzde 1 KDV oranı uygulanacak.
1.04.2022 Ekonomi
Zam geldi! Fiyatlar bir günde üçe katlandı, bebek bezi, tuvalet kağıdı, şampuan, deterjan, sabun ve...
Zam geldi! Fiyatlar bir günde üçe katlandı, bebek bezi, tuvalet kağıdı, şampuan, deterjan, sabun ve... Fahiş fiyat artışları vatandaşı ekonomik olarak zorluyor. Hükümet tarafından atılan adımlar fırsatçıların yaptığı hamleler ile vatandaşın cebine zam olarak yansıyor. Fırsatçılar KDV indirimi öncesi aynı oyunu sergiledi. Deterjandan bebek bezine, şampuandan peçeteye birçok ürünün fiyatı yüzde 10 ila 50 arasında arttı. Bazı ürünlerin fiyatı ikiye hatta üçe katlandı. Örneğin, 400 ml'lik bir şampuan 27 Mart'ta 17.10 TL iken, iki kattan fazla artarak 29 Mart'ta 46.23 liraya yükseldi. 5 litrelik bir çamaşır suyu 25 Mart'ta 28.59 TL'den satılırken, bunun fiyatı 27 Mart'ta 59 TL'ye, 29 Mart'ta ise 77.89 TL'ye çıktı. 200 gram 4'lü sabunu 26 Mart'ta 28.50 liradan satılırken, ürünün fiyatı 27 Mart'ta 46.90 TL'ye, 29 Mart'ta ise 53.25 TL'ye yükseldi.
30.03.2022 Ekonomi
TESK: Hijyen ürünlerindeki vergi indirimi talebimizin karşılık bulması sevindirici oldu
TESK: Hijyen ürünlerindeki vergi indirimi talebimizin karşılık bulması sevindirici oldu TESK Başkanı Bendevi Palandöken, dile getirdikleri bez, sabun gibi çeşitli hijyen ürünlerindeki vergi indirimi taleplerinin karşılık bulmasının sevindirici olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hijyen ürünlerindeki KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e indirme kararı için teşekkür ettiğini kaydetti.
29.03.2022 Ekonomi
Elektrik faturaları yüzde 14 düşecek! Son dakika indirim açıklaması! Özellikle nisan ayında...
Elektrik faturaları yüzde 14 düşecek! Son dakika indirim açıklaması! Özellikle nisan ayında... Elektrik indirimi ile ilgili bakandan son dakika açıklaması! Elektrik faturalarında KDV yüzde 18'den 8'e düşürülmüştü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, önemli açıklamalarda bulundu. Asıl etkisinin Nisan ayından itibaren daha rahat görüleceğini, mart ayında bir geçiş dönemi olacağını belirten Dönmez, "Özellikle dar ve orta gelir grubunda yer alan vatandaşlarımızın lehine bir takım iyileştirmeler daha yapmış olduk. Mesken abone grubunda yer alan tüm tüketicilerimize KDV yüzde 18’den 8’e düşürülmüş oldu. Oturduğumuz evlerin tümü konut statüsünde ve bu abone grubundan yararlanıyor." ifadelerini kullandı. Öte yandan elektrik faturası indiriminin detayları da belli oldu. Fiyatlar ve oranlar bugünden itibaren geçerli olacak. Düşük kademenin kapsadığı tüketim miktarının artırılmasıyla mesken abonelerinin nihai faturasına yansıyan indirim oranı yüzde 14'ü bulacak. Elektrik ile ilgili tüm son gelişmeler...
1.03.2022 Ekonomi
Paralar iade edilecek! Herkesi yakından ilgilendiriyor, hemen kontrol edin...
Paralar iade edilecek! Herkesi yakından ilgilendiriyor, hemen kontrol edin... Paralar iade edilecek, herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Fişlerinize mutlaka bakın. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), gıda ürünlerindeki KDV indirimine ilişkin merak edilenleri 10 soruda yanıtladı. Buna göre eğer 14 Şubat'tan itibaren yapılan gıda ürünü teslimlerinde KDV indirimi yansıtılmayıp yüzde 1 yerine yüzde 8 olarak hesaplanmışsa, fazla alınan verginin tüketiciye iade edilmesi gerekiyor. Öte yandan pastane, tatlıcı, simitçi, fırın gibi işletmelerce satışı yapılan börek, simit, pasta, tatlı gibi ürünlerin teslimine uygulanacak KDV yüzde 1'e indirildi. Gıda ürünlerinin toptan veya perakende olarak teslim edilmesine göre uygulanacak KDV oranı değişir mi? Paket servis ile alınan yeme-içme hizmetleri gıda teslimi sayılır mı? Düzenleme öncesi KDV oranı yüzde 8 olup, yüzde 1'e indirilmeyen herhangi bir gıda ürünü var mı? İşte merak edilenler ve yanıtları...
23.02.2022 Ekonomi
KDV indiriminin ardından harekete geçildi! Değişiklik öncesi ve sonrası satış fiyatlarında...
KDV indiriminin ardından harekete geçildi! Değişiklik öncesi ve sonrası satış fiyatlarında... KDV indiriminin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı bünyesinde 2 bin 800 kişilik enflasyon timi oluşturuldu. Her biri 2 vergi müfettişi, 2 gelir uzmanından oluşan timler temel tüketim ürünlerine ilişkin olarak Anadolu'nun her tarafında günde 2 bin adrese gidecek.
21.02.2022 Gündem
KDV indiriminin kapsamı genişletilecek mi? KDV indirimi uygulamayanlara ne olacak?
KDV indiriminin kapsamı genişletilecek mi? KDV indirimi uygulamayanlara ne olacak? Kritik Kabine toplantısı sona erdi. Milyonlar Kabine toplantısında alınan kararları merak ediyor. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KDV indirimi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Peki, KDV indiriminin kapsamı genişletilecek mi? Fahiş fiyat uygulamasında hangi adımlar atılacak? KDV indirimi uygulamayanlara ne olacak? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları…
16.02.2022 Gündem
Ayçiçek yağı, peynir, çay, et, süt fiyatlarında indirim! Hangi ürün kaç TL ucuzladı?
Ayçiçek yağı, peynir, çay, et, süt fiyatlarında indirim! Hangi ürün kaç TL ucuzladı? Ayçiçek yağı, peynir, çay, et, süt dahil birçok ürün fiyatları KDV indirimi dolayısıyla düşüş ucuzladı. Gıdada KDV indirimi raflara yansıdı. Marketler de peş peşe duyurdu. Peynir ve bakliyat grubunda fiyatların ortalama 5 lira düştüğü görüldü. Bazı markalar ise artan maliyetler nedeniyle indirime gidilmediğini, KDV indiriminin gelecek yeni zamları önlediğini belirtiyor. Peki hangi ürün ne kadar ucuzladı? İşte detaylar...
16.02.2022 Ekonomi
Elektrik faturalarına indirimde flaş gelişme! 6 formül var, bugün...
Elektrik faturalarına indirimde flaş gelişme! 6 formül var, bugün... Elektrik faturaları ile ilgili kritik gün! Elektrik faturalarında indirim bugün kabine toplantısında ele alınacak. Elektrik indirimiyle ilgili olarak Enerji Bakanlığı ve EPDK tarafından bir çalışma yapıldı. Enerji Bakanı Fatih Dönmez'in sunacağı destek paketi alternatif önerilerden oluşuyor. KDV indirimi, indirimli tarifenin yükseltilmesi, esnafa kademeli tarife, dağıtım bedeline indirim, bakanlığın desteği, cemevleri vakıflar ve dernekler olmak üzere masada elektrik faturasıyla ilgili 6 formül bulunuyor.
16.02.2022 Ekonomi
Elektrik, fahiş fiyatlar, KDV indirimi, enflasyon, Ukrayna-Rusya gerilimi... Gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda...
Elektrik, fahiş fiyatlar, KDV indirimi, enflasyon, Ukrayna-Rusya gerilimi... Gözler Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nda... Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılacak. Kritik toplantıda ekonomideki son gelişmelerle birlikte Ukrayna-Rusya gerilimi ele alınacak.
16.02.2022 Gündem
Zeytinyağında indirim fiyat etiketlerine yansıdı
Zeytinyağında indirim fiyat etiketlerine yansıdı Temel gıda maddelerinde uygulanacak Katma Değer Vergisi (KDV) yüzde 8'den yüzde 1'e düşürülmesinin ardında zeytinyağında indirim fiyat etiketlerine yansıdı. Zeytinyağı sektörü KDV indirimini sevinç ile karşıladı. Edremit Ticaret Odası Meclis Başkanı Semirci "Temel gıda maddelerinde yapılan vergi indirimi hem tüketiciye hem de üreticiye olumlu yönde yansıyacağını düşünüyorum." dedi.
14.02.2022 Ekonomi
KDV indirimi market fişlerine böyle yansıdı!
KDV indirimi market fişlerine böyle yansıdı! Temel gıda maddelerinde KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmesinin ardından marketlerde KDV denetimi yapıldı. 14 Şubat Pazartesi günü itibarıyla marketlerde yüzlerce gıda ürününde indirime gidildi. İşte market fişlerindeki değişim...
14.02.2022 Ekonomi
KDV indirimi ne zaman başlıyor, KDV indirimi 2022 neleri kapsıyor? Temel gıdada KDV indirimi bugün mü başlayacak, hangi ürünlerde olacak?
KDV indirimi ne zaman başlıyor, KDV indirimi 2022 neleri kapsıyor? Temel gıdada KDV indirimi bugün mü başlayacak, hangi ürünlerde olacak? KDV indirimi 2022 ne zaman çıkacak, neleri kapsıyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığınca düzenlenen "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, "KDV Sistemini Sadeleştirme Programı" kapsamında temel gıda ürünlerinde yüzde 8 olan KDV'yi yüzde 1'e indirdiklerini açıklamıştı. Söz konusu gelişmenin ardından vatandaşlar KDV indirimi ne zaman başlıyor, KDV indirimi 2022 neleri kapsıyor? Sorularına yanıt aramaya başladı.
14.02.2022 Ekonomi
Ayçiçek yağı, çay, şeker, süt yumurta, peynir, bebek maması fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İndirim bugün fiyatlara yansıyor!
Ayçiçek yağı, çay, şeker, süt yumurta, peynir, bebek maması fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! İndirim bugün fiyatlara yansıyor! Ayçiçek yağı, çay, şeker, süt yumurta, peynir, bebek maması fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! KDV indirimi bugün fiyatlara yansıyor. Gıdada KDV indirimi süt, yoğurt, peynir, kırmızı et, beyaz et, bulgur, nohut gibi tüm bakliyat ürünleri, su, çay, şeker, tuz, sıvı ve katı yağlar, bebek maması, makarna, zeytin ve bunlardan yapılan ürünlerin fiyatlarında geçerli olacak. Bugün itibarıyla listede yer alan ürünlerde ciddi indirimler beklenirken, enflasyonla mücadele timleri de sahaya iniyor. Vergi müfettişleri, denetmenlerinin yer aldığı timler, KDV indirimlerinin fiyatlara yansımasını yerinden denetleyecek. Sadece raflara değil, geçmişe yönelik alım, satım fiyatları da karşılaştırılacak.
14.02.2022 Ekonomi
Fiyatlar düşüyor, markette etiketler değişiyor! Ayçiçek yağı, yumurta,  çay, süt, beyaz peynir, pirinç, nohut, kuru fasulye, makarna ve...
Fiyatlar düşüyor, markette etiketler değişiyor! Ayçiçek yağı, yumurta, çay, süt, beyaz peynir, pirinç, nohut, kuru fasulye, makarna ve... Tüm tüketiciler çok yakından ilgilendiriyor. Uzun süredir bekleniyordu. KDV indirimi kararı resmen uygulanmaya başladı. Gıda fiyatlarında KDV oranları değişti. KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. Gıda ürünlerindeki yüzde 8 KDV’nin yüzde 1’e düşürülmesine ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. KDV’nin 7 puan indirilmesi market alışverişine yansıyacak. Hangi ürünün fiyatı ne kadara düşecek? Ayçiçek yağı, yumurta, çay, süt, beyaz peynir, pirinç, nohut, kuru fasulye, makarna ve. diğer pek çok ürünün fiyatları değişiyor. İşte KDV indirimi ile ilgili merak edilen ayrıntılar...
13.02.2022 Ekonomi
KDV oranları düştü mü, gıdada KDV oranı indi mi? KDV oranları değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından imzalandı! KDV oranı yüzde kaç oldu?
KDV oranları düştü mü, gıdada KDV oranı indi mi? KDV oranları değişikliği Cumhurbaşkanı tarafından imzalandı! KDV oranı yüzde kaç oldu? KDV oranları düştü mü, yüzde kaç oldu? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri Tanıtım Toplantısı'nda KDV müjdesini verdi. Temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 1'e indirildi.
12.02.2022 Ekonomi
KDV'de yeni dönem! Tamamen değişiyor, temel gıda maddeleri ve...
KDV'de yeni dönem! Tamamen değişiyor, temel gıda maddeleri ve... KDV indirimi ile ilgili harekete geçildi. Yeni düzenleme geliyor. Sistem tamamen değişiyor. Sadeleştirilecek. Hazine ve Maliye Bakanlığı, tüm sektörleri ilgilendiren kapsamlı Katma Değer Vergisi (KDV) düzenlemesine gidecek. Ürünlerdeki KDV uygulaması farklılıklarını gidermeyi amaçlayan düzenlemenin, birkaç hafta içinde TBMM'ye sunulması bekleniyor. Düzenlemeyle yüzde 1 KDV ile alınan ürünün yüzde 8'le verilmesi, yüzde 18'le alınan ürünün yüzde 1 KDV ile satılması gibi uygulamalara son verilecek. Ayrıca temel gıda maddelerine uygulanan KDV'de herhangi bir artışa gidilmeyeceği öğrenilirken, tüm ürünleri kapsayacak şekilde sadeleştirme yapılacak.
20.01.2022 Ekonomi
KDV'de yeni model! Sistem tamamen değişiyor, tek rakam formülü geliyor... Fiyatlar düşecek, gıda, sağlık ve eğitim...
KDV'de yeni model! Sistem tamamen değişiyor, tek rakam formülü geliyor... Fiyatlar düşecek, gıda, sağlık ve eğitim... KDV indirimi ile ilgili harekete geçildi. Yeni düzenleme geliyor. Sistem tamamen değişiyor. Yeni KDV oranları ile etiket fiyatları düşecek. Yeni ekonomi politikaları kapsamında KDV ile ilgili de devrim niteliğinde adımlar atılıyor. Sistem baştan sona sadeleştirilip kafa karışıklıkları giderilecek. Yapılan çalışma kapsamında yeni getirilecek sisteme ilişkin birkaç alternatif bulunuyor. Ya bunlardan biri tercih edilecek ya da bir kaçının içinde yer aldığı yeni bir çatı oluşturulacak. KDV'nin tek rakama indirilmesi, gıdada KDV'nin yüzde 1'e çekilmesi üzerinde çalışılan konular arasında yer alıyor.
9.01.2022 Ekonomi
KDV ile ilgili flaş gelişme! Harekete geçildi, indirim, istisna ve vergi iadesi....
KDV ile ilgili flaş gelişme! Harekete geçildi, indirim, istisna ve vergi iadesi.... KDV indirimi ile ilgili harekete geçildi. Yeni düzenleme geliyor. Düzenleme ile kayıt dışı ekonominin boyutu azaltılacak. Kayıtlı mükellef sayısı arttırılacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı katma değer vergisi oranlarında indirim, istisna ve iadeyi öngören yasal altyapı çalışmalarını hızlandırdı. Peki KDV düzenlemesi nasıl olacak? İndirim etiketlere yansıyacak mı? İşte KDV indirimi ile ilgili merak edilen detaylar...
5.01.2022 Ekonomi
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Değişti ve resmen duyuruldu
Bankada hesabı olan herkesi ilgilendiriyor! Değişti ve resmen duyuruldu Bankada parası olan herkesi çok yakından ilgilendiriyor. Değişiklik yapıldı, süre uzatıldı. Yarın sona eriyordu. Artık 30 Eylül'e kadar geçerli olacak. Resmen açıklandı. Türk lirası mevduatlara stopaj desteği ve bazı sektörlerde KDV indiriminde süreler uzatıldı. Bakan Elvan Twitter hesabından duyurmuştu. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.
30.07.2021 Ekonomi
Resmen değişti! KDV indirimi ile ilgili flaş karar, 2 ay boyunca...
Resmen değişti! KDV indirimi ile ilgili flaş karar, 2 ay boyunca... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Birçok sektör için müjdeli haber geldi. KDV indirimi devam edecek. Bakan resmen açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, salgından etkilenen sektörler için bir yıldır uygulanan KDV oran indirimlerinin iki ay daha devam edeceğini açıklandı.
29.07.2021 Ekonomi
Cep telefonlarında indirim! KDV oranı yüzde...
Cep telefonlarında indirim! KDV oranı yüzde... Cep telefonlarıyla ilgili son dakika indirim açıklaması! KDV oranı yüzde 1'e indirilecek. Detaylar belli oluyor. Mobil İletişim Araçları ve Bilgi Teknolojileri İş İnsanları Derneği (MOBİSAD) Başkanı Mustafa Kemal Turnacı, ikinci el cep telefonu ve tabletlerin yenilenerek garantili satışına yönelik ticaretin, Türkiye'de verimli ve etkili işleyebilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı ile ikinci el cep telefonu ve tabletlerde KDV oranlarının yüzde 1'e indirilmesi yönünde görüştüklerini belirterek, "Bu yönde de yakın zamanda olumlu haberler alacağımızı düşünüyoruz." dedi.
19.06.2021 Ekonomi
KDV indirimi uzatıldı mı? KDV indirimi 2021 ne zaman bitiyor, ne zamana kadar uzatıldı?
KDV indirimi uzatıldı mı? KDV indirimi 2021 ne zaman bitiyor, ne zamana kadar uzatıldı? KDV indirimi uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? Kovid-19 salgınından etkilenen ekonomik faaliyetlere destek sağlanması amacıyla çok sayıda hizmet kolunda katma değer vergisi (KDV) oranlarında 31 Mayıs 2021'e kadar geçerli indirimli oranların süresi uzatıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, KDV indirimi ne zamana kadar uzatıldı?
2.06.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kdv İndirimi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kdv indirimi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.